{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad er giftigt??
  • #1   17. mar 2009 Mange slags nødder
    Kaffe


  • #2   17. mar 2009 Den har været bragt flere gange før, men kunne ikke lige finde tråden. Her er den så igen:

    http://www.hundeleksikon.dk/tox.html


  • #3   17. mar 2009 ja hved det der med chokolade da min mosters gamle hund døde af nyresvigt fordi hun ga den chokolade..
    men sys os menneskemad i det hele taget..
    men okseben kan godt give dem tynd mave


  • #4   17. mar 2009 Kom lige i tanke om noget med Swifferklude (de våde af dem) Har hørt noget om at hunde og kaffe er døde af at slikke på flader rengjort med disse

  • Trine P
    Trine P Tilmeldt:
    maj 2008

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 457
    #5   17. mar 2009 Ang. chokolade så er der et stof i som hunde ikke kan tåle, jeg kan ikke huske hvad det hedder. Men den gode dyre mørke chokolade er den værste, lys mælke chokolade er den mildeste. Men hvorfor prøve ???

  • #6   17. mar 2009 altså min hund for kun hundemad, men det er da rart at vide hva den kan tåle og ikk da det ting man har hjemme som nogen hunde nemt kan tage smiley

  • #7   17. mar 2009 Min har spist chokolade, det var ikke en spor sjov nat... :o( Men nu ved jeg han kan komme op på spisebordet hvis han vil, så alt er pakket væk...

  • #8   17. mar 2009 Husk også på at det ikke kun er i hjemmet der er farlige ting men også i haven... fx hortensia og efeu

  • #9   17. mar 2009 Det er bare super, at i har lagt link's ind .. smiler. mange tak.. altid godt at få genopfrisket hvad der er skidt for ens hund... og jeg gir' os kun min hund hundemad + lidt grønt. (gulerødder, agurk osv)

  • #10   17. mar 2009 Jeg så kun at det var makademia nødder, er der andre nødder der er giftige? :S cookie har nemlig fået paranødder, hun er tosset med dem.

  • #11   17. mar 2009 Anni B - Undskyld, men kunne ikke lade være med at grine : Du skrev Hunde og KAFFE er døde af..... *loool* (ved godt du mente katte smiley )

    Rigtig mange planter er giftige. Finder lige et link...... Okay, det er for katte, men mon så ikke det også gælder for hunde:

    http://www.killingelisten.dk/planter/


  • #12   17. mar 2009 jeg ved godt at mange dyrlæger siger man ikke må give sin hund menneskemad..... men men men hvis man giver en hund en kogt kold kartoffel, hva så ??? ja jeg må sige at det får min altså og det gjorde min tidligere labrador også. og der sagde min dyrlæge at han var den flotteste lab han nogensinde havde set, han var aldrig syg eller andet, og var rigtig smuk....... og han fik sovs og kartofler og lidt kødrester ( ikke svinekød)
    man må bruge sin sunde fornuft, og man ved jo hvad ens egen hund kan tåle eller ikke kan tåle... udover de generelle ting som hunde ikke må få.... de ting er forbudt


  • #13   17. mar 2009 Menneskemad: Det er vel i mange tilfælde kød, fisk, grøntsager og lidt ris og kogte kartofler . Det er rent faktisk ting, som hunden får i sit foder alligevel, så jeg ser ikke den store fare i det...... Min hund får da tit lov at spise rester fra tallerkener og fade.

    Man skal selvfølgelig holde igen med stærke krydderier, fedt og sukker.


  • #14   17. mar 2009 Uha! Min hund fik resten af min havregrød med mandler og rosiner her til morgen! Han gad heldigvis ikke at æde det...

  • #15   17. mar 2009 Miemiv...

    Wupsi... Hvem har byttet rundt på tasterne ;o)


  • #16   17. mar 2009 har aldrig problemer med mine hunde hvis de har fået noget fra slik/chips skålen. den ænder ikke på der mave eller noget... min tæve er VILD med paranødder, hun vil gøre alt.. min han hund vil så gøre alt for mad. ( lidt lige som mænd hehe ;)....) kender en hund der har fået alle de der ting hele sit liv, især chokolade. og den hund lever da, og er nok omkring 15år nu.. hvis din hund er vandtil at få hunde mad og ikke andet. ja selvf bliver dens mave slået ud når den få/stjæler noget andet... men hvis den hund tit få andet så der ingen problemer. mine få tit ris. pasta og kartofler.og hva vi ellers har fået til aften... og har ALDRIG problemer med mave eller andet... det er kun hvis de finder noget i haven.. feks et gammel gammelkødben. eller hva er nu er der ude, så kan det godt var lidt tynd mave... men husk at A38 er det beste midl med det, også for os. det gen op retter maven.... smiley men nu over foder jeg ikke mine med alt det de ikke må få... de for ko ikke lige 1 kg chokolade og tykke i.. smiley

  • #17   17. mar 2009 Jeg vil også sige at ud over chokolade og rosiner får mine alt.
    Alt hvad der hedder madrester i alle afskygninger.
    De får rå kød og tørfoder og så alle madrester ovenpå.
    Det gælder også løg. æbler(hvilke de selv spiser faldet ned fra træerne)
    og kartofler.
    De får også dagligt sødmælk.
    Jeg tror også det handler om alt med måde.
    Præcis som med mennesker.



  • #18   17. mar 2009 Jeg vil regne med at Hortensiaen er giftig for hunde ligemeget om den er i blomst eller ej. Det er mere det at hunden ikke må bide i planten.
    Men ja, må da indrømme at min hud flere gange har fået vindruer uden at blive syg. Men vidste ikke bedre så det er slut nu


  • #19   17. mar 2009 Hmm mine hunde har altid stjålet kartofler, som de æder ganske rå........


  • #20   17. mar 2009 Chokolade
    Det er ikke selve chokoladen, der er farlig for hunde, men theobromine, der er en bestanddel af chokoladen.
    Theobromine giver forskellige reaktioner hos forskellige hunde. Hunde med helbredsproblemer, især epilepsi, er mere påvirkelige af theobromine, end sunde hunde.
    Theobromine kan fremprovokere anfald hos hunde med epilepsi, eller anlæg herfor.
    Ydermere kan theobromine give uregelmæssig hjerterytme, specielt hvis hunden bliver ophidset. Dette kan så medføre en blodprop i hjertet, som hunden kan dø af.
    Theobromine kan også irritere mave-tarmkanalen. Der kan komme blødninger, og i nogle tilfælde kan hunden dø i løbet af få dage.
    Theobromine er tilstede i forskellig slags chokolade:
    Mælkechokolade: 44-66mg/oz(28,35g)
    Mørk chokolade: 450mg/28,35g
    koge/bitter og pulverchokolade varierer fra 150-600mg/28,35g
    Hvor meget chokolade, en hund kan overleve, afhænger til dels af dens vægt og andre ukendte omstændigheder. Der er ikke meldt om dødsfald hos hunde, der har indtaget mindre end 200mg theobromine/kg hund
    Hundens størrelse har stor betydning i denne sammenhæng. Jo mindre den er, jo mere påvirkelig er den over en bestemt dosis, end en større hund er. Derfor er de toksiske doser angivet som mg/Kg.
    Theobromine er 14 - 20 timer om at blive udskilt af kroppen. Udskilles gennem leveren.
    Skulle hunden have forgrebet sig på en stor mængde chokolade, bør man inden to timer prøve at få den til at kaste op. Er den synligt påvirket eller bevidsthedssløret, skal den straks til dyrlæge.
    Er der ingen alvorlige symptomer, kan man give hunden aktivt trækul eller brændt toast. Dette vil danne en kemisk forbindelse, så theobrominen elimineres og udskilles med afføringen.

    Nødder er giftige for hunde, og rå løg er ikke godt.

    Men folk siger at menneske mad ikke er godt for hunden, det passer jo ikke.
    Havde vi måske hundemad for maaange år siden ?
    nej der fik den menneske mad, og hunden levede da super godt.
    Der er selvfølgelig forskel på hunde, som der er på mennesker med hvad de kan tåle, nogle hunde kan ikke tåle kartofler som vi måske ikke kan tåle mælk. men det med at det er giftigt for dem, er ikke sandt.


  • #21   17. mar 2009 halløj folkens.

    enmet rå med - hvad gør hunden så i naturen? den kan ikke ligefrem tilberede maden og fremstille tør kost.

    fordrings metoden BARF går kun ud på rå kød, både svin, kylling, kalkun,ko, fisk osv. (inkl. ben og det hele, og ja også kylling ben - det skal bare være RÅ), rå grøntsager, rå æg osv.
    denne foder metode skulle være den absolut idelle måde at fodre på, og den sundeste for hunden da den er sammensat efter hvad vilde hunde/ulve spiser.
    vores dejlige tam dyr er jo altså også kommet fra naturen engang i tidernes morgen.

    min får både rå kød, ben, grøntsager, kartofler, æg osv. og den lever i bedste velgående.

    det er meget opblæst med vores hunde faktisk ikke må få noget, de er jo kødædene fra naturen og vil desuden spise dyre ekskramenter (staves?) for at få vitaminer og æg for protien og kalk- hvis de levede vildt.



  • #22   18. mar 2009 Altsåå efter jeg er begyndt at fodrer bella hvad det passer mig, og efter hun vendte sig til det, har hun været sund, og har ikke fået tynd mave som hun før fik da hun fik tørkost.

  • #23   18. mar 2009 altså ikke fordi at tyson må æde alt...

    Men han har sommetider stjålet både rosiner og chokolade... og han får oz både vingummi og popcorn, når vi andre hygger med den slags... og sommetider rester fra aftensmaden hvis ikke det er for stærkt... altså mest kartofler og brun sovs. og han fejler altså ingenting...

    Da han var omkring 4 måneder stjal han en hel pakke rosiner på køkkenbordet og åd alt, incl. kasse, på nær måske 4 rosiner, og der var ingenting med ham...

    Jeg eksperimentere ikk med hvad der sker når han får diverse ting, men går heller i panik hvis han har stjålet et stykke chokolade eller en rosin...


  • #24   18. mar 2009 Bettina B: Mine forældres hunde har tit brudt ud i køkkenet og æd alt hvad de kunne komme i nærheden os Kartofler, dvs rå og frisk fra posen. De fiser bare gevaldigt, men alle overlever det.

  • #25   18. mar 2009 se denne side smiley
    www.hundeleksikon.dk/tox.html


  • #26   18. mar 2009 smiley så er min hund ikke hund smiley den spiser både rå kartofler, kød, æg, løg ( hvis sådan et stykker falder til jorden), og rå broccoli, og meget andet.

  • #27   18. mar 2009 Jeg har vist et stk Rotte med et ernormt stort held..
    I december måned havde djævlen besat, min ellers, dejlige Rotte dreng.
    Han ødelagde/åd ALT hvad han kunne komme i nærheden af, her er et udpluk af hvad han fik gnasket i :
    2 stk dåseøl, 3 dåse colaer. ( dåserne var tømt, bidt hul i)
    3 plader chokolade
    1 ks heksehyl, ( vi samlede 68 op ud af 100 )
    1tube håndcreme og 1 deo stick.
    3 pk smøger var flået i småstykker
    Alt det havde han nået på knap 2 timer, det eneste han fejlede var, han fes og snork sov efterfølgende i flere timer.
    jeg ringede selvfølgelig til Dr Dyr, men skulle kun komme med ham hvis han blev dårlig..
    Tror bare Kenzo ville ha del i sagerne fra vores Tysklands tur smiley


  • #28   18. mar 2009 ja da han ville ikke snydes smiley minder om noget min kunne finde på han kan slet ikke stå for pap og plastik og spiser rub og stup hvis han kan få fat i det smiley når ja og så elsker han kattegrus smiley griner

  • #29   18. mar 2009 For et par måneder siden så jeg virkningen af chokolade på min lille basse :o( Da jeg kom hjem fra arbejde ku jeg se han havde fået fat i noget chokolade på bordet. Det var mørk toblerone (de store) der havde været 2-3 stykker tilbage.
    Jeg holdt øje med ham i ca 2 timer og han blev bare HYBER, han sov max 10 min af gangen og ellers fes han bare rundt. Jeg havde fat i dyrlægen som sagde jeg skulle gi ham kogte ris og fiskeboller, havde selvfølgelig ingen af delene. Men fandt da ris på tanken. Vi gik så i seng ved 03.30 tiden og jeg kiggede til ham en gang i timen, ikke spor sjov nat..
    Det havde tydeligvis en virkning på ham, men der skete heldigvis ikke noget med ham.

    Jeg gik engang til træning med nogle der havde givet deres terrier musli med rosiner, da den var hvalp. Pludselig blev den rigtig syg, de fandt så ud af det var rosinerne. PGA af den har fået dem blev den væksthæmmet :o( Den fik det fint igen, men vil bare altid være lille


  • #30   18. mar 2009 altså jeg tror simpelthen ikke på at det er giftigt.
    da der ikke var hundemad fik hundene jo alle de ting som folk mener er "GIFTIGT"
    Og den levede da super godt.
    Og det med rå kartoffel tror jeg godt nok heller ikke på, tror jeg kender mindst 20 hunde som har fået rå kartoffler imens de har levet, og de er mellem 5-11 år.

    Bella har godt nok os været i vores ting hehe, hun skulle lige spise en masse ting da jeg ikke var hjemme, og der var hun kun 4 mdr ca.

    Hun spiste

    750 gr chokolade, hun brød ind i min taske
    En Kæmpe flaske femilet shampoo
    ca 5 Kartofler fra posen
    Træ
    Alt frugten
    Og så røg der en masse slik ned os, mest lakridser og karameller, ved ikke helt hvor meget.

    Jeg ringede til dyrlægen med det samme jeg kom hjem og så det, og han sagde at jeg skulle komme derud hvis der så ud til at være nogle tegn på hun havde det dårligt.
    der var ingen tegn på noget som helst, hun fik ikke engang tynd mave, men derimod når hun Sked var der bobler med, men hendes afføring var normal smiley
    så tror ikke rigtigt på alle de ting der, for Bella får alle de ting hun kan lide, undtagen Nødder.


  • #31   18. mar 2009 MEN som jeg har skrevet før, der er forskel på hunde, som der er på Mennesker, og derfor ikke alle der kan tååle de ting her.
    Altså bella eeelsker rosiner, og dyrlægen har altid sagt til mig den må få hvad den kan lide, men i ikke for store mængder, og for tit.
    Det samme gjorde min mor da vi havde vores gamle hund, den fik alt hvad vi kunne byde på, og den levede i 15 år. den var rigtig sund og frisk smiley Dejlig hund.


  • #32   18. mar 2009 Jeg tror nu heller ikke de fleste tager skade af lidt vindruer eller lidt rosiner.. Men jeg vil bare helst ikke tage nogen chancer. Terle får da også af og til lidt rester og hans mave kan klare det meste, der er nærmest ikke det han ikke har spist da han var hvalp.. Det var cd'er, ledninger, sko, poser, brød og et utal af andre ting. Han er ikke en eneste gang blevet dårlig. Det var kun da han åd chokoladen jeg ku mærke noget på ham

Kommentér på:
Hvad er giftigt??

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce