{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.406 visninger | Oprettet:

Hanhund/kastrat {{forumTopicSubject}}

Inspireret af en anden tråd, men dog uden nogen former for sammehæng med den, får jeg lyst til at spørge om jeres holdning derude...

(Nok mest til dem, der har valgt at kastrere deres hanhund, men også til andre, der bare har en holdning til det...)

Hvordan kan det være, man vælger at købe en hanhund og derefter tage det fra den, der gør den til en hanhund?

Personligt ville jeg kun vælge en kastration af medicinske årsager, og da jeg har en kryptochid hund er det aktuelt for mig at overveje - har dog ikke besluttet mig endnu.

Jeg har det sådan, at jeg har købt en hanhund for at få en hanhund, og kan slet ikke forstå hvorfor man køber sådan en, hvis man ikke vil have det, dens køn indebærer...

Hvad siger I?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hanhund/kastrat
  • #1   8. dec 2007 Jeg valgte at kastrere min hanhund, da han ikke skulle bruges i avlen mere, han var 9 år da jeg gjorde det.
    Jeg mener ikke jeg har taget noget fra ham, da han stadig parrer vores tæver ;o)


  • #2   8. dec 2007 Må jeg spørge hvad kryptohid er?


  • #3   8. dec 2007 Vi fik Tiger da han var 8 dmr gammel og på dette tidspunkt var han overhovedet ikke socialiseret eller stimuleret på nogen måde... Og så troede han at han hed Kurv smiley
    Efter 2 år med hård træning nåede vi frem til at han ikke skulle udsættes for yderligere stress i mødet med andre hunde.
    Vi kan helt klart sige at det har gjort underværker. Han er stadig ikke super til hundesprog, men han er MEGET nemmere end før vi startede ved adfærdsbehandler og inden han blev kastereret.
    En anden grund er at han er en blandingshund af tvivlsom herkomst og jeg ønsker ikke at føre disse gener videre.


  • #4   8. dec 2007 Jeg har en hanhund på snart 6 år og han strejfer da lidt engang imellem, han er jo hanhund.. Men han bliver aldrig kastreret jeg har ikke købt en hanhund for at klippe kulerne af ham, jeg synes så samtidig at cavalier bliver ekstremt grimme i pelsen når de er kastereret.

    Men nej med mindre der var et direkte problem der ikke kunne løses på andre måder så nej jeg ville aldrig neutralisere mine hunde.


  • #5   8. dec 2007 Kryptorchisme er, når en eller begge sten enten mangler eller ikke er faldet ned i pungen ;o)

  • #8   8. dec 2007 Jeg forstår udemærket, hvis man vælger at kastrere sin hanhund, hvis den har en overproduktion af testosteron og derfor er belastet af dette både mentalt og fysisk.

    Men at den har et normalt hormon-niveau medfører jo altså kun stress for ejeren, hvis vedkommende ikke er indstillet på at leve med det en hanhund har med sig fra naturens side...


  • #9   8. dec 2007 Kommer an på hunden vil jeg mene.

    Jeg vil selv have en hanhund næste gang og regner da osse stærkt med at den ikke skal kastreres, men jeg forstår godt nogen vælger at gøre det hvis der er (store)problemer.

    En lille indskydelse: Mange vælger at kastrere pga diverse adfærdsproblemer f.eks. agression, u-renlighed (findes det ord? *G*) osv.

    Jeg har så for ganske nyligt læst i en undersøgelse at kastration faktisk kan have (og ofte har) modsat effekt -at det istedet forstærker adfærdsproblemet.
    -Bare lidt at tænke over, har ikke personlig erfaring med det.


  • #10   8. dec 2007 vil ikke kastriere men hanhund, kun vis han bliver syg så han må...

    skal ikke bruge min i avl , men han må jo få lov til å være rigtig hanhund.


  • #11   8. dec 2007 kryptochid = den ene eller begge sten er ikke faldet ned.

    Det giver bl.a. øget risiko for kræft.


  • #12   8. dec 2007 Hvorfor ikke købe en tæve, så er man jo ovre de der hanhundeting, hvis man ikke bryder sig om dem?

    Ja, jeg må indrømme, jeg fatter det på ingen måde...


  • #14   8. dec 2007 Jeg valgte at kastrere Maxie efter jeg fik Silche.........han var 3½år gammel.......Jeg valgte det fordi der gik fuldstændig balløve i ham, da Silche blev kønsmoden...han blev fuldstændig kulret.......og da jeg ikke vil have hvalpe, var det løsningen......syntes nu stadig han er en hanhund, men høre der tuderi/strinteri med, før man har en "rigtig" hanhund.....for det kan jeg godt undvære.......er han det så ikke i andres øjne...............:O)

  • #15   8. dec 2007 Ja, jeg er så vild med at have hanhund, at jeg overvejer at få fjernet den kryptorchide sten og steriliseret den anden - så er vi ovre risikoen og får lov til at beholde vores hanhund uden risiko for, at han får held med at gøre en tæve med hvalpe ved et uheld....

  • #17   8. dec 2007 Jeg har valgt han hund fordi jeg ikke gider alt det løåbetidshalløj...men går også at overvejer at kastere Orla...og det gør jeg fordi han er uden tavle og jeg ikke regner med han skal bruges til avl...

  • #18   8. dec 2007 Ja jeg vil give Von Bierlich ret min hanhund stresser ikke over tæver og tit kan problemerne faktisk trænes væk, hvis ejeren bare gider at gøre den insats. Det har jeg set med en del hunde til træning hos Kisser.

  • #19   8. dec 2007 Hvorfor kastrere fordi den ikke skal bruges til avl?

    Det svarer til at man fjerner understellet på tæven fordi den ikke skal avle, og det gør man jo ikke.
    (Ved godt, at der er forskel på indgrebets omfang)


  • #20   8. dec 2007 Von jeg giver dig bare så meget ret, jeg elsker da Fluffy men Gizmo han er sku nr 1, han er bare en mors dreng uden tvivl og så er han altså lækker at træne med, så længe han ikke skal apotere for det kan han altså ikke se meningen med.

  • #22   8. dec 2007 Så kan jeg da lige sige at man ikke får en hunhund fordi man har en kastrat......han svinger stadigvæk benet op når han tisser og jeg skal da lige love for der er forskel på Maxie og Silche.......hun er i løb 2 gange årlig, det er han ikke.......han er velafbalanceret i mens hun er det......i samligning med førhen.......

  • #24   8. dec 2007 Louise, så kan jeg jo forstå det - hvis man gør det af medicinske årsager...

    Men at kastrere en hanhund fordi den er en hanhund forstår jeg ikke..
    For mig svarer det til at købe en langhåret hund og barbere den fordi man hellere vil have en korthåret ;o)


  • #27   8. dec 2007 CH........nu joker du, gør du ikke?


  • #28   8. dec 2007 Næ blå lyn, det gør jeg ikke.. Jeg begriber det ikke, det er ulogisk for mig ;o)

  • #29   8. dec 2007 jeg bor på en gård med 3 tæver, dene ene er min og min hanhund stresser ikke når de er i løbetid...
    Jeg kan tilogmed gå ture sammen uden problemer, men dog når de er alene så er de på forskjellige rom...



  • #30   8. dec 2007 Jeg har fået Carlos kastreret af forskellige årsager......

    1. Han er blanding uden kendskab til fader så ingen avl her.
    2. Han var/er en usikker hund. Har hjulpet meget med ro i kroppen.
    3. Han led af "ryste"ture man mente kunne være seksuelrelaterede/hormonelt epilipsi. De er nu 100% stoppet.

    Jeg har på intet tidspunkt fortrudt. Tværdig mod.



  • #31   8. dec 2007 Vi fik vores Eddie kastreret da hans den ene sten sad i bughulen og var rigtig øm når man rørte ved ham der. Dyrlægen sagde han kun godt lade den ene sten som var faldet ned være, men vi valgte at få den taget også, hvilket han også mente var det bedste.
    Og jeg ska lige love for at Eddie, til tider stadigt tror han er en hanhund, og han opføre sig ihvertfald sådan nogle gange. Han afmæker territorier, som en anden hanhund ville gøre, der fejler han ikke noget.
    Men vi mødte en hunhund i løbetid idag, de snakkede fint sammen, og Eddie prøvede ikke engang på noget, udover han bare ville lege med hende. Men hvis begge hans sten var faldet ned ville jeg heller ikke ha ladet ham kastrere.


  • #32   8. dec 2007 vi valgte at Diego skulle kastreres, da vi både har Chrissie og ham sammen, vil ikke have hvalpe eller den stressen, når hun kom i løb.. Især da jeg har den holdning at tæven ændrer sig igennem de forskellige løbetider.... indtil hun bliver sterilliseret, hvis hun gør... nu har vi så 3 tæver og jeg tror det vile stresse ham meget... og passes et andet sted i så lang tid, det skal han ikke.

    Da jeg havde min gamle schæfer, fik han lov til at beholde bollerne, også selvom han ikke skulle bruges i avl. Han havde da også et par stejfe ture, længere ned ad gaden, når genboens tæve gik i løb. Derudover stressede han ikke. Vi har trænet sammen med tæver, der var i løb , også højløbske og der har aldrig været noget der med ham m.h.t. lydighed.

    Men ja, jeg kan godt fortryde, at Diego er blevet kastreret, for som du selv siger, man har taget noget fra hannen som også er vigtigt i.f.t. hans udvikling, ihvertfald når det bliver gjort tidligt.... derudover blev jeg rådet til at gøre det af vores dyrlæge


  • #33   8. dec 2007 Jeg valgte at kastrere min hund da han ikke skulle bruges til avl da han ik har stamtavle og han bare skal være en go familie hund:)


  • #34   8. dec 2007 Jeg vil nu ikke gå ind og forsvare hvorfor jeg fik Maxie kastreret...........jeg har det godt med ikke at yde til flere uønsket blandingshvalpe.........penge eller ej........:O) At jeg så yderligere har fået en rolig lydig hanhund......er jo bare dejligt.........

  • #35   8. dec 2007 Ja... jeg kan kun gentage , hvad jeg skrev i den anden tråd

    Jeg har fået begge mine hanhunde kastreret med en måneds mellemrum......Den ene (Lasse) var meget rolig i forvejen.. han har ikke forandret sig ret meget.
    Den anden (Silas) var totalt damp...bare den så en anden hund... den tissede 50 gange når vi gik tur... op ad ALT..... han er blevet den roligste hund nu og MEGET nemmere at få kontakt med , når vi er ude... og nu tisser han kun et par gange.... så jeg har kun gode erfaringer med det.... ;O))
    Jeg synes personlig , det er smadder synd for hunden.... at lukke den f.eks inde eller sætte den i bur... eller andre " smarte" ting..... når hunden er totalt hormon-kuldret og kan lugte en løbsk tæve ... og ikke må gøre andet end " drømme" om den..... Det vil jeg ikke byde mine dyr....så vil jeg hellere have rolige ligevægtige " tøsedrenge".... :O))))


  • #37   8. dec 2007 Er nu som sådan ikke modstander af at folk kastrerer deres hunde uden anden grund end at den ikke skal bruges i avl.
    Kender det jo fra hesteverdenen. Der kasterer man (stort set) enhver hest der ikke skal avles med, eftersom valleakker bare er meget nemmere at arbejde med, ikke stresser over hopperne, kan tages noget mere problemfrit med i byen osv.
    -og de stopper altså ikke med at være af hankøn fordi de er kastrerede;o)

    Men forstår så ikke hvorfor man kastrerer hvis ikke man har problemer med hunden (stress osv). Synes da en hanhund (som regel) har mere udstråling/gnist eller hvad man skal kalde det end en kastreret hanhund + jeg synes ofte de er lidt mere "tændte" i forhold til træning.


  • #38   8. dec 2007 -Møffe er i øvrigt osse sterilliseret med begrundelsen at hun alligevel ikke skal bruges til avl, så det er noget nemmere hvis ikke hun kommer i løbetid (blev gjort ved tidligere ejer) -og så forebygger man jo visse sygdomme ved at sterrilisere

  • #39   8. dec 2007 Hvis man eksempelvis som med tæverne forbyggede sygdom ved kastration, så ville jeg snildt kunne forstå det.
    Men det eneste man egentlig gør er jo, at tage hanhundepræget væk..

    Jeg har det sådan, at hvis man ikke ønsker hvalpe så kan det jo undgås på andre måder end at tage en del af dens særpræg fra den ;o)


  • #40   8. dec 2007 Vi valgte at få Zanto kastreret af flere årsager. Den primære er dog at vi har en intakt tæve og de skal ABSOLUT ikke have hvalpe sammen (og det er et væsentligt mindre indgreb på en han end det er på en tæve) Vi har ikke mulighed for at overvåge/adskille dem fuldstændig når hun er i løb. Da han jo er knap 3 år har jeg ikke de store forventninger om at han ændrer psyke, men jeg synes allerede jeg kan mærke at han er blevet mere rolig og mindre stresset siden kastrationen.

    Desuden skal han ikke anvendes i avlen (og jeg vil ikke risikere ups-hvalpe) så det er jo også en årsag.



  • #41   8. dec 2007 Dennis -du skal jo osse læse det der står i () jo! i dette tilfælde SOM REGEL *G*

    Og så vil jeg da lige videre fortælle at Dennis's "lille" Bølle, som jo osse er kastreret både letter ben og "parrer" tæver i løbetid -så han er vidst stadig lige så meget hanhund som før han blev kastreret -bare med et lidt mindre stressniveau.


  • #42   8. dec 2007 Hvis min lille hund dog viste, hvor jeg kæmper for hans køns kugler :o)))))))

    Han ville være stolt af sin mor :o))))


  • #43   8. dec 2007 CH -hehe... Mon ikke det er godt han ikke ved hvad der måske skal ske med dem;o)

    Synes nu virkelig ikke det er slemt at kastrere. Det gør man jo altså osse ved katte, kaniner, heste osv uden medicinsk årsag, bare fordi det er nemmere.

    Som sagt forstår jeg bare ikke at hvis man har en velfungerende hanhund at man så vælger at kastrere med risiko for at den gnist osv der kendetegner mange hanhunde går tabt-
    -det behøver jo ikke ske, men det kunne det...

    Og er hunden velfungerende er det jo osse et unødigt indgreb.


  • #44   8. dec 2007 Iha Da NEJ fjern ikke kuglerne ! I 9 ud af 10 tilfælde vil hunden tabe alt for meget personlighed! Jeg kalder det også dyrlægernes udskyldning for at tjene penge, først koster det en bondegård at få fjernet dem og senere tjener de en formue på kastreret/steriliseret hunde, når de bliver for fede, får hud/ pelsproblemer og andre hormommangel relateret sygdomme. lLnghåret og ruhåret racer kan ikke fælde på normal vis, også korthåret får hud/pelsproblemer der er dyrlægekrævende.
    Jeg har selv 5 hanhunde og kun den ene som ikke aner hvad sjoveren skal bruges til, da han ikke har fået lov til at prøve endnu, er helt rundt på gulvet under løbetid men det vil gå over når den tid kommer!
    mange hanhunde og nogle tæver har det jeg vil kalde en pubertet og netop her glemmer de alt om god opførsel, for små racer er det ca. i 8 til 10 mdr alderen og for større hunde er det omkring 1 års alderen, dette kan dog variere meget for den enkelte hund. i det tidspunkt skal man virkelig "genoptræne" nogle hunde da den tilsyneladende er blevet totalt umulige og dårlige vaner hunden tillægger sig i puberteten varer ved et godt stykke tid!


  • #45   8. dec 2007 Dennis -ikke helt rigtigt. Bingos pels blev helt forkert efter kastration. Han fældede den ikke optimalt og fik latterligt meget pels (bl.a. var det jo derfor han kom til frisøren 1-2 gange om året for at få den redt 100% igennem og tyndet ud) -men det er self ikke en så alvorlig udgave af det som Ghita skriver.



  • #46   8. dec 2007 Jeg er heller aldrig stødt på nogen af de problemer... og heller ikke nogen jeg kender.... og jeg kender mange med hunde.... :O)

  • #47   8. dec 2007 Ghita.......

    Jeg kan kun sige jeg har kun har oplevet det modsatte.

    Min han har nu fået så meget ro i kroppen han netop har overskud til at blive HAN.

    Og jeg har ikke en eneste gang oplevet han har "lavet ballade" før, hvor han nu opfører normalt med hvad der dermed hører til ;o)


  • #48   8. dec 2007 Kan kun sige at jeg er helt enig med CH ´s holdninger..
    Har selv en hanhund som ikke skal bruges til avl og kunne ikke drømme om at fjerne han "manddom", grundet flere årsager.. f.eks, han har været udsat for et overfald af 2 hunde på en gang og er blevet lidt usikker på andre hundes signaler og hvis jeg fik ham kastereret så ville han jo bare lugte af intetkøn og dette vil efter min mening slet ikke hjælpe ham når han møder andre hunde..


  • #49   9. dec 2007 Kan kun sige, Maxie var 3½år da han blev kastrat............så ingen pupetetsproblemer var skyld i hans strees...........og tror egentlig ikke hunden er klar over at han mister "Mandigheden" lige så lidt som hunhunden går rundt og bare vil prøve at have hvalpe.......den tror jeg heller ikke på..........

  • #50   9. dec 2007 Altså en hanhund er vel osse en hanhund når den er kastreret?!?
    Min hest er da osse stadig af hankøn selvom han er vallak.


  • #52   9. dec 2007 Man kan spørge sig selv, om en kastration mon ikke har konsekvenser for kommunikationen med andre hunde.

    Der er ingen tvivl om, at hunde er følsomme overfor andre hundes hormonniveau, og en kastrat dufter vel ikke just naturligt, når den hverken er præget af kvindelige eller mandlinge hormoner.

    Vil en kastrat ikke oftere være "offer" for dominans end en hund, der er intakt (om det så er tæve eller hanhund?)


  • #53   9. dec 2007 det tror jeg nu ikke..........Maxie har stadigvæ et stort ego og kan/vil sætte andre hunde på plads........måske fordi han blev katrat så sent...........Plus Silche i den grad gør sig til i øjeblikket....hun er isidste uge af hendes løb.......og det ville hun vel ikke gøre hvis Maxie ikke duftede af hanhund........mener at ha læst at hunde udsender dufte fra poterne.....(derfor de sparker jorden rundt) og den duft forsvinder vel ikke fordi han blir kastrat.....

  • #54   9. dec 2007 Hmm... altså de hunde vi har haft i familien har været meget blandet i forhold til at dominere andre/selv bive domineret -så jeg tror ikke man sådan kan sige at fordi hunden er kastreret så vil den automatisk blive domineret af andre.

    Gentager lige mig selv. En kastrat ER altså stadig hankøn. Jo self producerer den ikke længe en masse horminer, men tror nu ikke andre hunde er i tvivl om at den er et handyr.

    Sådan er det i hvert fald ved heste, og det er osse mit indtryk ved de hunde jeg har oplevet.


  • #55   9. dec 2007 Oraket: enig!!

  • #56   9. dec 2007 Jeg valgte at kasterere min hanhund da han i mange måneder ikke kunne koncentrere sig på træningsbanen, enten var det tæverne han fuldstændig spillede op til eller også var det de andre hanhunde han ville sætte på plads hvis de kom for tæt på tæverne. I knap 7 mdr, var det samme problem hver eneste gang på træningsbanen, og tilsidst vidste mine trænere ikke hvad jeg ellers kunne prøve for at træne det væk. Jeg trænede faktisk ikke i de 7 mdr, stort set kun kontaktøvelser væk fra de andre hunde. Det var ikke lige det jeg havde regnet med.

    Desuden var han meget strid på gåturene, hvert sted en tæve havde tisset, skulle han stå og snuse og slikke i det i laaang tid, så den sædvanlige tur på 30 min blev meget længere. Alle de tæver han legede med, begyndte han at humpe hele tiden, ville slet ikke lege, og hvis ejeren kaldte tæven til sig, lettede han ben op af hunden og nogle gange også op af tæveejerne. Det var ikke kun nogle gange at lettede ben op af tæverne, det var hver gang han legede med dem, så det kunne han tilsidst heller ikke mere.

    Hvis vi havde mødt en tæve i løb på gåturen, eller han havde kunne lugte det på gåturen, var han umulig at få med hjem, og når vi kom hjem, hylede han og var fuldstændig forvirret. I denne periode forhøjede vi vores hegn i haven 3 gange, da han pludselig kunne klatre i hegnet, ikke hoppe over, men klatre over til tævens nabo.

    Endvidere begyndte hans helbred at skantre og vi besluttede at han skulle kastreres. Må indrømme jeg synes det var forfærdeligt, at se ens hund være så frustereret, og jeg ville gøre det samme i dag.

    Vil lige nævne, at i dag er han skam stadig hanhund med stort H, elsker tæver, men på et mere afslappet plan, men han kan stadig genkende en tæve i løb smiley Desuden går det super godt til træning, og han kan i dag også lege med andre hunde igen smiley Virkeligt dejligt at have fået sin hanhund tilbage smiley


Kommentér på:
Hanhund/kastrat

Annonce