4.651 visninger
|
Oprettet:
Hundemutter - nu med dkk racevinder .
Tilmeldt:
6. mar 2008 Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.037
Tilmeldt:
6. mar 2008 Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.037
jeg siger hvidkål - hvad siger du så {{forumTopicSubject}}
og prut gælder ikke. der er de smukkeste hvidkål fremme lige nu. og jeg eeeeelsker dem. men er sku så traditionel med dem.
hit lige med de allerbedste opskrift med hvidkål
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.748
ellers en kålsalat med hvidkål og ananas, smager rigitg friskt...
jan 2006
Følger: 20 Følgere: 20 Hunde: 7 Emner: 81 Svar: 1.465
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.037
men vil så gerne prøve noget nyt.
har tænkt -
wok
forårsruller (hvilket jeg helt sikkert skal prøve at lave i morgen)
salater.
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Brunkål
Byttel
kåldolmer
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.748
karrygryde, byttel? hvad er det`?
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Byttel er en sønderjysk egnsret med fars og hvidkål kogt i en form i et vandbad.
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.748
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Også med hvid sovs og kartofler..
jan 2006
Følger: 20 Følgere: 20 Hunde: 7 Emner: 81 Svar: 1.465
Hvidkålssuppe er nu også godt.
Hvidkålssalat lavede jeg også en del for år tilbage. Hvildkål snittet i tern, rosiner, ananas og hakket æg.
Dressing: creme fraiche, koncentreret tomatpure, citronsaft, hvidløg,salt og pebber.
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
Stuvet hvidkål (til f.eks. pølser, medister, frikadeller eller hamburgerryg)
Indonesisk hvidkålslat: Fintsnittet hvidkål, sukker, ristet kokosmel og evt. peanuts, samt citronsaft.
Råkost af hvidkål, filleteret appelsin, røde æbler og nødder.
Hvidkål blandet med rodfrugter ligesom til bagte rodfrugter.
nov 2007
Følger: 26 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 542 Svar: 10.735
Mums... mine tænder løber i vand når jeg tænker på hvor godt det smagte... en eller anden dag på jeg prøve selv.... selvom det er lidt af en portion når der kun er mig til at spise det...
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
Kan ikke lide tilberedt kål *S*
Elsker til gengæld råt hvid-, rød- og blomkål :o)
feb 2007
Følger: 65 Følgere: 58 Hunde: 3 Emner: 56 Svar: 863
2000 g. hvidkål
3 tsk. salt pr. liter kogevand
100 g. smør
3 dl. piskefløde
salt
hvid peber
Del æ hvidkål i 4 - 8 stykker. Fjern de yderste grove blade og æ stok. Kom æ kål i vand, tilsæt salt og kog den godt mør, det tager ca. 1 time.
Ta æ Kål op i en si og la den dryp godt af. Vrid æ kål fri for vand i rene viskestykker.
Hak æ kålmasse en gang igennem kødmaskin el. hak den godt m.kniv.
Smelt æ smør i en tykbundet gryde og tilsæt kål. Rør så meget fløde i, at æ kål har en passende tykkelse. Den skal være som en ret tyk stuvning. Varm æ kål igennem ved svag varme. Hvis æ varm er for stærk, brænder æ kål o. Smag til med salt og friskkværnet hvid peber.
Severes gerne med kanelsukker men der er ik ret mange der ka li kanelsukker o hvidålen.
OVERSÆTTELSE :)
2000 g. hvidkål
3 tsk. salt pr. liter kogevand
Endvidere:
100 g. smør
3 dl. piskefløde
salt
hvid peber
Del hvidkålen i 4 - 8 stykker. Fjern de yderste grove blade og stokken. Kom kålen i vand, tilsæt salt og kog den godt mør, det tager ca. 1 time.
Tag Kålen op i en sigte og lad den dryppe godt af. Vrid kålen fri for vand i rene viskestykker.
Hak kålmassen en gang igennem kødmaskinen.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt kål. Rør så meget fløde i, at kålen har en passende tykkelse. Den skal være som en ret tyk stuvning. Varm kålen igennem ved svag varme. Hvis varmen er for stærk, brænder kålen på. Smag til med salt og friskkværnet hvid peber.
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.037
tror jeg jeg vil prøve en dag.
i dag har den stået på den klassiske - stuvede hvidkål og deller -- ummmmm
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.037
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.936
Snit kålen i fine strimler og svits den evt lynhurtigt. Ned i et fad og derpå kogt, pillet kylling i småstykker. På toppen af det lægges bambusskud og det hele overhældets med en karrysovs lavet nogenlunde som den, man bruger til boller i karry - evt. lidt tyndere (fadet skal ikke være fyldt med sovs, men det skal sive ned gennem retten. Til sidst drysses det med smuttede mandler og så i ovnen til kålen er mør. Serveres med ris.
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
Stuvet hvidkål
Hvidkålsrouletter
Fyldt hvidkål (har dog kun fået dette et par gange for mange år siden, da min mor levede)
Råkostsalat
Sund slik til at gå og gnaske af :o)
apr 2007
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 1 Emner: 84 Svar: 498
Patricia... Hvad er en kåldolmer ?
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
Jeg fik lige en ide: Kan man ikke lave indbagte hvidkålstykker ligesom man laver friturestegte løgringe (onion rings)?
Og så er der selvfølgelig Sauerkraut og eddikesyltet peberfrugt, hvidkål og løg (kan købes på glas i Tyskland). Sidstnævnte har jeg prøvet at lave, og det smager faktisk rigtig godt til stegte kødretter.
apr 2007
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 1 Emner: 84 Svar: 498
Okay, jeg har aldrig hørt navnet før men så blev jeg det klogere
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Men jeg har set, at folk laver dem helt forskelligt. Nogle får en fin hvid sovs, andre en brun sovs - nogle nøjes med at koge dem, hvor jeg vælger at brune dolmerne kraftigt.
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Der kan man bare se...
Hvor henne i landet kommer din mor fra?
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
nov 2006
Følger: 15 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.424
Ellers tilslutter jeg mig stuvet hvidkål og hvidkålsruller
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Det gør de slet ikke i min nordsjællandske familie og heller ikke den sønderjyske del....
nov 2006
Følger: 15 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.424
feb 2007
Følger: 65 Følgere: 58 Hunde: 3 Emner: 56 Svar: 863
Hvis dine sønderjyske aner ikke strør kanelsukker på deres hvidkål er de vist tilflyttere.
jeg er født og opvokset på Als,tilflyttet til jylland og boet 5 forskeldige steder af mit liv i det sønderjyske,alle jeg kender el.har kendt har spist stuvet hvidkål el.ægte sønderjysk hvidkål m.kanelsukker.
apr 2007
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 1 Emner: 84 Svar: 498
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.830
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Janni&Lars.
Sådan som jeg gør det er det nemt, synes jeg. Lidt bøvlet med at pakke ind, naturligvis, men ikke så krævende.
Rører fars som til frikadeller.
Lægger et stort hvidkål i blød i kogende vand, og løsner et blad ad gangen.
Klipper stokken væk fra hvert enkelt blad, og laver en pakke med en skefuld kød i midten.
Det bindes med bomuldstråd.
Så bruner jeg dem kraftigt - hælder over med vand og lader dem koge en times tid.
VUPTI.
jeg siger hvidkål - hvad siger du så
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside