Skal hun steriliseres? {{forumTopicSubject}}
Hej allesammen
Mojo er en mutte på 2 år og 3 mdér og har altid været godt fyldt på med hormoner. Viste sig da der var store uregelmæssigheder i hendes løbetider i det første 1½ år. Nu er hun begyndt at behandle hendes legtøjsdyr som hvalpe. Bærer dem nænsomt hen i kurven og ligger og slikker på dem , imens hun piver. Det har hun gjort før for ca et ½ år siden. Vi har også mistanke til, at hormonerne er skyld i at hun har alene hjemme problemer. I 4 måneder har hun været den bedste i verden alene hjemme, men så begynder hun på det her og så får sofaen en rusketur :
)Min dyrlæge mener at det ku hjælpe hvis vi enten får hvalpe på hende eller får hende steriliseret. Så vil hun få ro på.
Jeg vil MÅSKE gerne have hvalpe på hende en gang, men er ikke sikker og vil selvfølgelig hende det bedste.
Men her kommer jeg til spørgsmålet. Hvad er jeres erfaringer med at sterilisere? og har i prøvet lign. situationer?
aug 2006
Følger: 22 Følgere: 21 Emner: 29 Svar: 61
Dette der kommer nu er min helt private holdning og min overbevisning. ikke noget jeg har hentet fra min klinikske baggrund.
Jeg mener at hunde skal have lov til at være intakte, og med det mener jeg ikke neutraliserede. Dette er dog kun sålænge det tjerner deres eget bedste i det domestiserede liv vi har givet dem. altså sålænge seksualadfærden og hormonerne ikke modarbejder hunden kontinuerligt over en årerække.
Jeg har selv ønsket at se mine hanhunde udvikle sig til voksne hanhunde. Og har håbet på at "forstanden" ville få overtaget. For selvfølgelig har de været præget af deres kønspræningsfaser. Hvor det hele har handlet om løbske tæver i en radius på 6 km. Men disse faser har jeg formået at dæmpe med kemisk midlertidig kastration (denne varer et ½ år ca.).
Det har for mig ikke handlet om at mine hunde skulle indgå i nogen form for avl, da jeg lader opdrætterne om dette. Men om at mine hunde har skulle finde ders eget naturlige hormon/adfærds-niveau. Jeg skal ikke udelukke at de bliver neutraliseret men der skal være en klinisk årsag.
Jeg skal ikke komme med en mening om netop din situation med mojo, men bare opfordre dig til at stikke fingeren i jorden og mærke efter på din mavefornemmelse og stil dig selv nogle kritiske spørgsmål for og imod sterilisationen.
Vi har en tendens som hundeejere at handle på nu-og-her situationen og ikke have de langsynede briller på.....
Håber du kan bruge mit indlæg til lidt eftertanke, jeg ved godt at der er en del der taler for sterilisationen, men overvej begge sider grundigt. For der er pludser og minusser ved begge valg og det skal passe ind i det liv du har valgt til mojo.
mvh kristina
jul 2007
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 19 Svar: 78
Det er netop sådanne indlæg jeg efterlyser. Både for og imod indlæg! Og jeg vil meget gerne vide mere om det du kalder midlertidig kemisk kastration? Hva indebærer det, og hvordan har dine hunde reageret på det?
Jeg ser nok helst, at hun ikke bliver kastrareret. Men jeg vil bare ikke lade min egen egoisme komme foran hendes ve og vel, hvis hun altså ku få det bedre via en kastration. For det er hendes psykiske tilstand som kommer i første række. Ikke alt det bare for nemhedens skyld. Dyrlægen pointerer så også, at det vil modvirke andre fysiske lidelser. Men Mojo er sund og rask nu og har aldrig fejlet noget alvorligt, så jeg vil ikke komme alt det i forekøbet for enhver pris. Så måske hellere overveje det til den tid.
nov 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 21 Svar: 188
Jeg vil bare lige fortælle dig at det ikke er sikkert at det stopper efter et kuld hvalpe. Min tæve har haft et kuld og hun laver nemlig det med at tro at hendes legetøjsbamse er en hvalp og går og piber når hun skal i løbetid. (hun gjorde det ikke inden hun fil hvalpe) Men i vores situation er det ikke være end at vi kan tage bamsen fra hende og så glemmer hun det. Så jeg vil sige lige som kristina at du skal tænke dig godt om og lytte til din indre fornemmelse.
Mvh karin
okt 2006
Følger: 45 Følgere: 40 Hunde: 5 Emner: 237 Svar: 1.655
Jeg har efter dyrlægens råd måtte give chunta en midlertidig kemisk kastration den som kristina omtaler da naboens tæve kom i løbetid. Chunta ville ikke spise - hylede 24/7 - stak af - knurrede af alle andre hunde og ville ikke sove. Det var synd for ham at han ikke kunne finde ro. Det er nu en uge siden og jeg har nu min rolige dejlige mutte tilbage.
Vi har af adfærdsbehandler fået frarådet kastrering da hundene er meget afhængige af deres hormoner for at få nok selvtillid ellers kan man risikere problemadfærd. Teenageperioden er et helvede med mutterne men man får den dejligste hund bagefter har jeg hørt hihi.
Har hørt at man ligesom man kan give hannerne en midlertidig kastration kan give tæverne en løbetidsudsættelse og de skulle have samme egenskaber.
aug 2006
Følger: 34 Følgere: 35 Hunde: 22 Emner: 12 Svar: 80
rigtig godt emne der her bliver taget op..
Først vil jeg sige at jeg jo så er den der taler for neutralisering, idet jeg personligt har oplevet positive ting ved dette, nu skal det jo også siges aat når man som jeg har 14 malamutter, er det jo ekstra mange hormoner der flyver rundt i min hverdag.
Men samtidig vil jeg da også sige at hvis hundene trives og hviler i sig selv, så syntes jeg da absolut heller ikke man skal neutralisere sin hund, men samtidig ved jeg også hvor rolig og afslappet en hund mand får når den ikke hele tiden skal tage stilling til løbske tæver, brunstige han hunde, eller til hiarki.
hos mig der neutralisrere vi de han hunde der er færdige i avl, eller ikke skal bruges i avl, og vi sterilisere tæverne på samme måde, det giver os det plus at vi ikke får ups parringer (hvilket vi tidligere har haft) og det giver mere ro når der er mindre tæver i løbetid.
Desværre ser jeg også flere han malamutter der ved møde med andre hunde, puster sig gevaldigt op og brøler, det er selvfølgelig først og fremmest opdragelse der mangler der, men måske den hund kunne takle møde med andre hunde mere afslappet hvis dens hormoner ikke siger brøl:-)
Det var så min helt egen personlige mening, men vil samtidig sige at største delen af de dyrlæger jeg spørger, de taler for neutralisering, og det er der vel en grund til.
Hilsen Line
Skal hun steriliseres?
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside