{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.636 visninger | Oprettet:

Sippede tæver {{forumTopicSubject}}

Hej.
Noget at tænke over. Jeg har to hanhunde, og når vi møder tæver hvor de får lov at hilse på (jeg spørger altid først) så snuser tæverne mine hanhunde over det hele... og når mine prøver at gøre det samme på tæven de mødt, så hakker de ud efter mine. Dette sker gang på gang... og jeg tror jeg hørt nogle enkelte få tæveejere sige stop til sin tæve...men langt de fleste gange siger de INTET ! fordi det ved alle at sådan er tæverne .... helt ærlig !
Tæveejerne smiler og siger...ja hun er lidt sippet! eh altså ... og de siger ingenting til sine sure tæver...fordi det er helt ok at de hakker ud efter hanhundene ...eller?

Hvis det nu var omvendt...og det nu var mine hanhunde som hakked ud efter tæve på den måde, så skulle fan være løs!

Jeg er træt af den attitude mange tæveejere har. Hvad er det for indstilling at sige det er ok at ens hund hakker ud efter nogen. Tæven skal have lov at snuse men ikke hanhunden?

Jeg mener at vi ejere er med at skabe disse sure tæver! Så sig dog noget da jeres tæve hakker ud efter hanhunde

Åsa
http://www.busydogs.dk


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sippede tæver
  • #1   29. dec 2007 Åsa E - sådan er min mors ældste tæve også når vi har romeo hos dem. hun snuser og undersøger, men hvis han gør, så gør og snapper hun efter ham. hun spiller kostbar.
    og hun får skidebalde for det hver gang.

    jeg kan godt forstå du er træt af det, helt sikkert! folk skal da altid sige fra hvis deres hunde opfører sig dumt!


  • #2   29. dec 2007 Gør jeg bestemt også.. Eller det vil sige min tæve får ikke lov at hilse på fremmede hunde FORDI hun hakker ud efter dem.
    Kan slet ikke forholde mig til at man som ejer ikke reagerer når hunden laver udfald.. Og hvis man ved den gør det, hvorfor så udsætte en fremmed hund for den oplevelse.

    Hvis andre hundeejere på trods af at jeg har sagt NEJ de skal ikke hilse.. Min hund bider..lader deres hund komme tæt på alligevel, Så har jeg ikke nogen undskyldninger til dem, men min tæve får et bestemt NEJ


  • #3   29. dec 2007 Hej Laila

    Når jeg spørger om de må hilse, og spørger om tæven er sød, så svarer ejerne næsten altid ...ja! og så aligevel hakker hun ud, og ejeren siger så bagefter at hun er lidt sippet da hanhunden stikker næsen op i rumpen på hende.....
    Ja men pokker da...det er lige det tæven gjort på mine....



  • #4   29. dec 2007 Alex: Ja men det synes jeg er helt i orden.

    Sanne:Du er en af alle dem som forvarer sine sure tæver. Som du argumenterer nu så forsvarer du en adfærd som jeg ikke synes er ok på nogen måde. En hund bliver aldrig mere dominant end hvad den får mulighed og lov til....



  • #5   29. dec 2007 Nu er hannerne jo som oftest noget mere pågående i deres snuseri end tæverne er, og derfor kan jeg godt forstå at nogle tæver markerer hvad de vil finde sig i og hvad de ikke vil.

    Jeg møder da tit hanner, der fuldkommen uden blusel stikker snotten helt ned mellem bagbenene på hende og snuser og slikker til min tæve, og der ville jeg ikke sige noget til at hun sagde fra. Det gør hun så ikke, men sænker blot halen og går sin vej.

    Hvad der dog ikke er ok i min bog er hvis tæven - eller hannen for den sags skyld, snapper som en del af det gængse hilseritual hvor man snuser hinanden bagi, og der ville min tæve også blive irettesat hvis hun begyndte på det.


  • #7   29. dec 2007 Zif knurrer og kan nappe ud når lavere rangerende hanhunde ivrigt vil snuse. Hvis det er en højtrangerende han lader hun ham komme til.......men så viser hele hans rolige adfærd også at han respekterer hendes rang.....
    Tror det er sådan tingene hænger sammen og det er ikke noget vi som mennesker skal blande os i. Jeg har heller aldrig oplevet at det har udviklet sig til nogen form for kamp eller bid....blot en markering af grænsen.


  • #8   29. dec 2007 Sanne. Jeg er opvoksen med arbejdende hunde, hvor jeg fik min første da jeg var 12 år, og mener mig nu være ret god til at kende lidt om hvordan hunde tænker eller ikke.

    Når jeg skriver om at hilse, så mener jeg at hilse pent...fordi der har jeg også et ansvar som hanhundsejere at den stopper ved at hilse og ikke prøve springe på tæven eller stå og slikke hende.

    Hvad jeg mener er at tæver også kan opdages til at hilse pænt...og det starter helt fra man får hjem den lille hvalp!

    Nu ved jeg ikke hvad du har for erfaring med hund, men jeg møder da ca 60 forskellige hunde hver uge til lydighedsundervisning på alle nivåer, ca 24 uger om året, og der opdrager jeg på mine kursister ...både på hanhund og tæverejerne, fordi det eksisterer nogle underlige idéer om hvad som er ok eller ikke med hvordan vores hunde opfører sig mod os og andre hunde.


  • #9   29. dec 2007 Det er vel klart at om en hund overgår den andens hunds grænser så siger den noget. Hvad jeg reagerer over er de tæver som sat det i system at hakke ud, og ejeren forsvarer sin med et smil eller ikke siger noget.



  • #10   29. dec 2007 Hm......jeg oplever så kun hanner der stopper når min tæve bliver sippet.

    Her ser jeg det som naturlig adfærd.


  • #11   29. dec 2007 Enig, Åsa. Jeg har bare aldrig oplevet det, men udelukkende set tæver sige fra overfor pågående, ivrige hanner..

  • #12   29. dec 2007 Jeg vil nu også kalde det en hel normal adfærd .
    Der er ikke ret mange tæver jeg kender der finder sig i at blive snust og slikket bagi af en hanhund med mindre den er i løbetid .

    At tæver siger fra er en naturlighed , men et disidert angrab skal ikke ske .


  • #13   29. dec 2007 Åsa. Så skal du da møde min Lady, hun elsker alle hunde og hvis det er hanhund så bliver de altid vildt forelskede i hende, så jeg må hjælp ejerne med at få fat i deres hund, for den ser og høre intet andet end Lady.
    Så sent som i gåt mødte vi på vores tur først en ung tottetæve, så en storpuddelhan og så en lappehan.
    Og alle kunne fint finde ud af det, men hanhundeejerne måtte lige have en hånd. Og nej hun er ikke i forbrunst, hun ligner bare sin mor Daisy som nu desværre ikke er mere. Og så er hun godt socialiseret.


  • #14   29. dec 2007 Mener i øvrigt ikke man kan anvende negativt ladede nedladende ord som sippet eller snerpet om hunde.....de gør som deres natur byder dem at gøre....

  • #15   29. dec 2007 grrr ...så pludselig forsvandt mit lange svar. prøver igen.

    Klart at hanhunde bliver ved , hvis de får lov , og klart siger tæven fra, at det ikke er ok at stå og slikke dem, og have mere i tankerne.
    Jeg bliver bare sur på de ejere som synes det er ok at tæven hakke ud, når mine hunde nu hilser pænt, og stopper ved det.
    Jeg bliver sur på dem som forsvarer den hakkeadfærd!

    Jeg bliver sur når tæveejere forsvarer sin tæves dårlige opførsel med at: Ja men skulle du ikke reagere på den samme måde hvis du fik en blød snude i rumpen??
    Lige efter tæven selv stået og snuset min i rumpen .....

    Sanne: jeg har ikke påstået/skrivet at du ikke er van til hund....min kommentar var bare en svar/info til dig at jeg ikke er grøn i hundeverden da du skrev at jeg tænker som et menneske.


  • #16   29. dec 2007 Min hakker nu ikke..........

    Indtil videre har et brøl i hovedet på hannerne været nok til at sætte dem på plads.

    Skulle jeg møde en der ikke forstod det, så bliver hun kaldt væk med det samme. Ikke for at "skåne" hannen, men for hun slipper for en konfliktsituation.


  • #17   29. dec 2007 Lise

    Ja men det er også ment som noget negativ. Du kan ikke få mig at synes at hunde som hakker ud efter andre er noget positiv.
    Alle hunde fødes venlige. Mange ting af den dårlige adfærd har desværre os tobente ejere været med at forstærke ....
    Har ens hund en dårlig adfærd så arbejder man med det, og ved man ikke hvordan man arbejder det væk så skal man søge hjælp.

    Har man en hund som hakker ud efter andre, og man ved det, så er det mindste man kan gøre er at være ærlig overfor det når man møder andre, i sted for at bagatellisere det eller bare smile ad det.





  • #18   29. dec 2007 Jeg snakker om at man menneskliggør hunden når der lægges negative motiver (snerperi, surhed og sippethed) i hundens adfærd. Om det er adfærd der stammer fra hunden selv eller er tillært af ejeren.....er det ikke egenskaber man kan tillægge dyret.

    Jeg mener heller ikke du kan sige......din hund får lov til at snuse til min så derfor må min også snuse til din.....sådan hænger hundens natur ikke sammen. Det er også en mennesketænkt teori

    Jeg mener heller ikke at mødet mellem to hunde burde kunne udvikle sig til slagsmål eller bideri.
    Forhåbenligt kan begge ejere se at hanhunden overskrider tævens grænser på knurreri og kropssprog......og så skiller man selvfølgelig hundene ad.........


  • #19   29. dec 2007 jeg tror ikke du med flere læser det jeg skriver ordentlig. Jeg taler ikke om at tæverne ikke skal have ret at sige fra overfor pågående hanhunde.
    Det er vel klart at tæver ligesom hanhunde skal have lov at sige fra når andre hunde er pågående eller overskrider og er urimelige. !

    Jeg snakker om sure tæver som hakker ud, uden at hanhunden er pågående, som hakker ud uden grund. Jeg snakker om ejerne som forsvarer den adfærd, og som synes det er ok fordi de er tæver, og mener at sådan er de i natur, hvilket jeg mener det er de ikke! Jeg mener det er noget ejerne været med og forstærket.

    At som tæve sætte en grænse overfor en pågående hanhund er ok og ligger i deres natur, den er jeg helt med på....men at hakke ud efter hanhunde, uden grund, er noget tillært, og kan stoppes af tæveejeren.

    Ved ikke om jeg bliver misforstået fordi jeg ikke er så god til det danske sprog.

    Noget at tænke over: Det er en grund til at nogle hundeejere kun har sure hunde, og nogen anden kun søde. Vi er med og former vores hunde helt fra de er hvalpe ...bevidst og ubevidst ...i .alt fra gøeri, stress, til al mulig adfærd.

    Vi er bare alt for dårlige til at indrømme at vi i mange tilfælde selv har været med og bidrage og forstærke ikke ønsket adfærd...fordi vi selve ikke kan se det, eller tror at sådan skal det være.








  • #20   29. dec 2007 Hvis du på forhånd er opmærksom på at tæver AF NATUR ikke finder sig i så meget som de pågående hanhunde, hvorfor i alverden går du så ikke videre når du registrerer eller for at vide at det er en tæve i står overfor ?

    ( Ikke for at lyde som en sur tæveejer *G* )


  • #21   29. dec 2007 Bodil:
    Om man resonerer som du, så skulle man ikke kunne sætte nogle som helst grænser overfor sin hund, hvor den er overfor andre hunde. Hvor står du som flokledere når dine hunde får stå med ansvar at finde ud af ting? Ja men er det ikke derfor de selve er nødt til at tage action? Tæverne er nødt til at selve sige fra overfor den fremmed meget ivrige hanhund, derfor ejerne ikke er der og stopper. Hvorfor skal det gå så langt at tæven skal behøve bide sig væk fra situationen?...

    Det er nok med een gang at det sker, og hun får succes med det...og adfærden er allerede forstærket. Det går ikke ret lang tid og så een dag går det ud over en uskyldig hund.

    Det er noget andet hvis det er hunde som skal gå i flok med hinanden...vedr at finde ud af ting...også der til en vis grænse.....men at hunde skal finde ud af ting i møde med fræmmed hunde synes jeg er et stort ansvar for hunden.

    Jeg menerat jeg med al ret skal kunne passere en tæve uden at den hakker ud efter mine. For hver gang det sker, så står jeg som en dårlig flokledere, fordi jeg ikke kan beskytte mine hunde. Jeg begynder efter hånd gå i buer forbi fremmed tæver fordi jeg ikke gider risikere at en af mine hanhunde bliver bidt.
    Har man en tæve som sætter tænderne i andre hanhunde uprovokeret, for det er det diskussionen handler om, så slipper man ikke sin tæve frem, eller så holder man afstand, og man er hvertfald flink at sige det til hanhundsejeren hvis det er en trang passage, så man kan undgå at hundene får en dårlig oplevelse.

    Stine:
    Jeg går skam også bare forbi dem, og det er sjældent vi stopper op... men oplever tit at tæver hakker ud efter mine, og ejerne siger ingenting, eller smiler og siger: hun kan ikke lide hanhunde...
    Ja men så pokker, gå da over på anden side af vejen, eller gå i en bue....hvorfor skal jeg behøve flytte mig ?






Kommentér på:
Sippede tæver

Annonce