7.163 visninger
|
Oprettet:
Billige gode gryderetter {{forumTopicSubject}}
Ja, nu skal jeg spare.. og spare mere end jeg allerede gør..
Så jeg skal have gang i nogle gode mættende gryderetter, som meget gerne må være meget billige
Ingen ost og fisk.. Er lidt kræsen, så må godt være lidt "gammel dansk mad"
apr 2007
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 1 Emner: 84 Svar: 498
maj 2008
Følger: 10 Følgere: 9 Hunde: 1 Emner: 78 Svar: 170
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
Jeg gad godt have en opskrift på svinekød i karry, som man får i en kinesisk restaurant...
mar 2009
Følger: 6 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 41 Svar: 382
meget lækker ret!
mar 2009
Følger: 6 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 41 Svar: 382
ellers denne hjemmeside. Der kan du taste hvor mange personer retten er til, og den regulerer mængden... den viser også hvad retten koster pr person!
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
1: med oksekød og kål
hakket oksekød
hakket hvidkål
gulerod i strimler eller groftrevet
løg + evt hvidløg (hakket)
olie til stegning
Peber, paprika. spidskomen samt salt og evt. en bouillonterning opløst i kogende vand eller bare vand
Kogte ris
Svits kødet og derefter løg og kydderier, tilsæt de øvrige ingridienser undtagen bouillon/vand. Når det hele er godt brunet og dufter tilsættes lidt bouillon/vand og lad det stå og simre lidt. Man kan så blande risen i eller servere ved siden af.
Billig kyllingeret:
Frosne kyllingestykker
løg
peberfrugt
gulerod
kinakål
evt. ananas fra dåse
soyasauce
carrypulver
ingefærpulver
vand
Maizenamel
Kogte ris
olie til stegning
Kyllingestykkerne forkoges i microovn og steges til de er let gyldne (tag kyllingerne op)
brun løg, peberfrugt og gulerod samt krydderier.Tag det op af gryden. Hæls lidt soyasauce og vand i gryden/wok'en og giv det et opkog, jævn med maizena. Tilsæt ananas, kinakål og de allerede stegte ingr.. Lad det lige varme igennem, smag til med salt, sukker, soya og server til ris eller risnudler.
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
Oksekødretten kan også (hvis du ikke har blandet risen i) bruges i pandekager dagen efter. Du kan evt. varme den sammen med en dåse chilibønner og evt. tilsætte mere chili....
Jeg er selv en fattigrøv, så meget økonomisk med min madlavning.
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
nov 2007
Følger: 26 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 542 Svar: 10.735
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
Øllebrød
Brasede kartofler med løg og pølser + ketchup
Kartoffelmos m. brændende kærlighed (jeg spiser dog ikke selv kartoffelmos, så har ikke en opskrift)
Biksemad (Brasede kartofler med stegte kødrester og eller bacon/skinke, engelsk sovs, ketchup spejlæg og rødbeder)
Stegte ris med grøntsagsblanding:
Kogte ris, 1 portion blandede frosne grøntsager, 50 gr. rejer eller skinke, løg lidt soya og 1 bouillontern. som risen koger i samt olie og lidt ingefær.
svits rejer/skinke og grøntsagerne i en gryde, bland risen i og svits med. tilsæt evt. 1-2 rå æg som røres i blandingen til de stivner let og server med soyasauce og evt. brød.
Æggekage med bacon serveret med purløg, tomater og rugbrød til.
Toast med baked beans
Råkostsalat til alle retter (gulerødder, hvidkål, æbler, agurk, rosiner og så bare en marinade af citronsaft, salt og sukker og hvad du kan lide)
Ej, nu skal jeg nok holde....
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
Jeg får meget biksemad og brændende kærlighed
dec 2008
Følger: 24 Følgere: 23 Hunde: 3 Emner: 366 Svar: 1.817
jan 2006
Følger: 20 Følgere: 20 Hunde: 7 Emner: 81 Svar: 1.465
Brunes sammen med løg og æbler+ krydderier.....karry skal der i.
Når det er brunet tilsættes væske ( jeg er jo til piskefløde LOL ) men ellers vand, boullion.
Når kødet er færdigt tilsættes bønnespirer og kokos mel.
Serveres med ris.
dec 2008
Følger: 24 Følgere: 23 Hunde: 3 Emner: 366 Svar: 1.817
hardu en opskrift på øllebrød
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
Kartofler, gulerødder, pastinak, squash og løg skæres i passende stykker og lægges i et ildfast fad. Tilsættes buillon, peber og estragon så det dækker knap havvejs op.
Lav en frikadellefars og fordel ovenpå. Drys med lidt rasp og et par smørklatter
Steges i ovnen ved 180-200 gr. ca 45 min
Kan sagtens fryses og varmes en anden dag.
dec 2008
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 384 Svar: 8.658
Jeg spiser ofte grød som f.eks øllebrød, havregrød og risengrød. Øllebrød køber jeg i pulverform, men havregrød og risengrød laver jeg fra bunden..
Risengrøden kan spises i et par dage, og derefter laves til klatkager..
jeg får ikke kød hver dag, og når jeg gør, bruger jeg mindre end normalt.
Hvis jeg f.eks laver en gang kødsovs hvor folk normalt ville bruge 400-500 g. kød, bruger jeg omkring 250-300 og revne gulerødder for resten..
Det er sundere, godt for maven, og billigere..
Skift alle drikkevarer ud med vand (hvis du ikke allerede har gjort det) og brug saft som forkælelse i stedet for sodavand. Jeg har vænnet mig til at drikke tynd saft, så det også holder længere..
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
Jeg får heller ikke kød hver dag. Langt fra.. Men lever ret ensformigt og usundt.. Ville godt leve lidt sundere og varieret
Problemet med vand er at jeg så bare ikke drikker.. Jeg synes vand er kedeligt.. Men jeg har gjort det, at jeg nu køber hyldeblomstsaft og blander, så jeg får saftevand i løbet af ugen (derhjemme) og så drikker jeg te på job.
dec 2008
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 384 Svar: 8.658
jeg er også kræsen, men man er jo aldrig kræsen på samme måde!
Det tog mig lang tid at lære at drikke vand..
Jeg har altid 0-5 litersflasker i køleskabet, helt op af bagvæggen så de bliver drønkolde! Kan kun drikke rigtig koldt vand nemlig!..
Den med saftevand er go, for det er altså billigere end sodavand..
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
Ja jeg er sgi besværlig, sorry
nov 2004
Følger: 6 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 220 Svar: 1.227
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/prislag/billig_mad-2.php?id2=40
nov 2004
Følger: 6 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 220 Svar: 1.227
nov 2004
Følger: 6 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 220 Svar: 1.227
Når jeg laver retten, så skal jeg jo mætte 5 maver men hvis du er alene, så kan du jo enten lave en mindre portion, eller også har du mad til 2 dage i min opskrift
Ingredienser:
3 dåser baked beans ( jeg køber dem i fakta)
2 mellem store løg
2 fed hvidløg
2 terninger hønsebouillon
4 - 5 stængler bladselleri
½ røget medister ( eller anden pølse - gerne en krydret pølse)
1 wok blanding fra fakta ( det er en pose frosne grøntsager - blandingen indeholder sukkerærter, majs, peberfrugt, gulerod)
1 spsk god olie til stegning.
Sådan gør man:
Løg og hvidløg skæres i passende stykker, og bladselleri-stænglerne skæres i stykker på ca 1 cm.
Olien varmes i en gryde ( gerne en stegegryde) løg, hvidløg og bladselleri hældes i gryden, når olien er varm, og her skal de steges, til løgene er næsten klare i farven - så tilsættes posen med de frosne grøntsager og pølsen ( pølsen skal være skåret i passende skiver) - når de frosne grøntsager næsten har fået varmen, hældes bønnerne i gryden ( husk at væden/sovsen som bønnerne ligger i, det skal med i gryden ) de 2 boullion terninger smuldres ned i gryden, og retten skal nu bare simre til grøntsager og pølsen er ordentligt gennemvarme.
Man kan spise retten som den er, eller man kan hælde ekstra væde ved, og så spise ris til. Man kan også sagtens undlade at komme pølse eller anden form for kød i retten retten smager også godt med en smule frisk chili i
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.883
nov 2004
Følger: 6 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 220 Svar: 1.227
apr 2020
Følger: 1 Svar: 1
Jeg bruger denne opskrifter på koteletter i fad https://www.vores-opskrifter.dk/koteletter-i-fad/
Billige gode gryderetter
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside