{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forhold til hvalpe køber og opdrætter
  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 63 Emner: 17 Svar: 2.048
    #1   29. jun Jeg synes, det er dejligt at have kontakt til mine hvalpekøbere det første års tid eller to - og så måske lidt sporadisk herefter. Jeg vil jo gerne høre, hvordan hvalpen udvikler sig såvel fysisk som mentalt. MEN - det er også helt OK, hvis mine hvalpekøbere ikke har lyst til kontakt.
    Jeg blev meget glad, da en af mine første hvalpekøbere ringede fornylig og fortalte om, at "vores" Benito nu var blevet 15 og havde det godt smiley

    Jeg holdt kontakt med min første eurasiers opdrætter i mange år. Den næste, der ikke var af egen avl, mistede jeg kontakten med desværre p.gr.af lidt kaos.


  • #2   29. jun Jeg vil rigtig gerne holde kontakten med alle mine hvalpekøbere, vi holder hvert år en hvalpedag, hvor alle som har købt hvalp hos os, er inviteret til frokost og kaffe;) det plejer at være rigtig godt besøgt og er enormt hyggeligt;)
    Jeg sælger ikke til folk, som ikke er interesseret i at opdater, det er rigtig vigtigt for mig, i mit videre opdræt, at få at vide hvordan den enkelte hund udvikler sig;)
    Det betyder ikke at vi skal side lårene af hinanden, men at jeg gerne vil høre hvordan det går, både godt og skidt.


  • #3   29. jun Uanset dyr har jeg mens dyret hsr levet holdt kontakt med opdrætter.

    og ved dem der ville af mine købere havde jeg også kontakt, det er sjovt at følge dyret i dets nyes hjem smiley


  • #4   29. jun Jeg har kontakt med Aslans opdrætter stadig, hun hilser gerne på ham, hvis jeg er på besøg hos min mor. De bor nemlig i samme by smiley
    Lunas opdrætter har jeg tæt kontakt med og snakker med hende på udstillinger og opdatere hende gerne, når der sker noget smiley


  • #5   29. jun Vi holder meget gerne kontakt med vores købere, for det er både hyggeligt at følge deres liv sammen, samt det er vigtigt for avlen at vide hvordan hundene udvikler sig.
    Vi bruger en privat Facebookgruppe til det.


  • #6   29. jun Jeg er Facebookven med Cocos opdrætter (og andre opdrættere..) og det er rigeligt fint til mig.

    Hvis man som mennesker opdager at man svinger godt, så kan det måske være fint at have mere kontakt, men jeg synes egentlig ikke man kan forlange kontakt, når først hunden er solgt.


  • #7   29. jun Man kan jo bare købe et sted hvor opdrætter er fuldstændig ligeglad og bare vil sælge hvalpe A-S smiley dem er der masser af, jeg vil bare mere en bare sælge hvalpe, jeg vil forsøge at forbedre racen, det gør man ikke, hvis ikke man kan følge sit opdræt smiley

  • #8   29. jun jeg har kontakt til de opdrættere hvorfra mine sidste 3 hunde er købt .. de første 2 var tilbage i 80' erne og stueopdræt, den 3. var fra en kennel der lukkede kort tid efter ..
    Men de 2 jeg fik i 2011 og hende jeg har nu der har jeg almen kontakt, vi kan spørge hinanden om hvad der er relevant, er med i samme fb gruppe og den sidste fik vi faktisk tilbudt efter hendes opdrætter havde clearet med en af de andre opdrættere om hvad vi var for nogen smiley ..


  • #9   29. jun Som køber har jeg holdt varieret kontakt til opdrætterne. Opdrætteren af min første hund blev en af mine nærmeste venner i mange år, hun er desværre nu død. En belgisk opdrætter, jeg købte hos, snakker kun fransk og flamsk, og jeg kan ingen af delene, så det blev kun meget sporadisk kontakt. Jeg har købt to hunde af samme italienske opdrættere, og der har i perioder været rigtig meget kontakt og andre perioder ikke særlig meget kontakt.

    Som opdrætter ville jeg gerne have kontakt og kunne følge med i hvordan, det gik hvalpene og hvordan de udviklede sig. Men også der har det varieret meget, ved nogen er kontakten ret hurtig gledet ud, specielt efter hvalpen blev voksne, andre er endt som nære venner. Og så har der været alt der imellem.
    Nu havde jeg mit første kuld i 1991 og det sidste i 2013 med flest kuld i den første halvdel, så meget af tiden var der ikke på samme måde sociale medier som nu, og udveksling af billeder var mest papirpost. Så det krævede en lidt større indsats den gang at følge med. Men det har altid været dejligt at se billeder af "hvalpene" uanset om det var papirbilleder eller på nettet, og selvfølgelig endnu bedre at møde dem i virkeligheden.


  • #10   29. jun Enten sælger man hunden eller også beholder man den.
    Man hverken kan, bør eller skal forlange en hel masse, det er enten eller.
    At nogen så gerne holder kontakt og andre svinger rigtig godt sammen, jamen det er da bare fedt.
    At man ikke går højt op i kontakt efterfølgende eller ikke sætter sådanne krav, har vist ikke noget at sige om hvorvidt man er ligeglad eller om man laver mange eller få hvalpe.

    Jeg er FB ven med opdrætter til Enya og også medlem af den gruppe hvor hendes søskende er med i.
    Zenta og Gipsis opdrætter, også FB ven med. Ligeledes tidligere ejer af Gipsi.
    Og også Laikas opdrætter. Men der er så ingen af dem der nogensinde har sat det som et krav og kontakten er sparsom. Feks. havde jeg ingen kontakt haft med Zentas opdrætter i mange år, før jeg så akut overtog Gipsi. (Samme opdrætter). JEG kontaktede Laikas opdrætter, da jeg overtog hende.


  • #11   29. jun Bodil D: jeg skrev ikke en kommentar til dig. Jeg svarede på startindlægget.

    Jeg er naturligvis meget uenig med dig i at man automatisk er en ligeglad opdrætter, bare fordi man ikke prakker folk sin tilstedeværelse på. Men jeg tænker ikke vi behøver at fordreje trådens indhold med dén diskussion.


  • #12   29. jun Jeg er glad for, at have sporadisk kontakt med Skyes opdrætter. Især i starten.
    Men endnu mere glad for, at have kontakt til ejere af hendes søskende. Det er sjovt at følge hendes helsøskende især.

    Min opdrætter har i mange år holdt et årligt træf. At se 35+ af Skyes "slægtninge"/artsfæller socialisere og dele ens glæde over vovserne med ligesindede, det kan noget.
    Opdrætter tager Skye tilbage og omplacerer, hvis der sker noget, hvor jeg ikke kan have hende længere, det er rart.


  • #13   29. jun Jeg havde og har kontakt til Albert's opdrætter. Men det foregik over Facebook, da hun bor i Stockholm.

    Skulle der være en opdrætter bag en hund i fremtiden ( kunne godt overveje en omplacering), så gad jeg godt det var tættere på, og nemmere med kontakt smiley


  • #14   29. jun Vores første Collie, da havde vi sporadisk kontakt, indtil han som 1 årig blev syg med Borreliose. Da gik hun langt over grænsen, da hun kontaktede vores dyrlæge og forlangte hunden retur, hvis vi ville have ham aflivet. Hunden var så syg, at man knap kunne se, at han var i live. Heldigvis fik dyrlægen ham på højkant igen. Iøvrigt forlangte opdrætter, at han blev fodret med RC eller Hill's, problemet var bare, at han ikke tålte nogen af delene. Så vi overtrådte kontrakten.

    Vores næste Collie da havde vi en smule kontakt med opdrætter, da jeg måtte rykke en del for hans stamtavle. Men da vi havde fået stamtavlen, var der nul kontakt. Vores dyrlæge havde konstateret mishandling af hunden, og sådan en ønskede vi ikke omgang med.

    Collie nummer tre havde vi en del kontakt med opdrætter i starten. Men det sluttede lidt, da jeg skrev, at han ikke gad æde det foder, de forlangte, at han skulle have det første år. Da stod de foran vores dør dagen efter. Sådan nogle spontane, uanmeldte besøg er ikke lige mig, når jeg ikke kender personerne.


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 63 Emner: 17 Svar: 2.048
    #15   29. jun "Enten sælger man hunden eller også beholder man den.
    Man hverken kan, bør eller skal forlange en hel masse, det er enten eller."

    Nej da. Men der er meget her i livet, man hverken kan, bør eller skal forlange, men som er rigtig dejligt at give eller få sådan helt frivilligt smiley

    Jeg ved, at mine hvalpekøbere var glade for tilbuddet om livslang kontakt. Det gav dem en tryghed i forhold til, at jeg stod til rådighed med hjælp om nødvendigt. For mange var det også en glæde at kunne dele DERES glæde over hvalpen/hunden.

    Selv skrev jeg længere beretninger til Linas opdrætter den første tid smiley Tro det eller lad være, men hun var super glad for de små historier om og billeder af den lille Lina smiley


  • #16   29. jun Jeg er utrolig glad for den kontakt jeg har med mine opdrættere smiley

    Begge hunde er en “første af sin slags” hos mig, og jeg har fået kæmpe hjælp fra de respektive opdrættere i at forstå og håndtere racen og deres særheder. Noget som jeg virkelig har sat pris på. Begge opdrættere hepper altid på mig og min hund, bakker altid op, involverer sig hvis en hund er syg, står klar med gode råd, pasning og opmuntring ved behov. Jeg kan slet ikke forestille mig IKKE at have sådan en opdrætter smiley

    Jeg skal aldrig selv opdrætte, og heldigvis for det. For jeg ville ikke kunne klare ikke at have kontakt med “mine” hvalpe. Måske har jeg af samme grund stor glæde ved at de opdrættere jeg har hvalpe fra, har det ret meget på samme måde smiley

    Og selvom jeg har kæmpe respekt for mine opdrættere, og jeg sætter stor pris på deres hjælp, så er jeg jo ikke enig med dem i alt - være sig træning, håndtering af adfærd m.m. Og jeg forventer ikke at de er orakler, og kan fjernheale mine hunde. Men jeg lytter altid til dem, og når det virkelig brænder på, rækker jeg ud til dem.

    En god opdrætter er guld værd smiley


  • #17   29. jun Men Isabelle, der er stor stor forskel på tilbud om kontakt og så det at have det som et krav.

  • #18   30. jun Som flere andre i tråden har vi som opdrættere prøvet lidt af hvert.
    Jeg er da glad for at ikke samtlige cirka 75 hvalpekøbere holder ugentlig kontakt, så kunne jeg ikke lave andet end besvare mails smiley

    Men jeg nyder at høre om hverdagen med vapserne, elsker at feriepasse når de har behovet, kigge billeder og blive spurgt til råds om adfærd ved problemer.

    Men det står ikke i kontrakten - for det er ikke en juridisk ret at følge med i hundens liv. Blot et ønske smiley
    Holdt selv opdrætter ajour da vi købte hund andetsteds her i DK.
    Da vi købte hvalp i Norge virkede de mindre interesserede i kontakten så da stoppede vi med at skrive og sende billeder relativt tidligt.


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 63 Emner: 17 Svar: 2.048
    #19   30. jun Jaric kan følge en af sine hvalpe herinde smiley meeeen jeg sender stadig et billede og et par ord om lækre Vilma i ny og næ smiley

  • #20   1. jul Clinton er den tredie hund jeg har fra samme opdrætter. Opdrætter vil rigtig gerne holde kontakten med alle der har hund fra dem. De beder meget pænt om man ikke vil sende en lille beretning i ny og næ om hvordan det går og komme til dem hvis der er noget man bliver i tvivl om osv. Jeg har indtrykket af at de har kontakt med nærmest de fleste hvalpekøbere gennem tiden. De har lavet 1-2 kuld om året siden 1977 smiley For mig er det blevet et par personlige venner, som jeg ser ca 1 gang om året. Bonus i Clintons kuld er så at vi er 5 (ud af et kuld på 7) der holder kontakten ved lige og sender hinanden billeder og beretninger nogle gange om året på hvordan det går med 'Brödrane bus' (balladebrødrene).
    Perles opdrætter var ikke rigtigt interesseret i kontakt da hvalpene var solgt. Men de fik en lille opdatering på hvordan det gik nogle gange i hendes liv. Ejer af hendes far var så til gengæld meget interesseret i hvordan det gik med det afkom han havde lavet. Perle var min første dober så jeg brugte Perles fars ejere meget som sparringspartner omkring fx træning og dobermann (de træner selv IGP med deres dobere). Pennys opdrætter vil også gerne have en lille opdatering og et billede en gang imellem. Jeg synes det er naturligt at en opdrætter gerne vil vide noget om hvordan de hunde de har lavet. Det er jo rart at vide om det man har lavet er godt nok og duer til sit formål, Især med racer hvor der ikke er masse resultater at finde på nettet fra relevante konkurrencer,


  • #21   1. jul Jeg sætter stor pris på min relation til "mine" opdrættere, og finder det helt naturligt, at berette om stort og småt. glæder og sorger. smiley

  • #22   1. jul Lige netop Mette, det er da rimelig umuligt at lave gode hunde hvis man ikke ved om dem der er solgt er gode;) der kan komme tusinde af ting, måske angst, sygdom, problemer med ører, pels, allergi, stres og så videre, tusinde af små ting som viser om det man har “lavet” kan bruges til det de er lavet til;) når man, som jeg, laver helt almindelige hr og fru Danmark hunde, er der bare ikke nogen muligheder for, at få information hvis ikke hvalpekøberne opdaterer;) så “gider” man ikke det, så må man jo købe hos en som ikke har behov for at vide om det er ok det man laver!!

  • #23   1. jul På den anden side er der da en del herinde som har mistet kontakten som følge af at hunden ikke var helt rask, lyder det til...

    Jeg synes det er fint at det er tilbud, men det er ikke noget jeg vil gide i stor stil.


  • #24   1. jul Hende jeg købte Bodil af lavede en facebook gruppe man kunne være med i, som kun var til hvalpe fra det specifikke kuld. Det var super hyggeligt at følge med i alle hvalpene, især i den første tid. Nu 6 år senere bliver der kun postet på hundenes fødselsdag, og det synes jeg stadig er hyggeligt selvom Bodil fløj over regnbuen for 2,5 år siden.
    Hnede jeg købte Jytte af bad om sms'er med billeder de første par uger, men ikke efter det. Men hun og jeg er begge medlem af flere grupper for racen på FB, så hun ser når jeg poster billeder af Jytte og kommenterer og liker.
    Jeg synes det er hyggeligt at holde lidt kontakt smiley


  • #25   2. jul Jeg nyder at hvalpekøbere vil holde kontakt, har også haft flere arrangementer, som jeg plejer at sige til hvalpekøbere, hvis de bare en gang om året gider at sende et billede om det er på telefonen/Fb/mail betyder ikke noget, men det er rart at kunne se hvordan hundene udvikler sig, de må også gerne kontakte mig hvis hunden bliver syg (ikke småting dog), da det er vigtigt om det er noget der ligger i linierne eller sort uheld, når hunden skal herfra må de også gerne lige opdatere på det, der er ingen tvang overhovedet og der er da nogen som ikke har behov eller lyst og det er jo deres sag. Heldigvis har jeg kontakt med de fleste stadig væk, der er en der venter på 3. hund herfra. Som hvalpekøber vil jeg også gerne have kontakt med opdrætteren af mine hunde, men ikke alle af dem er interesserede, så det kan gå lidt begge veje og sådan er det.

  • #26   4. jul Jeg vil rigtig gerne have et godt forhold til opdrætter af mine hunde. Det behøver ikke være sådan et vildt tæt bedste venner forhold, men gerne så vi kan snakke om stort og småt omkring hundene. Ligesom jeg gerne vil følge andre hvalpe fra samme kuld eller forældre. smiley

    Lucky og Rosas opdrætter er jeg venner med på Facebook, vi skriver stortset aldrig sammen mere, men hun følger med i det jeg lægger op på min profil, og skrev også en sød og lang besked da jeg pludseligt mistede Rosa alt for tidligt og uventet for et par år siden.

    Teemos opdrætter var jeg venner med, men vi gik desværre lidt skævt af hinanden, da Teemo ikke udviklede sig helt som håbet, og har derfor minimal kontakt til hende i dag. Jeg skriver stadig til hende når der er noget ekstra, som f.eks. Da vi blev nr 11 til vores første prøve i nw.
    Jeg har også sagt, at hun er velkommen til at følge os hvis hun får lyst, enten på Facebook eller instagram. Bare fordi vi nok aldrig bliver tætte, betyder det ikke at jeg vil udelukke hende fra at følge den hvalp hun solgte til mig.
    Jeg er også venner med ejer af en af Teemos kuldsøskende, i starten skrev vi en del sammen, nu er det mest omkring deres fødselsdag vi lige skriver.


  • #27   4. jul Jeg har og havde rigtig god kontakt med Marleys opdrætter. Vi er venner på FB og det er enormt hyggeligt at følge dem. Selv om jeg ikke har Marley mere og han desværre også er død så betyder det meget at vi har den kontakt. At jeg kan følge hans familie

Kommentér på:
Forhold til hvalpe køber og opdrætter

Annonce