{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
751 visninger | Oprettet:

Hvor langt vil du gå? {{forumTopicSubject}}

Jeg så i aftes et program i tv på en udenlansk kanal fra et dyrhospital, hvor de viste forkellige "cases". Interessant program, men der var noget som faldte mig for brystet.
Der var bl.a en chæferhund som af en eller anden grund havde et dårligt bagben...De havde prøvet at operere den flere gange uden videre held og til sidst endte det med at de ambuterede benet og lod hunden leve med kun 3 ben....!
Jeg synes at det var forkasteligt at se, og jeg fatter ikke hvorfor man ikke lod hunden sove ind i stedet for. Engang imellem synes jeg at vi mennesker er for egoistiske og "gør for meget" for at beholde vores kære dyr uden skelen til hvordan dyret har det med det som den er udsat for.

Det skal siges at hunden kom sig og lærte at gå på 3 ben, men jeg synes alligevel at det var for meget og jeg kan dårligt forestille mig at en hund som denne har et ordentligt HUNDELIV!.

Hvad siger i og hvor langt ville i selv gå?`


Michael


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvor langt vil du gå?
  • #1   2. feb 2006 det er svært at sige , jeg har da set hunde på 3 ben, der løb rundt som om de stadig havde 4, så det er svært at sige hvad jeg ville gøre i den situation, man ville vel følge sit hjerte

  • #2   2. feb 2006 M&J

    For mig at se er der stor forskel på mennesker og dyr. Ikke at dyr er mindre værd, overhovedet ikke, men som jeg ser det skal dyr have lov at være dyr med de instinkter og så videre som de nu engang har. Dette kan være yderst vanskeligt for en chæferhund med feks 3 ben. Det som jeg mener er, at jeg synes at man skal passe meget på SIN EGEN EGO i sådanne situasioner, hvor feks en hund kommer så meget tilskade at den skal have ambutereret nogle vitale lemmer.


  • #3   2. feb 2006 Min hund kommer heller aldrig til, at leve en utåelig tilværelse for min skyld, jeg ville altid tænke på dyret først og fremmest.

    Michelle og Jesper, sådan kan man altså slet ikke stille det op, spørgsmålet er om vi ikke i stedet skulle have samme mulighed for mennesker.

    Hvor sjovt tror du måske det er, at se en lille pige på bare 4 år, nå at få begge sine ben sat af, før hun aligevel døde af sin kræft ?

    Lad os i det mindste nyde, at dyrene ikke behøver at skulle lide unødigt.



  • #4   2. feb 2006 Nogle gange må man jo se ud over sin egen egoisme - sådan at forstå, at vi mennesker har det med at menneskelig-gøre vores dyr- specielt vores hunde. Er det fair for hunden, at lade den gå igennem flere operationer, og måske endda uden held?
    Mener på ingen måde, at man kan sammenligne børn og hunde. Vil gøre meget for mine hunde, men der er også en grænse. Har ikke været i en sådanne situation, så hvor grænsen går, ved Jeg heldigvis ikke. :- )


  • #5   2. feb 2006 Jeg ville også tænke mig om inden jeg ville byde min hund et sådan liv. Måske blive det et godt hundeliv måske ikke.....men vi må huske at hunden ikke bare skal blive her fordi vi syntes, at det er synd for os selv.....

  • #6   2. feb 2006 Hørte engang om nogen som havde en gammel schæfer.
    Den var så plaget af gigt, at den slet ikke kunne gå. De bar den ud hver gang den skulle tisse og bar den ind igen.....de kunne ikke holde tanken ud at den skulle aflives for det havde været sådan en god hund i mange mange år......skylder man den så ikke at give den fred ?.....den har sku udtjent sin værnepligt.....egoisme så det batter!!


  • #7   2. feb 2006 Charlotte. læs lige mit indlæg igen.. Vi er jo enige :- )

  • #8   2. feb 2006 Min hund blev operet sidste år (hun var1½ år) i den ene hase og ja hun skulle holdes i ro i lang tid, men dyrlægerne gav hende 90% chance for at blive fit for figth, hun måtte bl. a. ikke lege voldsomt med andre hunde i et ½ år.

    Idag går hun nogenlunde pænt (trækker kun på benet efter lang tids leg) hun virker overhovedet ikke til at have smerter i benet mere, men vil dog i nær fremtid have foretaget en termografi igen for at se om der er følsomme områder tilbage.

    Om det er at gå for langt skal jeg ikke kunne sige.


  • #9   2. feb 2006 Helt enig charlotte. Jeg havde en schæfer/rott før Emma, som fik kræft i underlivet. Hun var 11 år og havde haft et langt og godt liv uden sygdom overhoved. Dyrlægen sagde, at hun godt kunne leve med kræften 2-3 mdr uden smerter. Men hun kunne ikke holde på vandet....det løb lige igennem hende, da kræftknuden sad lige under blæren og trykkede den op.
    Der var da ingen tvivl hos os...hun skulle da aflives, da det slet ikke var noget liv for hende. Hun var vildt stresset over, at hun heletiden tissede overalt og "skammede" sig når hun gjorde det. Operation var ikke muligt p.g.a knudens placering og hundens alder.



  • #10   2. feb 2006 René:
    Det syntes jeg ikke det er. Rigtig mange hunde bliver da også opereret for HD og der er da ikke den store forskel.


  • #11   2. feb 2006 Nogen hunde kan jo sagtens leve godt med bare tre ben, jeg tror det kommer an på racen, for hvis det er en stor tung hund vil det helt sikkeer hæmme den kun at have tre ben, men en lille spirevip hund vil det måske ikke være så stort et problem for. Derudover tror jeg også det har meget at sige om det er formen eller bagben.

    Jeg var i London for sidste sommer og i en park så jeg en hun som var lam i bagbenene, den havde fået bygget et stativ som holdt bagkroppen og istedet for benene var der sat hjul, den så nu egentlig meget glad ud og løb rundt med en bold som den aporterede til ejeren.

    Jeg ville nok aflive hvis begge bagben ikke virkede men hvis det bare var et ben og Diva fortsat var i højt humør og ikke synderligt svækket i leg, ville jeg lade hende leve med tre ben.


  • #12   2. feb 2006 Mine forældres 10 år gamle hund fik livmoderbetændelse og havde det rigtig dårligt, dyrlægen sagde at det ville løse sig ved at få fjernet livmoderen, hvilket mine forældre fik gjort, men hunden havde helt mistet livslysten efter operationen og fandt gemmesteder rundt omkring i haven og lå bare der og ventede på at dø, det var frygtelig synd for den, og den blev aflivet.
    Den skulle aldrig have haft den operation, den skulle have haft lov til at dø


  • #13   2. feb 2006 Charlotte; det ville nok ikke være det bedste at gøre for Rollo, altså sætte hjul på ham, men de her mennesker så ud til at leve i byen og der er jo stier i parken og græsset var banket hårdt og fladt som en golfbane, så for den var det ikke rigtig et problem, så vidt jeg kunne se altså.

  • #14   2. feb 2006 Uha jeg ryster tit på hovedet af de dyrelæger i Animal Cops på Animal Planet... De går aaaaalt for langt med nogle af de dyr de får ind på klinikken - de lader hundene gennemgå store operationer og behandlinger, for så senere at konkluderer at hunde ikke kan bortadopteres alligevel og SÅ bliver den aflivet...

    Desværre er det ikke alle der tænker på hvad der er hundens bedste, i stedet for vores eget bedste. Det var da bestemt ikke nogen nem beslutning at lade Simba aflive - men er ikke i tvivl om at vi gjorde det bedste for ham. Også selv om dr. dyr kunne have opereret - men med de ringe odds han gav Simba bagefter... Nope, det ville ikke have været værdigt for lille SImba...


  • #15   2. feb 2006 Charlotte Pylremor... hihi... Det tror jeg jeg må til at kalde dig... *LOL*

  • #16   2. feb 2006 Charlotte, ikke så tit... hi hi... Men tilgengæld er det hele trælst og måget her i Jydelandet.... :)))

  • #17   2. feb 2006 LOL Måget betyder at man er beskidt.... *gg*

  • #18   2. feb 2006 Ja uha hvis man tænker over hvor mange af de danske ord vi jyder mishandler, så kunne man skrive romaner herom....

  • #19   2. feb 2006 Med modifikationer, så er min tommelfingerregl, at kan dyret ikke overleve i naturen, så må den herfra..!

    Grunden til mit "modifikationer", at jeg følgelig er klar over, at der er sygdomme og skader som dyrlægen kan helbrede, som ikke havde kunnet ladet sig gøre i naturen.

    Nu jeg har 2 hunde, (og måske der kommer een til på sigt *s*) mener jeg, at jeg bør (når den tid kommer) være meget opmærksom på, om een af hundene bliver gigtramt eller andet, der kunne give anleding til, at andre hunde i flokken muligvis ville angribe den sygdomsramte. så jeg mener at der er flere grunde, til at aflivning er det mest humane for hunden.


    Vi har vist alle herinde set den der filmsekvens, med en hund (USA) der mangler begge forben.. Og der ved ejg skisme ikke hvad jeg skal sige til det.. For hunden ser jo ovenud glad ud ! Dog kan jeg sige, at sådan kommer mine drenge aldrig til at gå !... Men jeg syntes det er lidt af et dilemma..*s*

    /Moster


  • #20   2. feb 2006 Jeg valgte da at sige farvel til min dengang kun 14 måneder gamle hund pga dårlige ods ved de 2 operationer i hans forben, der måske - måske ikke ville kunne redde ham fra livsvarig invaliditet.

    Hver operation fik kun 25 - 40 % for susses og det var alt, alt for lidt i mine øjne til, at jeg ville ud sætte en turbo aktiv og meget ernergisk ung jagt hund for det... GU var det noget af det aller hårdeste og mest ensomme jeg nogen sinde har måtte beslutte og at tage den tunge, tunge vej da han ikke kunne mere men mistede ginsten i hans øjne.

    Dét kom heldigvis meget hurtigt, at han mistede ginsiten, 3 dage og så var det slut - men sygdoms forløbet fra han blev diagnostiseret og til han var død, tog noget der lignede 7 - 8 måneder i medicinsk behandling i de 6 måneder.

    Under hele forløbet var det afgørernde for mig netop som mange af i andre også skriver om, HANS livskvalitet, HANS yndlings beskæftigelser, HAN livsglæde og HANS livs lyst osv osv. Valget var derefter egentlig ikke svært - men at udføre det var...

    Men jeg véd med mig selv idag, at han fik et godt og fuldt liv omend det var kort...

    Så jow, jeg synes også personligt at mange mennesker går alt, alt for langt, grundet i deres eget behov for at undgå smerten ved at sige farvel..


  • #21   2. feb 2006 Med alle de hunde der dør, hvert år af adfærdsmæpssige problemer, kan jeg ikke, hvorfor en hund, som har mangler på at udføre sit hundeliv fysiks optimalt skal leve denne tilværelse.

    At se sin hund løbe, lege, fange, er det der giver mig livsglæde. Bliver det taget fra ham, hvad har han så af sin naturlige drifter tilbage, andet end en sofahund, som ikke er et optimalt hundeliv.

    Jeg vil personligt ikke gå særligt langt i sådanne tilfælde!


  • #22   2. feb 2006 Tja - det er en meget svær en I har taget fat i her.

    Først vil jeg sige, at de fleste tilfælde er meget individuelle og jeg mener ikke, at man kan skære dem over en kam.

    Først vil jeg fortælle, at vi som barn havde en schæfer tæve (dejlig tøs). Hun blev på sine gamle dage opereret for livmoderbetændelse og blærebetændelse (som Ditte også fortæller). Dyrlægen sagde "hun bliver som ny igen". Min far gjorde den fejltagelse at tage mig med. Så dyrlægens ord kombineret med min tuden gjorde, at hun blev opereret.
    Stakkels tøs - hun blev aldrig frisk igen og måtte aflives.

    Dernæst vil jeg fortælle om vores gamle dreng Jason.
    Han blev gammel og svag. Trods et skønt broderskab i mange mange år blev han til sidst holdt uden for flokken og tilsidesat. Det er ikke rart for en gammel dreng - så vi valgte at give ham fred - for hans skyld (som moster gerda også beskriver).

    Til sidst vil jeg fortælle om Hugin. Han har været meget syg over en lang periode og vi må også idag tage vores forholdsregler (dog ikke på bekostning af hans livskvalitet). Men jeg kunne aldrig drømme om, at aflive ham under det forløb. Han har måttet gennemgå meget, har haft mange smerter og har også kostet mange penge. Men jeg har vurderet, at det for os begge (alle) har været det hele værd.
    Mange vil nok synes, at jeg er gået for langt - men den dag i dag er jeg meget glad for, at jeg lyttede til mig selv og ikke til andre.

    Så jeg kan ikke vurderer ud fra en kort beskrivelse hvordan jeg ville handle. Der lægger mange forskellige ting til grund for mine beslutninger.
    Det er bla. alder, helbred, flok mv



Kommentér på:
Hvor langt vil du gå?

Annonce