745 visninger
|
Oprettet:
Eftermiddagskaffe på jobbet {{forumTopicSubject}}
Hej alle..
Jeg arbejder i en bank, og da vi arbejder længe om torsdagen, skiftes vi til at sørge for eftermiddags"kaffen"..
Det er nu blevet min tur, og derfor søger jeg jeres hjælp - I har jo altid så mange gode ideer herinde
Indtil videre har vi bl.a. fået cupcakes, franskbrød med rejer, leverpostej, frikadeller osv, diverse kager.
Jeg vil gerne finde på noget nyt, så vi ikke altid får det samme..
Det må ikke være alt for tungt, da vi først får det ved 16 tiden!
Glæder mig til at høre om alle jeres ideer
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.408
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
Spelt-frugt-boller (ca. 30 stk.)
7 dl lunken vand
400 g speltmel
800 g sigtet spelt
5 g gær (størrelse som en ært)
2 spsk. olivenolie
2 spsk. mørkt rørsukker
½ spsk. ingefær
2 spsk. kanel
½ dl appelsinsaft
1 strøgen spsk. havsalt
100 g tørrede, hakkede abrikoser
100 g tørrede, hakkede dadler
100 g tørrede, hakkede figner
100 g tørrede, hakkede rosiner
Første dag (aften) blandes alle ingredienser til en smidig dej.
Dejen står natten over på et lunt sted med et fugtigt klæde henover.
Næste dag blandes ekstra sigtet speltmele i dejen så den kan æltes rigtig godt
igennem.
Formes til boller som eftertæver ca. 15-20 min., eller til passende størrelse.
Bollerne bages i en 220° varm
Frugtboller
Mængde/antal pers: 30 stk
Ingredienser:
60 g smør
4 dl vand
4 dl mælk
1 pk gær
1 tsk salt
75 g cocktailbær ( hakkede )
75 g rosiner
75 g syltet appelsin ( kan købes færdig )
mel
æg til pensling
Fremgangsmåde:
Smelt smørret.
Rør gæren og salt ud i vand og mælk og tilsæt smørret. Tilsæt coctailbær, rosiner og appelsin og bland godt. Rør nu mel i til klumpen bliver fast men smidig. Tag dejen ud på bordet og ølt den godt igennem, den må ikke være for tør.
Sæt til hævning et lunt sted 1 time.
Del dejen i 30 stykker og form til boller, som lægges på bageplader med papir.
Lad bollerne hæve tildækket 1 time-1½ time afhængig af hvor store du vil have dem. Pensl med æg.
Bag bollerne midt i en 200 grader varm ovn i ca 15 minutter.
TIP:
Bollerne kan varieres i det uendelige, udskift blot frugtstykkerne med det fyld du bedst kan lide, det kunne feks. være chokolade eller hakkede soltørrede tomater eller måske ost og hvidløg. Prøv dig frem, du vil ikke fortryde det...
Opskriften er skrevet af: catwoman, 15-03-2002 19:54, redigeret: 16-03-2002 18:59 Andre opskrifter skrevet af catwoman
maj 2008
Følger: 10 Følgere: 9 Hunde: 1 Emner: 78 Svar: 170
Jeg fik ikke lige skrevet, at det IKKE er noget, jeg selv skal lave, men det skal blot købes!
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.177
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.870
maj 2008
Følger: 10 Følgere: 9 Hunde: 1 Emner: 78 Svar: 170
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.870
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.177
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
nov 2006
Følger: 14 Følgere: 15 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.423
Eftermiddagskaffe på jobbet
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside