{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.826 visninger | Oprettet:

Den evige 'hvalp eller voksen' {{forumTopicSubject}}

Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge og det er også noget man jo kan snakke med opdrætter om. Men: hvad er jeres oplevelse eller erfaring ift. hvalp eller voksen hund når der er små børn?
Barnet vil på daværende tidspunkt være 2,5 år og er aktiv men godt opdraget ift. respekt og behandling for og af dyr.
Racen er pekingeser og vi vil ligegyldig hvilken hund sørge for at det er en der er vant til børn.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Den evige 'hvalp eller voksen'
  • #1   11. jul Jeg ville 100% finde en hvalp, for på den måde er man sikker på at man selv kan præge den og man ved hvad den har med i bagagen.

    Og hvis i skal have en geser så ville jeg allerede nu kigge efter opdrætter. Der laves virkelig meget skodavl i den race.


  • #2   11. jul Jeg syntes faktisk det er umuligt at svare på, hvis man som forældre er klar på, at være der konstant og sørge for at barnet aldrig løfter hvalpen, aldrig krammer den, aldrig vælter ned over den m.m så vil en hvalp absolut være det bedste, men jeg kender ingen forældre, i dag, som er i stand til at opdrage deres 2 års børn, på den måde og så vil en hvalp af en lille race ikke være det bedste valg;) man glemmer ofte at hvalpen jo bliver taberen hvis det går galt,det samme gælder jo med voksne hunde, hunden taber når det går galt.

  • #3   11. jul Bodil har en pointe som jeg ikke havde overvejet. Anbefaler man i øvrigt ikke at det yngste barn i en familie er 5-6 år før man anskaffer en hund?
    Kan man overhovedet opdrage en 2 årig til fornuftigt omgang med hund? Jeg spørger fordi min viden om børn ligger på et ret lille sted.


  • #4   11. jul Det skal være en mindre race smiley
    Man vil selvfølgelig gøre alt for at hunden har det godt og ikke bliver trumfet. Det synes jeg ligger ret naturligt

    Jeg tror det er forskelligt med hvad man kan forvente af et barn på den alder, der er også forskel på børn. Og hvad forældrene har lært dem fra start. Nogle mener fx jeg er for striks over for mit barn ift dyr.


  • #5   11. jul Jeg tror personligt, at opgaven med en hvalp og et 2,5 år gammelt barn er en stor opgave, for så slet ikke at tale om, at skulle være over samværet mellem de to 100%.
    Jeg havde givet op på forhånd, men hvis DU, ts, er komfortabel med opgaven, så kan du jo ikke bruge min holdning på det punkt til noget, og så ville jeg vælge en hvalp, hvor jeg i hvert fald ville kende de oplevelser den har/får med i bagagen fra starten af smiley


  • #6   11. jul Det ER en stor opgave, det er hårdt at have hundehvalp (har været der). Og også at have barn indimellem smiley Det er også derfor vi mærker efter hvilken hund det er vi skal ha.

  • #7   11. jul Mit bedste råd vil stadig være, vent nu til der er tid og overskud, små børn og hunde/hvalpe kræver bare utrolig meget, jeg kan sagtens forstå at man savner at have hund, men ny hund, kommer stort set altid, altfor langt tilbage i køen, når der er små børn i ligningen! Ingen hunde har fortjent at ryge videre når det ikke gik alligevel smiley

  • #8   11. jul Det er også derfor vi venter smiley der er nu tid og overskud nok nu så det tænker vi også der er til den tid. Hunden bliver naturligvis nummer to men den kommer ikke til at mangle noget. Vi er også to mennesker til opgaven. Vi er meget hjemme-mennesker og er nok ret kedelige i andres øjne. Og planen er jo naturligvis at have hunden dens tid ud. Det er også derfor vi denne gang gør vores forarbejde godt

    Det er ikke for at spille naiv eller hellig men jeg ser det ikke urealistisk


  • #9   11. jul Er der ingen herinde på HG der har børn og hund sammen? smiley

  • #10   11. jul Da jeg blev født havde vi en gammel hund, hun bliv aflivet da jeg var omkring de 3, der havde vi haft Kikki i et år ca.
    Jeg havde fået afvide at jeg skulle lade hundene være når de var i deres kurv eller spiste. Og jeg måtte ikke tage deres legetøj og sådan noget. Så det gjorde jeg ikke.

    Jeg var aldrig alene med dem, skal det lige siges.


    profilbillede
  • #11   11. jul Jeg er helt på linje med Bodil her, jeg synes bestemt I skal vente.

    Har du ikke nævnt herinde, at I planlægger nr. 2 barn indenfor et par år?

    Jeg synes helt ærligt, at risikoen er for stor, både for hvalpens og jeres skyld, at I ikke skal ud i endnu en omplacering.

    Selvom ønsket efter en hund kan være enddog meget stort, så er ens livsbetingelser bare ikke altid optimale. Hvorfor ikke nøjes med de gåturs-hunde, du har nu, kan de ikke give dig noget/nok, indtil barnet/børnene er større?


  • #12   11. jul Det er ikke et problem. Hunden bliver da bare omplacere...........

  • #14   11. jul Jeg kan ikke få flere børn mere så nej.
    Ellers var hund ikke i tankerne.
    Og hvor grov kommentar, Anni. Det er selvfølgelig bestemt ikke hensigten
    Vi er selvfølgelig helt vildt kede af at vi ikke kunne beholde hende. Det har vi også lært af for netop at få det rette match.

    Vil i ikke være rare at holde jer til spørgsmålet. Helt i orden i ikke synes vi skal have en hund. Men det er ikke det spørgsmålet lyder på. Se venligst generelt på det


  • #15   11. jul Okay, så beklager jeg.

    Men du spørger, om I skal vælge hvalp eller voksen hund og mit svar må så være; ingen af delene.



  • #16   11. jul Fordi det på ingen måde er det samme og jeg hånden på hjertet ved, at vi kan give en hund et rigtig godt liv på et tidspunkt

    Hende vi havde var en perfekt hund for os og vi for hende - bortset fra at hun ikke kunne tolerere vores dreng.


  • #17   11. jul vi har haft børn og hunde sammen, vi havde 2 hunde på hhv 3½ og ½ år da vi fik første barn ... det var uden problemer, men vores børn har også altid fået af vide hvordan hunde skal håndteres og jeg enten har vi været vedholdende nok, ellers har vores børn bare været nemme, vi har aldrig haft så meget som et HAPS ...
    Henover tiden med de 2 hunde fik vi yderligere 1 barn og inden den sidste af hundene døde havde vi barn nr 3 ...
    Så havde vi hundepause nogle år og så var yngste barnet 8 da vi fik næste hund ..

    Men ja vi har haft 3 babyer, kravlebørn, tumlinger sammen med vores skotter .. skotten er en robust og tålmodig hund med børn, hvalpene har ikke været voldsomme, kender ikke andre racers egenskaber ..
    Men hundene har fået ro til søvn, spisning osv andet hvor en hund skal respekteres .. ungerne er nok blevet fjernet og har fået Nej en million gange, kan ikke huske det ..

    Nu har vi fået Oda, hun var 3½ da hun kom, og hun knus-elsker vores 3 børnebørn, da hun kom var de lige blevet hhv 7, 4 og 2 år ... de får ligeledes rammer/reglerne af vide, specielt de 2 yngste smider sig gerne på gulvet, eller i hendes kurv, og så springer hun hen til dem, og de tumler og kysser lidt ...

    Alt kommer an på både de voksne og hunden tænker jeg .. det er imo ikke raketvidenskab at have børn og hunde sammen, men det kræver voksne der ikke vender ryggen til, ikke er konfliktsky overfor deres børn, og som er vedholdende og vidende om hvad regler der i omgangen mlm dyr og børn for at det ikke ender galt ..


  • #18   11. jul Jeg forstår ikke helt hvad du mener med at hunden “ikke kunne tolerere jeres barn” hvad skal en hund tollerere?

  • #19   11. jul Selvfølgelig er det ikke det samme at lufte andres hunde, som at have sin egen, men som en substitut i nogle år, indtil jeres søn er blevet større kunne det vel række?

    Jeg er bare virkelig bange for, at du tager munden for fuld igen og lader dig styre alt for meget af dine følelser. Jeg skriver det virkelig ikke for at være efter dig, men fordi du ikke har haft de allerbedste erfaringer og den næste hund skulle gerne være én I som familie kan have glæde af i mange år og vigtigt, hunden skal også trives og have sin plads.


  • #20   11. jul At den skal kunne rumme der er et barn. Det kunne hun desværre ikke trods han var sød. Han var der bare. Vi elskede den hund så der var en god grund til at hun måtte omplaceres.
    Det er bare ikke alle hunde der synes børn er fede

    Det er jo heller ikke i morgen at vi skal ha en. Vi begynder så småt at kigge om et år, til halvandet.
    Hvem ved måske tænker vi “ikke endnu” der.
    Nu er jeg lidt træt af at forsvare mig selv over for nogle der ikke personligt kender hverken jeg eller min mand.
    Hold jer nu venligst til emnet. I må gerne mene ingen hund men hold det generelt


  • #21   11. jul jeg vil mene der er racer der er for voldsomme, store, som ikke egner sig til små børn, hunde der måske skal arbejdes mere med, trænes mere med for at deres behov bliver opfyldt, og for at de på en hensigtsmæssig måde kan indgå på fornuftig måde i familier med små børn -
    Skotten fx var nem at træne til husbehov, "kom, sit, læg dig fx" og den kræver ikke timers motion og træning for at finde ro i familien når fx de mindre børn er syge og der ikke er det store overskud ...


  • #23   11. jul Ingen af mine hunde syntes at mine børnebørn “er fede” det er ikke noget problem, hundene er her jo ikke for børnenes skyld;) børnene får bare at vide at de aldrig må opsøge hundene, de kan kalde på dem og kommer de må der nusses, ellers ikke:) kærlighed til børn kan let komme, hvis først hunden opdager at børnene er søde:)
    Men det kræver igen at forældrene sørger for at hunden ikke opsøges, men får lov at komme i sit eget tempo:) det gælder alle nye hunde, der er ikke ret mange hunde der som udgangspunkt syntes det er rart at blive opsøgt, hverken af børn eller voksne.



  • #24   11. jul Nu har jeg ikke børn eller planer om at få det. Men hvis vi leger at jeg havde, og jeg følte at jeg kunne magte begge dele, så ville jeg gå efter en hvalp der var vokset op i et hjem med børn. Og jo der findes opdrættere med mindre børn, hvor hvalpene jo så helt naturligt vokser op med dem. Også små hunde. Så det er slet ikke urealistisk at finde smiley
    Man skal selvfølgelig stadig sørger for de rigtige rammer for børn og hvalp når den flytter hjem, men jeg tænker en hvalp der er vant til børn, giver et bedre grundlag fra starten.
    Ikke at hvalpe der er vokset op uden er dårligere til børn, de skal bare først til at lærer hvilken str sådan nogle er. Og ved at der allerede er små børn hos opdrætter, kan denne nok bedre udvælge den hvalp der trives bedst med børn.
    Der er også opdrættere der ikke har børn, som gør meget ud af at hvalpene alligevel møder børn og vænner sig til dem, så man kan med fordel spørge ind til den del af socialiseringen, når man nu har et mindre barn.


  • #25   11. jul Først og fremmest vil jeg bare sige: fedt, Pernille, at du gør dig de her overvejelser inden du henter hund hjem. Det virker til, du tænker dig godt om, så du kan tage den bedste beslutning! smiley

    Selvfølgelig kan hund og barn lade sig gøre sammen, om end det selvsagt ikke nødvendigvis er det nemmeste projekt - men det virker det nu heller ikke til, at du ser for dig. Og de tanker forestiller jeg mig nok, I får gjort jer til den tid smiley

    Hvalp eller voksen… ja, der er nok fordele og ulemper ved begge dele. Hvis du går efter en hvalp, ville jeg bestemt overveje (som også Solvej skriver) at lede efter en opdrætter, der selv har børn. Ja, det samme ville jeg sådan set vælge med en voksen: at den kom fra et hjem med børn.

    Det er efterhånden ikke sjældent, jeg har været i hus med en flok bette chihuahua og småbørn på én og samme tid. I alle tilfælde hos opdrættere, der ikke så problem i børn og hund samtidig. Med rette forholdsregler! Og chihuahua må siges at være en lille hund smiley

    Hvad end du lander på, ønsker jeg held og Lykke med projektet smiley


  • #26   11. jul mine unger er vokset op med både eksisterende voksne hunde, voksne omplaceringer og hvalpe. en retriever blanding, en skt bernhard, gravhund, boxere, cairn terriere, mens der har været lille barn samtidig.
    jeg har aldrig opfattet det som et problem.
    synes det var værre med legekammerater når ungerne blev ældre, det var ikke alle der var god kombi med hundene.
    Så kunne det godt blive bøvlet, men vi fandt da løsninger.

    det har fungeret godt for alle parter.
    men viljen, tiden og overskuddet skal være der.


  • #27   12. jul Har jo ikke selv børn, men der var altid hunde (ruhårede foxterriers) i mit barndomshjem. Stort set alle i vores familie og vennekreds har hunde og de fleste også børn i alle mulige aldre. Mange har haft små børn og fået hund i den periode også. Vi har ikke kendskab til at det har givet nogen som helst problemer nogen steder. De fleste er dedikerede hundefolk, men også folk der ikke gør hunden til raketvidenskab og som tager de problemer der måtte komme hen ad vejen. Min søsters nye golden kom til da yngstepoden var 4½ år. Den blev valgt ud fra at det skulle være en lidt 'tungnem' hund (sorry smiley ). Og nej, ungerne får ikke lov at være dumme ved hunden og hunden skal ikke finde sig i alt. Men de skulle have en hund, der var knap så signalfølsom som deres gamle jagtmodel labrador og tiden er der heller ikke tiden til jagttræning i øjeblikket alligevel. Den nye golden er et perfekt match til familien.
    Så selvfølgelig kan man få en hvalp og have et mindre barn. Det er da ikke raketvidenskab. Men man skal være forudseende og være klar med løsninger så man undgår at problemer opstår. Og så skal man være realistisk så man ikke får valgt en hund, der ikke passer til livet i en børnefamilie. Både mht race men ikke mindst individ. Jeg ville til enhver tid vælge en hvalp så ikke man risikere at der er 'lig i lasten'.


  • #28   12. jul Jeg havde hvalp, en på 2 og en nyfødt. Det gik rigtig fint. Med børn i huset ville jeg nok vælge hvalp, da man aldrig ved, hvad man får med en voksen.

  • #29   14. jul Nu kommer jeg lige lidt sent ind i denne, men vi har lige nu en 3-årig (4 år næste måned) sammen med vores to gamle mopper. Som jeg ser det, er det ikke nødvendigvis opdragelsen af barn ift. hunde, der er den største udfordring. Det er overskud til det at have tid til hunden i en travl hverdag, hvor arbejde, pendlertid, hente børn, købe ind og lave mad - og have kvalitetstid. Vi får det til at fungere, og det er primært fordi, hundene er oppe i alderen og er den race, de er. Jeg ville på ingen måde have overskud til en ny hund i huset på nuværende tidspunkt.

  • #30   14. jul Hold op jeg må have været meget overskudsagtig. Men ok, jeg havde så kun 10 minutter på arbejde max 15 minutter. Vi fik det til at køre med to børn og en hvalp. smiley

  • #31   14. jul jeg vil nu ikke sige man aldrig ved med en voksen ... i vores tilfælde var det jo en god opdrætter der skulle omplacere, vi vidste hvad hun kom af og fra, og vi satte nogle kriterier op som hunden skulle opfylde her i blandt at hun skulle kunne med børn, det blev der sagt hun kunne, og havde hun ikke levet op til det havde det været en reel grund til at hun ikke skulle blive .. vi havde en form for prøvetid ... så jo af og til ved man noget om hvad man får, man kan heller ikke altid forudsige hvordan en hvalp udvikler sig, og slet ikke hvis der i opvæksten mlm småbørn kommer uheldige episoder ..

  • #32   15. jul Problemet er jo ikke at “få det til at fungere” problemet er om man får givet hunden et ordentlig liv! Hunden er jo ikke bare en ny sofa, det er et levende væsen som også har krav på et godt liv.

  • #33   15. jul Susanne, overskudsagtigt er jo forskelligt fra person til person.
    Du kan priotere forskellige ting i din hverdag i forhold til Ida.

    Jeg er godt nok glad for, at jeg først fik hund da mine børn blev ældre og jeg kunne give hunden det jeg ønskede, og det den havde brug for.
    Det at have hund blev jo min hobby, og den stod på en masse træning, og fik en masse venner oveni hatten smiley

    Da mine børn var mindre gik tiden på deres fritidsinteresser, venner, skole osv.



  • #34   15. jul Jeg prioriterede bare hund og børn. Endda to af slagsen med diagnoser. Men min mand var der selvfølgelig også. To unger i barnevogn og en hund i snor gik nu meget fint. smiley

  • #35   15. jul Alle kan da gå en tur med en hund og to eller flere børn, men hvor er kvalitetstiden med hunden?? Hvornår er det hunden det handler om? Hvornår er den ikke bare et lettere irreterende vedhæng?
    At have hund handler om at give hunden et kvalitets liv, hvorfor skal man ellers have hund?


  • #36   15. jul Netop det jeg tænker Susanne. Der er jo mange måder at have børn, hund og familie på smiley

    Med fuldtidsjob, børn og deres fritidsinteresser, deres venner, mine venner, hus og have, havde jeg ikke tid til træning osv med hund.

    Da det så blev mig-tid med hund, så elskede jeg hvert minut af det også smiley


  • #37   15. jul jeg synes virkelig det er trist Bodil, hvis det er din erfaring med hunde og børn ... her har hunden aldrig været, eller er blevet noget irriterende, de har fået kvalitetstids, de har været et familiemedlem og på ingen måde et vedhæng .. de har været med på ferier også i udlandet ... nu er kvalitetstid nok også noget man kan definere forskelligt, men gåture, snuse ture, leg og lettere træning er også nok for mange hunde, ikke alle hunde behøver træning fra morgen til aften for at det er kvalitetstid ...
    Vores hunde har så til forskel for mange andre ikke været alene i mange timer, jeg mødte ofte 9 eller 10 dengang, og min mand var altid hjemme omkring kl 14.30 ...

    Men igen som jeg skrev langt oppe, jeg mener der er racer med så specifikke behov at de ikke egner sig bare familiehunde i en familie med små børn ... man skal klart tænke sig om


  • #38   15. jul Bodil, som sagt var/er vi to. Så bare rolig der var masser af tid til vovse. Jeg havde jo kun ungerne med, når jeg var alene hjemme. Han var verdens skønneste hund med masser af sjove påfund. Børnene lavede også aktiviteter med ham, da de blev større. smiley

    Og i ferier hvor han ikke altid måtte med, da flyttede han ned til min far. Det havde de begge stor glæde af.

    Han var en stor del af vores familie og langt fra en belastning.


  • #39   15. jul Jeg tror det handler om at hvile i, hvad man realistisk kan tilbyde en hund og også et barn.

    Det giver sig selv, at man kun har 100% at give af, så man er nødt til at hvile i fordelingen deraf.

    Hvad jeg mener min hund har krav på og hvad jeg kan tilbyde skal stemme overens, ellers sidder man tilbage med dårlig samvittighed, hvilket da er en ret dum situation at sætte sig selv i.

    Så mit råd er, tænk realistisk over hvilket liv du synes din hund har krav på, og så vurdere om det er realistisk sammenholdt med hvad du ellers skal bruge af energi til barn, job, familie osv smiley


  • #40   15. jul Vi har haft små børn, voksen hund og hvalp sammen, det har aldrig været et problem, men har selvfølgelig krævet prioriteringer.

    Vi fik gravhundehvalp da de to ældste knægte var 1 og 2 1/2 år gamle og havde en voksen gravhund på 4 i forvejen.

    Vi har altid haft som højeste prioritet, at der skulle være plads til både min og min mands fritidsinteresser, så alt ikke druknede i børn og arbejde.

    Min mand trænede juniorer i fodbold og jeg gik i "hundene"

    Det har så betydet at vi begge i mange år kun arbejdede 30 timer om ugen, for mit vedkommende i form af fem døgnvagter på fire uge, resten af tiden var jeg hjemme.

    Det har jo så betydet at andre ting blev nedprioriteret, da økonomien var stram, eksempelvis købte vi først bil da de store var teenagere og vi har overvejende købt brugte møbler og tøj, men skulle jeg gøre det om ville prioriteringen være den samme.





  • #41   15. jul der er jo altid både de gode historier og de mindre gode .. der er også hunde med specielle evner som fx jagthunde der godt nok bruges til jagt men som falder i hænderne på den der idiot jæger vi også hører om og hvor hunden udover jagten ellers har et kummerligt liv, behandles af h til ...

  • #42   15. jul En hund i en børnefamilie bliver naturligt nummer 1,2 eller måske 3. Mit barn kommer selvfølgelig før alt andet. Men derfor ville jeg stadig tage mig tid til hund alene - fordi det også er en prioritering

  • #43   15. jul Lige netop den der forstår jeg simpelthen ikke, mine hunde er ikke nummer 2-3 eller andet, de er lige så meget familie som alle os andre.

  • #44   15. jul Så forstår jeg ikke man får børn hvis ikke de kommer før alt andet smiley

  • #45   15. jul faktum er jo at skulle noget gå galt så kan man ikke aflevere børnene smiley , men ja jeg kan ikke rangordne mine følelser på den måde ... det vil være det samme som jeg skulle differentiere mine følelser mlm mine børn ..
    Det er familie, om det er 2 eller 4 benede ...


  • #46   15. jul Ja det er et familiemedlem der også skal have opmærksomhed, kærlighed og trivsel smiley
    Før min dreng var min hund mit “barn”


  • #47   15. jul Pernille, deler bare lige mine tanker.

    Jeg ved godt at i er 2 i forholdet, men har du tænkt når jeres søn bliver ældre?
    Når der kommer fritidsinteresser, lektier, venner hjemme osv.

    Jeg boede også med en, men som måske ikke tog så aktiv en del i de ting, så jeg ville ikke føle at jeg havde tiden eller overskuddet til hund.

    Ofte skal der hjælp eller frivillige hænder til fritidsinteresserne, og det var nok ikke lige noget jeg tænkte over da mine piger var små smiley


  • #48   15. jul Ja det har vi tænkt på smiley men tak

  • #49   15. jul Hverken børn eller hunde er raketvidenskab. Og når nu Pernille dels har en temmelig solid erfaring med hunde, dels vælger en selskabsrace, så tror jeg at det er en overkommelig opgave. Uden at man behøver at vælge hvem man elsker mest, eller tro-love at man anyday vil redde hunden ud af en brændende bygning før barnet smiley

    Hvor lidt jeg end elsker at have hvalp, så ville jeg uden tvivl gå med en hvalp, frem for en brugt hund, når der er børn i huset. Og særligt når der er tale om små børn. En almindelig velopdragen dreng kan sagtens lære at der er regler omkring hunden, også når den er hvalp. Og er man som familie indstillet på, at der går hul i alle, også barnet, når hvalpen er hvalp, så skal det nok gå.

    Jeg tænker at man som familie bliver grundigt gransket af opdrættere af selskabsracer, når man har små børn i hjemmet. Og slipper man igennem nåleøjet, kan man se frem til et benhårdt år med øjne på hver finger OG i nakken smiley Men når man er ovre det værste, er der simpelthen ikke noget bedre, end at se børn der er vokset op med hunde smiley

    Pernille, jeg tror på at du kan, og jeg ved også at du aldrig vil være bleg for at bede om hjælp, hvis det bliver aktuelt smiley


  • #50   15. jul Tusind tak, Anne smiley

Kommentér på:
Den evige 'hvalp eller voksen'

Annonce