{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.265 visninger | Oprettet:

Trappe-trilleren ;P {{forumTopicSubject}}

Heej allesammen smiley

Først vil jeg sige, at jeg håber I alle har nydt en dejlig og hyggelig juleaften, ikke mindst med jeres nære, men også vores hunde smiley

Jeg oplevede noget igår, og jeg blev simpelthent så forskrækket! Jeg bor i et lille rækkehus, med trapper i, mit soveværelse er ovenpå - jeg tog Fie i armen og vi gik ovenpå.... Pludselig, mens jeg står og børster tænder (ovenpå også), høre jeg 'bum bum bum', jeg undrede mig, gik ud ved trappen og så min lille bitte tummelumske Fie, sidde nede forenden smiley AV! Hun faldt ned!!!!
Jeg blev så ulykkelig og måtte give tårene frit løb.. Jeg skyndte mig ned og samle hende op og kysse hende i hele hovedet.. Det var bare som om hun ikke forstod hvad der var sket, hun pev ingengang? Måske pga. chok.. smiley
Vi har altid haft trapper, hun har altid udvist en respekt og har ikke før nærmet sig dem før smiley Så nu skal jeg på udkig efter gitter, for sikke en forskrækkelse vi begge fik..
Jeg holdt hende vågen efterfølgende og fik ik meget søvn, skulle sikre mig, min lille fis havde det godt - og det har hun, heldigvis smiley
Jeg talte med en dyrelæge tidlig i morges for en sikkerheds skyld..

Fie har det godt og dejligt, hun har jagtet små snebolde, min mors katte og spist MASSER af flæskesteg - så hun fejler ingenting, men sikke en tur hun har fået sig..

Jeg ville bare dele vores lille trappe-tur med jer, da i sikkert forstår følelsen af chok over de tumleting vores hunde laver.. smiley
Ønsker jer nogle dejlige juledage smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Trappe-trilleren ;P
  • #1   25. dec 2009 åhh stakkels fie da godt der ikke skete noget , min maya falder både op og ned af trapperne men det fordi hun er så hurtig at hun snubler der sker aldrig noget heldivis da hun ser bare sjov ud hver gang he he men det kun nogle trin hun falder.

  • #3   25. dec 2009 Jeg vil lige pointere, at - hunde der har indre blødninger, ikke bevæger sig, og da jeg holdte hende vågen en time, trykkede på hendes krop, poter, ben, gnnemså alt og at hun derefter legede lidt oppe i sengen så var det udelukkende at der var en indre blødning - for de vil hverken spise, rykke dig eller lege - hun spiste tilmed to godbidder jeg har liggnede ved sengebordet!! Så jeg havde situationen fuldstændig under kontrol!!!! Og jeg har siden hun var 3 måneder, boet i hjem med trappe, dvs. det er første OG SIDSTE gang det sker - da jeg nu får gitter for! Og da hun altid har vist en stor respekt for trappen, mente jeg ikke at dette kunne ske - jeg tig fejl, rigtigt! Det gjorde jeg!
    Jeg skriver det virkelig ikke for et klap på skulderen, men for at komme af med mit chok! Og tro mig, Gizmo - jeg følte mig da som verdens ondeste, dårligste hundemor!!! Tag ikk fejl!!
    Og som jeg skrev, fik jeg ikke meget søvn, satte alarm til en gang i timen fr at tjekke for en sikkerheds skyld, selvom jeg vidste at det nok ikke var alvorligt da hun som sagt havde spist de to bidder, leget lidt og kunne gå fint og jeg måtte pille, rodde og 'rage' ved hende!
    Jeg har som hundemor taget mine forholdsregler, føler jeg - men jeg havde da det forfærdeligt indeni!!


  • #4   25. dec 2009 Hej Stina smiley
    Kan godt forstå du fik et chok.. men altså det er en hund og man skal jo passe på man ikke voerbeskytter sin hund, præcis som med børn..
    Hvis "lilleole" ikke falder ned af gyngen et par gange og måske får et blåt øje..eller snubler over en skæv flise og får en rift på hånden.. ja hvad har han så at bygge sin liveserfaring på?? ENIG det KUNNE have været gået meget glat... men det gjode det heldigvis ikke.. og nogle er bare mere uheldige end andre..
    Jegh ar slev boet på 2 sal med en hund engang.. og han lærte at gå på trapperne lige så stille og roligt... smiley Så i stedet for at afskærme fra trappen skal du da lære hunden hvordan man gør på en trappe i stedet for... :O)
    Bare min mening... hundemor til hundemor.. hehe..
    Rigtig glædelig jul allesammen smiley


  • #5   25. dec 2009 Ej come on! Vi har forskellige måder at tackle situationer på, jeg havde heller ikke rendt til dyrlægen midt om natten, hvis jeg følte at hunden var okay og natten forløb godt!
    Iøvrigt har vi heller intet for vores trapper her i huset, da jeg er af den overbevisning at det er langt mere forsvarligt at sikre sig at hund og børn er fortrolig med trappen, kunne mestre at gå på den, fordi den er en del af vores hjem - iøvrigt så skal hunde altså ikke pakkes ind i vat, hvad mon de vilde hunde møder i naturen af bjerge, bakker og andre forhindringer.

    Jeg synes det lyder som en omsorgsfuld og forsvarlig måde du har klaret det hele på Stina :- ) og jeg ville há gjort præcis det samme.


  • #6   25. dec 2009 Hej Mette.. smiley
    Det kan jeg nemt følge dig i.. Men alle hendes ting er i stuen, som er nedenunder, så hernede opholdre vi os generelt, og her opholder hun sig når hun er alene, så det er ikke min plan at hun skal lære at gå på trapper, det kan nemt gå galt og også være skidt for knæene - som hun i forvejen havde små problemer med i sommers..
    Men min venindes hund går selv på trapper og er dygtig til det.. Men har også læst at det er meget forskelligt fra hund til hund, og hun viser ikke selv interesse eller har gjort det før smiley
    Glædelig jul til dig også smiley


  • #7   25. dec 2009 Puha, det er jeg glad for at høre Karina smiley Følte heller ikke jeg kunne have gjort noget anderledes, trods mine bekymringer jeg naturligvis havde smiley
    Har Filuca lært at gå på trapper? smiley
    Som jeg lige skrev til Mette (inden jeg så din besked) - har jeg ikke behov for Fie skal lære det.. I hvert fald ikke endnu, måske med tiden.. Det er ikke noget jeg har tænkt over før nu, hvor hun tog styrtet, min lille kl..ovn.. smiley Hihi..



  • #9   25. dec 2009 JEG synes (som andre også siger) at du skal lære hende at gå på trapper i stedet for at skærme dem af - Dermed er trappen heller ikke så interessant (alt der er forbudt er jo ekstra interessant, også i andres hjem :') )..
    Begge mine kan gå på trapper, og har respekt for dem (Shika bære jeg dog for det medste ned) - De tager det stille og roligt, og jeg er obs på de fx ikke er overgearet når de går op/ned med koncentrere sig.
    Så synes du skal lave nogle lektioner med Fie på trappen, så lære hun det hurtigt - Og du sliper for de grimme gittere + en hund der syne trapper er spændende når I er ude ved andre smiley
    - Så det er mere af hensyn til Fie end dig jeg siger dét, for det er jo heller ikke sundt for hende at rende for meget på trapper, meen det er bestemt bedst at de ved hvordan man færdes på trapper og har respekt for dem.

    Mht indre blødninger så er det helt korrekt det kan gå frygteligt galt..
    Har selv en veninde hvis hund hoppede op i deres sofabord med sit hovved midt i leg, og morgenen efter vågnede den aldrig. Den var død i løbet af natten pga indre blødning i hovedet smiley
    Så ja, man skal dælme være forsigtig, men korrekt - Man skal ikke ovrepyldre.. Men grænsen kan være svær at finde smiley

    Glædelig jul herfra, og vi ses nok på søndag til træffet? smiley

    KH Ann-Sophie


  • #10   25. dec 2009 Jeg kan nemt følge jer i det, men omvendt, hun viser ingen interesse for trapperne.. Så synes faktisk det er lidt svært at vurdere om det er noget hun skal lære? smiley Eller, jeg vil observere hende nu, da hun selvfølgelig har haft nærmet sig trapperne, idet hun er røget ned, men ellers har hun aldrig nærmet sig trapperne, hverken hos veninder, hos min mor eller herhjemme.. Så tror det er et total uheld det skete.. Så må sige jeg er meget i tvivl om det trappe show..

    Min dyrelæge fortalte via tlf''en at de hverken spiser eller leger.. Det gør Fie.. Ved du om din venindes gjorde dét efter slaget? Fordi hun har været træt idag synes jeg, men det kan også nemt være alt det menneske mylder, vi har haft de tre sidste dage? smiley

    Jeg håber vi kommer søndag, vi tager en slapper imorgen - så jeg håber vi kan blive friske til søndag smiley


  • #11   25. dec 2009 Kan sagtens følge dig, især hvis hun ikke viser interesse for trapper.. Men det er en god ide hun har kendskab til dem og kan finde ud af at færdes på dem - Og når hun så har lært det og du er usikker på det kan du jo evt sætte gitteret op? Men hun vil nok med tiden finde mere og mere interesse i trapper, for de er jo direlkte veje til de nye og spændend ting (ude ved andre fx).. Og ellers må du bare have et øje på hende hele tiden smiley

    Så vidt jeg ved havde den ingen mén efter slaget i hovedet.. Hunden legede med min venindes kæreste, og det var min veninde som sagde stop og at den skulle tage det med ro nu.
    Men den blev så vidt jeg kunne forstå ikke sønderligt dårlig eller mistænkeligt anderledes- Men den vågnede ikke morgenen efter :'/ Sikke en forskrækkelse altså, puuh ha'!!
    Men igen, tror man ville kunne mærke en lille ændring i sin hunds opførsel hvis den har en indre blødning i hovedet fx, min veninde havde bare ikke bemærket det da hendes slog hovedet.
    Jeg ved min Shika er faldet ned af en bil's tag da hun boede ved tidligere ejer - Og hun klarede faldet uden problemer (naturligvis bare en forskrækkelse)! Men Shika's kanium er ikke groet sammen endnu, så hende skal man være ekstra forsigtig med jo - Så JEG havde nok endt ved dokter dyr til et tjek for en sikkerheds skyld..

    Jeg ved nu ikke om vi kommer søndag alligevel (suk og piv), men håber godt nok vi når hjem. Det er jo allerede kl 12 desværre.

    KH Ann-Sophie smiley


  • #12   25. dec 2009 Okay, puha - sikke en oplevelse det må have været for din veninde smiley Åh, skrækkeligt.. Hm, efter jeg så din sidste kommentar, ringede jeg til dyrelægen for en sikkerheds skyld og fortalte dagenes forløb og at hun stadig leger og spiser med behag og hun kun er lidt træt, men at vi også har været mange mennesker de sidste 3 dage.. Hun sagde at da det er to døgn siden nu, ville der højst sandsynligt være kommet en raktion før, og som jeg kender Fie, ville hun være mere pylret og ikke have spist (i forvejen er hun ikke den mest mad-glade smiley ) Så jeg observere til imorgen tidlig, det var også dyrelægens råd.. smiley Men ja, det kan da være svært at vurdere - men synes også det er svært, fordi den første dyrlæge jeg talte med sagde udtrykkeligt at en hund hverken leger eller spise, med en indre blødning.. Den vil stort set bare sove og undgå for meget bevægelse.. Hm hm.. Men hende jeg havde i røret denne gang, sagde også at det var set før, at de kunne lege og spise, men stadig med forbehold.. Og at det var sjældnere tilfælde..

    Øv, hvor surt hva ;/ Jeg håber vi kommer derud, det er desværre et par måneder siden sidst nemlig..


  • #13   26. dec 2009 Ja kender aaaalt for godt dét med at dyrlæger har forskellige meninger om tingene, og hold op man sidder tilbage og er smask forvirret smiley
    Men, obsever hende og vær kritisk - Den mindste afvæksling fra sin normale væremåde KAN være pga faldet jo.. Suk
    Jeg krydser fingre for hun bare har fået sig en ordentlig forskrækkelse, og at hun kan nyde resten af julen væk fra trapperne.. Smil..

    Mht træffet er jeg bare så glad for sneen endelig er på vej væk, for Shika nægter at gå mere end 3 meter i sneen (kun for at tisse+pølle) - Så et træf med sne havde ikke været heeelt optimalt for hende, hæhæ :')
    Men håber sandelig også vi kommer, hvis vi gør, så ses vi i morgen :')

    Bag julehilsner fra Ann-Sophie smiley


  • #14   26. dec 2009 Ja Filuca mestre dem fint, og jeg tror netop der måske skete et uheld fordi Fie ikke før har været interesseret i det og dermed har lært det. Filuca har dog også være meget god motorisk siden vi fik hende, hun har aldrig være en som ikke vil hoppe, klatre osv. Det nyder hun tvært imod :- )


Kommentér på:
Trappe-trilleren ;P

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce