Hvalpe. Hvalpe.
Er der nogen herinde der har fået et kuld hvalpe før?
Et kuld hvalpe har nu været et jævnligt samtaleemne i et år hjemme hos os. Vi har den den skønneste IF tæve med et skønt temperament og nem i al omgang. Vi har længe haft snakket om at vi ville få et kuld hvalpe, da vores hund bla. Er morsyg, tager sig af bamser bla.:) + at hendes måde at være på, i følge os er værd at avle videre på.
Da dette er vores første tæve og vi aldrig har haft hvalpe før, ligger der en hel del forberedelse og planlægning forude. Hanhunden skal selvfølgelig ikke være i familie med vores og vi skal generlt have en masse viden omkring dette.De
Vores IF er HD fotograferet (grad A eller B, kan ikke lige helt huske hvad hun er) og un er passet efter alle kunstensregler.
Hun vil selvfølgelig få en en sundhedsundersøgelse inden vi overhovedet begynder på noget, men inden vi går i gang skal vi have en hel masse info.
Er der nogen er kender hjemmesider eller lignende hvor man kan få en masse information, jeg har hørt at man kan få et hundeholderbevis? holder de det i IF klubben?
Det er MEGET vigtigt for os at vi har en hel del viden, det duer ikke med improvision når man avler.
Billedet er af vores tæve
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 53 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.064
Ang det der med at passe bamser osv, så er det falsk drægtighed -det vil næppe blive mindre af at få hvalpe, og det er heller ikke et udtryk for attæven gerne vil have hvalpe.
Hundeholderuddannelsen skal man have hvis man avler et vis antal kuld om året -er ikke 100% sikker, men mener det er hvis man avler mere end 2 kuld/har mere end 3 hunde.
Men det betyder self ikke at man ikke kan tage den selvom man "kun" har en hund der avles på -tjek DKK's hjemmeside, der står meget mere om opdrætteruddannelse/hundeholderuddannelse
Det kan være en god ide at stille hunden på udstilling et par gange, fr at få en dommers syn på hundens gode og dårlige sider, så det osse er noget man kan tage med i overvejelserne når man vælger han.
Og udover hundens egen HD-status, skal i osse gerne have tjekket hendes index det samme gælder self for hanhunde i overvejer at bruge) -du kan osse læse mere om index på DKK's hjemmeside
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 53 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.064
jan 2010
Følger: 14 Følgere: 13 Hunde: 1 Emner: 17 Svar: 75
Falsk drægtighed? Det har jeg aldrig hørt om før, men det er da egentlig rart at vide
Hun har været til udstilling to gange, hvilket egentlig har givet et rigtig godt resultat, hun har et lidt bunden fremgreb, det var det eneste de begge påpegede.
Jeg tjekker lige op på det der med index
Opdrætteren tager vi kontakt til, de skal højst sandsynlig også hjælpe os med at finde hanhund
Tusind tak for dit brugbare svar!
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 53 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.064
Glossa -øjenlysningen må max være 1 år gammel på parringstidspunktet. Dette fordi en øjenlysning desværre kun giver et "her-og-nu-billede", så selvom hunden er øjenlyst fri når den er f.eks. 2 år, så KAN den godt have udviklet cataract når den er 6 år.
i ofrindelse med både HD-billeder og øjenlysning skal man bestille attester hos DKK som dyrlægen skal udfylde. Disse skal bestilles inden man slæber hunden til dyrlægen, så resultaterne kan blive registreret på hundeweb efterfølgende (og så man kommer udenom de der evt kun vil indberette gode resultater og fortie dårlige)
Falsk drægtighed er ikke så usædvanligt for tæver -nogen er meget plagede, for andre består det blot i at de passer lidt på nogen bamser e.l. Der er en del tråde om det herinde, hvis du skulle have lyst til at læse om det
Hvalpe.
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside