Nyt medlem med hund med allergi {{forumTopicSubject}}
Hej Alle, tak for invitationen til denne gruppe, jeg vil staks bede om hjælp!
Vi har en langhåret hønsehund, med fødevare allergi.
Dyrlægen har testet allergi mod
majs
byg
havre
ris
komælk
Hun får intet af dette at spise, faktisk har vi i en periode nu forsøgt udelukkende med kartofler, alligevel bliver det værre og værre med hende,
Hendes ører bliver som elefanthud på indersiden, ørerne vædsker fra øregangen, og der dannes utrolig meget ørevoks.
Vi har prøvet at rense efter dyrlægen anvisninger og dryppe med medicin.
Og vi har prøvet at lade det helt være, uden nogen bedring.
Hende yvre og skedeåbning hæver, som var hun i løbetid konstant.
Hun hænger med hovedet til enten den ene eller anden side, alt efter hvilket øre der er værst.
Hvis vi siger STOP når hun klør sig i et af sine ører, kan hun bagefter stå og spjette med et bagben, hvor man kan se på hende, hvor meget det stadig klør i hendes øre.
Nogen der kender noget til disse ting, har gode råd ?
Jeg har skrevet til dem på BARF klinikken, da vi bor i bunden af jylland og ikke bare kan køre til sjælland her og nu, men de gider ikke svare, så det er ikke et alternativ for os at køre til dem.
mvh
Betina
mar 2008
Følger: 18 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 65 Svar: 455
De første dyrlæger vi konsulterede ville ikke lave en test, da det er dyrt og nok ikke viser noget. Henviste til at vi skulle fodre med ris og lam eller ris og tun, samt animalske fedstoffer, da der ikke er noget sæligt fedt i noget af maden.
Ja som i jo nok kan tænke jer, hjælp det ikke (hun tåler jo nemlig ikke ris)
Da vi så flyttede til sønderjylland, konsulterede vi en hæjt agtet dyrlæge, som desværre havde mere travlt med at tale og IKKE undersøge hunden, og samme besked, test laver man ikke. Vi fik en håndfuld antihistaminer og en regning på 500 kr.
Jo pillerne tog noget af kløen, men ikke kilden og problemet var lige stort, hun kløede bare ikke i ørene.
Vores nuværende dyrlæge fra tyskland lave straks en blodprøve sendte den ind og resultatet var så de 5 fødekilder som hun ikke kan tåle, sammen med at hun ikke udvikler nok af det stof som kommer fra skjoldbugskirtlen, dette afhjælpes så med tabletter.
Men men men....
Hils Z/D kan hun ikke tåle, da det indeholder en af de ting hun ikke kan tåle, mener det var ris.
Den anden foder som vi fik hos dyrlægen, som ikke skulle indeholde noget af de 5 ting, kan hun heller ikke tåle.
Og ja, det er meget synd for hende, også derfor søger vi råd, hos jer, som måske har prøvet noget lignende?
Penicilinkur har hun lige været igennem, det hjalp ja, men ikke længe.
Jeg har Frontline til at dryppe i nakken lidt mistænkt for at have lavet rod i systemet også, efter hun fik sådan en, slog hendes ellers bedste øre helt vildt ud, så nu er det tilbage til Program Vet pillerne hvis der er lopper.
Alternativet, hvis ikke der findes en løsning er aflivning, men dette har vi også bare svært ved, da hun til dagligt er en glad og livlig hund, og ikke fejler andet.
Når vi giver hende antihistiminer (når det er meget slemt) får hun det også bedre, men det er jo heller ikke løsningen.
Det er så frustrerende.
mar 2008
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 51 Svar: 125
Dansk Barf Center har åbnet en afdeling i Århus. Lyder til at din hund vil have rigtig godt af at komme på BARF. Men hvis du skifter over på BARF så pas på med at fodre med oksekød. Hvis hun er allergisk overfor ko mælk kan det godt tænkes at hun er allergisk overfor oksekød generelt.
Vi har en multiallergisk hund som ikke kan tåle tørkost, støv og meget mere. Har du fået taget en test for at se om hun eventuelt lider at andre former for allergi end foderallergi?? Lyder til at hun godt kunne være allergisk overfor lidt mere.
derudover vil jeg anbefale dig at ringe til dyrlægen og bede om en creme som hedder Fuciderm. Den er skide effektiv til at smøre hunden med når det virkelig klør. Det er kløestillende og får sårene til at hele hurtigere end normalt.
Vi spørjter vores med en vaccine. Her i starten er det en gang om ugen men når vi er kørt ind i det og har fået en rutine bliver det en gang om måneden de skal sprøjtes. Det skulle gerne gøre dem mere eller mindre symptomfri.
Jeg krydser fingre for din hund for det lyder helt forfærdeligt. Det er hårdt at se på at ens højt elsket kæledyr skal lide. Held og lykke
jun 2007
Følger: 44 Følgere: 41 Hunde: 2 Emner: 100 Svar: 1.191
det kunne godt være en sund løsning for din hund. kender alt til frustratinonerne og dyre dyrelægeregninger:-( men kender ikke så mange andre løsninger, da det jo er basis ingri i tørkost din hund ikke kan tåle
aug 2007
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 38 Svar: 311
aug 2007
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 38 Svar: 311
okt 2007
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 2 Emner: 241 Svar: 15.391
Hun kan ikke tåle lagermider = alt tørkost er udelukket, kornprodukter, oksekød, svinekød i for store mængder, and og meget mere og hendes udbrud viser sig også ved hængeører, rysten på hovedet, brummen, piven, varme og hævede ører særligt det ene og hun kløer til blodet flyder ...
Min dyrlæge solgte mig også et restlager af Medrol og sagde held og lykke. (Har selvfølgelig skiftet dyrlæge).
Jeg valgte at springe ud i råfordring og kunne fra dag 1 se resultater. Hun var holdt op med at spise da hun var på tørkost (jeg bilder mig selv ind at hun vidste at hun blev syg af det ...) ... På BARF spiser hun med velbehag og er i dag en sund og glad hund :o)
På BARF er hun symptomfri når jeg undgår hendes allergener ... I tilfælde af udbrud har hun supergod gavn af Medrol. Hun får en bolus = 4 mg og udbruddet er stoppet helt i løbet af få timer ... men helst ville jeg selvfølgelig undgå Medrolen helt men det vigtigste for mig er at hun ikke lider.
Havde Kia ikke responderet på BARF med at blive symptomfri så var hjemmelavet mad blevet afprøvet.
Havde dette ikke virket var hun nok blevet aflivet for at hun ikke skulle lide ...
Jeg håber at I finder en løsning for det er så hårdt at se på at vores elskede dyr har det skidt :o(
Hvis ikke jeres hund er allergisk over for lagermider så ville jeg også prøve nogen af de alternativer nævnt ovenstående.
I kan forholdsvis nemt teste om hun er overfølsom over for lagermider ved ikke at give tørkost i 2 dage og undgå de øvrige kendte allergener ... Reagerer hunden ved at udbrudene stopper pronto som det gjorde ved Kia jah så har i fundet endnu et allergen som jo er forholdsvist nemt at undgå ...
jun 2007
Følger: 44 Følgere: 41 Hunde: 2 Emner: 100 Svar: 1.191
har slet ikke tænkt på at stres kunne lave et udbrud, men det vil jeg da lige holde øje med.
mar 2008
Følger: 18 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 65 Svar: 455
Vi vil forsøge med BARF.
Har i en ide om, hvor meget hun skal have om dagen (fodres 2 gange) og er det udelukkende det som hun skal ha?
Hun vejer 25 kg.
Mvh
Betina
okt 2007
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 2 Emner: 241 Svar: 15.391
Jeg synes at du skal melde dig ind i BARF-gruppen og Råfodrings-gruppen hvor der er mange til at hjælpe med at besvare de spørgsmål der vil komme :o)
Alle der råfodrer og barfer gør det forskelligt og da særligt os med allergihunde da det for os alle jo handler om at finde den metode som vores hunde trives bedst på :o)
Da jeg skulle starte fik jeg hjælp her fra HG.
Jeg startede med at råfordre Kia da hun var omkring 6 mdr. da hun udviklede allergi overfor tørfoder.
Jeg er den tidligere BARF-gruppe uendelig taknemlig samt især Karina som hjalp mig igang sådan her ...
__________________________________________________________
"Her er et forslag til hvordan du begynder på BARF:
Din hund vejer 25kg, og er stadig en unghund, som har brug for en masse energi fra maden, og hun får også en fin motion. Jeg vil råde dig til at starte med at give hende 750 g om dagen, det er 3% af hendes kropsvægt. Når hun bliver 12 mdr, skal hun have 1 fastedag om ugen. 750 g lyder måske af meget i dine ører, hvis ikke hun er vant til at få ret meget i tørkost, men når det er rigtig mad, så fylder det mere i maven, og så bliver hun jo også en stor hund.
Det er ikke sikkert at hun skal blive ved med at spise 750 g om dagen, måske skal hun have mindre eller mere, afhængig af om hun tager på eller taber sig, det skal du selv holde øje med, og så kan du regulerer det efter hvor tyk/tynd hun er.
Hendes ribben skal være fyldt ud.
Når du starter, så kan det være en god idé at starte med at give kallun (komave de første 3 dage) og så må du gerne give hende alle de knogler hun kan spise, fordi det feder ikke, men mætter på en god måde, og det vil være rart for en hund, at blive mæt engang i mellem. En hund kan bare have meget i maven, så det er helt naturligt, hvis hun spiser meget.
Grønsager, der ved jeg ikke om du har planer om at blende selv, eller bare give pulveret? Jeg bruger selv pulveret, fordi jeg mener at den har en større optagelse for hunden, fordi det er findelt. Give hunden det sammen med maden dagligt + fiskeolie. Der er nogle steder hvor jeg har skrevet kød med ben, det er fordi at noget af det kød man får fra BARFforhandlerne de er hakket med ben...
Det vigtigste er at du varierer kødtyperne så meget som muligt, så hunden får forskellige proteiner.
Se forslagende forneden, jeg håber du kan bruge dem, ellers så spørger du bare!
Prøv at starte den første uge sådan her:
1. Kallun
2. Kallun
3. Kallun
4. And med ben
5. Rensdyr
6. Lammekød
7. Kun ben
8. Lever eller nyrer
8. Hunde over et år skal mindst have 1 faste dag om ugen.
Anden uge:
1. Kanin med ben
2. Kallun
3. Laks
4. And med ben
5. Nyrer
6. Lammekød
7. Kun ben
8. Kalkun"
__________________________________________________________
Dette var helt sikkert et forslag jeg kunne bruge imens jeg brugte en masse tid på at sætte mig mere og mere ind i råfordringens/BARFEN's forunderlige verden.
Jeg reviderede dog meget i selve ugeplanerne allerede fra starten så de passede til min måde at råfodre på (igen alle gør det forskelligt) men det var et godt udgangspunkt.
Jeg startede altså med at give 3% af Kia's kropsvægt = 750 gram (hun vejede 25 kilo på det tidspunkt og var kun 6 mdr.
Hvis din hund er voksen skal du vel give omkring 2% af hendes kropsvægt? :o)
Jeg har aldrig købt noget som helst ved en BARF-forhandler da jeg ikke har en i nærheden, ikke har haft bil så jeg kunne køre til den nærmeste, samt ikke har en kummefryser men jeg glæder mig helt sikkert til at vi kan begynde på at købe lidt hos BARF-forhandlere også.
Nu har jeg endelig fået kørekort og bil, så skal bare lige være lidt mere rutineret og så skal BARF-forhandlerne da bruges :o)
I stedet finder jeg tilbud hos Brugsen, Kvickly, Føtex etc. og har aftaler med diverse slagtere og fiskehandlere :o)
Min ugeplan blev i stedet for sådan her:
1. Kylling (kallunen blev udskiftet med kylling)
2. Kylling
3. Kylling
4. And med ben (Kia kan ikke tåle And så hun fik i stedet for Skovduer)
5. Rensdyr (var ikke til at opdrive så hun fik i stedet for noget andet vildt som jeg fandt på tilbud i Kvickly :o))
6. Lammekød
7. Kun ben
8. Lever eller nyrer
8. Hunde over et år. skal mindst have 1 fastedag om ugen.
Anden uge:
1. Kanin med ben
2. Kylling
3. Laks
4. Kalkun
5. Nyrer
6. Lammekød
7. Kun ben
8. Tun
Kia får hver dag et drys hvidløgspulver over sin mad (imod flåter og lopper) samt vitaminpiller. Hun får også grønsager som skiftevist er moset eller rå. Jeg ved godt at der er forskellige meninger om at hun ikke har meget gavn af de rå men de fylder godt så hun føler sig mæt de dage hun ikke skal have så meget kød at spise :o) Hvis ikke hun får vitaminer som tilskud begynder hun at spise sin egen afføring som tegn på at noget mangler. Dette holdt op i samme øjeblik vi startede på vitamintilskuddet ... Hun får gennemsnitligt 4 tbl. om dagen.
Jeg vejer ikke længere af hvad hun får. Hun får udfra hvor tyk/tynd hun ser ud ... Nogle dage får hun 900 gram for så derefter selv at vælge en fastedag :o) (Dette er vi begyndt på da hun blev omkring et år).
Andre dage får hun kun 400 gram kød og lidt ris og grønsager.
Når der står laks eller tun så får hun i dag bare en eller anden form for fisk som er på tilbud hos en af "mine" forhandlere.
Når der står nyrer så får hun bare én eller anden form for indvolde = lever, nyrer, hjerter etc. Hun får altid svinekød eller oksekød sammen med indvolde da hun ellers får for hård mave af svinekødet og oksekødet og for tynd mave af indvoldene :o)
Nu kan hun så heller ikke tåle oksekød så dette er skiftet ud med vildt ...
Men du finder ud af hvad der lige passer til din hund for at den trives hen af vejen :o)
Jeg ved godt at det er et meget laaangt indlæg men jeg håber at du kunne bruge noget af det. Og så kan du også se at det kan gøres på mange måder men at du hen af vejen selv finder DIN måde :o)
Held og lykke :o)
mar 2008
Følger: 18 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 65 Svar: 455
Gipsy er 5½ år gammel :o)
Mvh
Betina
Nyt medlem med hund med allergi
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside