{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.008 visninger | Oprettet:

BC, snor og gøen. {{forumTopicSubject}}

Hejsa
Trille er begyndt at gøe, rejsebøster og virke rigtig utryk når vi møder andre hunde når vi går tur. Det mystiske er at hun ikke har samme adfær når hun løber løs.
Der har været en episode med en Beagle som har bidt hende i bagbenet ellers intet. Kan Beagle epiosden være grund nok til at hun er blevet så utryk eller kan det skyldes andet. Trille er nu ca 1,5 år gammel.
Mvh Michael


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  BC, snor og gøen.
  • #1   1. nov 2008 Smiler det er lige efter bogen .... ca18-22 mån, som er den sidste turen I skal gennem inden din Trille bliver voksen.
    For hanhunderne kalder man den før " den hanhundsaggressive periode" der hvor man spiller smart, og provokerer alt og alle.

    Om hun nu virker utryg, så holder I jer bare i ro. Hvis du begynder skælde hende ud, så ikke bare viser du hende at du ikke har overblik, men du kan også risikere at forstærke hendes adfærd og tro at du også skælder på en hun skælder på...og to er stærkere end en...og så bliver hun rigtig stor i hatten smiley
    Forhold dig i ro. Når du ser en anden hund prøv at fange din hunds opmærksomhed med en godbid. Gå i en bue helt til siden så du hele tiden er mellem den mødende hund og hende. Om du kan prøv og se om du kan få hende til at sidde på kommando..eller bare belønne hende for at kigge på dig...dvs du belønner henne for en masse adfærder som du godt kan lide at hun gør. Lad hende få slippe snude mod snudekonatkt med fremmed hunde til at starte med i nogle uger..så skal du se at hun mere og mere slapper af, og støtter sig op emod dig. Jo mere hun slapper af så kommer lydet automatisk af.
    Når hun hilser på en hund i snor så er hun sikkert helt klar over at hun ikke kan komme væk hvis det sker noget.
    Lad hende kun få hilse på dem hun kender i forvejen. Vi går heller ikke og hilser på alle vi møder på gågaden vel ? smiley Det er bare at sige nej, til alle dem som spørger om de må hilse.
    Så en tanke....hvornår var hun i løbetid sidst? En tæve som er tæt på at komme i løbetid kan også blive lidt hispig, overfølsom.


  • #2   2. nov 2008 Det lyder fuldstændig som min border collie hanhund for en 3 - 4 måneder siden (o;

    Gør som Åsa beskriver - undgå for alt i verden at gøre et stort nummer ud af det. Forsøg at undgå at hun kommer i situationen ved at holde god afstand eller gå en anden vej. Det går over igen, når hormonerne igen er faldet lidt til ro...


  • #3   2. nov 2008 Tak for hjælpen. smiley

    Jo jeg har faktisk gjort det med at stille mig imellem Trille og andre hunde. Til Klik-træningen (vi går til et kursus igennem AOF) har vi fået ligende råd og jeg har som regl godbidder med når vi går tur. smiley P.t kan jeg få hende til at falde ned når jeg går imellem, men går vi bare 1-2 mdr tilbage hjalp det intet.

    Jeg syntes bare det havde stået på meget længe nu og var blevet lidt utoldmodig/bange for at det skulle blive ved.

    Trille skal i løb omrkring Jul. (dejligt tidspunkt smiley ) Men kan vi mærke det på hende nu?

    Hmm jeg har tænkt på at gå til sportræning med hende. Er det en god måde at træne en B.C på. Det er jo en hyrdehund. Men iøjeblikket bruger spiller vi meget bold og hun er super god til at støve bolden op hvis hun ikke er klar over hvor den er blevet kastet hen.


  • #4   2. nov 2008 spor er en glimrende måde at aktivere en border på. En masse boldleg er dog, i mine øjne, en knap så god ide, da det ofte stresser mere end det trætter.

    Gem i stedet bolden og lad hende søge efter den eller brug den som belønning, hvis du træner tricks eller lydighed med hende...


  • #5   26. nov 2008 Vi har nu trænet spor et stykke tid og det er meget sjovt. Bolden er også blevet pakket væk.

    Mht gøen så er den markant forminsket. Trille kan i nogle tilfæle blive bange og gø. Men jeg vil mene at problemet nu er mere eller mindre forsvundet. Så Åse jeg er helt sikker på at du have ret.


Kommentér på:
BC, snor og gøen.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce