{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Finsk lapphund Kello Ayla 2012

2.467 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Finsk lapphund Kello Ayla

Fødselsår:
2012
Størrelse:
Hun er født d. 4/4 2012

12 uger 7,5 kg.
½ år 12 kg.
1 år 15 kg
1½ år 15,5 kg.
2 år 16,5 kg
Temperament
Hun bliver altid glad for at møde nye mennesker og hunde.
Hun er meget legesyg. Ayla er ikke så kontaktsøgende mht. kæl og nus. Hun vil meget heller lege med pivedyr eller være aktiv på en anden møde. Meeeen af og til er det selvfølgelig rart at få nusset poter, øre eller kinder.
Tricks
Sit
dæk
pote
sid pænt
hop op i luften
rul rundt
bang "død"
Twist (drej rundt)
Hvad siger hunden? "Vov"
Stævner
September 2012 Fuglebjærg - "lovende" (Hvidt bånd)

8. marts 2014
Hårlevhallerne
Åben klasse T
"Very Good"
Grøn og blåt bånd

6. december 2014
Nyborg juleudstilling
Åben klasse T
Excellent - rødt bånd.
Videre til 2. runde
Stamtavle
Kello Ayla

Mor: Kello Pilkki

Mormor: Kello Disa Morfar: Kello Nero

Oldemor: Kuopio Bejot Oldefar: Heldalan Boyka Oldemor: Kello Ilta Oldefar: Fidelis Jussa



Far: Fidelis Mikko

Farmor: Lumikummun Brigit Farfar: Maukka

Oldemor: Suursaaren Mimmi Oldefar: Fidelis Valdemar Oldemor: Pahkis Kizmet Oldefar: Pilvipolun Severi
Køn
En køn tæve.
Beskrivelse

Ayla er avlet hos Kennel Kello i Silkeborg. Hun er født d. 4.4 2012 og er en Finsk Lapphund. Hun voksede op i skønne gård/natur områder sammen med sin mor, 5 søskende og 4 voksende Finsk Lapphunde.
Jeg fik hende da hun var 12 uger og 4 dage. Hun var en meget nysgerrig og rigtig ”hvalpe fræk” en! Charmen fejler heller ikke noget! Og der er mange forskellige mennesker, der både skal røre og klappe når vi er på tur. Ayla lære meget hurtig! Hun har lært at sitte der hvor hun kom fra og kan snart dække rigtigt!
Hun var meget sort som hvalp, men hende aftegn bliver større og tydeligere dag for dag!
Ayla er nu lige fyldt 1 år. Hun er blevet en meget selvstændig lille en. Helt utroligt at en hund kan have så meget personlighed! Ayla bestemmer selv hvad hun vil og hvornår. Hun er enormt arbejds glad, og elsker allerede agility som vi så småt er begyndt på at træne.


1/7 2012
Ayla har nu været hos os i 1 døgn... Hun er faldet hurtigt til, men tør stadig ikke tisse på tur. Hun spiser og leger med Balou og virker rigtig glad og tilfreds!

2/7 2012
Ayla hygger sig med Balou i haven! De har lige fået nogle tykke ben. Tideligere i dag var Ayla med nede på den årlige Jægerspris festivalen. Her gik vi rundt imellem boderne, med baggrunds støj fra skrigende børn og karusellydene. Ayla luntede glad afsted efter os, og hun blev hele tiden mindet om hvor sød hun var, af folk der skulle hen og klappe og nusse "den søde hvalp". Alle troede hun var en Schæfer hvalp på 8 uger, men der tog de jo helt fejl og blev overrasket over at hun var en Finsk Lapphund på 12 uger. Da vi kom hjem, sov Ayla næsten hele natten, kl 5 blev min mor vækket af en lille piben og Ayla bad selv om at komme UD og tisse :D Dygtig hund!!!

3/7 2012
Ayla, Balou og Jeg har været på en masse gå ture idag. Det sidste Ayla skulle prøve var at komme med ned på gården, med alle hesten,hundenen og de nye mennesker.Hestene var hun ligeglad med. Men da lille Muffi kom ( gårdhunde ) ville Ayla meget gerne op i armene på mig. Den hund som var mindrere end hende var åbenbart meget farlig! Jeg satte mig på hug så Muffi og Ayla kunne snuse stille til hinanden, og efter lidt tid, løb og legede de sammen!

4/7 2012
Ayla blev 13 uger idag :D

5/4 2012
Ayla har været meget stille i dag.. Men der skal jo også være nogle afslapper dage :p Vi gik en lang tur kl 13. og Balou og Ayla sov begge to da vi kom hjem igen. ;) Da min mor kom hjem fra arbjede livede hun lidt mere op! Hun har plasket rundt i vandskålen hele dage, så jeg tog en stor balge, fyldte den med vand og så gik Ayla i krig på det farlige vand! Jeg gik taget nogle søde videoer. Efter det var der en lille våd Ayla der under ingen omståndigheder syntes hun skulle have tøret poter!!! Så hende og Balou måtte ligge lidt i forhaven og sove inden de kunne komme ind. Min mor slappede lidt af på sofaen og 2 min efter jeg var gået ind kom der et ordenligt skrig uden for huset. Mig og min mor var derude på 1 sek. og lille Ayla for rundt og hylede, hun smed sig hen i et hjørne, og min mor og jeg sad straks hod hende og trøstede! Hun sad med poten oppe under sig, men efter lidt tid tog hun den ned igen. Hun rystede over det hele, så jeg tog hende op og kyssede hende i panden. Der udbrød min mor at hun blødte for jeg havde fået røde læber :OVi fandt frem til en rift lige over øjet, og vi skyndte os ud på badeværelset, Ayla puttede hovedet ned i den kolde klud og nød det! Hun faldt næsten i søvn i armene på mig. Vi vidste ikke hvad hun havde lavet, før davi senere skulle ud og gå en tur! Jeg skulle lige have snorene igennem lågen får hundene måtte gå ud, men i mellem tiden prøvede lille Ayla da bare at hoppe over det 80 cm høje hegn :O Hun faldt ned IGEN og løb hen bag min mor og hylede som en stukken gris! Og mysteriet opklaret! Vi skal ud og have skaffet os noget 2 meter højt hegn nu !! ( og dog) så den lille fis ikke kommer tilskade igen. Min mor og jeg sidder stadig og ryster! :b
Kommentér på:
Finsk lapphund Kello Ayla
Annonce