{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.294 visninger | Oprettet:

Udstilling {{forumTopicSubject}}

Jeg er, i et anfald af kådhed, kommet til at melde min border til skue i januar. Jeg har nu købt en udstillingsline og regner da også med at tage den i brug en dag - men hvad gør jeg ellers lige op til udstillingen?

Er det godt at vaske hunden og hvordan undgår man at den får fluffy pels? Hvordan ser dommerne helst at pelsen ser ud? Skal jeg klippe noget pels nogen steder eller bare lade ham have sin "naturlige" frisure? Og er der andet, jeg skal forberede mig på?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Udstilling
  • #1   11. jan 2011 Lytter lige med smiley

    Har selv meldt til BCK begynderudstilling d.19/2, og regner med at skulle på et "showkursus" med Felicia Celina Olsen først i februar, netop med fokus på at lære ovenstående...

    Hazyland har en hjemmeside med en ret god gennemgang af hvordan den skal "klippes":
    http://www.hazyland.dk/bcinfo/soignering.htm


  • #2   11. jan 2011 Tak for linket - det vil jeg lige kigge nærmere på smiley

  • #3   11. jan 2011 Har lige kigget på det nu og det er faktisk en rigtig fin beskrivelse. Men altså hårene på haserne - dem nægter jeg sgu at klippe smiley

  • #4   11. jan 2011 Åh Siri dog :o) Er spændt på at høre hvordan din arbejdshund klare sig :o)

    Jeg har ingen anelse om hvordan en border skal gøres klar til udstilling hvis det var mig, havde jeg taget den ud at arbejde inden og var kommet med den møgbeskidt ;o)


  • #5   11. jan 2011 Åh Siri dog :o) Er spændt på at høre hvordan din arbejdshund klare sig :o)

    Jeg har ingen anelse om hvordan en border skal gøres klar til udstilling hvis det var mig, havde jeg taget den ud at arbejde inden og var kommet med den møgbeskidt ;o)


  • #7   11. jan 2011 Haha - ja, jeg er sgu også spændt på hvad de siger til sådan en arbejdshund! Det sjove er så, at det greb lidt om sig - så der er faktisk tre tilmeldte fra samme kuld smiley Om ikke andet, så får vi det garanteret sjovt! Og så får de andre jo også lidt at grine af:)

    Skidegode råd Maiken - de er hermed noteret! Heldigvis er hans hale ret bordercollieagtig - så det har vi styr på. Det er nok mere det der vask, klip og føn vi skal prøve en gang inden det går løs! Og så må vi hellere få trænet en korrekt stå! Tak for hjælpen smiley


  • #9   11. jan 2011 Vi havde faktisk talt om på et tidspunkt at melde nogle af vores hunde til, bare for at få dommerne til at blive chokeret.
    Prøv at tjekke lidt rundt på nettet hvordan udstillingsborderen ser ud, er glad for at sige at Otto nok ikke har en chance med de kriterier.
    Hvis du spørger mig er udstillingslinierne MEGET grimme :o)


  • #10   11. jan 2011 Jeg kan dælme godt forestille mig at det er et projekt at klikke en korrekt haleføring - hold da op!! Har du prøvet og kan det lade sig gøre?

    Charlotte: jeg ved godt at Otto ikke er en udstillingshund og han ligner heller ikke en... han er for let og for spinkel. Men tilgengæld har han sin fars flotte pels - så synes han i hvert tilfælde lidt større og tungere end han reelt set er! Det kunne nu være sejt hvis dommerne rent faktisk anerkendte den store spredning i udseende der nu engang er i racen og dømte efter bordere der ikke er så tunge, at de ikke har en jordisk chance for at kunne arbejde! Men det er nok drømmetænkning!

    Jeg er ikke stor fan af de rene udstillingslinjer - men det gælder faktisk de fleste racer. Jeg er helt sikker på at de labradorer jeg ser vinde nogle gange ikke kan klare 7 timer på jagt uden at få et hjertetilfælde!


  • #11   11. jan 2011 Skal du ikke have nogle nye billeder ind af ham, det er lidt svært at se på hvalpebillederne;o)
    Jeg har hørt om en enkelt dommer engang der ønskede at se flere arbejdshunde udstillet, da hun mente at det var sådan de skulle se ud, men kan ikke huske hvad hun hed, ved bare at hun var en kvinde.
    Hvis udstilling gik ud på at se om de havde kropsbygningen til at arbejde var det noget helt andet, min venindes hund fik kritik for at have for lyse øjne, ja flot det er det der flyttet fårene hehe.

    Jeg er helt enig i det sidste, det der egentligt pisser mig af er at hvis man ikke vil have en arbejdshund (Læs jagt/hyrde osv hund) jamen så er der et tons andre hunde at vælge i mellem, i stedet for at ødelægge en race.

    Heldigvis er vi jo så heldige med borderen at den ikke skal udstilles for at kunne bruges i avl.


  • #13   12. jan 2011 Jah Maiken der er jeg så ikke enig :o) Vi kan hurtigt blive enige om at nogle af arbejdsborderne er grimme som arvesynden, men hvis den kan arbejde, så må det være det vigtigste. Jeg vælger ikke mine hunde ud fra udseenet men ud fra hvordan de arbejder.

  • #14   12. jan 2011 Jeg skal nok lige få smidt et par nye billeder ind i eftermiddag smiley
    Maiken - det lyder altså som et stort projekt! Det bliver spændende om det lykkes at få det hele til at gå op i en højere enhed smiley

    Jeg så altså en del udstillingsbordere på verdensudstillingen.. men ja, ikke alle arbejdsbordere er lige kønne - men altså de kan arbejde og det er jo racens formål smiley Så er udseende mindre vigtigt. Og udseendet kan jo aldrig komme til at afvige helt ekstremt - da det forudsætter nogle bestemte fysiske kvaliteter at arbejde på får.

    Det er i hvert tilfælde spændende hvor borderen ender henne i fremtiden. Jeg krydser dog fingre for at der aldrig, aldrig kommer præmieringskrav - og håber på at instinkttest bliver et krav smiley


  • #15   12. jan 2011 Hvis der kommer udstilingskrav på borderen er jeg ikke et øjeblik i tvivl om at min næste hund bliver med ISDS papirer i stedet :o)

  • #16   12. jan 2011 Så vælger jeg også en anden løsning. Men de rygter der har været for nylig omkring udstillingskrav var jo heldigvis bare en fejl. Jeg tror simpelthen ikke at detkommer til at ske!

  • #17   12. jan 2011 Tak for henvisning til artiklen. Jeg har tilmeldt Party i fredericia. Er spændt på hvordan det går. Heldigvis kan jeg se at jeg ikke skal igang med den helt store pelspleje - så meget pels har han nemlig slet ikke.

    Er der mon nogle andre der har links til artikler til hvordan de skal stilles op?


  • #18   12. jan 2011 Gud Louise skal du også afsted til udstilling?

  • #19   12. jan 2011 Ja shit ikke ?

    Jeg har trænet stå med ham her i stuen til aften. Jeg synes altså slet ikke han er skuet helt dårligt sammen. Er spændt på hvad dommeren vil sige til party fyren smiley Håber ikke han har noget imod at modtage tungeslaskere fra hundene, Party er en meget glad dreng smiley


  • #20   12. jan 2011 Hehe, altså er det samme sted, så skal jeg da næsten over at kigge.

    Nu har jeg jo ikke rigtig set ham, men ser da ud til at han er en super lækker fyr, men udstillingsborderen ser jo alt andet lig noget anderledes ud :o)


  • #21   13. jan 2011 Jeg håber virkelig også at dommerne er glade for tungeslaskere... hyha en modtagelse de får!!

  • #22   13. jan 2011 He he he he, ja tror det sværeste bliver at stå stille mens en anden skal røre ved ham! Håber bare ikke at han i kådhed og glæde hopper op for at give dommeren et kys og ender med at give ham et blåt øje.. Nej, nej, nej jeg kan lige se det for mig... smiley

  • #23   13. jan 2011 Hah - jeg kan også lige se det for mig! Eller en brækket næse!! Du godeste - det kan jo gå grueligt galt!! smiley

  • #24   13. jan 2011 Griner ja pu ha da da..

    Jeg er begyndt at overveje hvilket noget tøj man skal have på. Hos border terrierne kommer man bare i jeans og en trøje.

    Men hvad gør man hos bc'erne? Sorte bukser duer jo ikke til en sort hunde, brune bukser ikke til en brun hund. Skoene skal være praktiske så der kan løbes i dem.. Det er også nyt for mig..


  • #25   13. jan 2011 Skal man overveje tøjet også?
    Jeg havde nu bare tænkt mig at tage almindeligt dagligdagstøj på... altså sorte bukser og sort trøje. Skal det være noget særligt tøj?


  • #26   13. jan 2011 siri kommer du ikke online på fb så kan vi tage den der?


  • #27   13. jan 2011 Siri R er det skuet i terndrup?? for så kan vi blive gjort til grin sammen ;o) for jeg kommer oss med speedy som vist heller ikke er klippe kortekt og ej fra udstillingslinjerne ;o) og jeg har ikke en dyt forstand på udstilling, men bare vi har det sjovt :O)

  • #28   13. jan 2011 - Hvad er der nu vejen med en hale op over ryggen? smiley

    (link fjernet)


  • #29   13. jan 2011 Ja, det er skuet i Terndrup! Godt det ikke kun er mig, der er helt grøn på området! smiley Uanset hvad, så skal det sgu nok blive sjovt!

    Rikke - er du sikker på der ikke er gået en islandsk fårehund tabt i hende?


  • #30   13. jan 2011 Ann - det er nemlig den rigtige ånd smiley Men er din hunds far - Kewstock passing storm ikke baseret på engelske udstillingslinier eller hvordan er det nu? Moderen kender jeg ikke rigtig.

  • #31   13. jan 2011 Artie har heldigvis ikke "grisehale" som søster Cosy smiley

  • #32   13. jan 2011 Jo kewstock er udstillingslinier ;o)
    Jeg syntes heller ikke at der er noget galt med karelerhalen ;o)


  • #33   13. jan 2011 Der er i hvert fald ikke så meget at gøre ved den, alle mine har den! smiley


  • #34   13. jan 2011 Arv og miljø - du ved smiley

  • #35   13. jan 2011 Hehe Blue og Kirk har den også

  • #36   14. jan 2011 Kewstock passing storm he he jooo øhh det nok rigtigt jeg ved bare han og lijnerne kan arbejde :o) se jeg er rigtig grøn ;o) Det gør ikke noget at alt ikke er korrekt for hvad ville der så være og arbejde hen efter?? det ser nu så fint ud med halen højt, og det jo kun i en ring det trækker ned(og vist oss til hyrdning??), jeg er næsten sikker på at Speedy nok skal vise dommeren hvordan en hale skal bæres højt og med stolthed - hvis altså ikke han bliver helt en kylling så den klistere til maven :o)
    siri R det kan være vi løber på hinanden det kunne være lidt sjovt og se hvor stor otto er blevet :O)


  • #37   14. jan 2011 JEg ved ikke om høj haleføring trækker ned til hyrdeprøver - men det plejer også at give sig selv! Ligeså snart de kommer på får, så er det som om der er nogen der spænder en elastik i halen, så den bliver holdt helt stille ned mod jorden!

    Mon ikke vi løber på hinanden - det håber jeg smiley


  • #38   14. jan 2011 Jeg har dog aldrig set en hund der hyrder med høj haleføring! Det plejer at give sig selv smiley

  • #39   14. jan 2011 Det er forresten ikke noget der trækker ned, hun skal kunne flytte får, hvordan det ser ud mens den gør det er underordnet smiley

Kommentér på:
Udstilling

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce