{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.541 visninger | Oprettet:

AMSTAFF? så farlige som folk siger? {{forumTopicSubject}}

hej alle sammen..

nu vil jeg gerne hører hvad folk syns om amstaffen!

jeg bor med min kæreste og jeg vil gerne have en amstaff. vi har en fransk bulldog men vil gerne have en lidt stører hund og vi er faldet for amstaffen pga. den flotte krop og størelse.. men alle jeg kender vil ikke have den på besøg? de er bange for at den æder de andres hund eller kommer op og slås? sker det? hvorfor kan en amstaff ikke være en lige så god hund som feks en fransk buldog???? folk siger også at en amstaff bare vil æde vores buller? jeg syns kun at jeg hører negative ting om racen men er stadig helt vild med hunden nogen som kan fortælle gode side og dårlige sider? slår det klik i deres hovder? er det ejene der kan bestemme deres færden med andre hunde og dyr????? forklar hvofor man ikke skal have sådan en hun eller hvorfor man skal.. HJÆLP!!!

håber at nogen som har oplevet dårlige ting skriver..

håber at folk som har hunden skriver lidt om hvorfor det er en god hund og hvorfor folk er bange for dem?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  AMSTAFF? så farlige som folk siger?
  • #1   28. jun 2009 Det slår ikke klik oven i hovdet på dem, de er sjældent aggrassive over for mennesker, men de er ofte aggrassive over for hunde af samme køn.

    Skal du du og købe en amstaff så køb en med tavle fra DKK fra en god kennel, på den måde sikre du dig at det rent faktisk er en amstaff du køber og ikke en eller anden supekt blanding og du er sikker på at forældrene lever op til de avlsrestriktioner der er for racen. Her er avlsrestriktionerne http://www.dansk-kennel-klub.dk/0/365
    Iøvrigt er det også en god ide at købe hvalpe efter forældre der er testet for Ataxia.


  • #2   28. jun 2009 Hov forresten, så er det mit indtryk at amstaffen er en hund der skal aktiveres den del både fysisk og mentalt, samt have en konsekvent men kærlig opdragelse.

  • #3   28. jun 2009 Vis i skal have en ast så få en med stamtravle så er den mentaltester mener jeg men er ikke sikker. En sbt skal mentaltester føre man må alve på den. Og hvorfor ikke en sbt enlig den er jo ikke så stor??? =)

  • #4   28. jun 2009 De skal mentaltestes før de kommer i avl.

  • #5   28. jun 2009 Og har ikke et dårligt ry =)

  • #6   28. jun 2009 Anne Julie F - okay så ved man det tak =)

  • #7   28. jun 2009 Ja, jeg ville også vælge en STB, men nu er det amstaffen der spørges til. *s*

  • #8   28. jun 2009 Anders F - tænkt jer rigtigt godt om da ast er en race som er meget udskældt.. Jeg vil ikke have min hund skal leg med en ast selv om jeg selv har en sbt, og tror mange folk har det sån

  • #9   28. jun 2009 Start med at læse om amstaffen, alt hvad du kan.

    Amstaffen er en dejlig hund, den elsker mennesker er loyal over for sine ejere og den er intelligent. Jeg er vild med de hunde men har ikke temperament til en terrier :o) Det var de gode egenskaber ...

    Minusserne: Det er ikke en hund for uerfarne hundeejere. Den har i den grad brug for en kærlig men konsekvent opdragelse. man skal vide på forhånd at mange ikke kan lide racen og dette med god grund og man skal kunne acceptere og respektere dette ...

    Det er rigtigt at en hel del af amstafferne (langt de fleste) så snart de når kønsmodningsalderen ikke længere kan med andre hunde enten af eget køn eller generelt.
    Det er ikke fordi det slår klik for hunden, det er fordi de er avlet til at føle aggression mod andre dyr inkl. artfæller da de jo blev brugt som kamphunde ... Lige så meget de elsker mennesker 8så meget så at de er virkelig ringe vagthunde :o)) lige så meget hader mange af dem synet af andre små dyr inkl. artsfæller ...

    Dette kan man som ejer INTET gøre ved andet end at tage de nødvendige hensyn. ALTID snor på hunden og altid være obs. på at hunden ikke kommer i situationer hvor den kan føle det nødvendigt at angribe et andet dyr ...

    Når man har en amstaff skal man være meget obs. på at hæmme de uønskede instinkter (kampinstinkterne), ingen kamplege og altid hensyntagen og accept af den instinktive aggression mod andre dyr + hunde. Det er virkelig meget vigtig at socialisere hunden meget grundigt inden den når kønsmodningen men det er stadig langt de fleste af disse hunde som ikke vil kunne med andre hunde af eget køn som voksne etc.

    Amstaffen er en skøn familiehund HVIS man ved hvad for en hund man får og tager de nødvendige hensyn. Jeg kan godt forstå at jeres venner og familie siger at den ikke er velkommen i deres hjem, og den ville efter kønsmodningsalderen heller ikke umiddelbart være det i mit ...

    Ang. jeres buller så vil en amstaff sagtens kunne leve med denne hvis i tager det hensyn at amstaffen ikke er SAMME køn som jeres buller. Amstaffen lærer jo fra den er lille at jeres buller er en del af flokken.

    Der er flere der har amstaff og små hunde sammen :o)

    Min bror har to amstaffs og det er de skønneste hunde. Den mindste vil dog til enhver tid dræbe min hund fik den chancen så derfor er de selvf. aldrig sammen og det er da hæmmende. Den er ikke velkommen i mit hjem og de skal ALTID være ekstra obs. på den ... Den store kan fint med min hund da de har kendt hinanden siden de var hvalpe ...


  • #10   28. jun 2009 Kevin, SBT skal ikke mentaltestes inden de må bruges i avl

    de skal bare havde opnået en good i en officiel klasse på en udstiling


  • #11   28. jun 2009 Janne H - okay =)

  • #12   28. jun 2009 Amstaffen æder ikke den franske..

    Vores amstaff har da ihvertfald ikke ædt den franske.. De leger og fjoller..
    Amstaffen er en han og den franske en tæve.. Og hun kan hoppe på ham, træde ham i hovedet, og nappe efter hans øre osv.. Og han har snerret af hende et par gange, hvor hun er gået over stregen.. Men han har aldrig bidt hende eller gjort noget.. Og han er stille og rolig. og ingen har sagt noget ondt om ham, udover at han er sød og dejlig..
    Og folk er ofte overrasket over at det er den race folk kalder en kamphund..


  • #13   28. jun 2009 Herhjemme er det ikke amstaff blandingen der vil æde andre hvis hun fik chancen når hun blev sur (hun trækker sig hellere uha der var en hund der gøede hjælp mor... hehe) men min bullterrier ville bestemt ikke trække sig hvis nogen indbyder til dans.
    Men som de andre siger, køb hellere med stamtavle fra mentaltestede forældre (selvom jeg lyder dobbeltmoralsk når jeg selv har tavleløse og blandinger), snak med forskellige opdrættere om racen, de skulle gerne fortælle på godt og ondt om dem, derudover er min erfaring at de tit har alene hjemme problemer som hvalpe, skal aktiveres meget og socialiseres meget - hvalpemotivation og hundetræning er en god ide til sådan en livlig en.
    Selvom man så gør alt dette rigtigt, kan man stadig ende med en hund der har egetkøns aggressioner og dette bør man gøre op med sig selv inden om man kan leve med.


  • #14   28. jun 2009 nå damn jeg er for langsom ti lat skrive idag flere var hurtigere end mig *G*

  • #15   28. jun 2009 syntes at det generalt er en ok race, men som de andre skriver så skal den ha konsekvent men kærlig opdragelse, de fleste af dem har lidt svært ved at acceptere andre hunde (specielt deres eget køn) men det kan man godt gøre noget ved hvis man er tålmodig nok.......
    i jeres tilfælde vil det nok ik være så slemt da den nye hund jo nok ville vænne sig til jeres gamle hund fra hvalp af.....


  • #16   28. jun 2009 Vores amstaff er der intet ondt i. - Han kan ikke li katte og fluer, men så er det vist også det ;O).
    Han ELSKER andre hunde og mennesker, og vil bare LEGE med andre hunde. (Han er så også vokset op med både børn og hunde).

    Hvis jeg var nervøs for ham, havde jeg aldrig fået mig en hvalp, så længe kæresten's hund var til.


  • #17   28. jun 2009 Men ja, de skal opdrages MEGET bestemt.


  • Christian F
    Christian F Tilmeldt:
    feb 2005

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 3
    #18   28. jun 2009 Så køb dog en Boxer istedetfor, det er en kærlig hund, som ofte opfører sig som hvalp næsten hele livet, og som også har en flot muskuløs krop !



  • #19   28. jun 2009 Og vær så forberedt på at ikke alle vil elske din hund. At folk holder deres hunde væk fra din og ikke ønsker kontakt med din hund.
    Det er der jo mange ejere der ikke kan acceptere og forstå.
    Men sådan er det.
    Og så hold din hund i snor hvor der færdes fremmede hunde.


  • #20   28. jun 2009 jeg tror det største problem I vil få er at I må accpetere at mange vil være bange for den og ikke vil kunne lide den bare pga. racen. am staffen er en dejlig hund, bor lige for tiden hver anden uge på en gård hvor der er hele tre styks (samt en masse andre hunde).
    jeg ville dog ikke selv vælge am staff da jeg ikke rigtig er til terrier temperamentet, men en dejlig hund det er det helt sikkert


  • #21   28. jun 2009 Er du parat til at accepetere al den virak der er i nyheder og herinde i tråde? Uden at "tude" bagefter?

    Ja, jeg synes de er farlige.. Og min hund får ikke lov til at hilse eller være sammen med dem.. Ikke efter at være blevet overfaldet og bidt for 2 uger siden.

    Der er EN, men det er ogsåf ordi hende har vi kendt i et par år nu..


  • #22   28. jun 2009 Jeg har en veninde, som har en Amstaff.
    Og den hund er ihvertfald ikke farlig. Den kan både samme med andre hunde, og går samme med katte.


  • #23   28. jun 2009 *Vi er faldet for amstaffen pga. den flotte krop og størelse*

    Det er, efter MIN mening, en meget dårlig begrundelse for at købe en amstaff. Der er også hunde, som jeg er DYBT imponeret over og som er hamrende flotte. Men realistisk set kan jeg ikke have disse hunde, for de passer slet ikke til mig.
    Og så en anden ting. Der kommer ret sikkert restriktioner på muskelhundene på et eller andet tidspunkt. Er I villige til at overholde dem? Uanset hvad det bliver? Er I villige til at have en hund, som efter al sandsynlighed skal luftes i snor hele livet? Er I villige til at have en hund, som du selv skriver ikke er velkomne hos jeres venner/bekendte? Der er mange overvejelser, som en masse mennesker ikke har gjort sig.
    Kig i markedet og græd!! Du vil se masser og atter masser af amstaffs og muskelhundeblandinger, som folk har købt uden et gennemtænke det:-)
    Men flot at du spørger til tingene herinde. Jeg håber så bare at du også er åben for de forslag og ideer der er kommet:-)


  • #24   28. jun 2009 Efter at have arbejdet på et internat hvor størstedelen af hundene var amstaff bld og set at disse faktisk er svære at håndtere for folk som ikke er meget inde i racen, ville jeg ikke anbefale nogen at skaffe sig sådan en hund.

    Yderligere skal man forberede sig på at det jo er svært at finde træningspladser da mange steder ikke ønsker disse hunde på pladsen.

    Samtidig forbydes de jo i flere og flere boligområder og derfor ender mange af dem på internater hvor de er indbragt af politiet hvor de er indfanget da man bare har sluppet dem løs..

    Og efter jeg har set hvor svære de er at have med at gøre omkring andre hunde og mindre dyr så ville jeg aldrig selv omgås hunde af disse typer med mine hunde. Dette er fordi jeg har set mange gange at hundene uden varsel pludselig angriber.. og på internatet ringede folk også for at ville indlevere hunden pga den pludselig havde angrebet deres kat som den ellers havde været vant til.. så jeg mener ikke det er en stabil race netop pga instinkterne jo ligger i hunden også selvom den jo ikke er brugt til kampe så ligger det altså i dens gener.. dvs man kan aldrig vide sig sikker.. det er bare min mening ud fra erfaring og også ud fra uddannede adfærdsbehandlere der har testet disse racer og selv de erkender hunden ikke kan med andre efter kønsmodning..



  • Heidi N
    Heidi N Tilmeldt:
    jun 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 41
    #25   28. jun 2009 En amstaff er en god og kærlig familie hund. Min han kan med alle, selv hanhunde, en hund er hva man selv gør den til. Min han er en dejlig hund som dagen er lang. Farlig er den ikke.

  • #26   28. jun 2009 Heidi&Polle N

    Nu skal du jo ikke glemme , at din Amstaff er en lille hvalp...( som du selv skriver i din profil .. D. 20/6 2009..........
    Du aner ikke hvordan den bliver , når den bliver større / teenager / voksen.

    Samtidig skriver du , at det er den 3. du har.......... har du dem endnu ??.
    :O)


  • #27   28. jun 2009 Jeg mener de 2 andre Amstaffs ... foruden hvalpen.. ??

  • #28   28. jun 2009 Du skal i hvert fald tænke dig meget grundigt om før du køber en amstaff. Læs alt hvad du kan komme i nærheden af om racen, og ta evt ud og besøg et par kenneler.. (Jeg ved at de gerne hjælper folk :)) Jeg elsker mine 2 amstaff-tøser, men puha det er fandme hårdt arbejde med dem.. De er begge nogle meget bestemte damer (til tider nogle sure kællinger) og vil absolut ikke trynes af andre hunde.. Men tager man sine forholdsregler og bruger ganske almindelig sund fornuft er det skønne hunde..
    Men gør dig/jer selv den tjeneste at ringe rundt til de forskellige træningspladser og hør om i må træne der FØR i køber hunden..

    Og så er DKK-tavle SELVFØLGELIG et must smiley


  • #29   28. jun 2009 Personligt synes jeg amstaffen er en dejlig hund - i de rette hænder vel at mærke! smiley
    Men der er mange ting I skal tænke på hvis I anskaffer jer sådan en race: Den skal motioneres og aktiveres MEGET, er I klar på det? Og er I klar på at folk vil kigge skævt til jer og gå en stor bue udenom jer? Mange vil under ingen omstændigheder lade deres hund lege med jeres hund, som I allerede har fået af vide af jeres familier, men kræet skal jo socialiseres. Er I klar på at se jeres race i avisen med overskriften: Kamphund går amok igen! Er I klar over at rigtig mange boligforeninger og træningspladser forbyder dem? Og kan I håndtere det faktum at rigtig mange danskere vil have denne race forbudt??

    Jeg skriver ikke dette her for at skræmme jer, eller fordi jeg har et problem med racen, men simpelthen fordi det er sådan det ser ud nu og kan man ikke gøre noget godt for racens ry, ja så skal man holde sig væk hvis du spørger mig smiley


  • Heidi N
    Heidi N Tilmeldt:
    jun 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 41
    #30   28. jun 2009 Ved godt det er en havlp. vi har haft 2 andre, det vil sige min mand og jeg har haft amstaff før, jeg har ikk min mere da den fik kræft, men havde ham en del år, så tro mig jeg ved hva jeg taler om. alle folk dømmer bare fordi det er en muskelhund. Det er stadig ikk hunden der er noget galt med, det kommer helt and på dens ejer, Jeg ville aldrig anskaffe mig en amstaff igen, hvis den var så farlig.

  • Anne R
    Anne R Tilmeldt:
    aug 2007

    Følger: 1 Emner: 29 Svar: 1.101
    #31   28. jun 2009 Heidi&Polle N

    Årh hold dog op *S*

    Du kan da ik reklamere for racen med en hvalp.....


  • Heidi N
    Heidi N Tilmeldt:
    jun 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 41
    #32   28. jun 2009 Jeg har haft amstaff før. Ved godt hva det er for en race.

  • #33   28. jun 2009 Opdrager du den ordentligt, opfører den sig ordentligt.

  • #34   28. jun 2009 Dejligt at trådstarter har noget at sige smiley

  • Heidi N
    Heidi N Tilmeldt:
    jun 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 41
    #35   28. jun 2009 ja det gør jeg, han er og bliver verdens bedste hund.

  • #36   28. jun 2009 Jeg synes at de er lidt kedelige. DEJLIGE hunde, men der er for meget besvær forbundet med dem til at anskaffe sig dem uden at kigge på alternativer først.

    Jeg vil personligt hellere have en hund hvor jeg ikke hele tiden får anledning til at blive tøsefornærmet hver gang nogen er lidt bange for den (det er folk altså også for andre racer - det handler ikke altid om "muskelhunde"), en hund der som udgangspunkt godt må komme til træning på lige fod med andre hunde og ikke på sigt kan forventes at skulle færdes i snor altid fordi den af hormonelle årsager på et tidspunkt holder op med at kunne med andre hunde af eget køn (og igen det med at en del mennesker er bange for dem - den eneste løsning er at vise mere hensyn end nødvendigt).

    Der findes faktisk linier af andre racer der også er muskuløse (f.eks labrador) i en sådan grad at de eksteriørmæssigt godt kan ligne en Amstaff, men på den anden side er mere håndtérbare for føreren (og må komme på træningspladserne - for mig meget vigtigt da jeg vælger race efter hvilken træningsform jeg ønsker at dyrke).

    Hvis det virkelig kun er eksteriøren der tiltrækker er det nok bare et spørgsmål om at finde en muskuløs linie af en race der passer brugsmæssigt til jeres behov.


Kommentér på:
AMSTAFF? så farlige som folk siger?

Annonce