Honningkager Honningkager
Da jeg for et år siden gik på grundforløbet som Bager/Konditor på Teknisk Skole lavede vi bl.a. honningkager. Grunddejen skal lagres i mindst 30 dage, så det er med at komme igang
Grunddej:
1250 g. honning
1250 g. hvedemel
Honningen varmes op og køles ned igen til 50 grader, hvorefter melet blandes i.
Derefter skal den som sagt lagres i mindst 30 dage (for at opnå en større bageevne).
Efter 30 dage tilsættes:
2-3 æggeblommer
25 g. hjortakssalt
25 g. honningkagekrydderi (kan man købe det som ganske alm. bruger? Jeg husker ikke hvad det består af, men man kan vel lave en blanding af de klassiske kanel, nelikker og ingefær )
25 g. potaske opløst i lidt mælk eller vand
Dejen æltes smidig, rulles ned på ca. 4,5 mm, udstikkes og bages ved 160-180 grader i 15-20 min.
Overtrækkes med chokolade og pyntes efter lyst
Da det er fra bagergrundforløbet er det også en pænt stor portion, så det kan godt være I lige skal igang med lommeregneren
(Billede er midlertidigt væk..)
apr 2011
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 9 Svar: 117
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.314
jul 2010
Følger: 17 Følgere: 15 Hunde: 4 Emner: 74 Svar: 2.007
jan 2005
Følger: 16 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 38 Svar: 625
Hmm kan godt forstå du bliver lidt mistænksom så.. Jeg kan ærlig talt heller ikke huske den del af processen, men jeg går da stærkt ud fra, at vi har fulgt opskriften
feb 2009
Følger: 41 Følgere: 39 Hunde: 2 Emner: 281 Svar: 2.342
jan 2005
Følger: 16 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 38 Svar: 625
Jeg tror faktisk ikke, det har nogen større betydning, men som du siger nok bare et spørgsmål om at gøre honningen blandingsdygtig ved lige at smelte den faste form for honning
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.640
jun 2007
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 1 Emner: 154 Svar: 1.970
Bliver det sådan nogle dejlig bløde nogen?
Honningkager
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside