{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
9.368 visninger | Oprettet:

Hjælp min hund bider/snapper {{forumTopicSubject}}

Jeg søger desperat et råd eller hjælp til hvad jeg stiller op når vi er til hundetræning?

Ja i læste rigtig.
Vi købte en dejlig hund for snart et halvt år siden af en ung pige der vist havde givet op.

Jeg har ikke lurer helt hvad der starter snappen men vi har løst det hjemme ved at forlade rummet hunden er i eller ved at lukke han ud. Men når jeg så kommer til træning går der ikke lang tid for det første blå mærke efter hjørnetanden kommer. Han hopper ganske enkelt op og bider/snapper.
Jeg har prøvet at aflede ham med godbidder men han er ikke dum så han bliver ved for at få flere.
Så har jeg forladt banen, det hjælper når jeg altså når udgangen i tide. (Vi træner nogle gange i modsatte ende så jeg skal forbi et andet hold først)
Og så har jeg prøvet bare at slippe snoren og gå den anden vej. Men så bider/snapper han mig bare i r... ja det lyder måske lidt komisk men det gør ondt så jeg er temmelig frustreret.

Jeg ved med sikkerhed det ikke er for at være ond. Det er nærmer en form for leg. Jeg ved bare ikke helt hvordan jeg skal få stoppet "legen" inden jeg bliver bidt. Det skal dog siges han er lidt over et år og ellers virkelig kærlig. Han elsker at lege med både mennesker og dyr og selv den del af familien som ikke er fan af hunde er også faldet for ham.

Håber nogle kan hjælpe?

Aflivning er vi ikke nået til. Vi har snakket om at skifte klub og evt få en personlig træner til at hjælpe.

På forhånd tak


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp min hund bider/snapper
  • #1   30. maj 2014 Er det ikke bare fordi han bliver overgearet? Lia kan også skrue helt over og begynde at snappe mig i armen, her bruger jeg så bare et "nej" efterfulgt af et "sit", plus at jeg vender mig væk fra hende så hun ikke kan få fat. Er der tid og plads, sørger jeg for at få brændt krudtet af med en gang hu-hej vild leg i stedet for.

    Kniber det alligevel med at få kontakt, så falder jeg tilbage på kontaktøvelser der virkelig bare sidder i skabet, men det kommer naturligvis an på den enkelte hund.


  • #2   30. maj 2014 Jeg ville nok gå helt tilbage til start = som var det en helt "tom/ny/usocialiseret hvalp jeg havde fået, og så starte med at lære den ordet NEJ + at bytte = når/hvis hunden gør noget uønsket, men stopper når man ber den om det og så gir den noget den gerne må bide i, "en bold, en bamse, bare noget den gerne er meget glad for" så den har noget den kan bruge til at få afløb for "ønsket om at "tygge/nappe" smiley

    Jeg mener ikke det hjælper at gå fra en hund som opfører sig som din, da den simpelthen ikke har lært de elementære kommandoer fra den forlod opdrætteren.

    Jeg ville som sagt starte helt forfra, så hunde lære at forstå hvad man ønsker af den, for det lære den ikke af at du f.eks bare går når den napper, den fatter jo ikke hvorfor den ikke må nappe.
    Du kan evt give høje "piv" fra dig når den napper og se om den så forstår at "det gør ondt på dig" "ligesom dens søskende ville gøre" det virker på de fleste hvalpe, men jeg ved jo ikke hvor påvirket den er blevet i den tid den har været hos forrige ejer, men forsøg dig frem. I hvert fald SKAL den lære at reagere på ordet NEJ, da det kan redde dens liv i yderste konsekvens. smiley


  • #3   30. maj 2014 Tja, jeg vil ikke bides, et bestemt nej, fuldstændig ro, og så træner vi igen.
    Et bestemt nej er et man mener, ikke et pædagogisk nej lille ven lad nu være så får du en kiks;)


  • #4   30. maj 2014 Enig Bodil. NEJ har også altid været det første ord mine hunde har lært, og det har gjort at man har kunne stoppe dem med ALT "uanset om det har været små el. voksne, og i hvert fald længe nok til, at man har kunne lave en byttehandel, med en "teenager/unghund" har været lidt overkåd, fordi man lige opnår den alt afgørende "Kontakt" man har brug for når hunden hører ordet NEJ og reagere på det..

    Det jeg syntes er så godt ved at de lære det, er at de fleste af mine hunde jo har været "genbrugs hunde" hvor jeg ofte ikke har vidst spor om deres fortid.
    Men de lære ordet NEJ lige så hurtigt som en hvalp, man har haft fra den var 8-10uger.


  • #5   30. maj 2014 Tusind tak for svarende smiley

    Det skal helt klart prøves.


