{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.441 visninger | Oprettet:

Til træning i løbetid - jeg undres... {{forumTopicSubject}}

Jeg har lige siddet og talt med en kollega oppe til frokost.
Deres tæve er i sin første løbetid, og hun fortalte, at de da skulle til hvalpe/unghunde træning i aften.
De havde ringet og spurgt instruktøren, om det var ok, og havde fået grønt lys.
Så langt så godt..

Men så kom fortsættelsen "Hun sagde, at vi bare skulle lade være med at sige det til de andre på holdet"...
Så indrømmer jeg, at jeg tabte underkæben.

Jeg synes, det er superfint, at hanhundene lærer at arbejde på trods at de mest intensive forstyrrelser - men synes måske det er et lidt stort krav til helt alm. familiehundejere med unghunde, når man så endda fratager dem muligheden, for at holde lidt afstand?

Hvad siger I andre med hanhunde? Vil I gerne vide det på forhånd, hvis nogle af tæverne på træningsholdet er i løbetid?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Til træning i løbetid - jeg undres...
  • #2   20. okt 2015 Nu har jeg ikke hanhund - men for at være helt ærlig.... så forstår jeg det faktisk godt. Dermed ikke sagt det er det "rigtige" at gøre

    Men jeg har bare hørt "Den kan ikke fordi den anden hund er i løbetid" ret mange gange.
    Og der opgives totalt på forhånd.

    Hvorimod hvis de ikke har vidst det... så har de knoklet lidt ekstra for at få det til at lykkedes, for så er der ikke en nem undskyldning.

    Jeg ville nok bare som træner, bedømme situationen. Se om det er et problem... Det kan nemlig hurtigt blive det hvis man siger det højt som det første...

    Men det er måske bare mig smiley


  • #5   20. okt 2015 Jeg synes jo bare altid, at det er alm. høflighed lige at nævne, at tæven er i løbetid, inden de andre kommer for tæt på. Og da specielt på et træningshold, hvor man så kunne lære de kære hormonforstyrrede hanhunde, at arbejde på kortere og kortere afstand. SÅ ville jeg mene, at det var supergod træning. smiley

  • #6   20. okt 2015 Som tævejer har jeg virkelig ofte oplevet netop det, Heidi N beskriver; at hanhundeejerne bare opgiver, fordi man kommer med en løbetidstæve. Det kan jeg jo være ligeglad med og er det i det store hele også, men ærlig talt så synes jeg simpelthen det er så træls at høre på..

    Jeg har selv en race, som bare ikke altid gider at træne, men de dage, hvor hun bare ikke er motiveret, giver jeg da ikke bare op, og står og snakker i stedet for at træne. Jeg prøver endnu mere at motivere, selvfølgelig smiley

    Jeg har også mødt til træning ganske få gange med en tæve i løbetid (dog ikke højløb) uden at sige noget, har holdt god afstand, og har folks hanhunde virket meget interesseret, har jeg egentlig bare sagt, at det nok også er lige op over med den løbetid. Altså, den dag, man står på konkurrencebanen, skal hanhunden jo også kunne præstere uanset, så synes ærlig talt, det er lidt ligegyldig info for de andre deltagere, så længe jeg ikke stikker hendes ende op i hovedet på dem smiley


  • #7   20. okt 2015 Jeg vil gerne vide det smiley
    Så kan jeg tage mine forbehold, og selv vælge hvor tæt vi træner på hunhunden.
    I alle de år vi har trænet har jeg dog kun fået det at vide en enkelt gang (fra tæveejeren).


  • #8   20. okt 2015 Som hanhundeejer er jeg egentlig ligeglad.
    Jeg vil hurtigt kunne mærke på Tucker, om der er løbsk tæve og hvilken det er, så jeg kan holde ekstra afstand hvis det bliver nødvendigt.
    Det er da fint at fortælle, men ikke en nødvendighed.


  • #9   20. okt 2015 Som ejer af en hanhund ville jeg meget gerne vide det på forhånd, så jeg ved at jeg lige skal være ekstra opmærksom på ham smiley har det fint med de er der, men vil meget gerne vide det

  • #10   20. okt 2015 Jeg som hanhunde ejer foretrækker at vide det.
    Jeg valgte bevidst, da min var unghund, at træne lige op og ned af den løbske tæve der var til træning, for det er træning i sig selv.

    Hvis jeg ved der er en løbsk tæve, ved jeg også at jeg er nogle gange kan være nødt til at skrue kravene heeeeelt ned, til blot kontakt øvelser.

    Jeg kan godt se, hvorfor man måske vælger ikke at sige det til de andre - MEN jeg synes det er almindelig høflighed og respekt overfor andre at man lige siger det. Hvis man står med en hund der bare har 0 kontakt, så kan det være enormt frustrerende især hvis man ikke kender grunden.
    Jeg ville som træner sige det på holdet, netop så de andre har en chance for at afspejle træningen derefter og så lægge vægt på at det faktisk (i min verden) er super vigtigt at en hanhund lærer at bevare hovedet , selvom der er løbske tæver.


  • #11   20. okt 2015 Jeg synes det lyder lidt underligt, men der er helt sikkert forskellige holdninger hos de forskellige trænere. Jeg synes da det er fint at hanhundeejerne kan få lov at "træne" i nærheden af løbske tæver. Hvis der altså er motivation for sådan en træning. For nylig ringede min far til hans hundetræner pga. løbsk hund. Han har ikke gået til træning i mange år, så han troede selvfølgelig han skulle blive væk nu hvor hunden var i løbetid. Han fik besked på at møde op til træning, hun ville lige tage en snak med hanhundeejerne inden træningen for at de var rustede til det, og den uge hun var højløbsk fik han ene-undervisning efter de andre. Jeg ved det var en løsning der fungerede rigtig godt for dem, fordi hunden også bliver en smule distræt under løbetid, så det var super læring for min far også. Nu er det så også sådan et familiehold tror jeg det hedder - det er måske anderledes hvis man er på mere øvede hold.

  • #12   20. okt 2015 Det skal lige tilføjes at jeg ikke er i tvivl, idag om der er tæver i løbetid i nærheden, for det kan jeg se på ham nu.
    Det kunne jeg altså ikke på samme måde da han var unghund, det kunne ligeså godt have været teenagegriller i hovedet på ham.

    Jeg er stor tilhænger af at man træner sammen, for det er som sagt mega god træning (og jeg gider ikke en hund der ikke kan andet end at stå og savle efter damer) og når man går på konkurrence banen, udstilling etc så ER der altså løbske tæver. Så skal hunden altså have lært at når man arbejder, så arbejder man og så må man drømme om damer bag efter smiley
    Ikke at det altid er sådan det er... Men sådan er det jo smiley


  • #14   20. okt 2015 Caroline jeg kan ikke se noget fra dig smiley

  • #16   20. okt 2015 Ingen grund til at advare om noget - hanhundeejere finder ud af det, hvis det er et problem og så har de jo fået en gave. En mulighed for at træne sikkerhed i øvelserne...

    De steder vi træner er der både hold og selvtrænere på banen på samme tid. Ingen advarer om noget. Det er uproblematisk. Helt og aldeles.
    Man træner jo under de forhold, der er og er det for svært, så flytter man sig et sted hen, hvor hunden kan håndtere miljøet.


  • #19   20. okt 2015 Som hanhundeejer vil jeg rigtig rigtig gerne vide det så jeg kan tage højde for det i min træning. Jeg har aldrig været i tvivl når der har været løbske tæver på et hold hvor jeg har været - og tro mig med en erfaren hanhund, der har parret flere gange, så kan man sagtens se om der er en løbsk tæve aktuelt tilstede, om der bare har været en på sidste hold eller om der ligefrem er en højløbsk tæve på holdet smiley Stormy var OK at træne med sammen med løbske tæver. Bare ikke lige den dag hvor en - ellers ret øvet og dygtig - højløbsk tæve besluttede sig fra at løbe fra sin fører i fri ved fod og opsøge ham den lækre fyr på holdet smiley Der blev resten af træningen med Stormdyret til lidt kontaktøvelser og så ikke mere. Det var den eneste gang hvor jeg oplevede at hjernen for alvor emigrerede til de sydligere egne smiley
    Jo, min hanhund skal i teorien lystre uanset om der er højløbske tæver tilsteder, men jeg synes det er ufint ikke at fortælle det, så man kan tage sine forholdsregler og fx ikke forsøge at presse sin hanhund til noget den ikke er klar til endnu og man evt får en konflikt med sin hund af den grund. Og jeg tænker at med unge urutinerede hanhunde i den mest hormonforstyrrede alder og måske med en uerfaren fører i den anden ende af snoren, så skal træneren dælme være klar til at styre slagets gang i være kompetent nok til at hjælpe de 'stakkels' hanhundeejere, der står med hver deres hormonbombe smiley


  • #21   20. okt 2015 Man kigger jo på sin hund og tilrettelægger sin træning efter den.

    Der kan være mange ting i miljøet, der påvirker den - og den udfordring står alle jo med hver eneste gang de har hunden på træningspladsen (og alle mulige andre steder).


  • #23   20. okt 2015 @50: Jo fx i DcH kommer de på til sidst. Men fx i DKK kommer de på sidst i klassen. Dvs. der kan have været en løbsk tæve inde i klassen før din. I AG tages ingen hensyn - så vidt jeg husker og heller ikke til udstilling (her kan en løbsk tæve så endda være en fordel, så ens hanhund rigtig viser sig - Stormy kunne ligne en million hvis der rendte en løbsk tæve rundt i nærheden og han måske endda lige havde fået lov at snuse smiley )

  • #25   20. okt 2015 Caroline til udstilling kommer tæver sidst inden for racen, men da der kan være flere racer i samme ring samme dag, vil hannerne fra race nr. 2 og fremefter kunne udsættes for lugten af løbsk tæve i ringen.

    Da jeg gik til lydighedsprøver i DKK kom løbske tæver til sidst, men jeg ved ikke hvordan det er i dag.


  • #26   20. okt 2015 Mette Marie, det modsatte kan så sandelig også være tilfældet. Jeg har set mange hanhunde stå med næsen klistret i jorden i udstillingsringen. smiley Ikke særlig morsomt, hvis man gerne vil vise hunde i bevægelse.

  • #27   20. okt 2015 Selvom de løbske tæver kommer på sidst i ringen, er der ikke nogen garantier for at en hanhund ikke ville reagere på tæverne udenfor ringen og allerede være stået af der smiley

    Uanset hvad, så synes jeg det er almindelig respekt at fortælle andre på trænings banen om en løbsk tæve - hvordan de andre så vil forholde sig til det, er for egen regning. Nogen vil måske synes det er fedt med den slags træning og så glemme den almindelig træning lige denne gang, nogen vil måske hellere lægge lidt afstand for at koncentrere sig om specifikke øvelser, men sige det, det synes jeg man skal.

    Jeg har før været ved at rive håret af mig selv af frustration over, at min teenage hund fandt alt og alle andre end mig interessante - uden løbske tæver.
    Det er bare RART at vide hvilke kort man har på hånden, før man spiller - så kan man bedre tilrettelægge sin træning og forventinger efter det. ISÆR med en ung hund


  • #28   20. okt 2015 For mig er det også meget afgørende, at det er unge hunde - og på et helt alm. familiehundehold, hvor førere og hunde ikke som udgangspunkt skal klædes på til at kunne gå til konkurrencer i fremtiden, men først og fremmest skal have flest mulige gode oplevelser, så begge parter oplever, at det er SJOVT at gå til træning og at samarbejde.



  • #30   20. okt 2015 Hos os er der altid løbske tæver... Derfor giver det ikke mening at gøre noget specielt ud af det...

    Det er forholdene.


  • #32   20. okt 2015 Ida jeg kan godt forstå at man som hanhunde ejer, må arbejde under de forhold der er og at det i princippet er lige gyldigt om det er en løbsk tæve, hare, flue etc som gør at kræet mister kontakten. At jeg så mener at man bør sige det, når det er unge hunde, med koncentrations besvær i forvejen og at det generelt er rart at vide, så man ved hvad man arbejder med - det er som det er.

    Jeg har ingen problemer med at der er løbske tæver med til træning, tvært imod - jeg synes bare det er rart at vide først - specielt når man står med en unghund, der mener jeg faktisk næsten det er et must, men det er mere for at så ville det være det, som vi trænede den dag smiley

    Men jeg har en klar holdning til at jeg ikke mener at man bør tage en løbsk tæve med i hundeskoven. Det er ligeså meget for tæven selv, som for der hanhunde der er der. Jeg kan simpelthen ikke se noget som helst godt, ved at tage sådan en tæve med i hundeskoven. Det er da bare næsten om at bede om problemer


  • #33   20. okt 2015 Og ja, ma hører ofte undskyldninger fra nogle hanhunde ejere, men kan det måske skyldes at de ikke haft fokus på netop løbsk tæve træning, fra hunden var helt ung? smiley
    Lige netop derfor, synes jeg igen, man som træner bør pointere hvor vigtigt den slags træning faktisk er - for der er ikke noget ved at have en hund, som ikke kan fungere, bare fordi der er en løbsk tæve i nabolaget. Uanset om det er en konkurrence hund eller ej.


  • #35   20. okt 2015 Amico er min første hanhund han bliver 5 måneder lige om lidt jeg ville da virkelig sætte pris på at få at vide hvis der var en tæve i løb netop for at kunne tilrette lække min træning med ham og øve kontakt selv med en lækker tæve i nærheden,
    Jeg er ikke nogen erfaring hunde ejer, så jeg ville da hurtig tro at det er mig der slet ikke kan finde ud af at træne med min hund hvis der lige pludselig bare slet ingen kontakt er


  • #36   20. okt 2015 jeg ville godt vide det selv om min er kastereret, da jan godt kan reagerer på det. så har vi andre en chance for at kunne se om man så kan holde koncentration på hunden unde den skal lave noget imens træneren snakker. den hang jeg gik med en tæve sagen jeg det hvis hund var i løbetid. smiley

  • #37   20. okt 2015 Hvorfor ikke bare have en forudsætning i baghovedet om, at der nok er løbske tæver i omegnen?

    Eller andet, der måske/måske ikke distraherer hunden? Man kan jo se og mærke på hunden, hvis den ikke er på og så må man indrette sig efter det.
    Den slags kan man ikke planlægge sig ud af...


  • #38   20. okt 2015 CH - som sagt, da min var unghund, kunne jeg umuligt se om det var teenage griller eller andet, der gjorde at han på tidspunkter var uden for rækkevidde.

    Jeg synes klart det var en fordel, da jeg med min unghund var til ringtræning med en løbsk tæve. På det tidspunkt reagerede han slet ikke, så det tog jeg til min fordel og stilte mig direkte bag ved den løbske tæve.

    Så bare fordi man som hanhunde ejer, gerne vil vide at der er løbske tæver, er altså ikke nødvendigvis en dårlig ting, eller for at have undskyldninger for ustyrlige hunde smiley


  • #39   20. okt 2015 Jeg synes altså godt man lige kan nævne det, når man VED at det er på grund af tæven i løbetid og hanhundeejer måske bare står og tænker "hvad sker der lige her?"
    Det ér ikke altid hurtigt og let at gennemskue at det er pga. en tæve i løbetid (ud fra det folk har fortalt i tråden), og jeg synes da det i flere tilfælde er rart at finde ud af grunden til, hvorfor hunden er så distraheret.

    Med det sagt så er der jo heller ingen grund til at gøre en stor råbende sag ud af det og skulle hen at forklare hver og en deltager hvordan tæven er i løbetid - kan det klares med en hurtig bemærkning synes jeg man finder en god middelvej.


  • #41   20. okt 2015 Jeg kan ikke se hvorfor det er et problem at sige det? Er det en hemmelighed? smiley

  • #42   20. okt 2015 Det er ikke et problem at sige det, og nej, det er ikke nogen hemmelighed. Men det er sgu lidt bøvlet at informere alle på pladsen om at en tæve er i løbetid.

    Og som sagt - hos os er der altid tæver i løbetid, det er umuligt at undgå hvis ikke det er en mikroplads man er på.
    Derfor er forudsætningen altid at naturligvis kan der hele tiden komme en forbi, der dufter fantastisk.

    Ligesom der kan løbe en hare, have gået et rådyr eller dem der var der tidligere tabte rå lever.

    Forskellen er den samme.

    Kig på hunden og indret træningen efter den. Det andet er slet og ret unødvendigt og virkelig besværligt.


  • #44   20. okt 2015 CH nu aner jeg ikke hvor eller hvad du træner, men langt de fleste gange har vi været maks 7-10 hunde, hvad end det har været lp, rally eller ringtræning. Jeg tænker heller ikke at man som tæve ejer skal rende rundt til alle og fortælle det, men fortælle det til træneren, hvorpå træneren så kan videregive denne information til alle, evt fælles.

    Som jeg har skrevet før, så sætter JEG i hvert fald pris på når det bliver sagt, uanset om jeg selv ville finde ud af det senere eller ej. Hvis det ikke blev sagt og jeg stod og trænede ved siden af en løbsk tæve, kunne jeg da godt blive frustreret over evt manglende kontakt. Hvem ved det kunne jo godt have været fra en hund på holdet før, men hvis jeg vidste det var tæven lige ved siden af, kunne jeg jo vælge at gå længere væk.

    Lige ledes sætter jeg virkelig pris på det, når man står med en unghund som endnu ikke reagerer, at det er noget man har mulighed for vælge om det er noget man vil træne. Jeg er jo en af dem der rigtig gerne vil træne det med min hanhund, fordi jeg netop gerne vil have at han lærer, at man altså godt kan arbejde, selvom der er lækre damer i nærheden smiley
    Men hvis ingen fortæller om løbske tæver, ville jeg jo ikke kunne træne det på samme måde, før hanhunden er begyndt at reagere på tæver.

    Men Sorry, jeg kan simpelthen ikke se det forkerte i at man synes det er en god information for alle og viser respekt for andre istedet for bare at være ligeglad og lade alle andre sejle i hver deres sø.

    Og SÅ besværlig er det heller ikke at fortælle at ens tæve er i løb smiley


  • #46   20. okt 2015 Jeg kan høre miljøerne er virkelig forskellige...

    Hos os er der flest selvtrænere og kommer ikke alle på samme tid...

    Der er ikke fælles opstart overhovedet - og måske mellem 10 og 30 på pladsen samtidig.

    Folk må da informere om alt det de vil, hvis de vil.
    Jeg har bare ikke et ondt ord om at nogen ikke gør det...


  • #47   20. okt 2015 CH jeg tror du har helt ret i at vi har vidt forskellige forudsætninger for træningen.

    Jeg må indrømme at hvis jeg tager på et selvtrænings hold, så ville jeg heller ikke forvente at tæve ejerne rendte rundt og fortalte om løbetid.

    Men når man tager afsted på hold træning, hvor vi alle kommer i samme tidsrum, med træner og har et forløb, så må jeg indrømme at jeg forventer faktisk at blive informeret om evt løbetider - ikke at jeg ville blive sur, hvis der var nogen der ikke fortalte det, men jeg ser det som almindelig høflighed og respekt for andre, at man informere smiley


  • #48   20. okt 2015 Vi har tingene samtidig. Nogen træner selv (ikke et hold) andre er på hold...

    Selvtrænere og de forskellige hold starter hver for sig.. og så er det sjældent at alle hunde på et hold er på samtidig hos os - medmindre de træner individuelt og træneren går rundt.

    Alle er overalt og imellem hinanden. Dog er der rum omkring hvis et hold står samlet...


  • #50   26. okt 2015 Hvis hunden er højløbsk skal hunden blive hjemme, HF kan jo sagtens deltager i undervisningen og få en masse ud at det. Klorofyl piller kan tage spidsen af lugten før og efter at løbetiden er på det højeste.
    I PH Roskilde kan en løbsk tæve godt deltage i sporarbejde mm. men HF. skal fortælle at tæve er løbsk, så kan man altid deltage som sidste hund, ellers må den blive i bilen.
    mvh. Torben Maxsø
    Næstformand
    Politihundeforeningen Roskilde


  • #51   26. okt 2015 Sådan er det heldigvis ikke overalt - sådan som du beskriver det, Torben.

    Tosset tosset regel at de ikke må træne..


  • #52   26. okt 2015 For mit vedkommende, med en hund, som i forvejen er svær at få til at koncentrere sig, så ville det være rart for mig at vide.
    Det skal nemlig håndteres på lidt forskellige måder.

    Men altså... Går ikke til træning på et hold lige nu, så ved ikke hvor relevant det er.


  • Sandra J
    Sandra J Tilmeldt:
    jun 2008

    Følger: 1 Svar: 13
    #53   26. okt 2015 Da min tæve fik sin første løbetid, fik jeg forbud mod at komme til træning med hende. Det resulterede i at min tæve på ingen måde var motiveret til at træne, da vi kom tilbage efter endt løbetid.
    Jeg ville gerne have haft at min hund kunne meget mere, og ville egentligt fra starten af gerne have haft at hun kunne være kommet på et agility hold.
    Men da hun stod fuldstændig på bagben da vi kom tilbage, opgav jeg smiley
    Og synes da det er ret trist, for ville gerne have lært meget meget mere, eftersom hun er min første hund.

    Så hvis min næste hund bliver en tæve, kommer hun til træning, løbetid eller ej...


  • #56   26. okt 2015 Jeg ville så også sige at det ville være en dødssynd at forbyde løbske tæver på træningspladserne - hvordan i al verden skulle man ellers lære sine små liderlige hanhunde at de altså godt kan bevare fokus alligevel? smiley

    ....også selvom man bliver lidt træt af dem nogle gange smiley


  • #57   28. okt 2015 Sandra, en hund får da ikke ødelagt hele sin træning eller mulighed for at lære fremover ved at blive holdt hjemme i 3 uger.
    Så var der godt nok mange hunde, der måtte opgives tidligt, for et par ugers pause kan ske af alle mulige årsager f.eks. sygdom ved enten hund eller fører, ferie, manglende tid eller at træningsholdet holder pause. Det er da bare at komme i gang igen.

    Nu skriver du, at det er din tæves første løbetid, og tæver kan altså godt ændre karakter både under løbetiden og i perioden efter specielt første løbetid. For en ung tæve er det en rimelig stor hormonel påvirkning, den oplever. Jeg ville være mere tilbøjelig til at tro, at det er løbetiden, der har gjort, at hun opførte sig anderledes, end at det var et par ugers pause fra træning.

    Men som det fremgår af tråden her, kan man komme med sin løbetidstæve de fleste steder, så find et andet sted og bare på med vanten igen.


Kommentér på:
Til træning i løbetid - jeg undres...

Annonce