1.202 visninger
|
Oprettet:
Nytårsmad {{forumTopicSubject}}
-Og ja... jeg er lidt mad-fikseret lige nu - men nogle der evt. har et forslag til noget rigitgt lækkert mad til nytårsaften - ikke noget traditionelt, og ikke noget kedeligt. En eller anden gourmet-ret???
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.682
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.617
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.682
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.419
Selvom jeg gerne vil have ideer til nytårsmad, så ville et godt råd til at lave risengrød være dejligt- Brænder altid skidtet på!!!
("mine" SFO-børn har dæleme ikke fået noget i dag efter alt det slik og chips de har grovædt hele dagen:-))
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.419
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.419
Fondue er også super hyggeligt:-) - (hvis kæresten bare ikke var så fedt-forskrækket) - men liiiige nytårsaften skal det både være hyggeligt OG goumet-mad:-)
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.682
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.617
Man koger risene op under oprøring i koldt vand. Så snart de koger, slukker man for blusset og lader risene stå. Efter ½ time tænder man for blusset igen og rører til risene koger. Så snart den første "kogeboble" kommer til overfladen, slukker man og lader risene stå minimum ½ time endnu. Derefter rører man mælk eller fløde i, alt efter smag og risengrøden er færdig:-))
Til 200 g. ris brugte jeg 1 liter vand og fløde/mælk på øjemål:-))
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.682
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.617
Jeps.......Meget nemmere. Og min kære mand, som er opvokset med "moars" traditionelle kødgryder i østjylland og derfor er ekstremt kræsen, var vild med den......*GG* Så jeg kan KUN sige god for opskriften:-))
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.682
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.617
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.617
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.682
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.617
Var så lidt:-)) Bare et held at han lige kom, da jeg var ved at koge risene op.......*GG*
aug 2005
Følger: 5 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 32 Svar: 784
en lækker dessert er jo panna cotta og her taler vi jo lavet fra bunden med en frugt colis det er bare nam nam
sep 2006
Følger: 64 Følgere: 52 Hunde: 2 Emner: 329 Svar: 5.383
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
finder lige opskriften frem sig til hvis du er intereseret.
MUMS
dec 2006
Følger: 16 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 39 Svar: 779
Må jeg ikke bede om opskriften på dine fasaner ?? Har lige fået 10 stk. i min fryser.
God jul til alle og et godt nytår.
sep 2006
Følger: 64 Følgere: 52 Hunde: 2 Emner: 329 Svar: 5.383
sep 2006
Følger: 64 Følgere: 52 Hunde: 2 Emner: 329 Svar: 5.383
(evt. agerhøns, skovduer, vildænder)
2 fasaner, ikke flåede
50 g smør
50 g grofthakkede nøddekerner
2 spsk mel
ca. 3-4 dl kogekraft fra lår, evt. ryg
kulør
2½ dl piskefløde
ca. 1 tsk myseost (fandt jeg i netto i 500 g-pakning, kan fryses)
salt, peber
ca. 1 tsk rønnebærgele (jeg bruger ribsgele)
Tilbehør: kartofler og tranebærkompot (se senere) eller waldorfsalat
Del fasanen.
Kog lårene møre ca. 1 t.
Brun stykkerne og læg dem i et ovnfast fad. Svits nøddekernerne i gryden. Drys mel over og rør til det er opsuget. Tilsæt kogekraften fra lår, kulør, myseost, gelé og piskefløde. Kog sovsen igennem og smag til med salt og peber. Hæld sovsen over fasanstykkerne i fadet.
Dæk med folie og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 min. (jeg plejer at stege dem 30 min.)
Tranebærkompot til 12 personer:
1,2 l vand
250g sukker
ca. 350 g frosne tranebær (jeg har også brugt tørrede, nu har jeg lige fundet friske tranebær i Aktiv Super og vil prøve dem)
5 faste, modne og uskrællede pærer i tynde både (ca. 750 g)
Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt tranebær og pærer. Kog dem under svag varme og under låg i ca. 3 min. Tag frugterne op med en hulske og gem dem. Kog lagen ind ved kraftig varme, uden låg, til der der ca. 3 dl tilbage. Hæld 2½ dl varm lage over frugterne (resten kan evt. kommes i sovsen efter behag). Lad kompotten trække tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Velbekomme.
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.617
Nope......Det er nemlig dets marte, for det er jo altid mælken/fløden der brænder på. Jeg hælder det i til sidst (når risene er færdige) og rører rundt:-))
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.617
LOL......Det syntes jeg også da denne far fortalte det..LOL Og jeg tænkte" Ja ja, om en times tid står jeg og skal fodre 130 unger af med noget ubrugeligt rismiskmask". Men jeg blev enig med mig selv om at prøve det og det virkede altså.....Selvom det ikke ser sådanne ud i starten. Men kog det op under omrøring. Sluk, men lad det stå på pladen. Omrør og kog op efter ca. ½ time. Så snart det koger, slukker du, lægger låg på og lader det stå på blusset i ½-1 time:-))
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
Kogte 500 g ris op i 2½ liter vand - lod det stå ½ time på slukket blus.
kogte det så op igen og lod det igen stå ½ time på slukket blus.
kom derefter ca ½ liter fløde og ½ liter sødmælk i og lidt salt og hele familien guffede det i sig - Mums
så til alle andre - det er bare så nemt og smager lækkert!
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.617
DET er jeg glad for at høre........Måske man skulle poste opskriften ude i Forum?? Tror du at det vil være en ide??
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
Nytårsmad
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside