{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
997 visninger | Oprettet:

Hjælp til bidende hvalp {{forumTopicSubject}}

Hejsa og godt nytår..

Jeg har brug for råd til min lillesøster..

Min søster har købt en Golden og han er virkelig sød.. problemet er bare at han bider.. lige meget om de prøver på at over dominere ham som moren ville have gjort eller hvad de end gør.. når de så slipper ham bider han dem.. han har sat i armen både på min søster og hendes kæreste..

Han er ca 13 uger så han er en legesyg hvalp men de har også to små børn så de er begyndt at synes det er ved at være lidt farligt.. Han er meget dominerende både overfor min søster og kæresten og overfor børnene..

Hvordan skal man lige tackle det her?? Hvad ville i gøre??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp til bidende hvalp
  • #1   6. jan 2009 har de prøvet at pive rigtig højt og jeg mener højt - det er det hvalpe gør indbyrdes i en flok og så vende ham ryggen ?
    Og så tilbyd ham nogle andre lege ting han må bide i.
    Han er jo en golden - de elsker at rende rundt med noget i munden

    Prøv at foder ham på græsplænen - så han får brugt sit hoved lidt mere så han bliver træt ind imellem


  • #2   6. jan 2009 Nej det tror jeg ikke de har prøvet men vil da lige sige til dem de skal prøve det..



  • #3   6. jan 2009 Det nytter ikke at lege "det gør hundemutter". Det er undersøgt frem og tilbage med samme resultat: ubrugeligt.

    Kort sagt skal i gøre dette: Når han bider bare lidt, rejser I jer øjeblikkeligt op og vender jer bort - alt leg og kontakt stopper! med det samme. Brug gerne et signal som piv piv eller noget. Brug det samme hver gang.

    Vent til han er i ro igen og genoptag kontakten. Bidningen er legeadfærd og undersøgelsesadfærd, ikke dominans, derfor vil han fortsætte, så længe han selv tror, at bidningen kan bruges i en leg.

    Aktiverer ham mentalt med næsearbejde som hans foder spredt ud samt lidt lydighedstræning. Der er flere gode bøger på biblioteket, de kan bruge som trin for trin vejledning i hans træning. Se evt. Træn din hund af Maiken Lysholm Steen, eller Træn din hvalp af Christina Ingerslev. Hvalpen af Lone Greva er heller ikke værst.


  • #4   6. jan 2009 jeg ville tage et smut forbi dyrlægen og få tjekket om hunden har ondt nogle steder. evt få hunden kasteret da de også kan hjælpe meget med det dominans. hvis hunden er i sengen, sofaen osv så skal den ned fra det, sørg for at have et hiarki hvor hunden er nederst, det kan f.eks være børnene der giver den mad og vand så ved hunden at børnene er højere oppe end den selv. men i kan også kontakte nogle adfærdsspecialister og få hjælp og gå til hundetræning og særg for at socialisere den

  • #5   6. jan 2009 Emil og Sabine .

    Du har vist lige glemt at hunden kun er 13 uger og stadig hvalp !!

    det er meget normal hvalpeadfærd - det skal den da ikke kastreres for allerede.
    men at gå til hunde træning vil være en rigtig fin ting :-))


  • #6   6. jan 2009 Det med at pive som Karin skriver, syntes jeg hjælper virkelig godt på vores hvalp. Han er 15 uger nu og bider stort set ikke mere. Når man piver højt, så stopper han op øjeblikkeligt og tænker "hvad var det".

  • #7   6. jan 2009 du skriver når de slipper den, er det når de har skældt den ud eller hvornår? jeg ville også skrige højt auuuuuuu...

  • #8   6. jan 2009 En hvalp på 13 uger er IKKE dominant. Jeg vil foreslå jer, at tage "dominansbrillerne" af, for det kan i den grad lede til misforståelse af hundens adfærd at kigge på den gennem dem.

    Langt de fleste hvalpe bider i leg - det er ganske naturligt, det er deres måde at lære verden at kende på.
    Det vi mennesker skal gøre - og her er jeg meget enig med Christina i, at vi skal være mennesker, ikke lade som om vi taler samme sprog som en hundemor, for det gør vi ikke.
    Hunden skal ganske enkelt vises, hvad der kan betale sig og hvad der ikke kan.

    Bidning = legen stopper øjeblikkeligt.

    En hund vil altid gøre det, der bedst kan betale sig, så jo grundigere vi er til at vise den det, jo mere tilpasset og harmonisk vil hunden være i vores menneskeverden.


  • #11   6. jan 2009 til karin f
    ups det havde jeg lige overset


  • #13   6. jan 2009 Som andre har nævnt, er det meget normalt at hvalpe bider.
    Når den leger med sine søskende leger de bide-lege, og han skal derfor lære at man ikke kan lege på samme måde med mennesker.

    Stop legen og al kontakt når han bider, så han lærer konsekvensen.
    Tilbyd ham evt. noget legetøj at bide i når legen genoptages. For på den måde at vise ham at bamsen må bides i, men mor/far/barn må ikke.



Kommentér på:
Hjælp til bidende hvalp

Annonce