{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
895 visninger | Oprettet:

Er det farligt....hundeleg {{forumTopicSubject}}

Min ella er snart 3 år , har fået en legeven på ½ år, de leger godt og længe, sidst de legede sammen , var i ca.3 timer hvor de rullede rundt...løb efter hinanden, og hvad de ellers kunne finde på. det var så fra kl 18.30-21.30 og begge hunde sov godt om natten. Legevennen var bleveet så træt, at den ikke gad stå op og ud og tisse eller spise sin morgenmad , men bare sove videre, skal lige siges, at begge hunde drak vand i mens de tumlede rundt....
Så spørger jeg, er det eller kan det være farligt for en lille hund på ½ år at tumle så længe, begge hunde har ca. samme temparament, enes godt leger godt, men bliver ved og ved med at tumle rundt til vi skiller dem ad ??????????? der er ikke noget med åndenød, men selvfølgelig puster de indimellem....hilsen ella's mor


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er det farligt....hundeleg
  • #1   13. mar 2012 Jeg aner ikke om det kan være farligt - men jeg ville nok ikke lade min hvalp lege i tre timer i træk

  • #2   13. mar 2012 altså jeg har lige fået en lille hvalp, på 8 uger. og har i forvejen en på 1 år og når de først begynder kan de sagtens blive ved en times tid. (men de stopper så også selv) men man siger jo at trapper, lange ture og løb skal man passe på i for store doser af gangen på de helt unge, nu ved jeg ikke hvilken race din hund er, men jeg mener man generelt siger at til den er omkring et år og knoglerne er fuldt udvokset skal man passe på.

    Jeg stopper ikke selv mine hunde i deres leg, da jeg føler de selv stopper når den lille skal have en morfar smiley men hvis de blev ved i flere timer af gangen ville jeg nok give dem en tvungen pause engang imellem smiley


  • #3   13. mar 2012 jeg ville klart afbryde legen engang i mellem så det ikke er tre timer i træk. men små lege omgange i stedetfor. det har de bedst af.

  • #4   13. mar 2012 det er begge chihuahua....

  • #5   13. mar 2012 Det kan skade knogle opbygningen, hvis hvalpen kører på for længe.
    Det bedste vil være at stoppe legen når hvalpen begynder at vise lidt tegn på træthed... det kan være den tager bitte små pauser, ligger mere nederst end springer på eller sådanne små signaler.
    Overandtrengelse kan fører til ect. HD. Det samme gælder ved for lange gåture, eller ture i for højt tempo eller tungt underlag.

    Ved ikke med de mindre racer, men ved de store racer siger man frem til de er 2 år at man skal passe på.


  • #6   14. mar 2012
    Jeg er ikke bekymret for knoglevæksten eller dysplasi når det er en chihuahua, da disse små racer ikke normalt har tendenser i den retning.
    Det er dog stadig meget fornuftigt at sørge for at hunden holder pauser i legen, da den overbelaster hele sit kredsløb.
    Hunden bliver også trættere i løbet af de timer den leger, der kommer flere affaldsstoffer i kroppen (i form af mælkesyre), og den vil derfor ændre statur, derved øges risikoen for skader på led og ledbånd, hvis eksempelvis en anden bumper ind i den. Det kan medføre forstuvninger, forskubbede knæskaller etc.

    Tag sådan en lille hund op når det er tid til pause, og nulrer den forsigtigt, men grundigt i bindevævet, så hjælper du til med at stimulere blodomløbet, og derved arbejde affaldsstofferne ud af kroppen.


Kommentér på:
Er det farligt....hundeleg

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce