{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
830 visninger | Oprettet:

Hmm undrer mig ? {{forumTopicSubject}}

Nu ved jeg ikke om det bare er mig,der undrer mig lidt,når man sådan sidder og kigger på de forskellige rotter herinde.. Men jeg støder en gang imellem på vægt 70 kg eller i det lag.. jeg syntes selv jeg har set mange rotter i levende live og nogle store drenge har der været imellem,men aldrig en der er kommet over max 60 kg..
Hvor opstøver man de kæmpe hunde henne,for jeg vil ski gerne se sådan en.. den må jo være enorm og dur de til at arbejde med alt det vægt??
Mvh


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hmm undrer mig ?
  • #1   12. feb 2007 Stine....

    Jeg undrer mig også ind imellem. Har vist kun set 1 rottweiler der måske kunne komme op i den vægtklasse. Og det var i 2005 til Klubsieger. Men den var også stor.

    Og der er meget stor forskel på om hunden vejer 60 - 70 kg som normal vægt eller om den bare er fed. (og det er der mange "hyggerotter" der er)

    Jeg tror slet ikke at hunde i den vægtklasse arbejder særlig godt. De har vel svært ved at være smidige og adrætte. Den vi så i Tyskland virkede meget tung i sine bevægelser.

    Det må ikke være sjovt at være figurent til sådan en fætter smiley


  • #2   12. feb 2007 Jeg tror at vores dreng bliver en stor kleppert.

    Han blev vejet sidste gang ved sin vacc i december og der sagde vægten 45 kg som 15 mdrs. Og jeg synes han er blevet en del større vinteren over.


  • #3   12. feb 2007 Jette P.. det er nu ikke for at jeg ville ha en hund i den størrelse smiley ville bare gerne se en ..gg..

    Stine B.. Jeg var osse dernede det år og tror godt jeg ved hvilken hund,du tænker på.. det var jo en hest og ja den var meget tung at se på..
    Desværre blir Buddy osse en tung hund.. han var på knapt 50 kg før han blev syg og det kan jeg da klart mærke,når vi træner kontra Ozzy som er lynhurtig og adræt..




  • #4   12. feb 2007 Ja, jeg tror nu også i nogle tilfælde, at det er liiiiidt overdrevet. Tag f.eks Gonzo, han er en stor hund, men vejer alligevel "kun" omkring de 55 kg. Men selvfølgelig jo kraftigere hundens knogler er, jo højere vægt. for knoglerne vejer en del. Tag f.eks Barni Od Dragicevica(Gonzo´s far), han er 64 cm i skulderhøjde, men vejer alligevel 56 kg. Han er også rimelig massiv:-)

    Men jeg vil nu gerne se den rottweiler, der vejer 70 Kg:-)


  • #5   13. feb 2007 Hei Phocos far vejer ca 75 kg og moren 65 kg...
    Nu skriver jeg tit med Phocos bror og får sendt billeder af hans far da det er hendes fætter som har ham... faren er ikke fed men godt muskulær som jeg kan se på billedene...
    Phoco vejde 51kg for et par måneder siden og er 65 cm høj og er 18 mnd...


  • #6   13. feb 2007 Lykke..

    Den rottweiler vi så i Tyskland var godt nok også et syn værd smiley Den var på højde med GD smiley Og med et hovedet der var1½-2 gange større end en tysk rotte hans.

    Det var vildt.....



  • #7   13. feb 2007 Stine B, ved du hvad den hed? Så kan det være, at jeg måske kender den. Ja, der er ikke så meget størrelse på de tyske hanner, jo måske højden, men ikke massen. Det var nok derfor at der var så mange, der var henne og klappe Gonzo, da jeg havde ham med på udstilling i Tyskland, og flere pegede på hans hoved:-) Det var nu ret sjovt.

  • #8   13. feb 2007 Efter hvad jeg ved så siger den danske standart at han hunde kan ligge fra 48 til 58 kg men jeg kender flere tyske hunde der ligger fra 65 - 75 kg og det er nogle rigtige basser.

    Det er også den standart jeg vil avle på når jeg skal igang med at avle de gamle tyske hunde. Men synes nu også de "små" Rotter er pæne men er bare selv mest til de helt store!


  • #9   13. feb 2007 Christian.. hvis du læser hvad Lykke skriver,er de tyske hunde nu ikke specielt store.. men som sagt er der et sted man kan få lov til at se,disse store hunde ?

  • #10   13. feb 2007 Jeg skal se om jeg ikke kan støve nogle billeder op af dem. Jeg ved også godt at flere tyskel kenneler er gået over til den mere adrætte og ipo mindede hund. Men jeg ved der er flere der stadig prøver at holde de gamle strenge af Rottweileren i live de er noget mindre i hæjden men er super brede. om hvor vidt de er gode til ipo i samme grad som den type der avles meget i dk ved jeg ikke men i min verden er det sådan en rotte skal se ud. Men skal lig søge lidt på nettet efter dem her i aften!

  • #11   13. feb 2007 Tror seriøst også at mange har en tendens til at overdrive med vægten. Sjovt nok er vi mennesker også gode til at "lyve" om vægten. he he Men ja jeg har heller aldrig set en rotte på over 60 kg (en fra Belgien der heddder Angus) - en ordentlig fætter skal der lige siges. Har kun set det i et program og fede hunde og i sladreblade. Det er folk som overfodre deres hunde og det er slet ikke sundt for dem at veje så meget, for så er der jo risiko for at deres korsbånd springer. Desuden er de efter min mening da alt for tunge at arbejde med

  • #12   13. feb 2007 Marianne. Nu er det lidt svært at se på dine billeder, men hvis phoco allerede er så tung så skal du da passe på at ikke vokser for strækt. Heller for tynd end for tyk de første par år. Breden skal sgu nok komme med alderen, Min han var meget slank de første år og kunne ikke få nogle kg på ham. Han havde en bror der vejede 40 kg som ½ år gammel - han havde D-hofter. Tror seriøst han er vokset i smadre ved forkert fodring. Mange har jo desværre den opfattelse at en rotte skal veje 70-90 kg, for det gjorde den "gamle type" da. hmmm ovedrivelse fremmer forståelsen

  • #13   13. feb 2007 Phoco har haft vokseværk, vi trodde det var hoftene og fikk sjekket hoftene da var de i orden... Han er ikke fed, synes selv han er smal ved bryst,men det kommer nok med alderen. phocos bror er 73 cm høj, de ved ikke hva han vejer nu.
    vi har altid løftet ham op trappe osv, og han har ikke haft nogen problemer senere. de får royal cainin foder da phoco vår meget dårlig mave af andre foder..., vi har snakket om at starte at barfe...


  • #14   13. feb 2007 Som jeg altid plejer at sige, til de hvalpekøbere, der ike kan få store nok forældre, og hvor det første den næsten spørger om er hvor store er forældrene, og hvor store er hvalpene: Jeg har ikke noget at bruge en hund til på over 68 cm(han), for den kan ikke udstilles, og dermed heller ikke avlsgodkendes. Tvivler på, at der er ret mange hunde med DKK stamtavle, der er over den højde, selvfølgelig vil der altid være nogen, men alligevel, de bliver jo sorteret fra på udstilling. Og det gælder også i Tyskland. Og nu er det så heldigt, at man kan se målene på de tyske avlshanner på deres ZTP. Jeg vil sige, at det ikke er ret mange hanhunde, jeg har set veje mere end 50 kg, i Tyskland. Jo, kan komme på 1, sidste års Klub Sieger, Djuke vom Vilstalerland. Der står i ZTP´en at han vejede 51 kg på dagen, men han er også en ordentlig hest, der står godt nok "kun" 66 cm på ZTP´en, men tror at han er større.
    Tag mange af de store kenneler, v.d Bleichstrasse, v.d Scherau, det er små hunde men med rigtig god type, kunne man så bare få noget størrelse på dem, så var det godt. Men det kan man jo selvfølgelig opveje lidt ved at bruge en kraftig tæve.
    Når det er sagt, så vil jeg så også sige, at det er nemmere at få en lille hund til at se kraftig ud, end at få en store hund til det. Den vil tit se ranglet ud, hvis den ikke har bredden med sig. hvorimod en lille hund, egentlig ikke behøver at være speciel kraftig, før den syner kraftig.
    Nu er det jo desværre sådan, at lige så snart, der dukker en interessant hanhund op, af den kvalitet, som jeg kan lide, den gammeldags type, så bliver den ret hurtigt solgt til USA eller lignende. Det er drøn irriterende:-)

    Men personligt , behøver mine hunde ikke at have max mål, bare de har bredden, osv. Men jeg synes at der er en stor tedens til, at de Danske hunde er blevet mindre, foruden at de også er tynde og ranglede. Prøv at kigge på udstillingerne. Der er langt imellem de store hunde på 67 -68 cm. De fleste ligger på en højde af 64 cm, hvilket er middelstørrelse.

    Har nu hørt en del opdrættere, der siger at hvis deres hvalpe ikke er noget særligt, og er af den ranglede type, så er det brugshunde de laver:-) uanset om hunden kan bruges til det eller ej:Loooooooool.


  • #15   13. feb 2007 Lykke.. er enig med dig og specielt i de sætninger.. Har ikke noget imod at hundene ikke er så høje,når bredden er der og de kan BEVÆGE sig.. jeg har intet at bruge en str hest til,når jeg vil træne.. Er til de kompakte korte hunde,med de brede hoveder.. Får nok en sådan en dag loool

  • #16   13. feb 2007 Hov.. i de sidste sætninger...

  • #17   13. feb 2007 Stine M, jeg synes da, at Ozzy ser ud til at være den type?

    Ja, Gonzo er så godt nok en stor hund og har STORT hoved, men er ikke helt den type man tager med til IPO VM:-) Men mange er imponeret ad ham, og han bevæger sig rigtig godt. Den er stensikker, at folk vender sig om for at se ham en gang mere, når jeg kommer gående med ham, det er lidt sjovt.

    Men det er jo bare at gå efter nogle linier man ved, giver det videre. Men jeg er så heller ikke til de der miniaturer, de må gerne have den ideelle højde, som er 65-66 cm for en han. Hverken mere eller mindre:-)


  • #18   13. feb 2007 Lykke.. Ozzy ser ok ud og ville nok kunne gøre sig herhjemme,men der ligger focus med ham ikke.. Han er og blir en træningshund smiley Hans drift skal man vist lede længe efter.. Buddy har slet ikke samme drive og energi,det skal jeg så lige vænne mig til..GG men meget sjovt at jeg har dem der blir kaldt udstilling og kun bruger dem i træning..

    Gonzo er en lækker herre og må se ham en dag.. men syntes nu generelt at niveuaet er højnet meget herhjemme og syntes der er mange rigtige lækre hunde..


  • #19   13. feb 2007 Sorry, det var også Buddy jeg mente. Han minder faktisk meget om min Kvanto, jeg har gående, efter Barni. Så det kommer nok fra de linier:-) Og der var flere i det kuld, hvor de sagde at de havde aldrig haft bedre hunde at træne med, end dem, fordi deres drifter var så høje. Selv den tidliger formand for RKD, har parret med en af dem:-) Blev noget overrasket over det.

    Jeg havde faktisk Gonzo med på hoved udstillingen sidste år, bare på sidelinien. Men vi må da finde ud af at mødes en dag:-) Og ja, du har ret, standarden er blevet bedre de sidste par år, i forhold til f.eks 5 år siden. Dog er de blevet en anelse for små efter min mening.


Kommentér på:
Hmm undrer mig ?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce