{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.329 visninger | Oprettet:

Knæk på halen.. {{forumTopicSubject}}

Det kan godt være det er et dumt spørgsmål, men er der nogen der kender den praktiske betydning af hvorfor Beagler kan lave "knæk" på halen, fremfor at have den stående eller hængende helt som andre langhalede hunderacer?

Jeg ved at man kuperer halen på bla. ruhårede hønsehunde, da de, når de bruges til jagt ellers ofte ødelægger halen ved at banke den ind i træer og lignende fordi den er så stiv.. Men kan det være naturens forklaring på hvorfor Beaglen kan bukke halen midtpå? For at den ikke bliver skadet?

Jeg kan huske jeg blev nervøs for at Aiya havde haft brækket halen første gang vi så hende lave knæk på den, men opdagede jo så hurtigt at det bare er noget Beagler kan.. Kender i andre hunderacer der også kan knække halen og er der andre ting Beaglen kan, som de fleste andre racer ikke kan?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Knæk på halen..
  • #1   29. jun 2008 Er det noget Aiya gør meget?


  • #2   29. jun 2008 Tænker du på det man kalder "glad hale"? Det er vel ikke et decideret knæk på halen, altså et du kan mærke når du kører halen mellem fingrene?

  • #3   29. jun 2008 Beaglen bukker ikke halen for at den ikke må blive skadet. Beaglens hale må ikke være kraftigt bukket ind over ryggen, det er en kæmpe fejl. En let buet hale er ikke et problem. Det er ikke noget "som beagler kan". Det er et problem inden for flere racer - f.eks. terrier.

    Taget fra standarden: Kraftig, moderat lang. Den er højt ansat og bæres muntert, men ikke oprullet over ryggen eller hældende fremefter fra haleroden. Godt beklædt med hår, især undersiden.


    De eneste der må kupere herhjemme er nogle bestemte jagt racer, netop fordi de bliver revet til blods.


  • #4   29. jun 2008 Nej mener ikke glad hale, men ligesom på dette billede eksempelvis (link fjernet) Det er godtnok fra da Aiya var hvalp, men det var det eneste billede jeg lige kunne finde herinde.. Både hende og Zila gør det..

  • #5   29. jun 2008 Altså nu er jeg i tvivl...er det når den bøjer ind over ryggen, eller bare når den hænger der og slapper af? Det sidste er meget normalt - også for andre racer.

  • #6   29. jun 2008 Malou: Det at den knækker på midten og hænger ned af.. Beaglen er den eneste race jeg har set der kan knække halen midtpå ihvertfald.. De andre racer jeg har mødt, hænger halen enten helt nedad eller står helt op..

  • #7   29. jun 2008 Det er der nu ikke så meget underligt ved. Har set flere der racer der gør det, og det har slet ingen betydning. Det ligner lidt det køer kan gøde med deres hale ;0)

  • #8   30. jun 2008 Hejsa
    Carlas hale gør det også engang imellem, og jeg kan huske at et år vi var ved dr dyr kom hun på pencilin fordi det simpelthen var noget betændelse eller smerter.
    Det kan foreksempel komme hvis de svømmer og ikke er vandt til det, det er overanstrengelser.
    Carlas hale var bøjet helt ind under maven og så var hun rigtig dvask og så meget nedtrygt ud )-:


  • #9   30. jun 2008 Nej, nej, nej... der er forskel. Det der er på Aiyas billede er meget normale. Det Ditte R snakker om er det der kaldes "droptail". Droptail er noget der gør avs på de små venner. Drop tail går over af sig selv i løbet af nogle dage. Droptail kan komme ved, som Ditte R skriver, at hunden er ude at svømme. Nogle får det når de har været i bad mens andre får det af helt ukendte årsager. Ruby har haft det 2 gange. det er ikke noget man behøver behandle, bare lade hunden få ro. Det kan nærmest sammenlignes med en fostuvning. Men når det er droptail kan hunden slet ikke få halen op i den tid den har det - det gør for ondt.

  • #10   30. jun 2008 Nåe det var ikke det i mente sorry, men ja det gør avs på hunden og hårdt at se på som ejer (o:

  • #11   30. jun 2008 Meget avs :0(

Kommentér på:
Knæk på halen..

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce