{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
611 visninger | Oprettet:

Ugentligt fri for mad?? {{forumTopicSubject}}

Min kæreste kommer til mig her den anden dag og spørg mig om det er rigtigt at det skulle være sundt at lave en ugentlig fri mad-dag for sin hun én gang om ugen, hvor den altså ikke skal ha noget mad!
Skulle det nu til at være sundt? Jeg mener selvf er der mange overvægtige hunde og hunde der er på kur, det kan man bare se på familien hunden derhjemme, men hvis man giver den en god og varieret kost skulle det vel ikke være nødvendigt med en ugentlig mad fri dag! Er det overhoved sundt for hunden?
Nu har jeg gået og grublet lidt over det siden han spurgte og jeg mener da ikke at det skulle være sundt, men hva siger Du?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ugentligt fri for mad??
  • #1   17. maj 2009 Der er vist mange forskellige meninger om det....
    Mine hunde får mad hver dag. Dog kan de godt finde på ikke at gide spise en hel dag ind i mellem...((o:
    Sundt eller ej? Jeg kan ikke give dig svaret..*S*


  • #2   17. maj 2009 Mine hunde har både fastedage og bendage, dvs dage hvor de ikke får noget som helst og dage hvor de udelukkende får ben.

    Det får de nu hvor jeg råfodrer, men også da jeg tørfodrede.

    Tror det er noget jeg har arvet hjemmefra, da vores barndomshunde altid havde det sådan.

    Mine hunde er hverken overvægtige eller undervægtige, de er velernærede og sunde, og jeg ser intet negativt ved det.


  • #3   17. maj 2009 jeg tør slet ikke tænke på hvad der skete herhjemme hvis jeg havde en ugentlig madfridag, puha et hus, mine hunde kender nemlig klokken og ved præcis hvornår maden skal stå på "bordet"

    Sundt eller ej, det sker ikke herhjemme


  • #4   17. maj 2009 Jeg ville nok ikke tage maden fra mine hunde en dag om ugen! Mine hunde lever et aktivt liv, så tror da bestemt ikke det ville være sjovt for dem, de ikke havde noget mad en hel dag, som de kunne lade op på!

    Nu for mine hunde også bare hældt op i deres skål når der ikke er mere fodder. De styre det selv, og styre det godt. Og som Tibetansk Mastiff kan der godt gå en dag hvor de ikke spiser noget særligt, hvor andre dage er de ekstra sultne, hvis vi har været ude og løbe, træne og været ude og fange fisk hele dagen!

    Så ville nok ikke vælge at tage fodret fra den en hel dag, men skære lidt ned og skifte fodder til noget mere passende efter jeres aktivitets niveau, hvis hunden har tendens til overvægt, eller der er for meget "krudt" i røven på den! Nu er der jo fodder til alle slags hunde, tilpasset med vitaminer, kulhydrater osv. til den enkeltes aktivitets niveau.

    Så kan ikke udtale mig om det er sundt, bare at jeg ikke ville gøre det :-))


  • #5   17. maj 2009 Jeg har bare aldrig hørt om det før derfor blev jeg nyssgerig, det er jo altid godt a lærer noget nyt om vores kære hunde :o)

    *Tibetansk Mastiff- *Wannabe mafioso*
    Oplever også dage hvor Bella ikke spiser men´det sker mest når jeg ikke er hjemme i en længere periode eller hvis hun er lidt trist..

    *Tanja*
    Tror du har ret i hvilket barndomsmiljø man selv er vokset op i og selvf med eller uden hune omkring sig, der er mange ting jeg omkring fodring og forskellige metoder jeg stadig ikke ved det store om da jeg bare er opvokset med en "familie hund" hvor vores hund kun fik ganske almindelig tørfoder og lidt godt i ny og næ, jeg må indrømme a det er det samme jeg gør med Bella hun for også tørfoder ikke den billigste, men det er langt fra den dyreste og hun er heller ikke overvægtig eller under ernæret, nu suplerer jeg også med vitaminpiller så jeg er sikker på hun for hva hun skal bruge :o) men mange gange er det jo heller ikke kosten der gør det..


  • #6   17. maj 2009 Mine hunde kender heldigvis ikke klokken smiley De bliver fodret på forskellige tider af dagen, sjældent de samme tider 2 dage i træk smiley

  • #7   17. maj 2009 * Kennel Flatrunner *
    Nej Bella er også for madglad til at det ville kunne lade sig gøre, hun står klar ved skålen hvermogen...heh

    ina T
    Nu er det ikke min egen hun der er for overvægtig, hun er bare super ernergisk og temmelig hyper aktiv, kan være svært at holde trit med nogle gange, men hun er da afbalancere tog jeg gør mit bedste for at hun bliver stimuleret :o)


  • #8   17. maj 2009 Nu løber mine foderplaner gerne over 10 dage, dvs på 10 dage har de en fastedag og en bendag... fungerer fint. Ingen af dem viser tegn på sult, eller bliver mere sløve af den grund.

    De kan så ikke have mad stående fremme hele dagen, det er de for grådige til *ss* de spiser til der ikke er mere... lidt ligesom guldfisk *ss*


  • #9   17. maj 2009 *Tanja*
    Heh...det kender jeg godt, der går ikke langtid før hun har fået sin mad så er skålen tom igen og den er skubbet helt hen under skråvægen...
    man skulle tro hun ikke for mad i flere dage...har også snakket med dr.dyr om det og han syntes at hun for fin kost hverken for lidt eller for meget...
    men man undres :S


  • #10   17. maj 2009 Nogle hunde er bare nogle madører... mine er ihvertfald smiley De spiser ikke for at overleve, men fordi det er lækkert smiley

  • #11   17. maj 2009 hehe lige præcis :oD

  • #12   17. maj 2009 man siger at det er godt at faste dem én gang om ugen, fordi hunde har depotmaver, lige som alm rovdyr, der ikke kan forvente at få noget at spise hver dag.

    jeg gør det ikke fast hver uge, men en gang imellem, og det tager de absolut ikke skade af. dog vil jeg sige, at hvis man har en tynd hund, eller hvalpe, der må man ikke gøre det.
    Men en normalt fungerende hund tager absolut ikke skade.


  • #13   17. maj 2009 HOLD da op et skrigeri der ville være her i huset, hvis de ikke fik mad 2x dagligt.........*LOOOOOOL*

    Mine hunde har det nemlig som Flatrunners. De kender klokken!!!


  • #14   17. maj 2009 hæhæ...havde Fie en faste dag....puhaaa...tror hun ville blive noget så ulidelig at være i nærheden af *GG*

    Men om det er sundt, aner jeg ikke


  • #15   17. maj 2009 Lykke J:

    Jo men er depot mave ikke noget man udvikler når man bliver van til at der ikke er mad hver dag? Ligesom med heste der kan udvikle shenkel døvhed, som især rideskoleheste har, fordi de bliver sparket for meget i siden?

    Vilddyr i fangeskab som i Zoo for da også mad hverdag eller hvad?
    Så hvis man vælger at fodre som Tanja (INGEN KRITIK :-)) er det så ikke vigtigt man gør det fra starten af hundens levetid, inden man vender hundens mave til mad hver dag? Eller har det ingen betydning man pludselig tager maden fra den en hel dag, efter hunden i en årrække har været vant til mad hver dag?
    Bare nysgerrig :-))


  • #16   17. maj 2009 Lykke J
    have bare ikke hørt om det før og efter han spurgte kunne jeg selvf ikke lade være med at gå og tænke over det, så syntes jeg ville har vished...
    har læst meget om hunde men der er jo altid meget at lærer...viste dog ikke at de havde en depotmave (der kan man bare se) tror også det er fordi man nogle gange glemmer at vores søde "familie hunde" jo kommer fra det vilde :o)


  • #17   17. maj 2009 Lægger lige mærke til at det er alle os med retrievere, der skriver at der ville blive ballade i hjemmet, hvis maden ikke serveres stort set på klokkeslæt hver dag........Tankevækkende??.......*GGGGGGG*

  • #18   17. maj 2009 hmmm du siger noget Mette, der må være noget om snakken, retrievere ER madøre ;o)

  • #19   17. maj 2009 Bella ved også hvornår der skal falde mad...og jeg ved så´n set godt a jeg gør det forkert ved at hun for mad så snart jeg står op og a jeg egentlig burde spise først også give hende mad...jeg har det bare bedre med at hun for det med det samme så hun kan nå at berarbejde maden inden vi skal ud og gå...er det meeeget forkert a mig...?

    Når vi skal ud af døren og så´n så for hun ikke lov til at gå først det gør jeg...men lige med maden der for hun altså først og det er jo egentlig min egen skyld for det har jeg vendt hende til...I skulle hører vordan hun kan brokke sig hvis ikke hun for sin mad så snart jeg er stået op...


  • #20   17. maj 2009 Mette & * Kennel Flatrunner *
    I har helt ret og labredore selvf de kan jo bare blive ved med at være lækre sultne...heh


  • #21   17. maj 2009 Mette...:
    Hihi.... Ja jeg tænkte lige det samme....(((o:

    Her bliver der bare fyldt i skaålen efter behov og så spiser de når de føler trang. Monty spiser typisk om aftenen/natte hvor Tesla gerne spiser en smule om morgenen og lidt hen på eftermiddagen. Det fungerer fint for mine monstre...*SS*


  • #22   17. maj 2009 Fie får jo hver aften et frossent ben med tørfoder eller dåsemad og bliver klokken mere end 20.00, så er det ofte hun hentet håndklædet som det bliver pakket ind i og så ellers bare sidder med det i munden og venter *GG*

  • #23   17. maj 2009 Mine unde får mad, når vi har været ude på marken. Men vi er også på marken, så snart jeg er stået op. Jeg hopper bare i noget tøj og så går vi. Når vi kommer hjem, får de mad. Så har jeg tid til at få mad og komme i bad. De får mad før jeg gør og de går først ud af døren. Det er intet problem herhjemme:-). De sover også i sengen ind imellem og ligger i stole og sofaer. Vi har INGEN problemer af nogen art:-)

  • #24   17. maj 2009 Det undere mig egentlig lidt når jeg er hjemmeforbi en tur...Bella hun hugger jo maden i sig med det samme men vores gamle lab. hun gide ikke rigtig rører den når der bliver fyldt op og det kan gerne stå en helt dag...men hun er altid lækkersulten...det kan nu godt gøre mig lidt nervøs...

  • #25   17. maj 2009 Blackie har aldrig været den store spiser, da han boede hos min svigermor. Men nu er der jo pludselig konkurrence om maden, så NU spiser han op. Men modtager meget gerne godbidder døgnet rundt:-))

  • #26   17. maj 2009 Mette-
    Du skulle se en ballade der blev...Kasper have taget bella med op i sofaen...hvilket hun normalt ikke må...og jeg sagde også a han ikke skulle gøre det fordi så fortæller han jo at hun gerne må...og det resulterede jo i at hun netop lå i sofaen når vi ikke var hjemme og om natten...så den sorte sofa var dækket a hundehår....det jeg er mest bange for er nu a hun for revet huld på sofaen...(han kan dag også lade være a ha dyrt læder...altså ;oP) men så skulle jeg jo til at vænne hende fra a ligge i sofaen igen...nu er hun endelig holdt op med det igen og hva gør han så igår aftes...han tager hende da op i sofaen...nogle gange skal man altså bare ryste på hovedet og grine lidt a det...heh


  • #27   17. maj 2009 Mette-
    Tjaah måske er det også bare fordi hun er lidt ked af det,,, alle børnene er jo blevet så store at de er flyttet hjemmefra og når jeg ikke er hjemme med Bella hvem skal så lege med hende....for helt en knude i maven når jeg siger farvel til hende og tager Bella med mig igen...


  • #28   17. maj 2009 Bellas moar:

    Jamen, hvis HAN synes at det er ok at hun ødelægger sofaen, så pyt da med det........*GGGGG* Her har vi lædermøbler af samme årsag. Både med hensyn til slitage og med hensyn til hundehår:-))


  • #29   17. maj 2009 Tjah...man kan jo ikke blive ved vel... ;o)

  • #30   17. maj 2009 vi har ikke en fast fastedag. vores hunde kender ikke klokken men rutinen, efter morgengåturen mad, efter vores aftensmad - mad.

    kun hvis vi ikke er hjemme til aftensmaden springer hundene over. og det er jo ikke en rigtig fastedag, da de så har fået deres morgenmad og guffer i løbet af dagen

    der ville også blive ballade her, hvis de ikke fik mad. og mine ville også æde til der ikke var mere - og jeg har ikke lab


  • #31   17. maj 2009 Connie:

    Og du er sikker på at der ikke er blandet lidt lab i dine??.......*GGGGG*

    Flatrunner har heller ikke lab:-))


  • #32   17. maj 2009 *GGGGG* med de fordomme mine hunde har overfor lab, så tror jeg det ikke.
    de skal bare have skæld ud skal de.....:-( æv hvor er det træls.
    sært nok så er der ikke noget i vejen, når vi er til træning, der er lab om ikke velkomne, så dog accepteret.

    men det er jo en hel anden historie. undskyld jeg spammer din tråd


  • #33   17. maj 2009 Altså.... Mine må også gerne ligge i sofaen, men gør det dog sjældent...Især Monty har svært ved at være der og synes det er for varmt...((o:
    Men det har nu aldrig givet os problemer.... andre end at sofaerne ikke altid er lige pæne... Af en eller anden grund går, især Monty, kun i sofaen når han er drivvås...//o:
    Hovsa, og så går han i sofaen når hans bedste veninde, Emilie er på besøg.... For han viger ikke mange m. væk fra hende, når hun er her.... han er vildt forelsket i Emilie:
    (link fjernet) 12:36:50


  • #34   17. maj 2009 Mine to kender skam også klokken. Så jeg ville dælme også få et værre hus og en højlydt rumlen fra maver hvis ikke de fik deres mad til tiden.

  • #35   17. maj 2009 Jeg ved ikke så meget om det, men det blev på et tidspunkt forsøgt forklaret i en anden tråd jeg fulgte med i...

    "Hvorfor din hund har behov for at fylde sin mave ureglmæssigt.

    De fleste hundeejere, der elsker deres hunde, forsøger at give dem så meget kærlighed, som de kan. Når de går ud fra, at det, der er godt for dem selv, også er godt for hunden, begår de nogle forfærdelige fejltagelser... hunde har ikke abemaver!

    Nogle anatomiske fakta at tænke over...
    En hunds mave er elastisk, ligesom en harmonika. Når den er tom, folder den sig sammen til noget, der næsten ligner en hjerne. Når den er fyldt, kan den indholde så meget som 7-8% af hundens kropvægt! (for et menneske på 60 kg, ville dette svare til at spise 5 kg mad i et måltid – men den menneskeige mave er en pose næsten uden elasticitet – den kan simpelhen ikke strække sig mere end omkring 10% af dette...)
    Yderligere er hundens mave fyldt med små kirtler, der producerer fordøjelsesenzymer. Disse går i gang, når de får kontakt med mad. Dette sker, for negen af dem, så snart hunden har noget i maven, men på grund af mavens foldeevne, berører de fleste af kirtlerne ikke mad, medmindre maven fyldes så meget at alle folderne strækker sig ud!
    En overraskende konsekvens af dette er at hundens fordøjelsesproces er mere effektiv, når den får et stort måltid! Selvom den stsdig kan fordøje en vis del af et lille måltid, vil den være meget større ved et stort måltid!hunde, hunde der udelukket fodret med ”hele måltider” ( =måltider, der fylder maven helt op), har generelt brug for omkring 20-30 % mindre mad end hunde, der får mange mindre måltider. (dette er stik modsat af, hvad der ville være tilfælde for en maenneskemave).
    Den ultimative kødæderoplevelse
    Ligesom andre kødædere forventer hunden ikke at have mad til rådighed hele tiden. Faktisk, når deres maver er fyldt op for nylig, gider de ikke engang at se efter et muligt bytte. De æder derimod meget ureglmæssigt - når maden er tilgængelig, og jagten er en succes. På disse tidspunkter svælger de og fylder maven op! Dette viser, at det at fylde maven op er vigtigt for en hund, end bare at ”få lidt at spise”.
    Alligevel får de fleste hunde aldrig lov at opleve dette...
    At holde hunden konstant sulten...
    Der er ikke mange hundeejere, der vil sulte deres hunde eller holde dem konstant sultne. Alligevel er dette, hvad de fleste mennesker i sidste ende gør, når de giver deres hunde mange daglige måltider og formoder, at dette er ligeså godt for hunden som det er for et menneske.
    En voksen hund har gennemsnitlig brug for mad, der svare til omkring 2-3% af deres kropsvægt pr. Dag. Når man tænker på, at der kræves 6-8% for at fylde maven op, er det helt umuligt, at en gennemsnitlig hund nogensinde vil opleve den tilfredsstillelse, det er, at have en fyldt mave... med 2-3 måltider om dagen vil den altid være maget langt fra det mål.
    At ændre fodringsmønsteret
    Nu kan man ikke bare give hunden en kold tyrker og begynde at lade hunden fylde maven op, hvis den aldrig har været vant til det. Det ville være farligt (risiko for oppustet mave, fordi muskelmassen er alt for svag, da den aldrig har været brugt). At gøre det med tørfoder er selvfølgelig også helt udelukket- det er alt for koncentreret.
    Når man ultimativt giver sin hund så meget, som den kan spise, i et måltid, må man desuden ikke fodre den mere end 3-4 gange om ugen!
    Når man gør dette, vil man dog se, hvordan ”madsøgningsadfærden” forsvinder, og man vil opdage, at hunden tager på i vægt ,hvis den var for tynd, og den taber sig, hvis den var for tyk.
    Man skal over en betydelig forhindring, før man på en sikker måde kan lade sin hund spise fulde mltider 3-4 gange om ugen- ud over ens egne menneskebaserede føelser:
    Du skal træne mavemusklerne til at håndtere den større mængde mad i et måltid. Det er som at træne et brækket ben op til at stå på ski, efter at have fået fjernet gipsen... gør man det gradvist over en periode på mindst 3 måneder, gerne 6.
    Jeg ved, at idéen om kun at fodre 3-4 gange om ugen lyder brutal- men helt ærligt: det er det ikke. Mine hunde er blevet fodre på den måde i over 30 år, og jeg kan fortælle at de nyder deres måltider!! Men de nyder også tiden mellem måltiderne. Jeg har aldrig haft et vægtproblem- det regulere sig selv individuelt. Jeg har helt bogstavligt hjulpet hundredvis af mine elever med det samme, og e melder alle tilbage med de samme fantastike resultater... uden en eneste undtagelse.
    Mogen Eliasen
    Mogens Eliasen er uddannet mag.scient i kemi fra århus universitet og har over 30 års erfaring i at arbejde med hunde. Hundeejere, hundetrænere og holistiske dyrelæger som coach, fordragholder og udvikler af uddannelses systemer. Han er nu bosat i Canada, hvor han udgiver sit nyhedsbrev ”the peeing post” ´, der indeholder massere af tips og råd om alle slags hundeprobemer, især hvad angår træning, adfærdsproblemer, fodring og sundhedspleje. Han har også tidligere udgivet adskelige bøger og videoer om disse emner, og flere af dem er også på dansk.
    For yderlige oplysninger om Mogens Eliasen og hans puplicatioenr, send venligst en kort E-mail til contack@k9joy.com eller besøg www.k9joy.com hvor du også finder links til de danske websider."

    Jeg ved det ikke...jeg tror det er meget vigtig, at det man gør, har man en god mavefornemmelse med.


  • #36   17. maj 2009 hvis man barfer får man afvide at en ugentlig fastedag er sundt fordi en hunds krop renser kun ud på tom mave ..så hvis det passer må dte vare sundt

  • #37   17. maj 2009 Det er kun en god ide hvis man barfer eller hvad?

  • #38   17. maj 2009 jeg tror mest det er dem der barfer, der bruger en fastedag.

    min dyrlæge anbefaler det ihvert tilfælde ikke, tværtimod er han også begyndt og sige at man skal fodre 2 gange om dagen, hvor det var meget almindeligt at man sagde en gang for en voksen hund


  • #39   17. maj 2009 Jeg tror ikke på den med faste. Det var noget man gjorde da jeg var barn . Mine får deres mad hver dag.


  • #40   17. maj 2009 Ina: nej, f.eks løver tror jeg faktisk kun får mad en eller 2 gange om ugen, ikke hver dag, det er jeg helt sikker på.

  • #41   17. maj 2009 Lykke J

    Ja læste lige det (:Rie og sylfiderne:) havde sat ind, ret spændende smiley Synes det er lidt sjovt, at vi mennesker kan fremavle små selskabshunde, der er noget så nuttede og se på, åhh så bløde og søde. Men tager man skindet af, er hele dens indre som et rovdyr. Det må være det man Dr. Jekyll og Mr Hyde *GGGG*


  • #42   17. maj 2009 Ina: he he ja:-) og igen, man kan jo vænne dem til mange ting, vænner man dem til at skulle have mad hver dag, jamen så er der jo ikke noget at sige til, at de protesterer:-)

  • #43   17. maj 2009 Jeg bli'r sgu mere og mere forvirret for hver dag;))

  • #44   17. maj 2009 Ja jeg ville godt nok få min sag for, hvis en af mine hundes madskål var tom. Nu spiser de som sagt som det paser dem, og vi har aldrig haft vægtproblemer. Men hvis skålen er tom efter en lang træningstur, står begge hunde og "snakker" ude køkkenet..:-)

    Men tror også det må være, som vi ejere vænner dem til, men vil da egentlig prøve at ligge mere mærke til, hvordan mine hunde egentlig spiser. Har aldrig rigtigt tænkt over hvordan de spiser, men kun på hvad de spiser og selvfølgelig hvor mange gange man hælder op, hvis man føler det pludselig bliver oftere. smiley


Kommentér på:
Ugentligt fri for mad??

Annonce