Landseergruppen

Landseergruppen

Medlemmer: 21
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
4.491 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 19 Svar

Sygdomme i racen Sygdomme i racen

Hejsa folkens
Jeg går i overvejelserne om hund nr. 3 og jeg har 4 forskellige racer i tankerne, men jeg vil gerne ha' så mange oplysninger som muligt inden jeg tager den endlig beslutning, så derfor vil jeg gerne hører, om der er nogen af jer, som kan fortælle mig, hvilke sygdomme, der ligger Landseeren?

Potedask fra Line smiley


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Gardinstang i soveværelset 600 kr.
  • Ophængning af lamper og spejl. 650 kr.
  • Samle det sidste af min jysk seng😂mangler meget lidt 720 kr.
  • Samle to små kommoder 450 kr.
  • Ophæng skab på lille badeværelse 400 kr.
  • Reparation af vandvarmer i kolonihave7 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Sygdomme i racen
  • #1   20. okt 2010 Hej Line
    Landseeren er heldigvis en sund race. Selvfølgelig kan de blive syge som alle andre hunde, men deres levealder kan sagtens blive omkring de 12 år. De ældste jeg kender til har nået en alder på 15 år. I avlen er det en god idé at teste avlshundene for Cystinurie (nyresten) som især Newfoundlænderne kan få, og Thrombopathia (blødersygdom). Jeg har set en liste for de Landseere i Europa der er blevet testet for de sygdomme og det var en meget lille % del der var bærere af sygdommen og endnu færre der havde sygdommen. For Cystinuriens vedkommende skal begge forældre være bærere eller have sygdommen for at give det videre til hvalpene. Så hvis alle tester deres avlshunde så skulle det være ret nemt at få udryddet sygdommene helt.


  • #2   20. okt 2010 Vibeke, tak for svaret..
    Hvordan er deres motionsniveau og pelspleje?

    Virkelig god hjemmeside du har forøvrigt smiley


  • #3   20. okt 2010 Hej Line,

    med store hunde skal man også sørge for at forældrene har fået tjekket hofter og albuer - det er heldigvis ikke noget Landseeren døjer med, men en rigtig god ide alligevel!
    For mig er det vigtigste at tjekke op på hvordan forældrene er, altså temperament! Det er så vigtigt, at begge forældre er gode med både voksne og børn og ikke mindst andre hunde! -Nogle hunde, især hanhundene, kan være meget vagtsomme!
    Endelig synes jeg, du skal gå meget op i stambøger. Der er desværre avlet meget snævert på Landseeren i en årrække - brugt de samme linier - og det er vigtigt for racens fremtid, at man sørger for at brede sig, vælge andre blodlinier!

    Af sind er det en helt perfekt hund - ja, i hvert fald til den måde vi har hund på! Den er selskabelig, selvstændig, sej, meget tilpasningsdygtig, glad, legesyg (også i en høj alder), og ikke mindst lækker!


  • #4   20. okt 2010 Hej Line. Tak for det. Det er ikke en voldsomt motionskrævende hund, men den har brug for aktivering som andre hunde. Den egner sig til lydighedstræning, sporsøg, Rally-O. og selvfølgelig svømning. Jeg har trænet lydighed med alle mine med spor, feltsøg og rundering, men i øjeblikket træner de Rally-O. og kommer i svømmehallen. Min ældste tæves far der er fra Sverige deltager på udstilling og i vandredningskonkurrencer og vinder stadig. Han er 11 år. Du kan se ham på www.lotusochjamba.se Vi havde i september Landseertræf hvor der var 21 hunde med. Der var kun en enkelt han der ikke kunne være med. Resten rendte rundt og legede i en stor flok. Pelsen er nem at holde da den ikke har den tykke underuld som f.eks. Newfoundlænderen. Det værste ved Landseeren er måske at det er svært at købe sig en hvalp herhjemme. Jeg skal have et kuld til næste sommer og jeg har mange skrevet op hvor flere har været på listen i 1½ år eller mere. Det er så altid muligt at finde hvalpe i Tyskland.

  • #5   20. okt 2010 Kennel Kendellen : Ja, ligesom jeg gjorde, da jeg skulle finde min GR smiley (Golden Retriever)

    Vibeke: Rally-O har jeg aldrig hørt om, det vil jeg da lige tjekke op på. Men det var da godt nok en lang venteliste du har, men du har jo også nogle utroligt lækre hund smiley

    Jeg har læste et par steder, at en landseer ikke spiser mere end en GR, hvilket jeg ikke kan forstå, da de jo slet ikke ligger i samme vægtklasse, hvordan hænger det sammen?

    Jeg håber da også på, at kunne finde en opdrætter, som kan finde en hvalp til mig, som passer ind i vores familie både temp., sind og samtidig har fået tjekket forældre for div. sygdomme..


  • #6   21. okt 2010 Hej Line,

    hvis jeg skulle ud og finde en ny Landseer, ville jeg vende blikket mod enten Norge eller Tyskland, og så, som jeg nævnte før, være meget obs på stamtavlen - hvis du har adgang til DKKs hundeweb er det et godt sted at starte-der er bl.a. nogle hollandske hunde der går for meget igen!
    Men selvfølgelig er temperamentet det vigtigste, som det jo altid er med hunde, også derfor er en tidlig socialisering alfa omega også med denne race!

    Held og lykke med at finde den dejligste hvalp!


  • #7   21. okt 2010 Indavlskofficienten må max være på 6% men det er selvfølgelig bedst så tæt på 0% som muligt. De kuld der er blevet født herhjemme i de sidste år har en fin kofficient. Alle mine er under 1%. Der bliver født 3 kuld næste år og deres ligger alle på 0%. Jeg kigger først og fremmest på sundheden og sind. Så ser jeg også på hvor smuk hunden er. Jeg vælger kun avlshanner med stramme læber så de ikke savler, mørke øjne og helt rene farver, alt sammen noget der står i racestandarden.
    Ud over mit kuld som er overtegnet er det hos Rikke på www.landseeren.dk og hos Karin på www.landseerdanmark.dk Hvis du vil kigge i Tyskland så er der 2 Landseerklubber på www.landseer.de og www.vld-landseer.de
    Du er velkommen til at komme og hilse på vores 3 Landseere hvis du gerne vil møde nogen på hjemmebane og ikke kun på udstilling. Der kommer i øvrigt 5 Landseere lørdag d. 6. november i Herning og 8 om søndagen.


  • #8   21. okt 2010 Hej Line
    Det er en rigtig dejlig hunderace du har fået kig på.
    Som Vibeke så rigtigt skriver, kan det være lidt svært at få mulighed for at købe en hvalp her i Danmark.
    Men jeg synes at vi gør et rigtigt stort stykke arbejde her i landet, for at holde racen så sund som overhovedet muligt. Selv om der pt. ikke er nogle avlsrestritioner andet end at forældrene skal have opnået "good" på udstilling, ved jeg, at forældrene til de kuld Vibeke refererer til, alle bliver testet i alle ender og kanter.
    Det jeg kigger efter på den hanhund jeg skal bruge til næste kuld er naturligvis sundhed og dernæst temperament. Der er ikke meget ved at bruge en sund og smuk hanhund, hvis ikke den indvendige side af hovedet følger med.
    Hvis du kommer til Herning og kigger Landseerer kan du begge dage møde mine 2 hvalpe fra sidste kuld.

    De bedste hilsner
    Rikke


  • #9   21. okt 2010 Tak alle tre for jeres gode svar..
    Jeg har en masse, som jeg skal ha undersøgt.
    Jeg har aldrig haft en hund med stamtavle før, så det er også en ting, som jeg lige skal ha sat mig ind i.

    Vibeke, jeg vil lige tjekke de sider, som du har givet mig og måske se om jeg kan finde andre rene landseer opdrætter med en 0% indavl

    Så nu vil jeg i gang med at undersøge en masse
    og igen.. Mange tak til jer alle tre


  • #10   23. okt 2010 Jeg er jo helt bidt af den race, men samtidig er det virkelig svært at finde rundt i mht. hvilken oprætter jeg skal vælge og fra hvilket land.

    Hvad ligger prisen ca. på en tæve?

    Udover temp. og hvalpens plads i flokken, hvad kigger i ellers efter?

    Min veninde har lige fået en hvalp og fortalte at de i kennelen valgte hvalpen for hende, så den passede ind sammen med hendes to andre hunde, er det meget normalt, at opdrætter gør det sådan?

    Det er virkelig skønt, at jeg har så søde mennesker som jer, som gider at hjælpe mig så meget. Det er jeg virkelig taknemlig for smiley

    Vibeke, jeg er i gang med at finde steder i nærheden af mig, hvor jeg kan begynde til rally med min gr., så tak for det. Det er altid dejligt at lærer noget nyt.


  • #11   23. okt 2010 En hvalpe hos mig koster kr. 12.000 uanset køn.

    Hos mig vælger jeg hvalpen ud til familien. Jeg tager en lang snak med den kommende familie og vi finder i fællesskab ud af hvilke ønsker de har til en hvalp. Naturligvis tager jeg hensyn til ønsker, men en hvalp kommer ikke ud til en familie hvis jeg ikke mener at den passer ind.
    Grunden til at jeg vælger er at det er utroligt svært at skulle vælge sin egen hvalp når man kun har mødt den 1-2 gange inden. Min erfaring siger mig, at den hvalp som er "fremme i skoene" den ene uge måske er den som man ikke har lagt ret meget mærke til de foregående uger. Derfor vælger jeg ud fra hele den tid jeg har kendt hvalpen og alle de timer jeg har brugt sammen med den.
    Jeg udvælger først hvalpene når de er ca. 7 uger.


  • #12   23. okt 2010 Hos mig er det lidt anderledes. Hvalpene bliver fordelt ca. omkring 4 ugers alderen. Jeg synes ikke der så voldsomt stor forskel på deres sind. Det er jo ikke en hund med et stort drive og for de flestes vedkommende skal det være familiehunde der bliver hyggetrænet med. Der hvor jeg bestemmer er hvis der er familier der er meget intereseret i udstilling. De hvalpe der ser mest lovende ud og med de mest korrekte aftegninger bliver reserveret til dem. Hos mig skal hvalpene være 9-10 uger før de får lov til at flytte herfra og jeg har haft familier der kommer 1 gang om ugen og har kunnet nå at knytte sig meget til lige præcis deres hvalp. Jeg tager i øjeblikket 11.000,- for en hvalp.
    Ang. foder så spiser de ikke nær så meget som folk tror når de ser størrelsen. Mine får rå kød. Jeg bruger et produkt hvor det er tilsat vitaminer og mineraler så det fungerer fuldstændigt som tørfoder, det er bare ikke tørret og presset i piller. Mine 3 hunde deler 2 kg. om dagen. Jeg bruger ca. 40,- pr. dag til 3 hunde.


  • #13   23. okt 2010 Tak begge to..
    Det viser jo også bare, at I er seriøse opdrættere. Det ville ha være noget lettere, hvis ikke jeres ventelister var så lange, så havde jeg måske haft en chance for at købe hvalp hos jer i stedet for at skulle søge efter udlandske opdrættere smiley
    Det er jo også nemmere som ny ejer at få et nyt medlem til flokken, når opdrætteren kender til ens ønsker..

    Vibeke, jeg går selv og overvejer at råfodre begge mine hunde. Følger du rhm eller hvordan?
    Jeg har undersøgt det med rally og er ved at undersøge hold i nærheden, så jeg kan starte med Nova i første omgang. Altid dejligt at lærer om nye ting smiley


  • #14   24. okt 2010 Jeg ved naturligvis ikke hvor mange hvalpe jeg får næste gang. Men jeg tager stadig ind på min liste - så du er meget velkommen til at kigge forbi for at møde Bine, Nana og Basil og naturligvis mig selv ;O)

  • #15   26. okt 2010 Hej Rikke
    Det vil jeg da rigtig gerne smiley
    Hvad siger du til, at jeg ikke foder med tørfoder med råt kød?


  • #16   26. okt 2010 Jamen jeg fodre med både tørfoder og BARF, hvilket fungerer rigtigt godt for mine hunde.

  • #17   27. okt 2010 Jeg køber mit foder hos www.almais-hundefoder.dk Han skriver så nærmest ingenting på hans side så du kan læse meget mere hos producenten www.nordichundfoder.com

  • #18   4. nov 2010 Hej Rikke
    Som det ser ud, så er min kæreste ikke helt villig til at skulle give 12000 kr. for en hund, hvilket jeg synes er latterligt, men jeg er stadig i overtalingsfasen.. Så jeg arbejder ihærdigt.
    Det er jo en rigtig skøn race, som jeg er meget forelsket i smiley


  • #20   2. jun 2011 Ja desværre er der ikke nogle avlsrestriktioner ang. sundheden hos Landseeren. Det er en af grundene til jeg forsøger at samle folk til en Landseerklub under DKK så vi kan få indført som minimum at hundene bliver HD og AD fotograferet. Jeg synes så også man skal teste for cystinurie og thrombopatia. Hvis alle gør det kan vi hurtigt få udryddet de sygdomme. Jeg har ikke øjenlyst mine og kender ikke til nogen Landseere med øjenproblemer. Man skal så være opmærksom på at en øjenlysning ikke er en garanti for at hunden ikke kan udvikle øjensygdomme.

Kommentér på:
Sygdomme i racen

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce