{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Buddy's sygdom.

2.399 visninger | Oprettet:

Juni og Juli måned, hvor Buddy fik diagnostiseret en alvorlig kronisk autoimmun lidelse, som kun kan slås ned, med store mængder Prednisolon, samt antibiotika, når den bryder ud.
Sygdommen er meget sjælden hos hunde og katte og hedder: PEMPHIGUS VULGARIS.
Buddy var meget meget syg og hårdt angrebet.

Tina J
Kvinde | 68 år | Oprettet: 15. jun 2009


Kommentér på:
Buddy's sygdom.
  • Sacha H
    Sacha H Tilmeldt:
    nov 2017

    Følger: 1
      8. nov 2017 Hej, har læst dit sygdoms forløb med din hund Buddy. Min lille malteser hvalp på 5 mdr har netop fået en stor byld eller hævelse på sin overlæbe ved siden af hans snude. Jeg sad og nussede ham bag ørerne og mærkede nogle store knuder bag ved ørerne /halsen, altså hans lymfe knuder er så hævede. Tænker om det mon kan skyldes det samme som din hund havde? Vh en bekymret hundeejer smiley

  •   1. aug 2011 puha Tina .....
    han er da godt nok hårt andgrebet .....det ser slemt ud.....
    stakkels lille Buddy .....
    føler med jer .....det må ikke være sjovt at se ham lide sådan ...
    håber i kan holde det fra at komme i udbrud igen .....

    starter den altid med øjne ser sådan ud ......
    for bliver lidt bange ....det var sådan Silke så ud ...en uge efter vi fik hende ....der ku læger heller ikke finde ud af hvad hun fejle ....lige siden har hendes øjne løbet i vand ...
    så jeg må tøre dem flere gange om dagen .....

    sender en stor trøstekrammer til jeg alle og masser af knus :))


  •   15. jul 2011 Ejj, hej lille halvsøster Mafalda (og Mafaldamor).
    Ja sådan noget, kommer jo som et lyn om natten. Noget man aldrig kan gardere sig imod, med nok så mange fine stamtavler. Sygdommens opståen er stadig noget af en gåde for læger og dyrlæger. For den er endnu mest set, hos mennesker. Den er højst usædvanlig hos hunde og katte.
    Jo tak, han har det godt lige nu. Men han kommer aldrig af med denne sygdom, som er kronisk og som altid vil ligge latent i ham. Men så længe, der ikke er udbrud, så har han det jo fint og der er intet at mærke på ham.
    Det er så for at undgå, at der kommer flere udbrud, at han nu skal på noget fast forebyggende medicin mod det. For vi har jo erfaret, at hvert nyt tilfælde, vil være værre end det forrige smiley
    Dejligt at høre fra lillesøster til Buddy og Shika. Vi modtager den gode karma med knus og tak :o))


  •   14. jul 2011 Åh nej, altså... smiley Mafalda og jeg er rigtig kede af at se, at Buddy har været syg. Hvor er det træls! Vi håber, at han nu er helt rask og glad igen, og at det fortsætter sådan smiley Mafalda sender ham god karma!

  •   14. jul 2011 Ork ja, søde Linnea---vi har dæleme også lidt med ham. For det var jo så tydeligt, at disse opsvulmede partier i hans hud, måtte være ekstremt ubehageligt og smertefuldt. Men Prednisolon var altså det, der på relativt kort tid, kunne få det hele til at svinde----for en tid åbenbart. for han fik jo udbrud igen, straks han var færdig med behandlingen.
    Nu er vi så færdige med behandlingen igen og skal tage stilling til, om han skal på noget fast forebyggende steroid behandling.
    Men buggers--her til morgen kunne jeg tørre noget "langt trådet" noget væk fra hans øjnkrog (betændelse?). Kunne godt være starten på nyt udbrud, åhh.
    Jeg skal tale med dyrlægen idag. Og så må vi se, hvad han kan lægge af planer for lille Budsen, der jo ellers lige var blevet så dejlig frisk igen.
    Men tak søde, for din søde hilsen :o)


  •   14. jul 2011 Åh nej dog, det gør helt ondt at se ham smiley Godt han er blevet "rask" igen, eller at der i hvertfald ikke ses symptomer lige nu.

    Rigtig meget held og lykke i jeres kamp mod Buddys sygdom, Tina! Håber virkelig for jer at det ender godt.

    Knus


  •   13. jul 2011 Tak skal du ha' Vivian. Og vi ER også forstrøstningsfulde. Det skal vi være.
    Men han har begge de to gange, han har gennemgået den intensive Prednisolon behanling i 2 x 20 dage, responderet flot, på meget kort tid. Men så var det jo, at to dage efter første nedtrapning, begyndte han at vise tegn på udbrud igen.
    Og vi er kun lige færdige med den sidste pille igår,---men han har det fint nu og er livlig, legesyg og glad igen. så vi vælger at være positive :o)
    Den lille "sideeffect", han har tilegnet sig, efterfølgende, er sjovt nok, at han skal slikke os på fødder, hænder, ben, hals, ansigt----overalt, mens han holder fast på os med sine små poter. Det virker fuldstændigt manisk og han har ALDRIG gjort det på den målrettede facon før. Det kan være meget sødt og sjovt til at begynde med. Men han er næsten ikke til at stoppe, hmm. Måske er det en slags mental stress, oven på al den sygdom?
    Tak for din søde hilsen Vivian.


  •   13. jul 2011 Æv, hvor er den en dum sygdom, I er rendt ind i:( Jeg ønsker al mulig held og lykke fremover, det lyder nemlig godt at han trods alt har reageret godt på behandlingen nu:)

  •   12. jul 2011 : O )))

  •   12. jul 2011 Ja det forstår jeg godt,man vil se spøgelser alle vegne, men igen jo før du opdager det jo bedre, så det er godt du er så opmærksom:o)

    Det er virkelig en grim sygdom, pyha men han er stærk Buddy så jeg er sikker på han nok skal klare sig igennem det igen, hvis det kom, men det gør det ikke, slut prut,....

    Kram til jer

    Og dejligt at høre han er sit gamle jeg igen, den smukke dreng:o)


  •   12. jul 2011 Hej May.
    Jo det har været en forfærdelig omgang for Budsen. Også fordi, at han fik tilbagefald og måtte hele behandlingsturen igennem igen.
    Men nu er vi glade og fortrøsningsfulde----det SKAL vi være :o)
    Tak for din hilsen.


  •   12. jul 2011 Jo tak Mette, nu håber vi søreme også, at han kan få lov til at være fri for det her skidt ----ja for evigt. Men ved det, at det ligger latent og lurer i kroppen på ham, vil vi jo altid have vores ørneblik ude efter de grimme symptomer, hvis de skulle vise deres væmmelige fjæs smiley
    Og ja, det er bare SÅ vigtigt for mig, at der bli'r sat meget mere fokus på disse Pemphigus-lidelser. For der er et par andre hunde, herinde på HG, der har været ramt af de andre undertyper af Pemphigus. Bla. en Japansk Spids (ka' ikke lige huske dens navn). De blev begge aflivet af på grund af de alvorlige sårinfektioner, der bare bredte sig og blev ved og ved.
    Så hvis dette er noget vi skal til at se mere til, så håber jeg dæleme, at man intensiverer på forskningsområdet.
    Men lige idag har han det super fint og tuller glad rundt og leger med Balder. så vi er også super glade-----meen vi lurer.
    Tak søde ven, for din hilsen.


  •   12. jul 2011 Pyha sikke da en omgang din smukke lille hund - han har et fantastisk udtryk. Godt at det går fremad med ham!

  •   12. jul 2011 Uha Tina, det gør helt ondt i hjertet at se hvordan lille Buddy har det:o( Man kan bare se i hans udtryk træt og udmattet han er af den sygdom...

    Det gør virkelig ondt at se det her album, men dejligt du formidler din viden vidre så andre der måske står i samme situation, kan følge det her forløb...

    God Buddy er sp stærk og han har så gode ejere som jer der tager sig så godt af ham.. Og GODT han er på toppen igen, håber aldrig aldrig det kommer mere, Jeg X alt hvad X'es kan...

    Kram fra mig



  •   12. jul 2011 Ja, Sara, vi har det ski dårligt selv, når vores småputter ikke er ok :o)

  •   11. jul 2011 Årh lille fyr ;/

  •   11. jul 2011 smiley Ak ja, der var ikke det samme spræl i ham, som da I var her og Aimee tog begge charmeurene med storm. Og ja, jeg synes selv, at det ser rædsomt ud. Og jeg ved, at han led noget så forfærdeligt.
    Men lige nu, er vi alle glade og håber det bedste. På Torsdag skal vi tale med dyrlægen, om det videre forløb. Han skal desværre på ferie og det har jeg sagt , at jeg bestemt ikke billiger:o) Det kan han virkelig ikke nænne, hvis Budsen nu går hen og bli'r syg igen, he he. Men ork, de andre dyrlæger har været inddraget i hele historien. så de ved alt om det.
    Tak søde :o)


  •   11. jul 2011 åh hvor frygteligt...håber han er en sej lille fyr og at det aldrig må blive værre...i har mine tanker med jer i dette her smiley

  •   11. jul 2011 Tusind tak, for jeres trøstende ord Michelle og Thilde. Ja I kan tro, at man føler sig i total afmagt. For dette er så specielt og ukendt, at ens egne super dygtige dyrlæger, næsten står og river sig i håret. Og når man så går ind og studerer det på nettet, som er tilgængeligt, så bli'r man da først nervøs. Der står at dette er en sygdom, som har høj dødelighed. Og hvert nye udbrud, har tendens til at blive værre, end det første.
    Men vi folder hænderne og be'r :o) Det er alt vi kan gøre. Ja og så forsøge, at skærme ham lidt mod sollys---hvilket nærmest er umuligt, puh. Men lige nu idag, er han den gamle glade Buddy. Tak pi'r


  •   11. jul 2011 Åhh Tina.. Hvor er det synd for det lille pus... Fik helt tåre i øjnene ved det sidste billedeg din beskrivelse.. :´-( Åhh hvor har jeg ondt af det lille pus, og jer selvfølgeligt,, Det må være helt forfærdeligt at føle man intet kan gøre, og selv dyrlægen ikke ved hvad han skal stille op... Kæmpe trøste krammer til jer....

  •   11. jul 2011 håber det bedste for buddy...det må havde været hårdt at se ham have smerter...det ser bestemt meget smertefuldt ud:(

Annonce