{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.444 visninger | Oprettet:

Hvalp der bider og snerrer {{forumTopicSubject}}

Min nye hund Conan på 12 uger har nu bidt mig og snerret grumt af mig 2 gange i forbindelse med jeg har givet ham kødben.Det er foregået på den måde at jeg har givet ham samt de andre hunde okseben i haven og jeg ville ae ham mens han spiste benet.Han reagere meget voldsomt med bid og dyb brummen,snerren.Jeg vil gerne have at alle mine hunde kan blive rørt mens de spiser og har mad-ben-whatever.Også fordi jeg har børn i alle str.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp der bider og snerrer
  • #1   12. mar 2008 mange hunde kan ikke lide hvis man tager deres mad (især ben) Det er en helt normal reaktion;O)

  • #2   12. mar 2008 Udover det så piver han bare man tager ham forsigtigt i halsbåndet og hvis jeg rykker ham ved at løfte ham halvvejs så brummer han af mig.

  • #3   12. mar 2008 er lige med på en lytter...
    det kan godt være at det er en normal reaktion, og har set det før... men mener absolut at det skal stoppes.. da der er børn i nærheden og det kan udvikle sig til det værrer når han blir større..
    smiley knus til conan og toka...


  • #4   12. mar 2008 jeg er 15 år smiley Det er hundens natur og kan ikke se hvorfor man skal tage det fra dem (ved godt små børn synes det er sjovt) men det tager tid at lærer en hund at man godt må tage det fra ham/hende; ¨
    1) du sætter dig ned ved siden af hunden, så sætter du dig så tæt på du kan mens du roser hunden. Så sætter du dig endnu tættere på mens du stadig roser den.
    Når du kommer helt hen aer du forsigtigt hunden, og jo mere hunden føler sig tryg jo længere kan du gå.
    Til sidst kan du prøve at se om hunden vil lade dig tage benet.


  • #5   12. mar 2008 'Team'Tasso'&'Tanja'<3 '
    hvis du læste hvad jeg skrev så var det ikke at jeg tog benet,det var at jeg aede ham mens han havde det


  • #6   12. mar 2008 Hvis hvalpen bider, kan du gøre som hans mor ville have gjort, nemlig tage fat om hele hans snude (uden at klemme til) og knurre ad ham. Det kan være mangel på respekt for dig, og han er nødt til at lære at det er dig der bestemmer.

  • #7   12. mar 2008 team tasso: jeg er enig i at det tager tid at lære hunden at komme i nærheden.. men man er som ejer af hunden nød til at være "lederen"... ellers kan det udvikle sig til at han måske bider fra sig og det er ik så rart at ha en hund der snerrer eller bider ud når man nærmer sig den -slet ik når den blir 85 kg tung....
    jeg mener at det er det er farligt at en hund ik han ha andre i nærheden blandt mad.. el.l. og at man ik kan røre den...imens...
    det er ik sikkert at børnene er opmærksom på at hunden siger fra og det kan gå helt galt..
    jeg ville nødig ha en hund der bestemmer over mig.. smiley


  • #8   12. mar 2008 nårh, undskyld. men det er samme princip;O) Hunden skal være tryg før du kan gøre noget, det er det vigtigste smiley
    Men ellers er det som det andet ^^ sæt dig stille og roligt hen til hunden og når den er rolig (husk at rose) så kan du stille og rogligt ae den ;O) Håber det var det?


  • #9   12. mar 2008 mener også at det måske er mangel på respekt.. men det kan også være mangel på trykhed i et nyt hjem.. hvor han lige skal finde ud af hvem der er "mor" og hvem der bestemmer...
    det er vigtigt at bygge et stærkt bånd til hunden, af kærlighed og masser af ros(ik når han snerrer self.) i starten (øv noget kontakt)... ellers er den nok ligeglad med om man truer den eller ej..
    det skal være en fast men kærlig hånd.. (talemåde)
    smiley


  • #10   12. mar 2008 diana p: god øvelse... det ville være en god måde at tage opmærksomheden fra kødbenet.. så er der "noget ved det" for ham..

  • #11   12. mar 2008 Mnage hvalpe der bider og snerre over mad har været vant til at skulle kæmpe om maden fra opdrætteren af.
    Du kan eventuelt smide nogle godbidder når du går forbi når hunden ligger med mad eller kødben og så efterhånden (det tager tid) gå tættere på for til slut at kunne side og holde i den anden ende af benet (uden at tage det).
    På denne måde lære hunden at det ikke er noget negativt når du kommer i nærheden og at du ikke vil tage benet fra den.
    Bliver det på noget tidspunkt nødvendigt at tage det fra den byt da med en ekstra lækker godbid.


  • #12   12. mar 2008 Jeg har også en hvalp og hun gjorde det samme i starten hvis man irettesat hende, eller flyttede hende fra noget hun ikke måtte. Min opfattelse sagde at det var "mangel på respekt" så vi sagde højt NEJ og tog fat i hende (som Susanne beskriver) så hun forstod at DET ville vi ikke være med til. Hun gloede noget den første gang jeg knurrede af hende kan du tro smiley

    Det er MEGET sjældent at hun knurrer ved skæld ud nu...men når hun gør, så får hun lige en "refresher" og så er det overstået igen.

    Shanti er meeeget mad glad, men jeg har altid kunne tage både mad skål og ben fra hende uden problemer.
    Hun var en af de stærke i kuldet, så vi vidste at det ville give noget ekstra "opdragelse" og det kræver sin tålmodighed nogle gange. Jeg mener at man er nød til at vise tydelig lederskab overfor dem allerede fra hvalpealderen så det ikke går galt senere.

    Jeg træner også SLIP kommandoen med Shanti, for som hvalpe jo er har hun det med at gnave i ALT og ikke altid lige noget vi andre synes hun skal gnave i. Det foregår også som "bytteleg" hvor hun slipper "genstanden" får ros og en godbid. Derefter kan hun evt få genstanden tilbage (hvis det nu er noget hun godt må gnave i).


  • #13   12. mar 2008 Susanne M - den metode vil højst sandsynligt gøre adførden værre da hunden så lærer at der virkelig sker noget slemt når ejeren kommer i nærheden.

    Hvis hunden knurrer så gå væk og gå et skridt tilbage med afstanden inden du smider en godbid. Hunden skal lære at dens grænser bliver respekteret så et bid ikke bliver nødvendigt og at det er hyggeligt og rart at du er i nærheden.


  • #14   12. mar 2008 Vi har i vores tid som kennel haft 14 kuld hvalpe, og jeg har nu aldrig set at en hvalp bliver bange for sin mor hvis hun straffer den på denne måde, du kopierer sådan set bare hundens egen metode.

  • #15   12. mar 2008 Tak Sonia........
    Dét jeg ved, har jeg lært af Frank (kennelfatter her) som er uddannet DKK-instruktør. (hvalpe og unghunde træning)


  • #16   12. mar 2008 For en 12ugers hvalp handler intet om dominans

  • #17   12. mar 2008 Ja hvalpene indbyrdes, men hvalpe har altid respekt for de ældre hunde såvel som for mennesker. Desuden har jeg aldrig set en mor-hund sætte sin hvalp på plads for at forsvare sin mad. Måske hvis den tager hendes, men hvis den har noget ville mor-hund aldrig prøve at tage det fra den. Det er en uskreven regel blandt hunde at man ikke tager noget andre har med mindre de går fra det.

  • #18   12. mar 2008 He he, det kommer sgi' meget an på hvor madglad moren er.

  • #19   13. mar 2008 Jeg gir dig helt ret Sonja, det er også min erfaring, men da jeg nævnte det forleden dag, da jeg fortalte om hvordan jeg havde måtte sætte min ca.12 ugers hvalp lidt på plads, fik jeg tudet huden fuld af jeg var oldnordisk i mine opdragelsesmetoder osv. fordi jeg bruger hundenes egen opdragelses metoder på dem. Til trods for at 2 af mine hunde er 35% rene ulve, så var der også nogle der var så kloge at sige, at sådan gjorde ulve og hunde slet ikke, de var ikke dominerende/dominante, i den alder, hvilket de bestemt er..Men nu har jeg også kun haft hunde i 40år, så derfor vidste jeg ikke noget om deres natur, og var derfor som sagt oldnordisk i mine opdragelsesmetoder..Ggg..For når man behandler hundene som hunde, kan man åbenbart ikke kende til de nyeste metoder indenfor hundeoopdragelse..
    LOL.Emnet et er sjovere end børneopdragelse..Griner..;o)


  • #20   13. mar 2008 Jeg synes at uanset hvad så SKAL man kunne tage mad eller lignene fra en hund... også for at de ved hvem der bestemmer... sådan er det jo også i en hundeflok, at flokkens føre kan gå hen og tage mad for en som ligger længere nede i rangordenen...

    (ikke fordi det er noget jeg gør meget i ) smiley

    så du skal bare være hård, og lære ham at du både må røre ham og tage benet fra ham hvis det er...

    Bare min mening..


  • #21   13. mar 2008 Hej vov smiley

    Da min hund var hvalp gjorde jeg det, at jeg en gang i mellem gav hende en lækker godbid i forbindelse med at hun spiste.

    Hun er nu to år og har ALDRIG knurret af mig eller andre hvis noget bliver taget fra hende, og har heller ikke vist stift kropssprog eller andet der viser at hun eventuelt ikke synes at det er ok at hendes mad fjernes.

    Hvorfor? Fordi hun har oplevet, at forbinde mig og andre med noget positivt når hun spiser. Og det har givet hende tillid til mig.

    Hvis du har lyst til at følge det eksempel, så er det en god ide at gøre det en gang i mellem og ikke kun med benet.

    Mens han spiser sit tørfoder, så går du bare forbi uden at kigge på ham og dropper en godbid i maden (det skal helst være noget, som er bedre end det han spiser).

    Med benet, så kan du starte med at droppe en godbid og gå videre, ligesom med hans foder. Efterhånden kan du udvide det til bytteleg - hvor du får (ikke tager) benet fra ham mens han får en godbid. Giv benet tilbage til ham med det samme.

    Du skal selvfølgelig holde øje med hvor hans grænse er, som du går frem. Hvis han er usikker på din hensigt og knurrer allerede når du er en meter fra ham, så betyder det at du ikke skal droppe godbidden ved hans ansigt endnu, men i stedet BAG denne meter (=bag grænsen), Og som hans tillid vokser og grænsen flyttes, kommer du tættere smiley

    Knurren er et udtryk for usikkerhed/mistillid i denne situation, mener jeg.

    I hundeverdene er det hans 'ejendom' (benet). Selv en voksen hund ville respekterer hans ret til denne ejendom. Det at vi, som mennesker, ikke respekterer denne ret har kun negative konsekvenser. Han reagerer som en sund hund.

    IMen kan finde et samarbejde, der gør, at han synes det er helt ok at du ikke følger 'hundens' norm.

    Så finder han ud af, at du er en han kan stole på, og at du er en som forstår og respekterer hans regler som hund.

    Held og lykke med din dejlige hvalp...ja, jeg synes faktisk du skal være stolt at at han snakker hundsk ret fint og at han forsøger at fortælle dig, at det er underligt du vil have hans mad smiley :)


  • #22   13. mar 2008 Det er rigtig at en Alfa kan finde på at ta mad fra en omega, men det ses som regel kun hos vilde dyr "ulve/vildhunde/hyænehunde osv.osv, da tamdyr jo normalt får mad nok. Men Når det sker at en Alfa tar maden fra "altid den lavst rangerende Omegaen" så er det KUN pga. der er mangel på føde, ellers sker det aldrig, for selv de lavest rangerende vil knurre af alfaen for at prøve at beholde sin mad, så igen er det kun når de virkeligt sulter at Alfaen ignorere omegaens knurren og tar dens mad..

  • #23   13. mar 2008 Hej Anita,

    Jeg er enig med dig i at forholdene eller reglerne mellem hundene ændrer sig når de bliver pressede - f.eks. ved at der ikke er nok mad.

    Når flokkens liv er i ubalance, så kommer nogle af reglerne også i ubalance...hvis man kan sige det sådan.

    Når man ejer hunde, så skal man jo gerne skabe et flokliv, hvor der er balance...hvilket de fleste af os gør ved at skaffe mad, vand, motion, aktiviteter, socialisering, osv. Og her synes jeg, det også er vigtig, at man så respekterer hundens regler, som en del af at skabe balance for flokken.


  • #24   13. mar 2008 Helt enig bølleby, det er en af mine egne grundregler, at netop lade hundene leve så normalt som muligt, nøjagtigt som hvis de levede vildt. Heldigvis er vi mennesker, "de fleste af os" så gode ved vore dyr at de får så meget mad, at mange slet ikke tænker over/oplever dette problem.
    Nu har alle mine hunde altid haft adgang til både mad og vand 24/7, så der har aldrig været probs andet end at jeg ikke vidste hvor meget hver hund spiste, men så længe at alle er raske og har fin pels og normal tykkelse, "hverken for tyk el. tynd" så trr jeg at de har det fint med denne fdermåde. Den er så ike helt som vilde dyr b´vlle leve da de jo ikke har mad konstant, men på alle andre måder lever mine som en meget velfungerende flok..ss..


  • #25   13. mar 2008 Det er langt fra sikkert at det har noget som helst at gøre med dominans. Mit bud vil være at hunden er usikker, og ik stoler nok på dig.
    Gør ham tryg ved at have dig i nærheden når han har mad.
    Hold evt benet, eller start med at gøre som Mathilde beskriver.


  • #26   13. mar 2008 Jeg er meget enig med Susanne M, Sonia & Anita.

    Vedr. at udvise dominans som hvalp kan jeg oplyse at Shanti (4 mdr gammel) "humper" Blade på 4 år når han ligger og forsøger at sove og hun gerne vil lege.
    Er det ikke forsøg på at dominere ham?


  • #27   13. mar 2008 Vanja - Det skal jeg ikke kunne svare på. Nogle mener det er dominans, andre mener det er nydelse, men der er intet nyere forskning der kan bevise nogle af delene.

    Men når hvalpen er 4mdr gammel er den jo også ved at være i "hormon-alder".


  • #28   13. mar 2008 Mener også humpning kan betyde stress.
    Men det synes jeg da slet ik har nogen sammenhæng med trådstarterens problematik., hvor jeg nægter at tro at der er tale om dominans.


  • #29   13. mar 2008 vores baloo har "humpet" fra han var 9 uger... det er ved at gå i sig selv igen..
    min træner sagde at det ku både være: leg, dominans og noget sexuelt.... dvs 3 forskellige ting...
    han gør det kun når han leger vildt med andre hunde og i starten vil jeg mene det er leg...
    nu han er blevet større er det nok mere dominans..
    tror bestemt ik det er stress... han er yderst velfungerende og afslappet og er den nemmeste hund jeg længe har set...
    ved godt at det ik har så meget med trådens start at gøre - men alligevel lidt... smiley
    det handler jo om at få en velfungerende hund og arbejde med den..


  • #30   13. mar 2008 i øvrigt slog jeg lige op i det store hunde-leksikon på 415 sider.
    Det står under emnet Dominans :
    "Det kan give sig udslag på forskellig vis. feks. i form af knurren, hvis ejer vil fjerne noget mad fra hunden, ukontrolleret forsvar af ejeren mod fremmede, parringsadfærd mod ejerens ben og generel uvilje mod at gøre hvad der blir sagt."
    træder i kræft som helt lille hvalp og er en naturlig del af at skabe rang orden.. hvalp imellem kan "slås" over andet end dominans.


  • #31   13. mar 2008 Maria. Fedt at du slog det op, det er altid rart at vide at man ikke er helt tosset. ;o)

  • #32   13. mar 2008 jep : )

  • #33   13. mar 2008 "anita med de 3" :
    har du læst nogle af Jan Fennels bøger.??
    smiley


  • #34   13. mar 2008 Øhh. hihi..sorry, aner det ikke.
    Jeg har læst en masse, men aner slet ikke hvad forfatterne har heddet, jeg er kun gået efter emnerne og har så læst i lange baner..


  • #35   13. mar 2008 Jeg tror hellere ikke på at det er stress i Shantis tilfælde. Det er jo når hun vel lege og han ikke er med på ideen. Så jeg tror mere at det er dominans for hun har gjort det fra ca. 9-10 ugers alderen og der mener jeg ikke at de har den seksuelle "drift" endnu.

  • #37   13. mar 2008 er ikke forsvundet,følger med hele tiden på sidelinien .Vil lige tilføje at conan også prøver at humpe min tævehund på 6mdr,men dette har jeg konsekvent stoppet hver gang

  • #38   13. mar 2008 I skulle hellere tage at læse Anders Hallgrens bøger der er baseret på ny forskning.
    Det store hunde-leksikon er mere baseret på gammelmandsviden.


  • #39   13. mar 2008 Therese: Jeg mener at hun forsøger at "spille op" imod ham ja. Han får hende sat på plads for det meste, men hun er ret strid hvad det angår, så hun giver sig ikke så let.
    Vov:
    Jeg stopper hende også når hun gør det.
    Min tidl hund (terveuren tæve) humpede også alle hanhundene som hun ville have "nede med nakken". F.eks svigermors hund når han var på besøg hos os.
    Det brød jeg mig ikke om og stoppede hende konsekvent. Hun var en psykisk stærk hund og tog magten når hun kunne overfor andre hunde.


  • #41   13. mar 2008 Og Jan Fennels eneste råd er: ignorer hunden lige meget hvad den gør galt. SÅ får du en sund hund.

    Jeg forstår bare ikke hvorfor vi mennesker altid skal forklare alt inden for hundens verden med "dominans". Hunde er mere avancerede end som så. Det er ikke høns.
    Men nej, det meste dårligt adfærd skal løses ved at "sætte hunden på plads!". Hvorfor dog når det kan klares med et par godbidder?


  • #42   13. mar 2008 Hunde sætter hinanden på plads og finder deres plads på "rangstien" de gør de også i hjemmet. Flokføreren skal vise lederskab osv.
    Ja, jeg mener at hendes "spillen op" er en form for forsøg på at se om hun kan få lov til at dominere ham. Det er jo lige indtil han "får nok" og siger fra.


  • #43   13. mar 2008 Jeg er nok lidt uenig mht nogle ting.

    Dominans er en god ting, det er selvtillid - sund selvtillid.

    Det betyder at hunden som udviser dominans ikke har BRUG for at arbejde en hel masse for at vise at h*n er noget. Det ville desuden også være uhensigtsmæssigt for ulveflokken hvis så megen tid skulle gå med at sætte andre på plads.

    Hvis man læser (næsten al) nyere forskning, f.eks. Freddy W. Christiansen, Runar Næss, Anders Hallgren, som er blandt de mange der studerer ulven i dens friere miljø og sunde floksamfund, så får man en god beskrivelse af dominans.

    Det er sikkert en forkert måde at beskrive det på, men jeg sætter nogle gange det lidt sammen med det billede man har af løven Aslan i børnehistorien Narnia. Det er dominans. Dem han lever med ser op til ham...men han ser ikke ned på dem. Han bruger ikke fysisk irretesættelse eller skælder ud. Dem han lever med ved at han er deres leder...men han har ikke brug for at minde dem om det hele tiden ved at ...spise først, gå først, eller holde dem nede.

    Jeg ved godt, at det sikkert underminerer et argument at læne sig op ad en fiktiv karakter smiley ...men det stiller forhåbentligt også lidt spørgsmål ved, hvilken slags leder vi kan vælge at være.

    Jeg er uenig i beskrivelsen fra hundeleksikon og synes den er forældet: Der skrives feks. at dominans kan give sig udslag:

    - i form af knurren
    knurren = afstandsøgende. Hunden beder simpelthen om at man fjerner sig. Det er ofte pga usikkerhed/utryghed.

    - knurren hvis ejer vil fjerne noget mad fra hunden
    hunden har, i naturen, ret til sin ejendom. Selv en hvalp har ret til at knurre, og beholde et ben, overfor en ældre hund. Det er almindelig sund respons.

    -parringsadfærd mod ejerens ben
    parringsadfærd er ofte stress, utryghed eller lignende. Nogle hunde bruger det også i leg.

    - generel uvilje mod at gøre hvad der blir sagt.
    et spørgsmål om træning, ikke dominans

    Det var lige lidt hurtigt skrevet ned, håber det er nogenlunde forståeligt smiley


  • #45   13. mar 2008 Prøv at slå op under hvordan en usikker hund kan opføre sig........sorry men gir ik meget for en opslagsbog, når ingen herinde har set hunden.

    Vov- vil råde dig til at prøve at skrive til en af dem herinde der ved hvad de snakker om:o)


  • #46   13. mar 2008 Mathilde- Kunne ik være mere enig:o)

  • #47   13. mar 2008 jeg har altså ogå læst en masse andet end hunde leksikon og jan fennel..
    Det er jo hvad man er til.
    men Mathilde j: jeg kan ik rigtig følge dig...
    hvem siger at ALT er dominans...??
    og hvis du ved det ik er dominans -hvad er det så??
    og hvordan vil du sætte hunden på plads..??
    du skriver "at det er en uskreven regel at hunden ik tager noget fra en anden med mindre den går fra det"
    hunden afstammer fra ulven og sådan jeg har ik opfattet at det er sådan i flokken -at man ik tager noget fra nogen med mindre de går fra det..
    kan ik se hvor du får høns ind i billedet .)



  • #49   13. mar 2008 nej men hvis du bakker væk fra det. får den jo sin vilje..
    og får der ved magten i sidste ende..
    jeg er ikke så meget til det med at "sætte på plads" i fysisk form.. men mener bare at det kan være et tegn på at der skal arbejdes med hunden før det evt. tager overhånd. det kan måske udvikle sig til det værrer.
    der er jo ingen der siger at hvalpen gør det om en måned og jeg siger heller ik at det ER dominans -jeg siger bare hvad jeg har læst mig frem til og har oplevet selv..
    der er jo ingen facit-liste over hunde og det er et svært område blive klog på.. der er mange forskellige arfaringer.. fra hund til hund .


  • #50   13. mar 2008 i min verden betyder knurren -"det er mig der bestemmer"
    det gør min tæve også overfor hvalpen hvis han vil lave ballade..


  • #52   13. mar 2008 min hund skal på ingen måde be mig om at fjerne mig... den skal vide at den ik bestemmer over mig.. smiley
    jeg skal ik ha en hund på 85 kg. der knurrer af mig når jeg nærmer mig. det er helt sikkert, at den skal ha stor respekt for mig .
    jeg synes at det er ok at min tæve feks. siger fra hvis hvalpen er for tæt på hende .. men ingen af dem skal sige fra over for mig..


  • #54   13. mar 2008 Maria G

    Jeg kan godt se hvad du mener. Jeg havde det faktisk lidt underligt de første gange, hvor min hund knurrede, og jeg så flyttede mig væk. Vi er jo vokset op med den ide at 'hunden vinder' hvis den får lov til sådan noget...eller det er jeg i hvert fald smiley

    For os, er det kun en aggressiv lyd (knurren). Men det er det ikke for hunden.

    Min hund var ikke glad for at jeg tog om den og forsøgte at vende den, mens den lå ned. Den knurrede. Jeg flyttede mig. Som sagt, så kunne jeg ikke lade være med at tage det personligt i starten, men jeg gjorde det alligevel.

    Vandt min hund? Nej, men den fik lov at sige 'vil du ikke nok lade mig være lige nu' .

    Det er sjovt. Hvis man sætter det samme billede op, men bare med mennesker, så ser det anderledes ud. Forestil dig, at en person kommer hen og holder om dig, og du bare ikke har lyst - måske er du træt, har ondt, elller bare ikke lyst - du siger fra - men betyder det, at 'du vinder' fordi personen fjerner sig. Nej. Det betyder, at personen respekterer dig.

    Betyder det, i mit tilfælde, at jeg aldrig kan tage om min hund og vende den, fordi den knurrede i et par tilfælde?

    Nej.

    Det betyder bare at jeg har fundet et punkt, hvor der er mulighed for lidt træning (hvis jeg synes det skal trænes væk, for det er jo ikke sikkert) hvis man kan sige det sådan.

    Jeg bruger godbidder i situationen, ligesom beskrevet i mit tidligere indlæg.

    Jeg synes, at jeg ender med at opnå et samarbejde med min hund, samtidigt med at jeg respekterer at hun har noget at sige - hun ved, at i en sund hundeflok ville hun blive lyttet til, og jeg vinder tillid ved at respekterer netop dette.


  • #55   13. mar 2008 Maria
    Det er præcis sådan jeg har det.Vil heller ik tolerere at min hund ber mig om at fise af.Om det så er en chihuahua eller en mastiff på 85 kg så er det ikke en adfærd der er ønsket.Mine hunde er familie hunde til glæde for mig og mine børn og de skal være til at regne med.


  • #56   13. mar 2008 bølleby:
    jeg kan godt følge dig... hvis min hund ik er tryk ved at "maser den" skal det self. respekteres..
    men i mad -situationer vil jeg altså ikke respektere at hunden får sin vilje...
    det samme til therese r: det er i visse situationer(vedr. mad) at jeg ikke vil acceptere at den knurrer ad mig..
    det er ok hvis hunden viser at den er usikker.. så skal den ik presses.. så heller træne det væk som bølleby skriver..
    men Conan virker absolut ikke usikker af sind og jeg synes ik at vov skal acceptere at han knurrer hvis man nærmer sig -fordi den har et ben el.l.


  • #58   13. mar 2008 jeg har ik nogen hund der knurrer smiley

  • #60   13. mar 2008 Maria G - Mange problemer bliver tolket som dominans. At hunden går først ud af døren, at den spiser før os, at den parre os/andre hunde, at den snerre når man vil tage dens mad. Men tolker vi mennesker de fleste adfærdsproblemer som dominans slipper vi også for den hårde træning og får at forstå og forklare hundens adfærd ydeligere.
    Jeg vil ikke sætte hunden på plads. Jeg vil opbygge et sundt og afslappet forhold til den og ved hjælp af dette vil hunden respektere mig.
    Det er en uskreven regel - prøv at læse noget af det nye forskning inden for ulve og hunde.
    Høns får jeg ind i billedet fordi det er derfra vi mennesker i første omgang har fået vores idé om rangorden fra og den passer godt til vores eget samfund. Vi har så fejlagtigt fortolket det ind over ulve uden yderligere forskning, men ulves system er mere avanceret end som så.

    I en ulveflok er hunde der opfører sig opfarende og hele tiden tager ved/fysisk irettesætter andre ulve som regel nederst i systemet, de bliver set som utilregnlige hvorimod lederne ofte er rolige og finder sig i meget fra hvalpenes side, får de nok rejser de sig og går.

    De kæmper kun om føde hvis der er mangel på denne. Har de før oplevet at skulle kæmpe for deres føde vil de højst sandsynligt knurre af andre ulve der kommer for tæt på og disse vil respektere dette.
    Har de derimod oplevet at det ikke bliver taget fra dem og at de kan stole på den anden ulv kan denne få lov at ligge ved siden af.


  • #61   13. mar 2008 Maria G - jamen hvis Vov så vil have løst sit problem vil jeg igen foreslå løsningen med at gå forbi og kaste godbidder hvilket senere bliver til bytte bytte købmand, for irettesætter man hunden fysisk vil denne højst sandsynligt bare blive mere usikker og næste gang måske ikke knurre (den har jo lært det ikke bliver respelteret) før den bider. Det kan nemt ske at være et barn det går ud over.

  • #62   13. mar 2008 Hvis det er mig du spørger så har jeg sagt NEJ og aet ham videre.Aede ham i ansigtet og kom tæt på benet-maden og roste ham når han lod mig gøre det.Samt lavet lidt ja -nej øvelse.Har tænkt mig at træne massivt med det på denne måde.Og ofte give ham ben og andre lækkerier så han finder ud af at der altså ikke er nogen fare på færde når jeg eller mine børn er nær ham og han har noget

  • #63   13. mar 2008 den eneste hund jeg har haft der knurrede. var min tæve på 5 år der ikke ville ha at andre hunde nærmede sig hendes mad.eller hvis der blev delt godbidder ud fra hånden. så begyndte jeg at fodre/gi hende til sidst og nu er det stoppet.. hun har accepteret at hun ikke "kommer først" hver gang.og acceptere de andre..
    men ellers har jeg ikke haft nogen der knurrer.


  • #65   13. mar 2008 mathilde j: det sidste du skriver er jeg helt enig i.. jeg synes også at det er det vigtigste at opbygge en tillid mellem hund og ejer.. jeg mener heller ik at den skal irettesættes..
    den med bytte-bytte ..er god..
    jeg tror et sted er vi er stor set helt enige ...med hver vores måde at skrive det på...
    man kan jo ikke bare sige til hunden at den skal gå fra benet -det er klart at det er noget der skal arbejdes med...
    kunne du evt smide et link til den nyeste forskning om ulve/hunde forskning... for det jeg har læst er inden for det sidste halve år... og er fra andre hjemmesider. ville da være ked af at sidde og læse noget der er forkert. .)


  • #66   13. mar 2008 Jeg synes, at der bruges et meget fint sprog blandt hunde. Så fint endda, at vi stadig (i forskning) har svært ved at få øje på det.

    F.eks. ses det, at hvis en hund nærmer sig en anden hunds kropszone for at stjæle et ben, så bliver den bedt om at holde sig væk ved at ejeren af benet stopper med at spise og laver kroppen lidt stiv.

    Hvis den anden hund stadig nærmer sig, så bliver den eventuelt bedt om at fjerne sig ved at hunden løfter hovedet, drejer ansigtet lidt.

    Ved yderligere provokation, kan hunden finde på at knurre og i sidste instands bider den måske. Fordi den har ret til det - og fordi den anden hund valgte at overse alle andre anmodelser om fred.

    Jeg synes, at det er en skam, at vi siger at vi lever i en slags flok med vores hunde, men at vi så samtidigt siger, at den ikke må bruge dette sprog den har og som er naturligt for den at bruge.

    Jeg synes også at der en er risiko ved stoppe hunden i dens brug af sproget. Hvis den ikke må vise at den gerne vil have fred eller afstand ved at dreje hovedet, bruge et stift kropssprog, eller knurre...så er det kun biddet tilbage. Hvis den ikke får lov at knurre, og den en dag virkelig har rigtig ond og gerne vil have fred, har vi så tvunget den til at ty til at bide i stedet?

    Min hund har et liv, som efter mange indlæg herinde, skulle gøre den til en utilregnlig hund. Men hun lader mig tage alt fra hende, har aldrig bidt andre hunde, er tålmodig med hvalpe, er nem at leve med, giver børn hendes ben, osv. Ja, jeg kunne jo blive ved, for jeg synes jo selvfølgelige hun er super dejlig smiley Men jeg skriver det jo ikke for at prale (host host), men mere for at sige, at der altså er en anden mulighed.....og man bliver lidt bidt af det smiley


  • #67   13. mar 2008 Fandt lige det her fra runar næss, hvor han giver svar på dette spjørgsmål

    SP: Hva gjør det med en hund hvis den knurrer over maten sin og får kraftig fysisk irettesettelse av eier fordi den ikke har "lov" til å knurre?

    SV: Det gjør vanligvis en av to ting.
    A) Du får en hund som er mer og mer innstilt på å forsvare maten sin fordi den får bevist at det faktisk er nødvendig - og den blir flinkere og tøffere jp mer "trening" den får. Økt bytteforsvar kan selvfølgelig også slå ut i andre uønskede atferder (s.k.omdirigert aggresjon).

    smiley Denne andre utgaven er farligere. Ved å undertrykke knurring og andre varselsignaler kan du få en hund som ikke tør vise sine egentlige "følelser" - som nå kan være matforsvar, angst, stress, frykt for eier, frykt for mennesker generelt, frykt for mennesker rundt matskåla, osv., og da får du ingen forvarsel før et angrep hvis hunden føler seg presset nok, eller den finner noen den mener den kan "ta"(skremme vekk) uten å selv bli tatt - som f.eks. et barn.

    Jeg vet dette er en utbrett metode for å kue matforsvar, men så har vi også 4000 hundebitt i året - mange rundt mat og/eller hundeleker! Det er ikke en metode jeg anbefaler - ikke fordi det nødvendigvis ikke "virker", men fordi bivirkningene er for store og konsekvensene når det IKKE virker, uakseptable. Det finnes langt bedre metoder, basert på samarbeid og enkel læringspsykologi.

    Jeg har et tredje eksempel - en følsom hund som ble "angrepet" av eieren da den knurret ved matfatet, etter å ha skiftet til et meget smaklig, kjøttbasert for. Dette utløste tydeligvis et sterkere bytteforsvar hos hunden, og den ga et lett "knurr" til eieren da denne kom nær matskåla, for første gang i voksen alder. Eieren reagerte spontant (uten å tenke seg om) med å ta tak i hunden å "lese den en lekse". Hunden gikk bort, uten å spise ferdig. Dagen etter spiste ikke hunden i det hele tatt. Ikke neste deg heller. Den spiste aldri dette foret siden! Eieren måtte gå tilbake til det gamle foret før hunden spiste igjen.

    http://www.canis.no/ekspertpanel/spmsvar.php?emne=14&spmid=6327&mode=eksp&start=1


  • #68   13. mar 2008 Maria G - Okay smiley Det må du undskylde så, jeg er vist bare ved at udvikle en forsvarsmekanisme overfor ordet dominans.

    Jamen med nyere forskning mener jeg stort set Anders Hallgrens bøger, han har i sine bøger også en masse henvisninger til hvilke forskninger og hvor han ellers har sine oplysninger fra.
    Ellers syntes jeg denne side er rigtig god
    http://www.hundeliv.dk/


  • #69   13. mar 2008 Bølleby - Kunne ikke være mere enig med dig smiley

  • #70   13. mar 2008 mathilde j: tak for det... dt vil jeg kigge nærmere på senere... nu er det sengetid..
    både for mennesker og hunde smiley
    god aften...
    og Bølleby: spændende læsning!


  • #71   13. mar 2008 Mathilde J - ja, jeg lagde faktisk mærke til at mit første indlæg 'kopierer' mange af de ting du allerede havde sagt smiley ....hovsa...og tak for lån smiley

    Jeg er helt udmattet efter min første dag her i gruppen smiley Men synes det har været en god debat med alle herinde.


  • #72   14. mar 2008 Man risikerer jo i sidste ende at hunden bider istedetfor at knurre først, fordi det har dens ejer lært den at den ikke må.

  • #73   16. mar 2008 Hej Diana P,

    Tak smiley

    Jeg synes, at det er svært at vurdere over internettet..og det skal da lige siges, at jeg heller ikke er ekspert smiley

    Af en eller grund viser hunden utryghed i denne situation. Den beder din søn om ikke at nærme sig.

    Hvis du sidder med babyen og hunden ligger ved din side, så kan du eventuet bede din søn om at tage en godbid og kalde hunden til sig, hvorefter den får belønning fra ham. Han kan også bede dem om at sidde og et par andre ting. Så kan din dreng gå hen og sætte sig ved din side og hunden kan vælge om den vil med eller ej. Det ville jeg starte med, for så starter man et sted hvor konflikten slet ikke påbegyndes.

    Din dreng kan også tage en godbid og bare smide den på gulvet, mens han selv går hen og sætter sig hos dig.

    Det er vigtigt at han kalder hunden til sig eller smider godbidden i god afstand fra hunden - det skal være UDENFOR hundens grænse. Den skal altså ikke knurre, så er han allerede kommet for tæt. Det skal være før.

    Hunden knurrer normalt ikke bare først, men viser på andre måder, at den er utryg - når så det ikke hjælper, knurrer den. Hvis i kan opfange disse andre tegn på utryghed, f.eks. at hunden slikker sig om munden eller drejer hovedet væk, så har allerede et forspring i at hjælpe hunden. For så ved i endnu mere om hvor hundens grænse er.

    Efterhånden skulle hunden gerne se det at drengen kommer hen til dig og babyen som noget dejligt og trygt. Din dreng kan komme tættere og tættere med godbidderne, og til sidst kan han bare sætte sig ved hundens side og give den en godbid, uden at den har et problem med det. Og lidt efter lidt, kan i udelade godbidderne.

    Din søn kan også bruge noget af hundens sprog i sin daglige samvær med hunden. Hvis, som i denen situation, hunden er lidt utryg, så skal han ikke kigge direkte på den, men lidt ved siden af. Han kan, når han sætter sig ved hunden, undlade at kigge på den og samtidigt smaske lidt. Hvis han rækker ud efter hunden, eller vil kramme den, og hunden drejer ansigtet væk o.l. så skal han også lade den være, da hunden forsøger at sige at den helst ikke vil. Jeg tror Lone Greva har skrevet godt om hund og børn, i kan sikkert finde hende på biblioteket smiley

    Et eller andet har udløst usikkerheden. Når et barn er indblandet, så kan jeg kun anbefale en adfærdspsykolog for at være helt sikker på at komme til bunds i problemet....Mange ting kan spille en rolle, som ikke kan ses her... Hvor gammel er hunden? Hvor lang tid har det foregået? Hvordan aktiveres den dagligt? Har tingene ændret sig meget siden den ny baby er kommet til? Hvordan leger din søn normalt med hunden? Kan hunden have smerter? ....osv

    I hvert fald held og lykke, jeg håber det kommer til at gå bedre. Det lyder som om de har det dejligt sammen ellers smiley


Kommentér på:
Hvalp der bider og snerrer

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce