{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.565 visninger | Oprettet:

Dagens dumme spørgsmål.. (hvalpe eller ej) {{forumTopicSubject}}

Som nogle af jer nok kan huske, så fik Tasja uventet hvalpe.. og lige en omgang livmoderbetændelse..

Hun kom så i behandling for livmoderbetændelse.

Efterfølgende er der flere der har sagt at hun enten skal have hvalpe i den næste løbetid eller have fjernet livmoderen.. smiley

Kan det virkelig passe?

Må erkende at jeg ikke har lyst til at min hund skal gennem så stort indgreb og have fjernet underlivet.. Men samtidig med så er hun nok liiiige ung nok til at skulle have hvalpe igen.

Er risikoen virkelig så stor for at hun får varige men af ikke at få et kuld hvalpe i næste løb? ( eller fjernet livmoderen).

Inden at folk også herinde hugger hovedet af mig vil jeg lige påpege at det kuld hvalpe hun fik ikke var planlagt sidst og at hun altså fik abort sprøjte.
Man kunne ikke se på hende at hun var med hvalpe. Og dyrlægen havde sagt hun var tom..!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dagens dumme spørgsmål.. (hvalpe eller ej)
  • #1   23. nov 2014 Ja, det er korrekt at tæven efter en medicinsk behandlet livmoderbetændelse skal have et kuld hvalpe i næste løbetid. Ellers vender betændelsen i de fleste tilfælde tilbage.
    Derfor behandler man kun medicinsk på avlstæver, som forventes parret i næste løbetid.
    Det er voldsomt etisk ukorrekt at parre din tæve i næste løbetid, idet hun både er for ung og lige har haft et kuld hvalpe, så du har kun to muligheder nu:
    1. Vente og se om betændelsen dukker op. Hvis ja, så sterilisere.
    2. Sterilisere straks.


  • #2   23. nov 2014 Så må jeg erkende at jeg nok synes det vil være bedst at vente og se om det kommer igen.

    Hun er dog slet ikke nået til løb endnu.
    Men efter at folk har sagt det tilpas mange gange ville jeg lige høre om der virkelig kun var "par eller fjern underliv".. ingen mente at man kunne vente og se om hun overhovedet fik livmoderbetændelse igen.


  • #3   23. nov 2014 Selvom en sterillisation self ER et indgreb og dermed osse indebærer en vis risiko, så er det altså ikke så voldsomt et indgreb som det lyder til du har indtryk af.
    Det er jo et rutineindgreb som temmeligt mange hunde gennem tiden har fået foretaget, og det er ikke noget der sædvanligvis giver problemer (men igen -ALLE indgreb har self en eller anden grad af risiko).

    Jeg tror faktisk jeg ville frygte livmoderbetændelsen mere end sterillisationen, selvom man self kan gøre en del ved at holde godt øje, når nu man ved at det er en reel risiko


  • #4   23. nov 2014 Iøvrigt mener jeg at der er en større risiko forbundet med at sterillisere når tæven har livmoderbetændelse (infektion og den slags) end når den ikke har -er der nogen der kan be- eller afkræfte dette?

  • #5   23. nov 2014 Altså. Kan huske at dyrlægen sagde at risikoen var den samme uanset om den var betændt eller ej.

    For var jo til at starte med planen at hun skulle have haft den fjernet, for mente den første dyrlæge var eneste udvej. Mens en anden sagde at han med held havde behandlet flere med livmoderbetændelse.

    Årh. Er bare rigtig blevet skræmt væk fra fjernelse af livmoder efter alle de skræk historier jeg har fået smiley

    Vil helt sikkert lige snakke med dyrlægen som behandlede hende.
    Om han mener at risikoerne er de samme uanset om hun er betændt eller ej. For så vil jeg nok næsten foretrække at prøve at lade hende gå gennem løb uden hverken at fjerne eller parre hende.


  • #6   23. nov 2014 Hvad tænker du på af skrækhistorier?

    Generelt har jeg det lidt sådan, at jeg ikke umiddelbart ville sterillisere uden grund. Men er der medicinsk grund til at gøre det, ville jeg ikke tøve.
    Jeg ved ikke hvordan det er med risikoen for endnu en livmoderbetændelse når de har haft en gang, det er heldigvis ikke noget jeg har erfaringer med, men hvis det er rigtigt at risikoen er meget stor for at de får det igen, så ville jeg sterillisere.
    Som sagt er det jo et rutineindgreb og noget der normalt forløber uden de store problemer.

    Men ja, snak med dyrlægen, der tror jeg du får den bedste vejledning -og gør så hvad du mener er bedst for din hund smiley


  • #7   23. nov 2014 Har hørt om hunde der dør under narkosen, efterfølgende af indre blødninger.. smiley

    Tænker også lidt.. at hvis der "kun" er en risiko for det, så ville det måske være bedre og se.. alt efter hvor stor risikoen er for at det kommer tilbage.

    Som du også nævnte vil jeg jo netop også være meget obs på det, da jeg ved at der er en chance for at det kommer igen.

    Og så lige få en god snak med dyrlægen om indgrebet nu også er så farligt som jeg har fået bildt mig selv ind.


  • #8   23. nov 2014 Det er ikke korrekt at risikoen er den samme ved at fjerne en livmoder med betændelse og en uden. En livmoder med betændelse er mere "skør" og man kan risikere at der går hul på den når den bliver fjernet(dermed kan der komme betændelse ud i bughulen, særligt hvis den er meget betændt. Derudover kan det tage længere tid for tæven at komme sig oven på operationen fordi kroppen i forvejen er svækket.
    Jeg har været med til flere sterilisationer også akutte på grund af livmoderbetændelse og de er som sagt mere kompliceret, men alle lykkes(eller hvad man skal sige).
    Personligt ville jeg ikke vente og se og så få den steriliseret, mens den har livmoderbetændelse.


  • #9   23. nov 2014 Jeg kan se, at jeg skrev netop det med tilbagevendende livmoderbetændelse dengang problemet opstod, langt nede i din fødselstråd smiley

  • #10   23. nov 2014 Risikoen er forhøjet med en betændt livmoder..
    Det er da klart, at skal man pille en flere kilo betændt livmoder ud, med risiko for lortet springer og bughulen fyldes med betændelse og bakterier, så er risikoen højere end hvis man skal fjerne en sammentrukket, sund og rask livmoder..

    Hvis du alligevel påtænker sterilisering, så er det vejen frem.
    Alternativet er medicinsk behandling igen og igen, indtil du enten vælger at få pillet livmoderen ud, indtil livmoderbetændelsen er så kritisk du ikke kan vælge at vente til risikoen er mindre, eller til du lægger et nyt kuld i hende.
    I mine øjne er et kuld ikke en valgmuligheder..


  • #11   23. nov 2014 Glemte lige at skrive at et kuld hvalpe nu eller om to år intet løser, sandsynligheden for at tæven får livmoderbetændelse igen er den samme.

    Mit råd er at hun ikke skal have hvalpe på noget tidspunkt.


  • #12   23. nov 2014 Og lige for at give dig lidt gode historier, vores Audi er lige blevet steriliseret for en måned siden. Hun har et ar på længde med en halv tommelfinger, og var af sine smertestillende efter 7 dage. Hun er super glad og frisk. Og var på intet tidspunkt påvirket, da hun først var helt ude af narkosen. Det er endnu for tidligt at vurdere om hun får pelsforandringer eller inkontinens som er de typiske bivirkninger til en sterilisering.

    Min families gamle husky blev steriliseret som 13 årig. Efter en tilbagevenden livmoderbetændelse, som var forsøgt medicinsk behandlet i to omgange. Hun var lidt mere påvirket, men hun var også en mere mistroisk hundetype, der bestemt ikke skulle have taget sting, og som ikke kunne lide at være 'svag'. Efter et par uger var hun helt fit for fight igen.
    Hun havde dog pelsforandringer efter steriliseringen. Ingen inkontinens.


  • #13   23. nov 2014 Jeg har haft en schiba som fik livmoderen fjernet på grund af betændelse
    Det gik rigtig fint smiley


  • #14   23. nov 2014 Du kan også få en god historie herfra, min tæve blev steriliseret for snart 8 år siden mens hun var falskdrægtig. Den falskedrægtig var også årsagen til sterilisationen da det var anden gang.
    Man kan overhovedet ikke se hendes ar, selvom hun havde en på ca. 5 cm lige efter operationen. Jeg har fået en sund og velafbalanceret hund efterfølgende. Ingen inkontinens eller pelsforandringer. Hun er snart 10 år nu.


  • #15   23. nov 2014 Der er ingen af mine tæver som er blevet steriliseret, men jeg må indrømme at stod jeg i din situation, så ville jeg klart vælge at sterilisere mellem to løbetider når nu risikoen er så forhøjet.

  • #16   23. nov 2014 Er faktisk rigtig glad for nogle gode historier om fjernelse af livmoder..

    Er blevet anbefalet at snakke med en dyrlæge med speciale i reproduktion.
    Evt. tjekke infektions tal når hun kommer i løb og se om der overhovedet er grund til bekymring.

    Og efter nogle gode historier om fjernelse, så kommer jeg nok heller ikke til at få et hjertestop hvis jeg får afvide at det bedste ville være operation.


  • #17   23. nov 2014 Er meget enig med de andre..
    Få hunden steriliseret!!
    Min ældste er steriliseret uden komplikationer, hun var sig selv igen efter 2 dage og har ikke ændret sig overhovedet, hverken fysisk eller psykisk - bortset fra stofskiftet og appetitten.


  • #18   23. nov 2014 Altså jeg har stået med to hunde hvor deres planlagt sterilisation ikke gik som ventet. MEN dyrlægerne er dygtige og jeg ville til hver en tid sterilisere. Det er det bedste jeg har gjort for mine tæver.

    Både Zenta, Laika og Tøsen er steriliseret.
    Mine forældres gamle Labrador var IKKE og hun var ved at dø af livmoderbetændelse i en alder af 8 år.


  • #19   23. nov 2014 Risikoen ved en livmoderbetændelse er væsentligt større end risikoen ved en sterilisation, så for mig er valget let.

  • #20   23. nov 2014 Og som min dyrlæge siger. Vil du ikke hellere sterilisere mens din hund er ung/sund/rask end at vente til den som 8 årig er ved at dø af livmoderbetændelse?
    Æh jo smiley


  • #22   23. nov 2014 Ida -
    Det går så fint med "lille" Hovsa, som nu hedder Fighter og bliver møg forkælet. smiley
    Han er ikke så lille mere.. Mødtes med dem igår. smiley

    Desværre har jeg ikke hørt mere fra Ups. Trods de lovede at jeg ville høre sååå meget fra dem og få lov at følge hende.. Men så længe hun har det godt, så gør det ikke så meget. smiley

    Lige et billede fra igår :


    profilbillede
  • #23   23. nov 2014 Er nu ret overbevist om at der dør flere hunde af livmoderinfektioner, livmoderkræft og brystkræft, end der dør under operationer ...

    Udover at hunden ikke får livmoderbetændelse og livmoderkræft, så er der også en hvis beskyttelse af risiko for brystkræft ved sterilisation...

    Har ud af 5 tæver haft 4 steriliserede .... af forskellige årsager, uden problemer ...


  • #24   23. nov 2014 neeej hvor lille Hovsa er blevet stor, ligner jo en sort schæferhvalp....
    det er dejligt at følge sine "ups" hovsa"hvalpe sådan et kuld følger jeg også, Pap. Pomsere.....min patriark Rødtop blev steriliseret 2006 hun er nu 14 år og den eneste "gene" var/er en fantastisk stor flot pels Ane


  • #26   23. nov 2014 Begge mine er steriliseret. Den ene fik lidt smertestillende om aftenen og var 100% frisk dagen efter. Den anden fik intet smertestillende herhjemme og var helt sig selv 2 timer efter opvågning.

  • #27   23. nov 2014 Nu skrev jeg uden problemer ... vil dog sige at af de to jeg har nu tog den ene en 4-5 dage om at blive sig selv ... mens den anden var svær at holde i ro efter 1½ døgn...

  • #28   27. nov 2014 Jeg har gennem tiden fået steriliseret 5 tæver og kan ingen skrækhistrier fortælle smiley Med dem alle er det gået efter planen, de er lynhurtigt kommet ovenpå efter operationen og ingen af dem har fået nogen former for mén.
    Riskoen for men/komplikationer for tæven er betydeligt større ved både drægtighed, hvalpefødsel og livmoderbetændele end den er ved en sterilisation så jeg ville klart vælge at sterilisere hende nu.


Kommentér på:
Dagens dumme spørgsmål.. (hvalpe eller ej)

Annonce