vores elskede er igen syg {{forumTopicSubject}}
ja som mange ved har emma (min øjesten) døjet med sine ører i et års tid med mellemrum hvor det har været godt... vi har været ved fler forskellige dyrlæger for at få forskellige former for hjælp.. da vi bestemt ik syns emma har fået den hjælp som hun sku!!!
emma er allergisk over for alle former for antibiotika så det har ik været spor nemt...
emma har noget betændelses lign sort snask i ørene som lugter og klør enormt... sidst vi var ved vor egen dyrlæge gjorde jeg ham opmærksom på at nu sku der gøres noget ordentlig ved det, alt andet er bar for synd for emma!! han lagde hende i narkose og skrabed ørene fri for betændelsen eller hvad det end er... så tog han en prøve og ville se om det udviklede sig i varme... vi ville få nogen dråber til emma som han havde blandet... og svar på prøven 3 uger efter...
nu sidder vi så her... emma er begyndt a klø sig igen meget og det brune er kommet så småt.. jonas er ret harm over ik a ha hørt fra dyrlægen da emma havde enorme smerter sidst og begge trommehinder var sprunget.... han ringer så og forlanger a få vor dyrlæge til a se på emma... det kan han ik da han har så travlt og ingen a de andre ville ta hende da de ik kender sagen!!!!!
vi er kommet dertil hvor vi ik vil byde vores lille pus meget mer... hun erglad, spiser osv men kan vi ik få a vide hva hun fejler og om det noed vi skal døje med resten a emmas liv , har emma fortjent bedre...
det så her jeg spørger er det en fair måde vi har valgt ? eller har vi ik gjort nok? hvor megt skal hun igennem når det vender tilbage igen og igen???
jeg er så ked a det og sur fordi vi ik kan finde årsagen og medicinen !!!!!!
jun 2007
Følger: 41 Følgere: 37 Hunde: 3 Emner: 190 Svar: 2.919
Han har da garanteret en tid til jer, og så synes jeg at I i samarbejde med ham skal finde den bedste løsning for emma...
aug 2007
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 3 Emner: 103 Svar: 3.988
Hvis ikke hun kan tåle hendes foder, kan det godt give store problemer med øre-betændelse og kløe i poter osv.....
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.356
og det jeg er sur over er at de tager 3000kr men ik hjælper emma!!! skide være med pengene....jeg vil bar ik se mig nødsaget til a aflive mit lille pus i så ung en alder!!!!
råfodring har dyrlægen sagt ik vil gøre en forskel da det ik er allergi...???
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
Råfodring hjælper ikke kun mod allergi
jul 2007
Følger: 24 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 5 Svar: 442
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.356
dyrlægen kan ik gi os svaret da vores dyrlæge ik har tiden til os!?? de andre kender ik sagen sagde de i tlf... det er for mig meget frustrene!!
jeg tar mig selv i a græde fler gange pgr a det går mig på os fordi emma ellers er så sund! hun er så glad og dejlig og så skal et skide øreproblem tage al glæde fra hende og os!
råfodring... er min sidste udvej har lig ringet til jonas og sagt vi skal gøre dette!!! men hvor er der butikker der fører dette tæt ved randers eller århus??? hvordan gør man osv...
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
Om ImVet:
'Immunforsvaret er af central betydning for kroppen. Et svagt immunforsvar kan enten være medfødt, aldersbetinget eller kan skyldes forkert kost, stofskifteforstyrrelser, stress, parasitangreb mm. Svigter immunforsvaret øges risikoen for infektioner, eksemer, hoste, astma, allergi og betændelsestilstande.' Kilde: (link fjernet)
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
I virkeligheden er det meget nemt... Hovedbestanddelen af en BARF menu er det, der på engelsk kaldes "RMB" - "Raw Meaty Bones". På dansk må det jo blive til "Rå Kødfulde Ben". Det med det kødfulde er meget vigtigt, for det er ikke de "almindelige" hundeknogler (de store oksemarvknogler/"suppeben"), man bruger til en BARF menu, men tværtimod de "bløde" knogler, som er relativt nemme at tygge - og som det vigtigste, som ikke splintrer, når hunden spiser dem. At de skal være "kødfulde", betyder at de skal bestå af ca. 50% knoglemasse og 50% kød. Dette dels for at sikre det rette forhold af næringsstoffer, men også fordi "kødindpakningen" gør det nemmere for hunden at spise og fordøje selve knoglen, uden at få hård mave.
Jeg bruger primært kyllingehalse, kyllingeskrog (men IKKE kyllingeben) og grise- og lammeribben som RKB. Men også nøgleben fra gris, som giver lidt mere "tygning" for hundene.
De rå kødfulde ben skal udgøre mindst 60% af hundens daglige fodermængde (mellem 60-80%), lidt mere for hvalpe og unge hunde, lidt mindre for ældre og gamle hunde. Og, for lige at understrege det - det allervigtigste er, at knoglerne skal være RÅ... I det øjeblik man koger eller steger benene, ændres deres egenskaber, så hundene muligvis ikke kan fordøje benene uden at få problemer. Med rå ben derimod, har langt, langt de fleste hunde INGEN problemer med fordøjelsen - snarere tværtimod i forhold til tørfoder/færdigfoder, og en ekstra fordel er, at de får en væsentlig bedre tand-/mundhygiejne.
Den anden del af menu'en består af en blanding af finthakkede (nærmest purerede) rå grønsager og forskellige former for kød/indvolde samt diverse tilskud. "Opskriften" er, at det skal bestå af ca. 50% kød og 50% grønsager. Der er meget stor forskel på, hvad den enkelte "BARF'er" giver sine hunde af tilskud - ofte er det jo afhængigt af hunden, om den har specifikke problemer, der kræver bestemte tilskud - eller som gør, at hunden netop ikke skal have tilskud.
Jeg plejer at gøre det, at jeg ca. hver 3. uge laver en stor portion grønsagshak, som jeg så fryser ned i portionspakker. De grønsager jeg bruger kan f.eks. være: Broccoli, blomkål, forskellige former for salat, aubergine, courgette, gulerødder, spinat, grønkål m.m. Desuden kommer jeg som regel lidt frugt i, bl.a. for at søde blandingen lidt og dermed gøre den mere "tiltrækkende" for hundene. Det kan være æbler, bananer, pærer, klementiner, vindruer - alt afhængig af årstid.
Af "kød" giver jeg dels kallun, dels oksekød (kæbekød), dels kalvelever/-hjerte, dels kyllingehjerte og dels kyllingekød (fra lårene, når de får kyllingeskrog). De får æg, de får sommetider fisk (tun, torskerogn - eller fersk fisk), og de får også lammekød og -hjerte, når jeg kan få fat i det.
En af grundideerne i BARF er, at det skal være alsidigt - med mange forskellige ingredienser, så jeg forsøger at variere så meget som muligt, så hvis de får kyllingeben om morgenen, så får de kalv eller lam eller fisk om aftenen o.s.v. De får også mælkeprodukter, lidt tykmælk til at røre tilskuddene op med, eller lidt hytteost i stedet for kød.
Jeg giver også en del tilskud, men som sagt er det noget, hver enkelt må afgøre mig sig selv efter at have læst nogle af bøgerne om emnet, og have forhørt sig på mailinglisterne. Men, mine hunde får dagligt tilskud af C og E Vit.; Aloe Vera drikkegel; lakseolie (som afveksling sommetider olivenolie); Artoflex (et produkt med Glukosamin- og Condroitinsulfat samt MSM og djævleklo). Desuden får Ikiru et tilskud af kelp, da hun har lave skjoldbruskkirtelværdier. I sommer-/efterårsperioden får de også hvidløg mod lopper og flåter; om vinteren til gengæld torskelevertran som D Vit. tilskud.
Håber, jeg herved har givet dig en idé om, hvad mine hunde får at spise, og måske du også selv har fået lyst til at give dine hunde et "biologisk korrekt" foder, som ikke indeholder kornprodukter, affaldsprodukter, tilsætningsstoffer, smagsstoffer, giftstoffer, kød- og benmel - og hvad der nu ellers er at finde i de forskellige fuldfoder-/færdigfodertyper?
Kilde: www.moellgaard.dk/Dansk/Mine_Akitas/BARF-fodring.htm
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
Hvalpe fra 3 uger - 3 mdr. skal så vidt muligt have foder ad libitum 3 gange dagl.
3-4 mdr. ca. 10 % af deres kropsvægt.
4-8 mdr. ca. 5% af deres kropsvægt.
Fra 8-9 mdrs. alderen fodres som voksne hunde med 3%.
HUSK.. dette er kun vejledende...det er vigtigt at man kigger på den enkelte hvalp/hund og ser om den trives optimalt...det er jo meget afhængig af aktivitetsnivau hvor meget foder den enkelte hvalp/hund har behov for.
Kilde: www.kivis.dk/2008616
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
Når du begynder på, at fodre din hund med råt foder, begynder den samtidig at udrense kroppen, hvilket kan betyde en voldsom hudkløe. Dette er affalds-stoffer, der går ud gennem huden, og som kan tage op til 3 uger. Men langt de fleste hunde mærker man ingenting på, da de udrenser stille og roligt gennem tarmsystemet.
Udfordringsmængden varierer med hundens størrelse og alder. Fx skal en hvalp have op til 10 % foder af sin kropsvægt, mens en voksen hund skal have ca. 2 % af sin kropsvægt. Dette dog med et gran salt, for selvfølgelig skal hunden fodres, så den holder sin vægt. Fodermængden deles derefter således op i 60 % råt kød og 40 % grøntmix.
VIGTIGT at råt foder først gives 24 timer efter sidste tørfodermåltid, da tørfoderet er så lang tid om at passere mavesækken.
De første 2-3 dage skal hunden udelukkende have kallun – ca. 2 % af krops-vægten, hvorefter der på dag 4 så langsomt skal tilsættes andet kød, vitaminer og mineraler. Vitaminer og mineraler kan være Hokamix, Wolle's eller andet mærke, der er naturlig produceret.* Man kan også selv vælge at lave en grøntmix.
HUSK - Kallun må først blandes med det andet kød lige før hunden får det.
* Et kosttilskud til hunde, der består af pulveriserede naturlige lægende urter. Disse urter arbejder ind på fordøjelsen, afgifter kroppen for gamle giftstoffer og forhindrer dannelsen af nye.
På 8. dagen gives rå kødben, tørrede svineører eller svinetæer som måltid. Hvalpe og unghunde skal derudover også have ét normalt måltid.
Herefter er hunden parat til at veksle mellem de forskellige kødtyper. Den ene dag fodres der med oksekød, den næste dag med fisk, den tredje dag med lever osv.
Og endelig en sidste vigtig ting er, at man efter 3 ugers fodring med råt foder starter med én faste dag pr. uge (startes først fra når hunden er 1 år gammel). Mange hunde holder af sig selv fastedage – dvs. de snuser måske bare til maden, men spiser den ikke, idet deres depoter er fyldt op.
Kilde: www.vov-vov.dk/Hvorfo.html
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.356
jun 2007
Følger: 41 Følgere: 37 Hunde: 3 Emner: 190 Svar: 2.919
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
http://www.rigtighundemad.dk/
Der kan du finde forhandlere af RHM "Rigtig HundeMad". De vil også kunne hjælpe dig med en specifik plan til Emma.
feb 2008
Følger: 36 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 76 Svar: 4.089
(link fjernet)
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.356
jun 2007
Følger: 41 Følgere: 37 Hunde: 3 Emner: 190 Svar: 2.919
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
Det ville have gjort Simba...
jun 2007
Følger: 41 Følgere: 37 Hunde: 3 Emner: 190 Svar: 2.919
aug 2007
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 3 Emner: 103 Svar: 3.988
Havde også prøvet en helt masse forskelligt foder fra dyrlægen og alle mulige andre steder, uden held. Nu har hun det bare så godt!!!!
aug 2007
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 3 Emner: 103 Svar: 3.988
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
Ja, jeg vlle have sat mig i venteværelset med min hund for at få et svar
sep 2008
Følger: 29 Følgere: 27 Hunde: 2 Emner: 78 Svar: 1.239
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
Men pyt med hvor hun går hen, det var bare lige det link, jeg havde liggende *S*
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.356
sorry jeg først svarer nu men var lige ude og flyve i helikopter:D
aug 2007
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 3 Emner: 103 Svar: 3.988
Fordi de ville sælge alt muligt tilskudsfoder til. Hvori der var korn!!!
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
Det har min forhandler nu aldrig prøvet på *S*
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.356
vores elskede er igen syg