{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.436 visninger | Oprettet:

Bløde svampede boller? {{forumTopicSubject}}

Hey. Jeg håber i kan hjælpe mig med at få nogle bløde lækre boller.

Når jeg bager laver jeg en helt vildt grov og "sund" dej, dvs, jeg bruger meget lidt hvedemel og olie. Mine boller smager dejligt, men de bliver bare lidt hårde udenpå..

Hvordan får jeg bløde svampede men sunde boller??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bløde svampede boller?
  • #1   21. okt 2011 drop olien og brug smør smiley

    Det er sværere end svært at lave helse boller, der smager og føles som det du efterlyser, min mor laver en variant, hvor hun bruger ahorn sirup, de er stadig hårde i skorpen, men dog ikke så meget.


  • #2   21. okt 2011 en anden ting.. jeg ved ikke om du bløder dine kerner op i vand, gerne op til et halvt døgn, før du skal bruge dem, men det gør en verden til forskel.
    Og så skal du glemme alt om vejledende hævetid, lad dit brød hæve, til det er ca. dobbelt størrelse, det kan tage op til 1,5 time, men så heller ikke længere med "normal" gærmængde, da gæren begynder at dø.


  • #3   21. okt 2011 et æg eller 2 gør at de bliver blødere, og så evt pensel dem med mælk eller kold kaffe i stedet for æg

  • #4   21. okt 2011 og så kan det hjælpe at varme bollerne op i ovnen hvor der er et fad med 1dl vand nede i bunden, så bollerne bliver dampede og ikke bagt så meget... det gør dem mere fugtige.

  • #5   21. okt 2011 Læg dem, så de faktisk vokser sammen. Så har du heller ikke en stor skorpe smiley

  • #6   21. okt 2011 1000 tak for jeres gode råd!! Der er helt sikkert nogle nye ting jeg skal prøve her i weekenden når der skal bages igen smiley

    Karen: Jep det er nemlig bare sværere end svært at få lækre helseboller smiley


  • #7   21. okt 2011 Jeg vil også sige, at kerne som har ligget i blød, gør en stor forskel. Desuden pensler jeg mine boller med a-38, det gør dem ekstra svampede

  • #8   22. okt 2011 Uh, må man ikke få din opskrift? :o)

  • #9   22. okt 2011 Therese: Jo det må du da smiley Jeg bager i løbet af dagen, og prøver at skrive ned så godt jeg kan, hvad jeg putter i. Normalt er det på gefühle smiley

  • #10   22. okt 2011 Min svigermor kommer revne æbler i - som hun siger er med til at gøre bollerne mere svampede.

  • #11   22. okt 2011 André & Louise: Det prøvede jeg i dag, tilsatte 2 revne gulerødder og et revet æble, og de blev super gode og også svampede.

  • #12   23. okt 2011 Her er hvad jeg fik bakset sammen:

    - 150 g. skårne rugkerner (sat i blød med 300 ml. kogende vand i 4 timer).
    - revne gulerødder 250 g.
    - 800 ml. vand + 200 ml. skummet mælk
    1/2 pk. gær
    - salt
    - 2 æggehvider
    - ca. 750 g. rugmel
    - ca. 500 g. hvedemel
    - 150 g. havregryn

    Fremgangsmåde:
    kernerne sættes i blød.
    vand og mælk blandes (temperaturen skal være så gær kan opløses heri), herefter opløses gæren i. Æggehvider og salt tilsættes. Jeg tog min håndmixer og piskede blandingen, inden jeg gik videre. Gulerødder og kerner (+ evt. overskydende vand) tilsættes. Havregryn og rugmel tilsættes. Jeg tog hvedemel lidt efter lidt, og da dejen blev mere medgørlig, smed jeg den ud på et meget melet bordet og "æltede" hvedemel i til en ønsket konsistens. Det bliver en meget klistret dej, når der er så meget rugmel i, og forholdsvis lidt hvedemel, men jeg stoppede da havde en sammenhængende klump, og jeg kunne håndtere dejen på overfladen uden den sad for meget fast i fingrene, dog er den meget klistret i midten stadig, så man kan ikke ælte den 100 % igennem. Jeg hældte meget mel i skålen, så dejen ikke sætter sig for meget fast, og kom dejen i til hævning

    Hævetid: 2 timer ca. til dejen er dobbelt str.

    Hæld dejen ud på et melet bord, og form boller med mel på hænderne. Sæt bollerne tæt på en plade (så de vokser sammen når de hæver igen). Der blev ca. 2 plader boller.

    Efterhæv ca. 1-1,5 time..

    Pensle bollerne med yoghurt naturel 0,1% og bag ved 180 grader i 15-20 min. Jeg havde et fad med vand i ovnen samtidig.

    De blev super lækre og bløde - så 1000 tak smiley



  • #13   23. okt 2011 Ih, jeg har det hele undtagen gær! Så må jeg vist hellere få købt noget i morgen, så jeg kan prøve det af!

    Tusind tak, det ser ud til at være en lækker - og sund - opskrift! Jeg har også både gulerødder og æbler, så det skal da prøves!


  • #14   23. okt 2011 Lyder også lækkert med æbler! Dem havde jeg bare ikke smiley

Kommentér på:
Bløde svampede boller?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce