{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
6.195 visninger | Oprettet:

Hjææælp Fridas tæve-hvalp har mavepine {{forumTopicSubject}}

Hejsa...
Det går meget bedre med tæve-hvalpens vægt, hun har taget 80 gram på de sidste 2 døgn, så set ud fra vægten, så går det fremad i rask trav...
Men her i eftermiddag har hun haft en del ondt i maven, sådan lidt kolik-agtige mave-smerter hvor maven bliver hård og endnu mere tyk, for så at slappe af igen og evt. sove lidt, indtil hun starter forfra igen ved en ny ve...Jeg ved ikke, hvordan jeg hjælper hende bedst, jeg har gået rundt med hende, siddet med hende, nulret hende i nakken, kælet på maven osv osv.... Det hjælper i perioder og til andre tider får hun en ny ve, hvor hun tækker benene op under sig mens det gør ondt for derefter at slappe lidt af igen...
Jeg regner med, at det er kolik, ganske som mine døtre havde, og jeg er nogenlunde lige så magtesløs som dengang. Jeg vil gerne hjælpe hende, men jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal gribe og gøre i...Ved du det...? Har du erfaring med mavepine hos hvalpe, hvad plejer du så at gøre for at hjælpe hvalpen...?
Jeg regner osse lidt med, at det er den der modermælks-erstatning til hvalpe, som vi fodrer med, der evt giver hende mavepine... Det ser man jo tit hos børn, som får sutte-flaske.
Derfor regner jeg med, at det er samme tilvænnnings-mekanisme hos hvalpe som volder hende ondt i maven... Da dyrlægen tilså hende for 2 døgn siden, (se tidligere indlæg fra mig), gik denne ud fra, at hun muligvis kunne have orm, men da tæven var blevet behandlet forskriftsmæssigt og da det lige var tidligt nok at behandle hvalpen, var 10 dage gammel, så undlod hun at give hende ormekur nu, men blot behandle hende med saltvand under huden og hydrocortison for "at sparke" hendes system lidt i gang og skabe noget sultfornemmelse hos hende.... Den behandling har jo osse virket, hun taber sig ikke mere, tværtimod, ca 40 gram i vægtforøgelse pr døgn har mælkeerstatningen givet.... Så det er vel godt nok...?
Eller hvad mener I derude i Samfundet...?
Giv mig lidt feed-back eller lidt gode råd og vejledning hvis du ligger inde med sådanne...
Please...
På forhånd tak for hjælpen
Mvh
Kent


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjææælp Fridas tæve-hvalp har mavepine
  • #1   14. aug 2009 ohhh det er ikke rart når børnene ikke er helt på toppen smiley

    har ingen erfaringer med "kolikhvalpe", men jeg ved, at mange kolikbørn har utrolig meget hjælp af akupunktur?? måske det var en mulighed, hvis ikke det hjælper med tilvænningen?

    god bedring til lillepjevsen.


  • #2   14. aug 2009 bræk en rabarberstængel og giv hende EN og kun en lille bitte dråbe saft i munden. derefter tager du en vatpind gør den våd og stryg hende over numsehullet så der kommer noget ud, gør det forsigtigt

  • #3   14. aug 2009 Hej Githa

    Hvad er formålet med rababersaften?

    Vh
    Tanja


  • #4   14. aug 2009 Af hjertet ak for jeres hjælp herinde...
    Men vi, og hende selv, tabte kampen for hendes liv. Så vi er rigtig meget ked af det lige nu heroppe, Selvfølgelig osse Frida og de tre andre som vi har i huset udover hendes bror. Synes det er utroligt, at de så hurtigt opdager, at hun er død, og som de reagerer på det.... Viktor, hendes bror, begyndte straks at dække hende til med det håndklæde som hun ligger i... Trist trist .. Hun havde ikke kræfter til at kæmpe mere, De sidste fire-fem dage har været hårde for hende, og nu kunne ikke mere. Men hun kæmpede bravt, og fik den hjælp og behandling, som dyrlægen og vi mente, at det var etisk forsvarligt at give sådan et lille pus.... Men nu var det slut med hendes kræfter. Hun sov lige så stille ind i døden for en halv times tid siden ... Vi må håbe, at broderen forsætter med at vokse og spise lige så godt som han gør nu... Jeg ved ikke, om han kan komme til at savne/mangle hende i fødekassen og det videre forløb...? Jeg håber det bliver ved med at gå så godt fremad med ham.. Men endnu en gang vil jeg sige jer hjertelig tak fordi i har fulgt med i forløbet hidtil. Jeg håber det er slut med de triste og urovækkende oplevelser i dette forløb. For vi vil jo gerne have, og ønske, alt det bedste for vores små her i Livet, men her vi må så tro på, at det nok var det bedste for den lille pige, at hun fik fred nu.
    Nok for nu, Jeg skal til at tage mig lidt af de levende gravhunde.
    Mvh
    Kent


  • #5   14. aug 2009 rabarbersaften giver syre til maven således at luft forsvinder ! santidigt er det lindrende i ganske små mængder mod evt. uønskede bakterier !
    jeg har lært trikket ag mine bedsteforældre og bruger det selv den dag idag også til mig selv samt mine hunde.
    Tilbage til hvalpen du har midstet ! du har haft er det man kalder en 10'ende dags skriger ! de kendetegnes ved at de ikke tager på den første uge (ca 7 dage) og når de komer til det tiende døgn skriger de og så dør de !
    der vil hvis du får undersøgt hvalpen blive dig oplyst at dens bugspytskirtel ikke virker ! dvs. de kan ikke optage mælkefedtet og laktosen i mælken og omkring det 10 døgn sker der netop en udviklig fra naturens side i selve bugspytskirtlen der gør at hvalpen simpelthen dør pga ophobning af laktose (sukkerform) i dens system.


  • #6   14. aug 2009 hvor trist!

    RIP babyhvalp!

    alle de varmeste tanker går til jer og de små levende basser :.-)


  • #7   16. aug 2009 Ej hvor er det ærgeligt, PIP søde lille vovse må du have et godt liv i hundehimmlen. Mange hilsner fra mig og alle mine hunde.

Kommentér på:
Hjææælp Fridas tæve-hvalp har mavepine

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce