{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.424 visninger | Oprettet:

Dyr vs. billig hund? {{forumTopicSubject}}

Hvorfor er der folk herinde der er i den tro at hvis man giver flere tusinde kroner for en hund, så får man en mere rask hund ud af det, end hvis man giver 500 kr for hunden??

Dette undrer jeg mig meget over.
Jeg er selv den lykkelige ejer af en blandingshund til 700kr og Bailey har aldrig fejlet noget.
Men tilgengæld har min søster en cavalie king charles spaniel på godt 2½ år som kostede hende 7500kr, og hun har konstant rendt til dyrlæge med den.

Jeg mener at en billig hund kan bestemt være ligeså god som en dyr...

HVAD MENER DU???


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dyr vs. billig hund?
  • #1   27. mar 2008 ja det har du ret i....der skal meget reasearche til før man køber en hund deriblandt seres sundhed og der er der langt næmmere at tjekke en hund med papir på ex hundeweb end en papirløs hund.

    Så det kunne være derfor at der er mange der gerne vil have en hund med 'papierne' iorden ;o)


  • #2   27. mar 2008 Hmm...Det er meget forskelligt tror jeg.. Men genrelt tror jeg da at en billig hund er ligeså god som en dyr...

  • #3   27. mar 2008 Jeg mener at det er da rigtigt at en blandingshund er lige så god som en racehund. Alle hunde kan blive syge, hvad enten de er blandings- eller racehunde...
    Men derfor vælger jeg nu racehund med tavle alligevel....*SS*


  • #4   27. mar 2008 Me and little B´ee ;: koster din hund 25.000 kr?

  • #5   27. mar 2008 Ea gav jeg 2000 kr for ved hurtig handel og hun har kun haft Roskilde syge og prøvet at slå sig selv ihjel med at spise en hel bunke piller fra et handicaphjem jeg var på hvor ea var social hund for de handicappet. Ellers har hun ikke kostet mig meget. 2000 kr i alt på dyrlæge. Min tidliger rottweiler med fin stamtavle ofrede jeg 25000 kr på en mdr. Så jo blandings hunde er lige så gode som race rene hunde.

  • #7   27. mar 2008 Jeg har en hund tik 2000 der har fejlet det meste, samt en hund til 10.000 der aldrig har fejlet noget..

    Det har jo ikke som sådan noget med prisen at gøre, men med ordentligt avlsarbejde, og med ordentligt avlsarbejde medfølger altså en højere pris.. Det er vel logik.


  • #8   27. mar 2008 hmmm nu tror jeg lidt at man misforstår tingene.

    Det kan da sagtens lade sig gøre at få en hund billigt - det har mange gjort.
    Men hvis det er det eneste krav man stiller kan man heller ikke forvente mere af "varen".
    Hvis man f.eks lægger sig fast på at hunden kun må koste 500kr, så er udvalget derefter - og det er nok ikke de mest sundheds tjekkede dyr der er at vlge imellem - jeg tror det er det der menes


  • #9   27. mar 2008 Du er mere sikker på hvad du får når du anskaffer en med papir, end hvis du anskaffer dig en blandingshund. Så tror skam bare det er derfor.

    Det med at racehunde er mere syge, tror jeg er en skrøne. Det er vist bare held og uheld der spiller ind der.


  • #10   27. mar 2008 Jeg har selv de "dyre" hunde, min dyreste dyrlægeregning i de 15 år jeg har haft denne race, var nu nok ved et kejsersnit og den næstdyreste var da jeg havde to hanner og de var kommet op og slås og skulle til dyrlægen klokken 11 om aftenen, Ellers har jeg kun dyrlægeregninger på HD-fotograferinger, øjenlysninger og vaccinationer og så den sidste og sværeste; aflivningerne.

    Jeg sætter et stort krav til hvordan mine hunde skal være, ved at købe en "dyr" hund, ved jeg jo hvad jeg får i sidste ende og her tænker jeg ikke på dens afstamning, men på dens måde at være på.
    Ved at parre en schæfer og en labrador, ved du jo ikke hvilke gener der træder stærkest frem.
    Derfor vælger jeg at give mange penge for mine hunde, jeg skal jo leve med den i mange år.


