{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.507 visninger | Oprettet:

Demens. Har han det mon godt {{forumTopicSubject}}

Jeg ser desværre demenstegn på Albert. Har haft skrevet om det i et tidligere indlæg.

Jeg skriver dette med tårerne trillende ned af kinderne, for jeg er i tvivl om han har det godt.

Albert er en velcrohund, men det er SÅ slemt lige nu. Jeg kan slet ikke bevæge mig nogen steder, uden han er lige i hælene på mig. Bare som en dag som i dag, hvor jeg laver noget i haven, så render han ud og ind med mig. Når han har styr på hvor jeg er, så kan han godt ligge sig, men han har et øje på mig konstant.

Han er også ret raskløs. Trods vi lige har været på tur, og ligger ved siden af min i sofaen, eller et andet sted, så ligger han og piber.
Ikke som i nogen smerter, men mere sådan, raskløs/forvirret.

Hvis jeg er udenfor og han er inde, hvor han bare kan høre mig, så hyler/piber han meget højt.

Normalvis ligger han altid ved mig i sofaen, men han søger nu mere at ligge alene i sin stol, specielt om aftenen.

På gåture er hans skrog jo fint. Der er jo ingen der tror han er 12 år gammel. Var han så bare halt eller andet, så kunne jeg bedre forholde mig til det hele, men det er svært når det er hovedet.

Mine tanker går jo på hvor svært han mon har det. Jeg tænker bare, at mennesker med demens har det svært, så hvorfor ikke også hunde. Hvad når han er alene, for jeg kan jo ikke være hjemme altid med ham.

Kunne i ikke godt tænke jer, at give jeres besyv med, om jeres tanker smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Demens. Har han det mon godt
  • #1   17. jun 2021 Vi snakkede lidt om demens, da min mors gamle hund nåede op i alderen. I hendes levetid havde de bygget om, så der nu er køkken, hvor der engang var soveværelse, og Molly gik på sine gamle dage hver aften ved sengetid troligt til der hvor døren til soveværelset havde været. Det samme med madskålens gamle plads mm.
    Hun blev også mere udpræget velcrohund.
    Men hun havde det ellers godt, var glad og tryg, og det var ikke dem mulige demens der blev skyld i aflivning til sidst.

    Jeg tænker det med hunde er lige så forskelligt som mennesker. Nogen har det åbenlyst skidt, bliver evt aggressive, utrygge, mistænksomme osv, andre bliver bare håbløst glemsomme og mister færdigheder de tidligere har haft.

    Jeg tænker umiddelbart lidt overvågning når han er alene og då ellers holde øje - så længe han virker glad og tryg, ville jeg ikke sige farvel endnu


  • Mathias M
    Mathias M Tilmeldt:
    okt 2018

    Følgere: 5 Emner: 13 Svar: 372
    #2   17. jun 2021 Jeg ville nok sige lidt som Michelle. Så længe hunden virker tryg og tilpas så er det helt okay at blive gammel.
    Vi har også en gammel sag som troligt går derhen hvor tingene plejer at være.. han går hver aften hen til vores datters gamle værelse (han har sovet hos hende i 8 år - hun flyttede værelse for 2 år siden..) men vi kalder ham bare hen til den anden dør og så er alt glemt..

    Så længe han ikke er forvirret over hverdagsting eller utryg ved alene hjemme, gåture osv så synes jeg lidt begyndende demens er okay.. jeg ville overvåge når han er alene, det gør vi også.


  • #3   17. jun 2021 Jeg vil prøve at tage hjemmefra og så lade telefonen stå og filme.

    Men virker det ikke som utryghed når han render bagefter mig?

    Den anden dag på turen, lå der en vej-kegle der var væltet. Han rejste børster og gik stift hen til den. Først da jeg roste ham og sagde det var okay, rystede han det af sig


  • Mathias M
    Mathias M Tilmeldt:
    okt 2018

    Følgere: 5 Emner: 13 Svar: 372
    #4   17. jun 2021 Det med keglen - er hans syn 100%?
    Ellers kunne det lyde som om synet er svækket og han derfor lige skal se ting an. Det er IMO ikke et stort handicap for en hund.
    Så længe han ikke er påvirket længe er der jo okay at blive forskrækket. Det bliver de fleste hunde - bare de kan ryste det af sig.

    At han søger dig lidt mere.. tjaa.. der kan jo være mange årsager.. det ved jeg ikke lige.. jeg ville nok ikke selv tænke så meget over det.


  • #5   17. jun 2021 Han har lidt grå stær, så nok derfor så.

    Han er bare blevet ekstrem med at følge mig på det sidste. Det vigtigste for mig er bare at han ikke har det skidt smiley


  • CM
    CM Online Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 21 Annoncer: 1 Emner: 40 Svar: 856
    #6   17. jun 2021 Er der styr på hans grå stær ? Ud fra din beskrivelse, tænker jeg ikke demens men usikkerhed fra ham pga nedsat syn. P.t. når man er ude, er der meget skarpt lys og når i kommer ind, går der nok et godt stykke tid, før han igen kan fokusere.

    Skriver ikke at han ikke har demens, men de symptomer du oplever og som lige p.t. har sat dine tanker i gang, har med hans øjne at gøre og ikke demens. Måske han kan have glæde af solbriller ?



  • #7   17. jun 2021 Men det er også når vi bare er inde. Hvis jeg bare går på toilet, ind og redder seng osv. Der plejer han normalt at blive liggende.
    For mig føles det som, at han vil være hvor jeg er


  • CM
    CM Online Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 21 Annoncer: 1 Emner: 40 Svar: 856
    #8   17. jun 2021 En hund der har problemer med synet, har det ikke godt den er usikker og jeg tænker derfor at han er velcrohund.

    Jeg har arbejdet med demente og haft dement hund og lige præcis det du beskriver i dit start oplæg, tænker jeg ikke på demens.

    Hunde der har det skidt fysisk/psykisk trækker sig eller bliver velcro hunde.

    Ved demens alt efter hvor langt man er i forløbet og hvilken "Demens" kommer og går det. Der findes rigtige mange former for demens og derfor er der rigtige mange forskellige adfærdsændringer som Michelle har nævnt længere oppe. Selv om man ikke længere taler/skriver særlig meget omkring det, så findes der stadig noget så simpelt som bare at være senil pga alder.

    Grå stær udvikler sig, derfor jeg spurgte om der var styr på det. For det var der jeg selv ville starte.


  • #9   17. jun 2021 Opdrætters ene Ridgeback måtte aflives 12 år gammel pga demens, hun kunne ikke længere være alene hjemme og blev meget velcro og utryg, kroppen var der ingen problemer med, det er så svært med demens, men jeg tænker ikke man er i tvivl, når de starter på at vise, de ikke længere trives.

  • #10   17. jun 2021 Hvis det var min hund, ville jeg nok få tjekket op på synet og få en snak med dyrlægen om demens. Spørge hvad man kan forvente, hvordan det udvikler sig og hvornår man bør sige stop.
    Jeg ved godt der ikke er noget facit, men bare for at få lidt ro smiley


  • #11   17. jun 2021 Jeg har haft talt med dyrlægen om det ved et tidligere besøg og de nævnte også demens.

    Puha jeg synes det er svært..


  • #12   17. jun 2021 Med de ting du beskriver, ville jeg umiddelbart ikke være bekymret smiley
    At han er lidt mere velcro tror jeg er helt naturligt! Men jeg tror ikke han lider nogle last! smiley


  • #13   17. jun 2021 Bare han ikke er ulykkelig når han er alene. Det ville mit lille hjerte ikke kunne klare smiley
    Skal snart ned og handle, så lader jeg telefonen filme imens.


  • #14   17. jun 2021 Ellers har jeg et overvågnings kamera du må låne. Jeg skal nok sende det smiley

  • #15   17. jun 2021 Er du sikker på det ikke "bare" er varmen?

    Min hamster er efterhånden ret dement og er oveni blind, og her i varmen er hans demens slemmeste end den plejer.


  • #17   17. jun 2021 Tusind tak krøllet, det kunne jeg godt tænke mig hvis det ikke bliver bedre med ham. Kan ikke undvære telefonen hver gang smiley

    Frk Jensen, hvis jeg skal være helt ærlig, så aner jeg det ikke smiley
    Jeg synes det er så skide svært at finde ud af.

    Han var alene i 19 min. Efter 3 min. Var han ude og kigge om jeg var gået, men går ind og putter i sofaen igen. Efter 7 min piber han lidt og ellers ligger han bare.

    Jeg vil dog følge op på det.


  • #18   17. jun 2021 Du siger bare til! smiley

  • #19   17. jun 2021 Isabelle nej det er ikke nemt og havde slet ikke tænkt over disse skrubler.

    Jeg har altid tænkt, at når skroget ikke kunne mere, var det slut. Men når det er hovedet der driller, så er det så svært at forholde sig til.



  • #20   17. jun 2021 Tak krøllet. Det er jeg virkelig glad for

  • #21   17. jun 2021 føler med dig .. tror vi har skrevet lidt om det i tidligere tråd.. her er der også demenssymptomer på Nova (12 år til oktober), men det var værre i vinter end lige nu, tror mørke for hende er en udfordring, hun ser ok, ikke super men ok, tilgengæld er hun ret døv .. men hun vandrer også en del, og piver af og til ... lige er varmen så også en udfordring, men er spændt på når det bliver efterår og vinter, så er jeg bange for det bliver slemt ...

    det er svært, men for mig ville grænsen bestemt være hvis hunden tydeligt ikke kunne være alene mere, piver, hyler og går søgende rundt konstant.
    Lige nu tyder det næsten på han bedre kan finde ro når han finder ud af du er væk så han ikke skal/kan holde øje med dig hele tiden ...
    En ting når du går, kunne du måske ligge noget der dufter af dig der hvor han oftest ligger sig...


  • #22   17. jun 2021 Ja tror også vi har skrevet i en tidligere tråd.

    Jeg ville simpelthen heller ikke kunne bære, hvis han var ulykkelig når jeg ikke var her. Nu gik der kun 19 min denne gang, så ved ikke hvad der kunne ske på længere tid.
    Jeg har dog oplevet tidligere, at hvis ikke jeg lukker af ud til gangen, så ligger han foran hoveddøren og piber.

    Men jeg ser tiden an, og håber varmen driller og spillet et puds.


  • #23   17. jun 2021 Jeg vil prøve at ligge en T-shirt til ham

  • #24   17. jun 2021 Da vi fik mistanke om, at min far var dement, blev han scannet. Ved ikke om det er en mulighed med hunde. Men hvis det er kunne det måske give dig ro i sindet, at få vished.

  • #25   17. jun 2021 JT - scanning giver bare ikke entydigt svar på om man er dement, en scanning siger blot noget om, om der er atrofi (svind) i nogen dele af hjernen - og det er der stort set altid ved ældre, så der vurderer man om graden af atrofi er alderssvarende eller ej og skanningen er kun en lille del af den samlede vurdering - der laves også kognitive tests, blodprøver, evt. rygmarvsprøve mm. sammenholdt med det kliniske billede og gerne samtale med en pårørende der kender personen godt.
    Jeg tvivler på den samme udredning er mulig ved hunde, der er det nok mere realistisk at vurdere adfærd nu og tidligere.


  • #26   17. jun 2021 For mig er diagnose demens ikke så vigtig, at jeg vil sende ham gennem et hav af prøver. Jeg tror på han har noget, og det er også okay med en hund på 12 år.
    For mig er det vigtigste, at Albert ikke har det svært under det.


  • #27   17. jun 2021 De 2 demente hunde vi har haft, har generelt ikke været mere vel ro end normalt. Sealyerne er totalt velcro! De har mere stået ved den forkerte dør, eller den forkerte side af døren, når de skulle ud. Siddet midt i gården og gøet af ingenting eller siddet og set ud som om de var faldet ned fea månen. De kunne også være lidt urenlige.
    Jeg synes også det lyder som synet. Hvordan er hørelsen?


  • #28   17. jun 2021 Hørelsen er okay. Der er måske lidt, men han kan sagtens høre når jeg siger mad smiley

  • #29   17. jun 2021 Haha ja det ord ryger sidst.
    Da vores gamle kerry begyndte at have nedsat hørelse, blev hun utryg ved lyde. Det var alt fra fyrværkeri til lyden når man åbner en pose slik. Jeg tror det forvrænger lydene og de bliver derfor ukendte.


  • #30   17. jun 2021 For at tjekke hans øjne ud for feks grå stær, er det så en øjenlysning?

  • #31   17. jun 2021 Michelle- Jeg er godt klar over, at scanning alene ikke gør det. Men da dyrlægen tror at Albert er dement. Tænkte jeg at en scanning muligvis kunne af- elller bekræfte det. Ved min far var det hellere ikke kun scanning der gav svaret, det var også de kognitive test m.m. Nu kan man selvfølgelig ikke lave de samme test på en hund. Så nok en dum tanke jeg fik.

    Stafordshire- Jeg havde læst det, som at du gerne ville vide hvad der er galt med Albert. Jeg forstår godt, at det vigtigste for dig, er at vide at Albert har det godt.


  • #33   17. jun 2021 JT jeg kan jo heller ikke sige med sikkerhed, at han har det.
    Men har drøftet det med dyrlægen kort hvor jeg var der af en anden årsag. De mente nok ikke at det var helt skævt med demens.
    Jeg synes bare nogen ting eskalere her hjemme og så er jeg i tvivl om han har det godt.

    Kom til at tænke på et program jeg så den anden dag. Det var godt nok et menneske, hvor han er filmet af sin søn gennem flere år.
    Han var okay, men han havde det jo ikke godt, og så blev jeg bare ked af det, hvis det er sådan Albert har det smiley


  • #34   17. jun 2021 Louise, havde ikke lige set din sidste besked.