  • #6   30. maj 2014 Hvis det er hunden på dit profilbillede, er det i såfald ikke ualmindeligt.
    Din hund er opkørt, og stresset. Det behøver ikke at være noget du, eller andre har gjort. Det kan være stedet, det der sker, eller bare overspændt over at i er på træningspladsen.
    Nogle hunde har en tendens til stress, og hvis grænsen er hårfin, fra at hunden "er på" til at stressen rammer, kan det være utrolig svært, at få hunden stoppet, inden den når i stress. Men det er noget man sagtens kan lære.
    Jeg har selv en hund med stress, hvor hun især som hvalp og unghund var rigtig slem, og hun kunne ikke magte meget, uden at blive stresset. Nu er hun modnet mere, og vi er begge blevet eksperter i at stoppe hendes stress sammen.
    Du skal lære at læse din hund, i de alder mindste bevægelser, og så skal du finde ud af, hvad det er der gør, at den skrider over i stress.
    Det er ikke noget der sker i løbet af en dag, men kræver at du virkelig strammer dig an.
    Du skal som det førte holde op med at gå fra din hund, når i er på træningspladsen, det forværrer det 1000 gange! Så kan din hund også lige pludselig være stresset over, at du forlader den, når den har alder mest brug for dig. Og samtidig lyder det som om at i har et helt kapløb ud af træningspladsen, når du beskriver det, som "at du kan nå ud".
    Jeg har en hel masse fede værktøjer, som har virket rigtig godt for mig. Hvis du har lyst, så kan du smide mig en PB.


  • #7   30. maj 2014 C&N Det er ikke den hund. Prøv at tjek TS`s profil og kik efter Liam. smiley

  • #9   30. maj 2014 Jeg respektere de fleste af dine råd Maiken smiley , men "Time-Out" virker IMO mere ved børneopdragelse, hvor barnet VED eller kan forklares hvorfor h*n får en Time out.

    Man ikke forklare en hund at den udelukkes pga. den gør noget uønsket, den skal først fatte hvad den gøær galt for at kunne forbedre sig/ først når den VED hvad den gør galt vil denne måde kunne bruges, og jeg læser ingen steder at Liam har lært noget ved tidligere ejer.

    Måske misforstår jeg dig, det skal jeg så ikke kunne sige, da jeg som sagt som regel er enig i de metoder du nævner. smiley


  • #10   30. maj 2014 Hej c og n

    Det er desværre ikke schæferen smiley

    Det er vores ny blandings hund liam.

    Jeg tager gerne imod hjælp og det kan sagtens være han stresser og ja for mig gælder det bare om at gå direkte mod udgangen for på den anden side af hækken bider han ikke.

    Han har gået til træning med tidligere ejer men meget mere ved jeg ikke om det.


  • #11   30. maj 2014 Maiken
    Det bruger vi hjemme og virker rigtig godt men han ved det og så er det lidt som katten efter musen. Desuden kan vi ikke komme ud af døren før vi har fanget ham.

    Vi er derfor stoppet med det og skal nu igang med at træne ham i at vi godt må gå uden ham.


    Jeg vil ikke sætte ham i bur på en træningsplas, vi kan ikke en gang have ham i bur i bilen hvilket vi gerne vil så det må han ikke forbinde med en straf.
    Og jeg kan slet ikke nå at binde ham inden han har bidt og tænker også han bare bider snoren over.


  • #12   30. maj 2014 Min tanke er, at hunden gør det fordi det virker. Løsningen vil så være at bevise det modsatte.
    Altså at der INGEN gevinst er.
    Heller ikke kontakt.

    Det får tingene til at blive værre før det bliver bedre. Hunden vil lave mere desperate forsøg på at få reaktion.

    Men det betyder at det virker og adfærden vil ebbe ud.


  • #13   30. maj 2014 Gh
    Skal lige se om jeg har forstået det rigtig smiley

    Du vil bare stå stille og lad som ingen ting?


  • #14   30. maj 2014 Jep.
    Og jeg ved godt at det koster i blå mærker. Jeg har Været der.
    Det tog to måneder - men vi så aldrig adfærden igen.


  • #15   30. maj 2014 Prøvede en gang. Der rev han mig næsten omkuld da han fik fat i min arm som om jeg var en figurant.
    Og av hvor gør det ondt bare at ignorer ham smiley er ikke sikker på jeg lige er "mand" for at tage mød alle de bid men overvejer det lige igen


  • #17   30. maj 2014 Jinx

    Det lyder rigtig meget som vores hund.

    Håber jeg kan gøre dig kunsten efter og få vores stoppet også smiley

    Det lyder meget rigtig med nej og stop smiley

    Belønner du når han så stopper?


  • #18   30. maj 2014 Har du ikke forsøgt med at sige nej og fysisk stoppe hunden?

    Altså der ville jeg da bestemt også starte. Der er dog ingen garanti for virkning - heller ikke der.
    Nogle hunde (min blandt andre) kører bare op af det og synes det er en fest... Og så er det at den metode skal være ret voldsom for at virke efter hensigten.

    Hunden skal ikke belønnes i den situation. Hvis den stopper, når du siger det, så skal du foretage dig noget andet.
    En lille lydighedsøvelse, som du så stille kan belønne den for.

    Den må ikke lave en kæde der hedder: Hop op, mor stopper mig, jeg får belønning.
    DET er et skråplan.



  • #22   30. maj 2014 Maiken, af egen erfaring ved jeg, at det at føre hunden et andet sted faktisk kan være rigelig med kontakt til at hunden føler sig belønnet..

    Og så er man lidt ude at s****, for så forstærkes adfærden jo bare. Specielt hvis man følelsesmæssigt reagerer på situationen - hvad der er ret svært at lade være med..

    Men - to hunde er ikke ens og det er klart, at det, der er enklest og giver mindst gene skal prøves først.


  • #24   30. maj 2014 Som sagt, hunde er forskellige - og TS må jo se, hvad der virker på hendes hund.

    Nu har hun da nogle muligheder at arbejde ud fra....


  • #25   30. maj 2014 Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har skreget NEJ ned i hovedet på en hund smiley men self. har der da været nogle få stk. som man har skulle være lidt mere "over" end andre, f.eks ville jeg kokse helt ud hvis min hund så`n hoppede op og bed mig, i det tilfælde hvor et alm nej og et ryk i halsbåndet ikke hjalp, der ville jeg nok blive så "old nordisk" at jeg ville ta fat i halsbåndet, i mens jeg så den i øjnene og klart og tydeligt sagde Nej/ SLUT. smiley
    Om det er fordi jeg sjældent hæver stemmen overhovedet eller hvad, så har det altid været nok til at få de få stykker, til at stoppe den uønskede adfærd, men det har så været hunde af store el. gigant racer.
    Jeg ved ikke om jeg ville takle det på samme måde med så "lille en hund som Liam er, det ved jeg først når jeg står i situationen. smiley smiley
    Men jo hvis den var en plage så ville den nok få en kraftig bemærknig om at jeg IKKE ønsker den opførsel.. smiley smiley
    Uanset hvor ildeset den old nordiske metode er herinde, så virker den IMO. smiley


  • #26   30. maj 2014 Jeg tror man bliver nødt til at erkende at der aldrig er en metode, der dur til alle.

    Jeg har med anskaffelsen af vores sidste hund forstået hvorfor at der er så mange, der slet ikke kan forstå hvorfor nogen kæmper med opdragelse af deres hund.
    Jeg har fået alle mine tre hanhundes diametrale modsætning.

    En tæve, som er så signalfølsom at alt, der skal til for at stoppe hende i 95 % af sine handlinger er et lille ah ah. Ingen hævet stemme, ingen sure miner, bare en lille lyd. Hun lægger kort ørene ned, stopper det, hun har gang i.

    Og hvis det meste af HG har tilsvarende som referenceramme, så kan jeg godt forstå at de undrer sig over, at det nogle gange kammer helt over.....

    Jeg er blevet NOGET klogere efter jeg fik hende. Mest på andre hundeejere smiley
    Jeg må nok sige, at som hundejer selv, så er det de tre udfordrende hanhunde, der har lært mig mest og har vist mig hvordan man må være kreativ - og også nogle gange mene sit nej, når man siger det. Og i øvrigt sige det med temmelig meget vægt bag og eventuelt med fysisk at stoppe hunden i hvad den nu end har gang i....

    Med tæven ville det virke prompte at hun blev skilt fra fællesskabet og det sjove i et øjeblik.
    Med hannerne vil det være ganske opildnende at få den kontakt som en kommando, en berøring, et blik ville give...

    Man bliver nødt til at vælge det, der passer til hunden, man står med.

    Og det KAN være at brøle den i ansigtet. Det kan være at stoppe den fysisk. Det kan være at skille den fra sig. Det kan være at være stenstøtte - og det kan være tusind andre ting....
    Jeg har prøvet dem alle med forskellige hunde, forskellige situationer - med svingende resultater smiley


  • #27   30. maj 2014 CH. det er så sandt som det er sagt. smiley

  • #28   30. maj 2014 CH: Helt enig, havde jeg lagt ud med Lia, så kunne jeg nem være en af de der "altvidende" hundeejere med lydige hunde, som var såååå gode til at give mig fuldstændig ubrugelige råd, da jeg stod med min første tæve, som var en strid børste.

    Kan huske at jeg engang passede min venindes hund, iøvrigt også en tervueren ligesom min egen, og den måde min fik et "NEJ!" på fik gæstehunde til at kravle langs væggen, selvom det ikke havde været henvendt til hende. Min egen hund, hun var sådan "Nå ja, okay da..."


  • #29   30. maj 2014 Undskyld hvis jeg ikke lige får svaret på alt hvad i skriver men det bliver nøje læst og reflekteret over smiley og tusind tak for alle forslagene, det betyder meget i gider bruge til på at hjælpe mig smiley

    Jeg syntes helt klart også tæver er letter end han hunde og de to vi har haft havde jeg bare fat i en gang og så var det over.

    Den gang (ca7-8 år siden) skulle man få hinden til at underkaste sig og gjorde den det ikke frivillig ja så blev den lagt ned. Så det var jo også min første reaktion da liam begyndte.
    Det stoppede dog efter 20 min kamp hvor hunden bare slangede sig fri og løb i 8 tallet for at snappe som var jeg en hund han ville lege med. Herefter blev han lukket ud hver gang han tænkte på at bide og efter 10 min hvor han havde været ude små 10 gange ja så er det næsten hold helt op hjemme smiley

    Til træning har han en lang Line til at hænge efter sig for at andre kan hive/holde ham væk. Jeg har prøvet at råbe NEJ og hive ham i halsbåndet. Kaste godbidder, have boldt med og sætte han i bilen inden træningen er slut. Det har ikke hjulpet.
    Det er som sådan ikke fordi hans dårlig opførelse gener mig hvis han bare hoppe op for det ville han hurtig lære der ikke skete noget ved, men da det gør ondt er det virkelig svært at ignorer.
    Sidste træning når jeg også at sige jeg bare har mest lyst til at hammer ham en. Endelig ikke for at gøre ham ondt men bare for at få ham stoppet. Men det vil jo heller ikke hjælpe så da der træneren ikke gjorde noget fik han endnu en gang bidt mig og blev belønnet med godbidder smiley

    Jeg har ikke trænet ordet nej eller stop. Men han spiser ikke før der bliver sagt værsgo og hvis jeg ligger en godbid og siger nej så tager han den ikke så han bude vide hvad det betyder.

    Jeg tænker lidt jeg vil prøve at tage en boldt med igen som han så kan få når vi skal stå og kigge, og så træne ham noget mere i kontakt og nej der ude frem for linefæring, plads, stå og alt det andet som vi snart skal til prøve i smiley

    Men jeg læser lige alle svarende igennem igen for at være sikker på jeg ikke overser en vigtig lille detalje smiley


  • #30   30. maj 2014 Hvis du ikke har trænet nej, så kan du ikke forvente at han ved, det er et generelt stop-ord.

    At han kan det med bolden kan ikke generalisere ud på alle situationer. Det er et billede for sig selv, der er indlært.

    Desuden kan nej-kommandoen godt være lidt udfordrende at opnå lydhørhed overfor, når hunden er så opkørt, som jeg kan forstå, den er.
    Og spørgsmålet er, som flere har haft fat i tidligere, at du i stedet skulle prøve at koncentrere dig om at hunden aldrig når dertil...

    Er det i alle situationer på træningspladsen det her sker? Ligegyldigt hvad, I laver?


  • #31   30. maj 2014 Helt enig i at der ikke findes en universal-løsning på problemet.

    Elton var også storslem til at bide i mig, da det var værst behøvede vi ikke fodre ham, med de lunser han tog af mine lår smiley Der var intet som virkede, -heller ikke at ignorere ham, ..han blev bare ved, mere og mere voldsom.
    En dag læste jeg et sted, at det kunne virke at hyle op, som var man en hvalp der blev trådt på.
    Jeg prøvede og det virkede!! En uge så var det ovre, hver gang han bed i mig hylede jeg op, -den lyd syntes Elton ikke specielt godt om, sådan skal en mor ikke lyde! smiley


  • #32   30. maj 2014 Der er mange ting som kan udløse det. Hvis vi kommer i sidste øjeblik er det bedst vi bliver hjemme.
    Hvis jeg træner noget for længe.
    Hvis jeg vil lede ham ind på plads, det er dog blevet beder
    Eller hvis vi træner for længe.

    Det kommer bare tit ligepludselig men jeg prøver at lære at læse ham inden vi når der til så det kan undgåes.


    Jeg er ikke super go til at være højrøstede på pladsen når vi er så mange men må jo gøre det hvis det kan hjælpe smiley


  • #33   30. maj 2014 Hvordan leder du ham ind på plads?

    Hvordan belønner du ham? Og hvor ofte?


  • #34   30. maj 2014 Først trådt jeg et skridt tilbage med en godbid foran men der blev han alt for vild så nu går jeg fremad og når han så er der efter et par skridt siger jeg plads og stopper. Det har virket, dog går han ikke på plads hvis man bare siger det.

  • #35   30. maj 2014 Han får godbidder/hundekiks og temmelig tit for at holde ham beskæftiget.

  • #36   30. maj 2014 Løb tør en dag og "lånte" pølser af en anden. Så blev han helt vild så det skal være lidt kedelig.
    Jeg må heller ikke rose for meget med stemmen for så går det også galt


  • #37   30. maj 2014 Eller også handler det om, at du skal lære at udnytte hans energi så det bliver vekslet fra stress til ren motivation smiley

    Jeg vil foreslå dig at prøve at tage kommandoen ud af ligningen. Beløn hunden roligt, når den er, hvor den skal være (tilrettelæg øvelsen så den kommer det i første hug). En godbid, stille og roligt.

    Gør det rigtig rigtig mange gange inden du sætter kommandoen på igen - når hunden ved, at det kan betale sig at være der og eventuelt selv tilbyder det, kan du begynde at putte kommando på.


  • #38   30. maj 2014 Helt generelt så prøv at lade være med at tale til ham, når I træner... bare som et forsøg...

    Vis ham hvad han skal og beløn ham for det, roligt...


  • #39   30. maj 2014 Nå ja - og så lad ham ikke få så meget om en my af en godbid uden at have gjort sig fortjent til den...

    Hvis du fodrer ham for at få ro, så er det de dumme kæder bliver lavet og så har du en ganske ond cirkel...


  • #40   31. maj 2014 På træningspladsen kunne det godt blive for meget for Lia som hvalp, hvilket gjorde at koncentrationen røg og man slet ikke kunne få noget fornuftigt ud af hende. Her lærte jeg så at stoppe når jeg kunne se hun var ved at køre træt (og altså inden hun forvandlede sig til en Tyrannosaurus Rex unge), så legede vi enten lidt eller sad bare og nussede. Træneren var godt nok henne og spørge hvad vi lavede, men her forklarede jeg bare at hun var kørt træt og vi tog en pause, og det blev der ikke sagt noget til.

  • #42   31. maj 2014 Vark. det er også en god lærestreg at man flytter fingeren/hånden helt tilbage i kæften på hunden hvor der ikke er nogle bisser der kan bide en smiley
    hunden syntes som regel ikke at det er lige så sjovt som når fingeren /hånden er ml.dens bisser. smiley

    Det hjælper bare ikke meget hvis den hopper op og bider mens man f.eks har den i snor, men måske en af de lænke/kædesnore ville hjælpe, jeg har endnu ikke mødt en hund der brød sig om at bide i den "her tænker jeg på at TS skriver at liam bider snoren over hvis han bliver bundet.

    Jeg må indrømme at jeg ikke kan sætte mig ind i hvordan jeg ville gebærde mig på en træningsbane, da jeg aldrig har gået til træning med en eneste af mine hunde, men jeg ville nok holde mig helt væk derfra, hvis min hund stressede el. rent psykisk "blev en anden" når vi var til "træning".
    Men der er heldigvis andre som er fyldt med gode råd, og jeg håber virkeligt at der er noget som kan bruges på Liam,
    Dog vil jeg sige som CH at han allerførst skal forstå ordet NEJ i alle henseender, f.eks hvis i er ude og gå og han skal til at æde noget han har fundet, så bør et nej få ham til at stoppe det han har gang i, det samme hvis han er på vej ud fra en have/hundelegeplads "what or where ever" så skal han stoppe sit firspring når der bliver råbt nej, ergo det gælder ALT og alle steder og med alle ting, kan han ikke det så forstår han ikke ordet.
    Så det ville jeg helt sikkert lære ham før jeg gik videre. For det er grundstenen i opdragelsen IMO. smiley


  • #44   31. maj 2014 Det med at stoppe hånden ned i halsen på ham virker ikke. Han kan selvfølgelig ikke lide det men han hopper op af mig og jeg har ingen mulighed for at proppe armen ind i munden på han.

  • #45   31. maj 2014 Jeg kender ikke til træningen med tidligere ejer men tror nok det er en af dch klubberne smiley

    Han elsker at lege med de andre hunde men da vi ikke går på hvalpe holder får de kun lov at hilse i snor. Desuden er der nogle af hundene som ikke er stor fan af de andre.

    Hvis man går en lang tur inden træning bliver han overtræt og endnu være. Jeg kommer ca 10 min før træning så han har tisset, snust og hilst af inden vi starter.
    Vi har pt en reserve træner og hun går meget op i den prøve som snart kommer hvor imod vores anden træner går op i at det skal funger rent praktisk.


  • #46   31. maj 2014 Det er heller ikke nødvendigt at tilføre ubehag i det omfang. Det vil jeg godt æde min hat på.
    I øvrigt virker det ofte stik modsat på en hund der er stresset - og måske en smule frusteret, som jeg faktisk mistænker en smule her.

    Renee - hånden på hjertet - når du træner, er du så kort, tydelig, siger EN ting EN gang eller får du sagt sit femhundrede gange, hans navn ligeså mange gange, stille, føj, stå stille, lad være at hoppe op..... En masse ord?


  • #47   31. maj 2014 Synes i øvrigt det er ca. verdens dårligste ide at lade en hund, der ikke har god kontakt med sin fører til træning være sammen med andre hunde på træningspladsen..

    Så sætter man sig selv op til fiasko....


  • #48   31. maj 2014 Det er nok lidt blandet. Ved lineføring bliver hans navn sagt mange gange og i mange tonlege men hvis han skal stå, sidt dæk eller andet er det kun det han skal. Altså ved indkald Liam plads ellers er det bare sidt. Men jeg sider det vist nok meget neutral selv om jeg prøver at virke glad.

    Jeg går der mest for hans skyld. Så han er ude blandt andre og så ser jeg hvor langt det føre os. Men jeg har dårlig erfaringer der ude fra da jeg har gået med to hunde før, som jeg også stoppede med da de ikke kunne hjælpe og jeg tilsidst blev mere ked af det en glad.

    Jeg vil dog rigtig gerne gå der længe nok til at vi kan gå en lineføring pænt uden snor smiley

    Det er vist nok det man kalder en hygge klub. Det er ikke så dyrt men der er også kun en uddannet træner rasten er oplært enten af hende eller ved selv af have gået der. Jeg har dog bet om at få hende der er uddannet til at komme.


  • #49   31. maj 2014 Jeg har så også en hund, der laver de der onde cirkler.

    Efter vi har fået vores nye dør ud ad til, så har Vaks stået i trappen og gøet og gøet og gøet - Jeg prøvede at aflede, jeg prøvede at lokke ham, jeg prøvede godbidder, jeg prøvede at hæve stemmen en smule, så han kom ned og ellers bare gå min vej.

    - Hjalp det? Nope, det blev sq da bare værre af det.
    Til sidst fik jeg altså nok (det er som at snakke til en dør, når han står der og gør) og så blev jeg "rigtig" sur. (jeg lod self bare som om, men råbte meget højt af ham, LOL)
    - Han har ikke gjort det igen siden. Og der er gået en uge nu.
    Vaks er bare sådan en hund, der virkelig skal have et hint med en vognstang, før han fatter "nå ja, det burde jeg måske ikke gøre mere".

    Jeg ville bare sige nej på en meget bestemt måde i dit tilfælde. Hunden vil reagere på dit tonefald og altså ikke ordet, så selvom det ikke er indlært, så kan det være nok at tage den i hålsbåndet og sige "NEJ" i en bestemt tone.


  • #51   1. jun 2014 Vark. man påføre ikke hunden noget ubehag, eller jo self på en måde, men ikke noget den.på nogen måder tager skade af, eller vil føle som et overgreb. smiley man fortæller den bare at nu er det nok, lidt i stil med at fortælle sit trætte og sure barn der kammer over mens man står med dem i et supermarked kl 16.30 lige efter job og børnehave, at man ikke vil høre mere skaberi. smiley

    Jeg kan ikke forstille mig at nogen "her inde fra" kunne finde på at gøre sin hund noget pga. den ikke var 100% velopdragen 24/7 smiley
    Og at "sætte den på plads" ved at fortælle den hvem der bestemmer, er ind imellem nødvendigt, især når den bider en.
    Men som det er nævnt tidligere, så er det ikke noget man gør med en meget følsom hund, men det er ikke lige sådan jeg opfatter Liam smiley smiley lidt tvært imod smiley


  • #55   1. jun 2014 Det har også været med blandede følelser at jeg skrev her inde.
    Nogle ville helt klart aflive Liam da han bider men jeg er 99% sikker på det er fordi han fra hvalp har lært at sådan leger vi.
    En anden grund er at jeg har en lille dreng og derfor måske ikke burde have en hund der bider men han bider kun mig og i langt de fleste tilfælde er det kun til træning. Hjemme maker ham kun. Lidt som når man leger trækleg med fingeren om hjørnetænderne men hvor hunden bestemt ikke bider.

    Jeg vil bare ikke opgive en go hund jeg endelig bare kan lade være med at gå til træning med.
    Jeg ønsker bestemt heller ikke at gøre ham ondt men hvis jeg skal tage ham hårdt i nakken som en alfa hund ville gøre oh han piver har jeg det nu heller ikke skidt. Jeg respekter min hund fuldt ud men det skal altså være os mennesker der bestemmer og ikke hunden smiley

    Håber i forstår hvad jeg mener.

    Ps tror og krydser finger for jeg endelig har fået lov at have en uddannet træner med til træning på torsdag. Hvilket er sidste gang her inden ferien smiley


  • #57   1. jun 2014 Jinx
    De to gamle skulle jeg "rulle" en gang og så underkastelse de sig men det er prøvet en gang og virkede så langt fra. Det er der slet ingen grund til at prøve igen.
    Det skal altså lige siges at de to gamle var mega forkælet. De lå begge i sofaen, sengen og var flittig som skøde hunde men de kendte sin plads og ingen tvivl om at vi respekterede hinanden :-)( schæfer på ca 25 kg og amstaff på 30kg) så ingen små hunde smiley


  • #59   1. jun 2014 Jeg har ikke skrevet noget om at ruske en hund.
    Og jeg har set mange hunde ink. Mine egne sætte hinanden på plads ved lige at lave en markering.
    Jeg opdrager ikke mine hunde efter om andre syntes det er okay. Mine hunde må være i sofaen og Liam sidder også på sædet da han bliver trist af at side i bagage rummet på tros af vi har en stor bil og han sagtens kan se os.

    Jeg går ikke ind for vold men en markering som mange skriver ved st tage hunden i nakken/ halsbåndet og sige stop ser jeg heller ikke som vold. Mener en klar optrukket grænse som bliver sat over for hunden.

    Men dette var heller ikke en diskusion om hvor de forskellig grænser er, det handler om et råb om hjælp til hvordan vi kommer forbi den biden smiley


  • #61   1. jun 2014 Ja men hvergang jeg slap legetøjet slap han også og begyndte igen. Så prøvede at holde ved legetøjet, jeg ved ikke om det var hunden eller mig der så blev mest rundtosset men rundt kom vi.
    Desuden fik vi ikke træner meget for alt gik på at dreje rundt for at fange bolden smiley
    Det var lidt sjovt men kun når han havde bolden smiley


  • #65   1. jun 2014 Nu skal det ikke forstås som om jeg er modstander af at sige nej til en hund. Men sådan som det er beskrevet i denne tråd, hvor vi ved at det ikke er indlært som stopord, er der kun en grund til at det potentielt kunne virke og det er, at hunden opfatter det som et ubehag....

    At bruge det til at vise hvem der bestemmer mener jeg er nyttesløst. Det har hunden intet at bruge til, det er et menneske-behov.

    Vil det kunne stoppe hunden i sit forehavende. Måske. Men mit gæt er, at den blot vil blive endnu mere opkørt. Den aner jo ikke hvad den gør forkert og den er ikke blevet vist et alternativ. Det giver frustration og er ærlighed talt ikke fair.

    Ikke sådan som denne hund er beskrevet...


  • #66   1. jun 2014 Og lad nu være med at give maks belønning for dårlig adfærd. Man producerer en meget frustreret hund ved at belønne den samme adfærd som man skælder ud for. Giv den IKKE legetøj i munder når den bider.... eller noget som helst andet.

  • #68   1. jun 2014 Aner det ikke smiley

    Vi indlærer samtidig med at vi bruger det. Det ligger på rygraden ligesom et par andre hverdagskommandoer gør.

    Hvis hunden skal stoppes i noget, stopper vi den igen siger ordet. Det sker jo en million gange mens hunden vokser op og kan den det pludselig. .. dejligt.


  • #71   1. jun 2014 Vark. det lyder på mig som om du bruger BASTA som jeg bruger ordet NEJ, så hunden ved hvad vi ønsker af den når det "bestemte ord bliver sagt" ikke fordi den forstår ordet, for man kunne lige så godt ha` sagt "RØV el vandpost" smiley men bare det at den VED at når det ord siges, så mener man altså at nu er det nok, så behøver man jo ikke så meget andet, end måske at "fin pudse" ens kommandoer og hundens forståelse af det man ønsker af den.


    Ang. der hvor jeg skriver om at skubbe fingeren /hånden om bag i munden på hunden, der mener jeg skutte NED i halsen, men det jeg skriver "at man skubber hånden bagud, så man ligesom "øger hundes mundviger" så man får hånden så langt bag i munden, at man få hånden bagved tænderne, ikke længere, da DET absolut ville være at overskride enhver hunds grænse IMO. jeg har heller aldrig ment at "takle/smide sin hund på ryggen" er en god el.brugbar idè da man som det også er nævnt, nærmere får hunden til at gøre noget af frygt og ikke pga. den har "lært hvad man ønsker af den".

    Jeg ved ikke helt hvem det er skrevet til, da du skrev dette :

    Min opfattelse af hunde er bestemt ikke at en sund hund tager fat og rusker i nakken på hvalpe.. Bare en tanke jeg havde da jeg læste din kommentar. Ja gu skal det være os der "bestemmer" men det kan man godt uden at blive fysisk og pådutte en masse pseudovidenskablige metoder

    Jeg er i hvert fald ikke FOR at man rusker sin hund, bare lige for at slå det fast.
    jeg ved også bedre end mange, at hunde der IKKE er "pleasere" kan være en stor mundfuld, men det er den slags hunde jeg fortrækker, at jeg så ikke er så god til at forklare hvordan man takler dem og deres unoder er en helt anden sag smiley det er noget man finder ud af med lige "DENNE" hund, mens man træner med den.


    Renee. Du skrive et sted at du ikke ønsker at aflive en hund som Liam, Jeg må indrømme at jeg slet ikke forstår hvor det kommer fra, bare fordi han er kåd "han er trods alt stadig kun en unghund" han lyder IMO slet ikke som en hund hvor en aflivning burde nævnes, i så fald ville jeg hellere lade ham få et andet hjem, hvor den nye ejer kan klare hans "Unoder" for det er jo ikke andet pt, self. er det trælst lige i øjeblikket, men han lyder som jeg opfatter det som en sund og lidt "naugthy dog" ligesom de fleste andre hunde er når de er ml.8 -18mdr. smiley

    Jeg håber i kan hitte ud af hvad der er skrevet til hvem osv. for jegf sprang jo lidt tilbage i tråden. Beklager for det. smiley smiley


  • #72   1. jun 2014 Bare lige for at slå det helt fast Liam er IKKE i nærheden af at blive aflivet eller solg/vider formidlet. Han skal bo her og vi elsker at have ham. Han er med næsten over alt. Vi har KUN store problemer til træning og holder gerne op med at træne for at kunne nyde min hund hverdag. Men syntes det er vigtig han er ude blandt andre hunde så længe han er så ung.

    Men tak for svarende jeg tager det til mig som vi da helt klart skal prøve og så håber jeg det virker eller at han snart er vokser over det smiley


  • #73   1. jun 2014 Jinx, der er alt galt ved at placere et stykke legetøj i hundens mund, når den udviser uhensigtsmæssig adfærd.

    Du glemmer lige hundens perspektiv og det hunden rent faktisk lærer af den manøvre.
    Hop op, bid, snap = belønning og leg....

    Det er IKKE særlig hensigtsmæssigt. Faktisk er det i mine øjne direkte synd for hunden, der jo altså også oplever at blive irettesat for samme adfærd.
    Hvad skal den hund så tro på?

    Det giver en voldsomt frusteret hund og det forstærker adfærden. Det er i mine øjne noget nær det grimmeste man kan gøre ved en hund - at give den mixede signaler så den ikke aner, hvad den kan forvente. Maks belønning eller skideballe - eller andre af de ting, der er blevet nævnt i denne tråd.

    Renee - du skal vælge EN ting at gøre nu.
    Skal jeg være ærlig så tror jeg du har en meget frustreret hund, der ikke ved hvad den skal gøre.
    Du bliver nød til at vise den det. Du må begrænse alt hans initiativ og føre ham til alting og belønne roligt der.
    Han skal have at vide hvad der kan betale sig og det er klart, at det HAN føler kan betale sig skal være den adfærd DU ønsker.

    Beløn ALDRIG nogensinde en hund for en adfærd, du ikke vil se igen.


  • #75   1. jun 2014 Der er tider og steder at benytte sig af sådan en løsning, Jinx.

    Min hanhund har også fået noget i munden under hans temmelig hjertelige velkomstscener og det betyder nu, han beroliger sig selv med det, finder det selv og det er fint.

    Men det er ikke den samme situation. Man kan ikke udbrede EN løsning ud over alt og så gå ud fra, at det er det bedste hver gang.
    I TS' situation vil det virke stik modsat hensigten og det er edderbankme synd for hunden...


  • #77   1. jun 2014 Bare lige for at få det på det rene - Min hund er på ingen måde bange for mig.

    Hans grænse ligger bare meget langt. Han er pisse ligeglad, hvis jeg bare hæver stemmen en smule normalt, så de få gange, jeg har råbt højt af ham, har været for at få ham til at fatte at "hallo, du skal ikke gøre det der". Der har han godt nok lagt ørerne tilbage og er gået over i sin kurv, men det varer altså ikke mere end et par minutter, så er alt i orden igen.
    Han kryber ikke, han har ikke halen mellem benene etc.
    - Og lydig er han heller ikke, LOL. Der er grænser for, hvad jeg lader ham gøre, men lydig ville jeg ikke kalde ham. Det har han aldrig været - Og det er min egen skyld, fordi det ikke er trænet fra han var helt lille. Vaner er svære at bryde.


Kommentér på:
Hjælp min hund bider/snapper

Annonce