{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.500 visninger | Oprettet:

Har hunde også A og B blodtype problemer? {{forumTopicSubject}}

En tråd med nogle hvalpe der døde kort efter fødsel (grundet for tidlig fødsel) satte lidt tanker i gang hos mig..

Ved katte (ved dog ikke om det er alle racer der har problemet) er der nogle blodtyper der gør at morkattens mælk kan være dødelig for de killinger der ikke har samme blodtype (eller den blodtype der kan tåle den)

Findes det fænomen egentlig også ved hunde?

http://www.bb-klubben.dk/webpages/contentmanagment/ViewPage.aspx?pageid=48

"Katte kan have tre blodtyper: A, AB eller B. Hos langt de fleste katteracer forekommer der næsten kun blodtype A, og dermed behøver man ikke være opmærksom på blodtypen.

Hos eksempelvis British findes både A, B og AB katte. Dette er vigtigt at være opmærksom på, hvis ens kat skal have en blodtransfusion eller hvis man er opdrætter. Er man ikke opmærksom på blodtypeproblematikken risikerer man nemlig, at de nyfødte killinger ikke overlever.

Blodtype A er dominant og blodtype B er recessiv. For at katten er blodtype B kræver det således, at den har to gener for blodtype B.

En kat der er blodtype A kan enten have ét eller to gener for A. En kat med blodtype A kan være bærer af blodtype B (Ab). Dette skal ikke forveksles med den forholdsvis sjældne blodtype AB. At en blodtype A-kat kan være bærer af blodtype B betyder, at to blodtype A-katte kan lave killinger der har blodtype B."


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Har hunde også A og B blodtype problemer?
Kommentér på:
Har hunde også A og B blodtype problemer?

Annonce