1.751 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 24 Svar

Udstationering af hanhund Udstationering af hanhund

Hej HG. Der har tidligere været nogle meget gode og informative indlæg om avl og udstationering af avlsdyr, så jeg vil lige føle mig lidt frem blandt jer, der kender til det fra jer selv.

Jeg overvejer at 'beholde' en af Eisas hanhvalpe og udstationere ham. Jeg har fundet en ganske glimrende kontrakt ved DKK gennem et link herindefra, men hvad sker der, hvis den han IKKE bliver avlsgodkendt, og man har givet hunden til nogle mod at kunne bruge ham til parring på en fremtidig tæve?

Kan de så købe ham på det tidspunkt (ca. 2 år gammel), evt. til reduceret pris? De ved jo hele tiden, at de ikke selv må bruge ham til avl.

Eller er det bare ærgerligt for opdrætteren, som så har givet en hvalp væk?

Er det almindeligt at opdrætter står som medejer sammen med værtsfamilien? Eller står opdrætter som ejer indtil forpligtelserne er opfyldt?

Ja, mange overvejelser herfra. Håber, at I kan give nogle gode input.

Mange hilsner
Annette


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Ophæng af lampe 350 kr.
  • Toilet løber 1.000 kr.
  • Bosch vaskemaskine gået i baglås. Har prøvet alt i henhold til manual intet virker 1.000 kr.
  • Montering af emhætte 1.000 kr.
  • Skift forlyslygter Opel Karl 300 kr.
  • Plæneklipper vil ikke starte 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Udstationering af hanhund
  • #1   26. sep 2008 Inden jeg fik Reiki hørte jeg mig lidt omkring, og det er mit indtryk at de fleste aftaler (inkl min) er at hunden self overgår i mit eje efter det aftalte antal parringer. Skulle den ikke blive godkendt vil den OSSE overgår i mit eje... I begge tilfælde uden betaling... Og self må hunden så ikke bruges i tavleløs avl.

    Men en god idé er at aftale en dato (nogen år frem i tiden) hvor hunden vil overgå til fodervært såfremt den ikke er avlsgodkendt. For er dens sundhed nu i top, men at den på udstillinger ikke er godkendt, vil man jo kunne blive ved at sige at NÆSTE gang bliver den måske godkendt... Og altså kan man jo trække de længe for hvornår den overdrages.


  • #2   26. sep 2008 Hvis det viser sig at hunden ikke bliver avlsgodkendt eller på anden vis ikke vil være velegnet til avl, så ville jeg da foreslå at forære disse mennesker hunden, de har jo formentlig knyttet nogle tætte bånd til den.
    Man kan så lave en ny kontrakt - en foræringskontrakt - med overdragelse af hunden til dem med clausuler i.


  • #3   26. sep 2008 Hov -Reiki står med opdrætter som 1.ejer og med mig som medejer. Når forpligtelserne er opfyldt kommer han til helt at st i mit navn.

  • #4   26. sep 2008 Aslan var udstationeret hos os.. Dog var vi medejere.. Hvis Aslan ikke kunne indgå i avlen, blev han vores og vi kunne gøre med ham hvad vi ville.. Nu blev han syg og derved var han vores og vi bestemte suverænt over ham....

    Der ville dog altid være fælleseje på ham hvis han gik ud i avlen .. Opdrætter måtte bruge ham på egne tæver det samme måtte vi og blev han brugt af andre delte vi pengene for parringerne.. Vi gav intet for ham..


  • #5   26. sep 2008 Okay, tak skal I have.

    Christel skriver: Du har jo ikke givet en hvalp væk da det stadig er din og til rådighed.
    Problemet er jo, at hvis han ikke bliver godkendt, så kan jeg jo ikke 'bruge' ham...

    og nej... jeg synes jo heller ikke, det er særligt fair at forlange penge, men jeg ville netop gerne høre, hvad der bruges, da det er et helt nyt område for mig :O)

    Dejligt at I er så mange, der har prøvet det selv.


  • #6   26. sep 2008 Vi har medejerskab på vores hvalp, vi har dog betalt halv pris for ham. Det eneste opdrætter ønskede, var at stå i kennelklubben som medejer og have indflydelse på hvilke tæver han parres med, for at bevare den gode linie. Og hun har ikke rettigheder over et vist antal parringer. Men alt økonomi er vores udgift og indtægt.
    Så det er ikke en decideret udstationering.


  • #7   26. sep 2008 Der er STOR forskel på hvad folk gør -så brug andres aftaler som inspiration, og lav så den du synes passer dig og værten bedst (og som i kan blive enige om).

    I skal bl.a. osse blive enige om hvem der udstiller hunden (og betaler det), hvordan med HD-billeder osv.

    Er der specielle krav omkring træning (det ville nok være mere relevant med schæfer, dober osv)?

    SKAL den udstilles x antal gange, eller er det nok hvis bare den er godkendt?
    hmm ja -masser og masser af overvejelser;o)


  • #8   26. sep 2008 Okay, Anne. Det er jo så også en mulighed.

    Men jeg håber jo på at få endnu en avlstæve om nogle år, og da både Eisa og Farkas, som de kommende hvalpe her er efter, har et forrygende godt temperament samt er harmoniske i forhold til standarden, så ville det jo være kanon at kunne trække kommende parringer på den hanhund. For det første så sikrer jeg den linie, og for det andet er det også en økonomisk gevinst (og nu bliver jeg nok lynchet hehe), hvis man kan bruge sin 'egen' han i stedet for at købe sig til 2-3 parringer.


  • #9   26. sep 2008 Hmm... ja... der er mange ting i det, Michelle. Kontrakten fra DKK kunne være god inspiration.

    En hanhund skal som minimum avlsgodkendes og HD-fotograferes i vores klub for at måtte bruges i avl. Det vil være fair, om jeg dækker alle de avlsrelaterede udgifter, men derudover må resten være værtens, og den ville skulle gå som deres egen, men kun udlånes til min tæve, de antal gange, vi aftaler - hvis jeg nu kommer så langt med idéen. Selvfølgelig vil jeg forvente en vis portion lydighed, så den kan gøre sig godt og være veltrænet og ikke for fed, men om det skal være ved gåture eller agility, det må være op til værtsfamilien ... eller kan man stille krav om det?


  • #10   26. sep 2008 Anette -tja hvis hannen er god nok (og self passer til tæven), så er det vel ligegyldigt om man bruger sin egen han eller en andens:o)



  • #11   26. sep 2008 Du kan godt stille krav til træningen, hvis du eks. har linier inden for din race der er gode til spor arbejde, er det da relavant at din udstationeret han også går spor....

  • #12   26. sep 2008 hov glemte alle udgifter i forbindelse med dyrlæge, incl. HD og AD foto, var aftalen at vi delte.. Aslan kom til Fakse og blev tjekket pga symptomer med hans bagparti.. de udgifter delte vi også. Hans sygeforsikring blev delt. Udstillingerne betalte den som tog ham med også omkring klargøringen. Den eneste udgift vi sad med alene var hans foder...

  • #13   26. sep 2008 Anette -det er jo helt op til dig hvad du forlanger, så længe du og værtsfamilien er enige.

    Med Reiki er der ikke som sådan et krav om at han skal trænes. Men nu ved opdrætter jo osse at træningen er ret vigtig for mig.
    Du kan jo f.eks. skrive i kontrakten at hvalpemotivation er et minimumskrav. Det ville jeg ikke synes var urimeligt. Men det afhænger self osse af hvem værten er -for er det nu en hamrende dygtig hundetræner er det jo ret ligegyldigt om de træner selv eller går i en klub.



  • #14   26. sep 2008 Jeg har en værtsfamilie i tankerne - de ved det bare ikke endnu... hehe. Men hvis de vil, og vi kan blive enige, så er det et sted, hvor manden træner rigtigt meget og altid har gjort.

    Det er en familie, der står på vores hvalpeventeliste, så de ville alligevel tage en hund ind i huset... ikke for at diskutere, Christel :O) Hvis de så tillige kan få en gratis hund, så er det vel heller ikke så tosset for dem...


  • #15   26. sep 2008 Jeg er i hvert fald meget glad for min aftale.

    Jeg har jo Reiki helt som min egen. Jeg betaler self foder, træning osv.

    Ustillinger kan jeg tilmelde i det omfang jeg har lyst til. Opdrætteren har så et ønske om at tage ham med på en bestemt udstillng, og det gør han så... (og jeg tager med og hepper hihi).
    Jeg har -som førstegangsejer af en "rigtig" racehund, nærmest alt det hjælp jeg kunne ønske for at komme igang med udstillinger osv

    Jeg synes det er win win -jeg synes selv aftalen er alletiders, og hvis man som opdrætter har det ligesådan er det jo super:o)


  • #16   26. sep 2008 Det lyder rigtigt godt, Michelle. Skønt at høre, at det kan være så positivt. Det giver mig da liddt mere mod på at prøve. Men jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal præsentere idéen for dem, jeg har i tankerne, men det finder jeg ud af :O)

    Tak for hjælpen.


  • #17   26. sep 2008 Anette -jeg ville da bare ringe til dem og fortælle hvad du har overvejet, og om de måske kunne være interesseret i en sådan aftale. Og så give dem lidt tid til at undersøge konceptet selv, så de har en idé om hvad de evt skal have på plads, og hvad de kan forvente osv...

    Det er jo de færreste almindelige hundeejere der har sat sig videre ind i det med udstationering. Jeg selv anede nærmest intet inden jeg fik reiki.
    Så en smule tid til lige at finde ud af hvad de går udpå, inden i så evt selv arbejder på en aftale vlle nok være at foretrække:o)


  • #18   26. sep 2008 jeg kender da opdrættere, der så tager en mindre beløb, hvis det viser sig, at hunden ikke kan bruges i avlen alligevel. Det kunne jo være 2000 kr eller lign, men om det er fair, ved jeg ikke. men som sagt ved jeg at nogen bruger det, og så længe begge parter er enige, så er det jo heller ikke et problem. Personligt har jeg aldrig udstationeret en hund endnu.

    Og ja, normalt er de avlsrelaterede udgifter, der hænger på opdrætter, mens de alm udgifter hænger på værten. Og hvis f.eks familien ikke har lyst til at udstille, så vælger nogle opdrættere selv at tage af sted med hunden. Men det vigtige i sådan en aftale er, at man har skrevet ALT ned, altså alle tænkelige situationer osv.


  • #19   26. sep 2008 når jeg udstationere, så tager jeg den chance at hunden ikke kan bruges alligevel og så får de hunden skrevet over, uden beregning. Men der er intet til hindre for at du skriver i kontrakten at, hvis den ikke kan bruges i avl, så koster den x antal kroner - værten ved det, jo inden de indgår aftalen, så det er fair nok.
    Jeg laver også et tillæg til DKK's udstationeringsaftale - det kan du jo også gøre og så føre dine betingelser der i


  • #20   27. sep 2008 Ja, det er selvfølgelig rigtigt nok, at man kan lave et ekstra tillæg, og ja, hvis alt er nedskrevet, så ved de andre også, hvad de så siger ja til, hvis det ene eller andet.

    Min mand har svært ved at forholde sig til, at vi evt. skal have en hund rendende et andet sted, så jeg skal i hvert fald også selv være helt sikker på, at det er det rigtige. Men det er dejligt at få flere aspekter ind i det, så vi kan overveje det realistisk. Om ikke andet så kan vi vente til et senere kuld, så vi mere nærmer os et tidspunkt, hvor vi skal have en avlstæve mere ind.

    Er det 4 eller 5 hunde, man må have, før man skal søge tilladelse? Jeg bor ganske vist i landsby, men på vores matrikelpapirer står der landzone, selv om vi bor inden for byskiltet.


  • #21   27. sep 2008 for at man skal søge tilladelse(til at have erhverv) må man i følge de nye regler max have 2 avlstæver eller max 2 kuld om året. Men hvordan de så lige definerer avlstæver ved jeg ikke, for man kan jo godt have en pensioneret eller bare en hyggehund eller en unghund, om de så tæller....tja, det burde de jo ikke, men selvfølgelig hvis de kan se, at den bliver benyttet i avl, bliver den helt sikkert talt med.
    Og det er max 4 hunde, men det er i byzone.


  • #22   27. sep 2008 Annette: når jeg udstationere en hund, så tænker jeg aldrig på den som min hund - den er deres hund, som jeg så låner .... at jeg så står som ejer, på papierne, er bare en lille detalje for mig ;O)

  • #23   28. sep 2008 Anette... tror ikke der er noget loft på antal af hunde i landzonen...

  • #24   29. sep 2008 Ok, det er da så en forskel, om man bor i by- eller landzone...

    Jeg har jo kun ca. 1 kuld om året, og Mirah bør jo ikke tælle med, da hun har haft sine to kuld og ikke skal have flere. Hende skal vi nok planlægge kejsersnit på, hvis hun skulle have, og det vil jeg ikke udsætte hende for, når jeg ved det på forhånd.

    Jeg tror også godt, jeg ville kunne give slip på en udstationeringshan og opfatte den, som værtens hund, men det er skægt, at min mand opfatter det lidt anderledes hehe... han er nu alligevel glad ved dem ;O)

    Jeg har selv lidt svært ved at vurdere, om jeg overhovedet ville kunne have en hund mere, men det vil også blive noget ud i fremtiden. Jeg har i hvert fald et stort ønske om at få en hvalp efter Lykke på et tidspunkt til mig selv. Men når hun er 7, så er Mirah 10, såh..... :O)

    Nu er jeg ved at finde ud af i vores avlsdatabase, hvordan det kan passe sammen, hvis nu...

    Så endnu en gang tusind tak for seriøs hjælp fra jer.


Kommentér på:
Udstationering af hanhund

Annonce