    Albert har aldrig reageret på lyd, udover noget som kan spises smiley
    Har lige fået ny nabo med SÅ meget lyd på. En yorkshire terrier der galper konstant. Den siger han heller ikke noget til. Han kan finde på at pibe lidt hvis han er udenfor, men det er mere udtryk for når han gerne vil hilse.

    Men der er lidt med hørelsen eller det tror jeg, for han reagere ikke altid når der kommer nogen


  • #35   17. jun 2021 Har han noget mælkehvidt i pupillerne?

  • #36   17. jun 2021 Ja lidt og ved godt der er grå stær. Men hvor meget det har af betydning, altså hvor meget han kan se, ved jeg jo ikke.


  • #37   17. jun 2021 Ved min hamster opdagede jeg det først da pupillen var stort set "fyldt ud", det at først der han ikke reagerede på syn (men hamstere bruger så heller ikke deres syn lige så meget)

    Han blev nemt forskrækket,hvis jeg bare rørte ham uden at "larme" lidt først i hans strøelse.

    Nu vil han overhovedet ikke håndteres, fordi han er utryg ved forandringer.

    (før kunne jeg håndtere ham uden problemer)


  • #38   17. jun 2021 Stafordshire jeg forstår godt din bekymring. Det er aldrig rart, hvis man er i tvivl om hvordan sin hund har det. Vi herinde kan kun svare udefra det vi hverisær forstår udfra det du skriver. Du er den eneste der kan vide hvordan Albert har det. Prøv at skrive det positive kontra det negative ned og vær så ærlig du kan.

  • #39   17. jun 2021 Frk Jensen, så meget har Albert ikke smiley

    JT du har fuldstændig ret. Indimellem føles det bare rart, at få andres øjne på. Jeg vil altid stå ene og alene med beslutninger smiley



  • CM
    CM Online Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 21 Annoncer: 1 Emner: 40 Svar: 856
    #40   17. jun 2021 Hvordan ved du, at han har grå stær, hvis du ikke tidligere har fået ham undersøgt ? Det forstår jeg simpelhent ikke.....

    Hvidt i øjet kan skyldes flere forskellige ting f.eks. Uveitis som igen kan skyldes flere ting smiley


  • #41   17. jun 2021 Så vidt jeg kan læse mig til er betændelse i regnbuehinden sjælden og smertefuld.

    https://www.dlok.dk/ojenklinik/laes-om-ojensygdomme/hund/regnbuehindebetaendelse

    Det er gråstær ikke.


  • #42   17. jun 2021 Cm ved et tidligere dyrlægebesøg, hvor det bare lige blev nævnt. Men det var ikke ved en uddybende undersøgelse.

    Derfor jeg spurgte til om det var ved øjenlysning og om man også der kan se hvor godt/skidt synet er.


  • CM
    CM Online Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 21 Annoncer: 1 Emner: 40 Svar: 856
    #43   17. jun 2021 At en dyrlæge lige kort nævner det "i forbifarten" Er ikke ensbetydet med en diagnose, der skal undersøgelse til hos en øjenspecialist.





  • #44   18. jun 2021 normalt taler jeg ikke for clomicalm ude træning MEN....

    jeg var hos en ældre hund, som udviklede alene hjemme problem som du beskriver her. i samråd med dyrlægen gav ejeren hunden clomicalm og trænede alene hjemme igen.

    hunden var delvist dement og det var svært at nå den via træning.

    så foreslog dyrlæge clomicalm uden træning.

    det virkede.

    hunden fik tre gode år mere på den medicin.

    demens kan gøre at man skal gå nogle veje som man normalt ikke går.

    jeg ved ikke om clomicalm er en løsning for jer. men nu kender du historien.

    den hund jeg så det virke ved var ikke dopet. hans angst forsvandt bare.

    alternativt er der jo anxitane. eller Kalm


  • #45   18. jun 2021 JT - jeg kan jo ikke sige det med sikkerhed, men jeg tror simpelthen ikke, der er nok hjernescanninger af sammenlignelige hunde I forskellige aldre osv til at dyrlægen kan sige, om evt atrofi er mere end forventeligt for alderen (med mindre det da er helt galt). Der sker jo altid noget atrofi, så det kan man jo nok se... men om det er normalt eller ej tænker jeg vil være svært at vurdere... og da især når det ikke er en specialist der gør det.
    Kan sagtens følge fin tanke, tror bare ikke det er et ret godt diagnostisk redskab til demens ved hunde


  • #46   18. jun 2021 Cm lige en gang til, så er det netop undersøgelsen jeg spørger ind til, og så behøver vi vil ikke trække den længere ud. Du har svaret, og jeg har forstået smiley

Kommentér på:
Demens. Har han det mon godt

Annonce