  • #12   27. mar 2008 Og når man så har sygeforsikring, er det vel lige meget ;o)

  • #13   27. mar 2008 Me and little B´ee ;: nej det ved jeg godt, jeg var bare nysgerig.

  • #15   27. mar 2008 Alt kan jo ske med levende dyr :o)
    Måske mener folk bare det er nemmere at se på familien om de har gode hofter, øjne og sårn.
    Har selv haft en tavle hund som fejlede alt muligt og så min border tøs til 3500 kr som aldrig fejler noget.
    Men den næste hund bliver en tavle hund igen.


  • #16   27. mar 2008 AnneMette *Med GP2 og Formel2* .

    Jeg har på intet tidspunkt ønsket at diskutere EGENSKABER!!!!

    Jeg snakker netop sundhed, og ønsker bare at få belyst emnet hvorfor der er så mange med den mening at dyre hunde er af bedre sundhed end billige, når dette netop viser sig ikke at være tilfældet.
    Min umiddelbare mening vil være at det kan være ligeså godt at købe en billig som en dyr hund, og jeg er derfor ligeglad med hvad prisen på grisen er.

    Som nævnt tidligere er jeg den lykkelige ejer af bailey som kun kostede mig 700 kr, og i øjeblikket er jeg igang med at fremskaffe en hund til 18000kr, og venter bare på at handlen går igennem.



  • #17   27. mar 2008 Malene

    Jeg tror at du misforstår, hvad det er folk oprindeligt mener med, at det KAN være farligt, at købe en billig hund !

    Min opfattelse er: Folk tænker ikke nødvendigvis Billig = tavleløs, Dyr = med tavle. Nej de tænker ok, hvis man giver 500 kr for en hvalp, hvor stor er sandsynligheden så for, at denne hvalp har fået ordentligt foder, hvordan har de kår i dens første 8 uger været, hvordan er den blevet socialiseret og lign. ting !

    En hvalp til 500 kr KAN godt være blevet behandlet ordentligt på alle tænkelige måder, sandsynligheden er måske bare knapt så stor, som hvis man vælger en hund til bare 1000 kr mere, end de 500 kr. Det er fælt dyrer, at fodre med kvalitetsfoder end med det billge fra det lokale supermarked OG det er også rigtig vigtigt, at moderen til hvalpene har fået ordentlig foder under graviditet og bagefter :o)


  • #18   27. mar 2008 havde en renracet først.. som næsten havde svingdør og klippekort til dyrlægen til sidste. kune ikke tåle det ene og det andet.

    den jeg har nu har kun været hos dyrlægen pga vaccination og intet andet


  • #19   27. mar 2008 Der er ingen sammenhæng mellem pris og sundhed.

    Men der er en sammenhæng mellem det, at man vælger en hund, hvor man i papirene kan se, at den kommer fra sunde linjer - og så hvalpens odds for at den også er sund.

    Ud over det, er diskussionen meningsløs.


  • #20   27. mar 2008 Ganske enig AnneMette... Det er rent gætværk...

  • #21   27. mar 2008 Hvis man nu feks tager en Schæfer eller rottweiler, begge racer døjer med hd.
    Hvis man køber en hvalp, hvor begge forældre er fri af hd, samt 3 generationer tilbage er uden hd.
    Og man så køber en anden hvalp, af disse racer, hvor man intet ved om forældrenes hd status. Så er det da klart, at der er mindre chance for, at den første hvalp vil få hd. Denne hvalp vil sikkert også være den dyreste, da det koster penge at få hundene undersøgt, samt avle på kvalitet.
    Nu er det ikke sådan, at en tavle er et kvalitetes stempel, langt fra.
    En hvalp uden tavle, hvor begge forældre og måske også bedste forældre er undersøgt og ikke fejler noget, kan blive lige så god en hund.
    Jeg mener uanset hvilke hunde man avler på, eller om det er blandingshunde, så skal man kun avle på hunden, hvis den er helt rask, og uden skavanker. Man skal ikke lave et kuld hvalpe af egoistiske grunde.


  • #22   27. mar 2008 En sundhedsbog lavet hos en dyrlæge er vel lige god om det er en blandingshund el. tavlehund så er der hvad der er bag men det er jo ikke til at læse på en stamtavle ... mener man kan ikke se om måske er syge hunde i slægten . det er noget med tillid til avleren at gøre og det gælder alle hunde .

  • #23   27. mar 2008 Syntes måske også det er rimligt vigtigt at skelne mellem hvad rask hund er. Man kan altså ikke avle sig til en hund der æder piller og skal til udpumpning, det har vel dårligt noget med papirer at gøre!!!
    Alle hunde kan være gode hunde, med papirer har du bare mulighed for at tjekke om hundens forældre er sunde alt efter hvilke ting der tjekkes for ved den race.


  • #24   27. mar 2008 Nu tror jeg heller ikke, at blandingshunde er mere sunde end tavle hunde.
    Der er en grund til, at man tager mere til dyrlæge med en tavle hund, da der er mange ting den skal tjekkes for, når den bruges til avl.
    Derudover er ejere af tavle hunde vel generelt mere "pylleret" om deres hunde.
    Jeg kommer ude fra landet af, hvor en hund ikke må koste over 1000 kr.
    Alle har blandings hunde, og de fleste kører altså kun til dyrlæge, hvis hunden skal aflives. Hvis den bliver syg, så afventer man lige og ser hvad der sker. Og de fleste ting klarer folk selv.


  • #25   27. mar 2008 Jytte, der findes jo HD-index, hvor hundens index udregnes på baggrund af dens familie - det vil sige forældre, søskende og tanter og onkler.

    Tillid kan man i mine øjne ikke bruge til ret meget, når det handler om køb og salg af hunde.


  • #26   27. mar 2008 Der findes registreringer af sygdomme hos forsikringselskaberne.
    Der kan man bl.a. læse at fleste aflivninger vedr. HD er på blandinger og ægte uden stambog. man kan også læse at blandingshunde har en væsentlig større frekvens af kræft.
    Også blandingshunde er vinderen af kastration/sterillisering og aflivning pga adfærd!
    Så vil jeg hellere ofre de få ekstra kroner og betale for en hund hvor forældre har sundhedsstatus/ mentaltest m.v.


  • #27   27. mar 2008 Min bror har en skøn blanding af en rottweiler og en sct.bernhard.

    Også han var i den tro, at når det var en blanding, så blev den nok ikke syg.
    Men han tænkte ikke over, at man ved at sætte to racer sammen jo bare giver hunden disponering for to racers sygdomme.
    Ikke at den får dem - men der er ligeså stor chance for, at den får dem, som havde det været renracet. (Min påstand, der er som sagt ingen tal, der hverken be- eller afkræfter dette).

    Min brors hund er fire år og døjer nu med HD-D


  • #28   27. mar 2008 Tonny & Maja .

    Nu kommer jeg ikke fra landet, men har i nogens øjne en blandningshund, altså en hund uden tavle, men i min verden en ren Border ;o)

    Og jeg mener bestemt ikke, at jeg hverken er mere eller mindre pylret omkring min hund, end de folk med tavlehunde !

    Selvfølgelig er der ting min ikke behøver, at blive tjekket for, fordi hun ikke skal bruges til avl, SKULLE hun nu bruges til avl, SELVOM at hun ingen tavle har, så skulle hun da tjekkes lige så meget i hoved og r** som de hunde med tavle !, men alle de andre ting der kan tilstøde hos en hund af sygdomme, mener jeg nu nok, at jeg ryger lige så hurtigt afsted, som en tavlehunde-ejer gør.........


  • #29   27. mar 2008 Ja det er rigtigt med hd men der er jo mange andre sygdomme som hvis man ikke kender (har ikke haft racen før ) kan løbe ind i uden at være dum og naiv . selvfølgelig kan bla. hunde også fejle noget men mange mener måske de er lidt mer hårdfør end fine stambogsføret hunde . Da jeg har hunde med og uden stambog .og kun har en hund der har problemer med sygdom kunne jeg måske give dem ret .

  • #30   27. mar 2008 Jytte problemet er, at det netop er noget folk MENER - det er gætteri...

    Tænker jeg lidt logisk, har jeg faktisk svært ved at se, hvorfor det skulle være sådan...


  • #31   27. mar 2008 Det jeg mener, at der hvor jeg kommer fra ude i det mørke himmerland, der har 4 ud af 5 blandingshunde, og de tager næsten aldrig til dyrlægen, da de klarer det meste selv.
    De fleste køber en labrador blanding, og når den begynder at skrante for meget på sine gamle dage, så tager de den med op bag i skoven, og skyder den selv, eller måske kører til dyrlæge får at få den aflivet. Jeg kender mange af disse mennesker, og de vacinerer ikke deres hunde eller andet. Og hvis hunden får en byld eller noget, så prikker de bare selv hul på den.
    Hvis nogen køber en hund til 15.000 kr, så tror jeg de tager mere til dyrlægen, for at være på den sikre side.
    Jeg mener ikke, at en blandingshund er mere rask, bare fordi den ikke er så meget til dyrlægen.
    Dette er ikke for og imod blandingshunde, eller en snak om tavler eller ej.
    Men jeg mener selv, at man har større chance for at få en sundere hund, hvis man ved at forældrene er raske.


  • #34   27. mar 2008 Tonny & Maja .

    Jeg ser det heller ikke som en snak for og imod tavler eller ej og jeg giver dig fuldstændig ret i, at man har større chance for, at få en rask hund, hvis man kender anerne bag.

    Det jeg reagere på, er at du skriver, at folk med en hund til 15.000 kr tager mere til dyrlæge end dem med en billig hund til eks. 3000 kr, der mener jeg bestemt ikke, at du har ret.
    Det er muligt, at det er sådan det foregår ude på landet, hvor du kommer fra, det skal jeg jo ikke kunne udtale mig om og tror bestemt også på dig, når du skriver det, men jeg tror ikke, at det er normalen, at fordi man har en billig hund, så tager man mindre til dyrlæge, man elsker jo de "skide hunde" om der er tavle på eller ej og om man skal bruge dem i vider avl eller ej og her er det ikke prisen der længere har indflydelse, bare min overbevisning *S*


  • #35   27. mar 2008 Hvis man nu tager og blander en newfoundlænder og en sct. Bernhard - to hunde som begge er meget disponerede for HD - så er det da logik for pedalhøns, at hvalpen også er det, selvom det er to racer, der er blandet :o))

  • #36   27. mar 2008 Jeg har oplevet flere billige hunde som er blevet aflivet, da de stod over for en hofteopration, som koster 5 gange så meget som hunden, og at det var grunden til hunden blev aflivet.
    Det hører nok mere til de ældre generationer. Jeg tror de fleste yngre hundeejere har hunde på en anden måde, uanset pris på hunden.


  • #38   27. mar 2008 Rigtigt godt skrevet Thresa . det er snart med hunde som med tadker ikke hunden -taskens kvalitet men navnet puha en udvikling . Det bliver sådan at når man møder bekendte der har fået hund spørger man ikke om det er en god hund men hvor meget har den kostet og er der en fin stamtavle på den . det er tankevækkende.

  • #39   28. mar 2008 Personligt spørger jeg aldrig til, hvad en hund har kostet, men jeg spørger til gengæld ofte, hvilken kennel den er fra (brugsschæfere, andre har jeg ikke forstand på) og hvem forældredyrene er.

    Jeg kan ikke se, at en dyb tilknytning og interesse for en hunds linjer skulle stå i modsætning til hinanden? Jeg kan heller ikke se, at snak om en hunds pris og tilknytning står i modsætning?

    Jeg er nu ret sikker på, at langt de fleste er meget tæt knyttet til deres hunde og er frygtelig stolte af dem.
    Personligt bliver jeg da stolt, når mennesker ser, hvad min hund laver og bliver nysgerrig på hans aner. - Det er da en kæmpe kompliment til både arbejdet med ham og til hans opdrættere.



Kommentér på:
Dyr vs. billig hund?

Annonce