{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  kinesisk, thai, indisk osv
  • #1   25. okt 2010 Jeg har ikke ligefrem nogle opskrifter da jeg altid bare eksperimenterer med de ting jeg nu har til rådighed. Men en gylden tråd er krydderier:
    masala krydderi til karryretter, ingefær, galangarod, 3. krydderi, citrongræs, oystersauce, soya, kokos, sesamolie, risvineddike m.m.

    Øvrige ingredienser: alt godt fra havet, kylling og andet kød, yoghurt (ikke til kinesisk eller thai), bambusskud, bønnespirer en masse andre grøntsager, frugt, sukker, rismel (til jævning), jasmin-eller basmatiris, kinesiske nudler, filodej til friturestegning.....


  • #2   26. okt 2010 Har ingen nøjagtige mål, man er nød til at smage sig lidt frem.
    Har en veninde med en thailandsk mor, hun har lært mig at lave disse :

    Glasnudler med svinekød.

    2 pakker glasnudler
    500 gram hakket svinekød
    Et halvt bundt bladselleri (skåret i små stykker)
    2 løg (I fine skiver)
    4-5 tomater (i fine skiver)
    Hvidløg
    et bundt frisk koriander.
    2-3 små chilier (alt efter hvad man kan lide)
    Fish sauce
    1 boullionterning
    Citronsaft (frisk)

    Bring en gryde med vand i kog, put glasnudlerne i, læg låg på og tag gryden af varmen. lad dem stå i det varme vand i 3 min, inden du hælder dem i en si, skyller dem med koldt vand og skærer lidt i det med en kniv eller klipper med en saks,

    Steg kødet indtil det har dannet en masse saft og er blevet hvidt.
    Put så mordet koriander, hvidløg og chili i.
    Put en bouillionterning i.
    Hæld citronsaft og en god sjat fiskesovs i.
    Smid løgene i og lad dem blive bløde.
    Bland tomater, bladselleri og glasnudler i og lad det varme igennem.


    Caw Pat

    300-500 gram svinekoteletter.
    En stor portion kogte ris
    2-3 løg i fine skiver.
    et halvt bundt frisk koriander
    4-5 fed hvidløg
    3-4 chilier
    Citronsaft
    Hvid soya
    bouliionterning

    Steg koteletterne hvide.
    Put det mortede koriander, hvidløg og chili i (Husk at gemme noget af det til senere !
    Hæld en god sjat hvid soya i og smid terningen i.
    Smag til. Det skal være stærkt og salt.
    Put løgene i og lad dem blive bløde.
    Bland de kogte, varme ris i.

    Lav så en blanding med citronsaft og det sidste af det mortede hvidløg, chili og koriander i.
    Dette kan hældes over, når man har taget en portion.


    Tigerrejer

    Hvidløg
    frisk koriander
    Maggi
    Tigerrejer (Husk, at køber du dem rå skal de pilles og renses)
    Olie

    Varm olie olie op i en pande.
    Brun hvidløget (i må tern).
    Steg rejerne lyserøde.
    Hæld lidt maggie og den friske koriander over.

    Man kan også droppe olien, maggie og koriander og stege dem i sweet chilisovs med frisk hvidløg. Uhhm smiley


    Thai frikadeller.

    500 gram svinefars
    1 æg
    lidt mel
    masser af hakket hvidløg.
    lidt maggie.

    Bland farsen og form dem til små frikadeller.
    Steges i rigeligt med olie, så de bliver sprøde.

    Spises med ris, der er hældt lidt maggie på eller en blanding af citronsaft, hvidløg, fishsauce og hvidløg.


    Det er lige dem, jeg kan huske lige nu smiley


  • #3   27. okt 2010 En ret, jeg fik, da jeg var i Kina og er så nem og smager så godt...

    Rejer (de store) eller kylling svitses sammen med forårsløg i få min. (kylling lidt længere end rejerne)
    Tilsæt noget af den søde chilisauce man ka købe på flaske

    Drys med cashew- og peanuts - gerne ristede og mange.

    Server med ris eller nudler.


Kommentér på:
kinesisk, thai, indisk osv

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce