{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.531 visninger | Oprettet:

Agility - Hvor gammel? {{forumTopicSubject}}

hejsa smiley

Mikkel er en lille hvalp på 10 uger.. Vi vil meget gerne have en god start med ham, både hvad angår lydighed og opførsel generalt. Vi mener at en stor del af det går ud på at socialisere ham og gå til lidt træning med ham.

Så spørgsmålet er, hvor gammel han skal være før han må begynde lydigheds- og agility træning? - Hvad er bedst?

Mvh Kimmie smiley



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Agility - Hvor gammel?
  • #1   7. jul 2010 Man kan jo ikke sige hvad er bedst. Det er jo to helt forskellige sportsgrene.

    Lydighed kan du starte på allerede nu på et hvalpehold. Og fortsætte hele hundens liv

    Agility vil jeg mene hunden skal være halvanet - to år før man begynder, så man ikke smadrer noget i hundens krop. Og jeg mener også, at de fleste klubber forlanger, at man har et vist niveau af lydighedstræning, før man må begynde til agility.



  • #2   7. jul 2010 Hejsa

    Lydighed er en absolut nødvendighed hvis man på et senere tidspunkt vil løbe agility. Mange klubber tilbyder "hvalpe-agility", men jeg synes nu personligt, at man skal bruge det første år på at træne lydighed, god kontakt og så brug naturen til at lege i - det er god basis træning. Reglerne siger, at din hund skal være et år inden du starter på agility og halvandet inden man må deltage i konkurrencer. Er det en stor hund vil jeg dog anbefale dig at vente lidt længere, da hunden skal være udvokset for at undgå skader...
    God fornøjelse...


  • #3   7. jul 2010 det kommer an på hvad du skal bruge det til... Lydighed kan du sagtens starte med nu... Tilmeld dig et hvalpehold... Agility skal de være 1 år for små og mellemstore racer og 1½-2 år for store racer.... Så det kan du ikke begynde med endnu.. Som Julie også skriver så skal hunde være udvokset før man kan gå til agility eller kan man risikere at overbelaste den endnu ikke færdigudviklede knogler, led og muskler...

  • #4   7. jul 2010 Hvis du ikke skal gå til konkurrence, så kan du sagtens introducere hvalpen for agility øvelser som turnel, A-bræt, slalom, balance - men vær meget forsigtig at din hund ikke falder ned og at den heller ikke laver for mange spring.
    Du skal gøre det langsomt og kun som en aktivering. Til rigtig agility må hunden først stille op til konkurrence når de er 1½ år mener jeg.

    Lydighedstræning kan du starte med fra dag 1, hvis du bruger positiv indlæringsprincipper.

    Agility kan være godt for koncentrationen, når hunden bliver lidt ældre og for at få noget nyt på som hunden synes er sjovt. Ikke alle racer er vilde med lydighed som træningsform. Nogle hunde kører død i det efter 2-3 gentagelser, så her er Agility et godt alternativ.

    Forøvrigt - Maria og Balto er det ikke jer der går ude hos mig?


  • #5   7. jul 2010 Synes bestemt ikke at du skal træne slalom og A-bræt. Det er meget hårdt ved rygsøjlen som slet slet ikke er udviklet endnu. Vent vent - intet haster.


  • #6   7. jul 2010 Hehe hej Grace, Jo det er os...
    Jeg synes at have hørt at balancen og slalom ikke er godt at bruge for hundene i den unge alder????
    Jeg ville være bange for at den hoppede ned fra balancen... Jeg er først begyndt på det nu her ude hos dig.... og bruger stadig ikke slalom....
    Jeg fik kæmpe skæld ud af min kusine da jeg fortalte hende at vi allerede var begyndt på soft agility ude hos dig, for hun havde højt og tydeligt fået at vide af sin agility træner at det måtte man ikke før de var 18 mdr hehe... Men det er vist også med henblik på konkurrence at hun træner....
    Jeg har nu tænkt mig at starte der d. 9, august alligevel og så bare tage den med ro...


  • #8   7. jul 2010 Hej Maria, synes nok det var jer:0) Der er som altid mange meninger, jeg mener heller ikke at man skal sætte stor hastighed på og lave mange spring og vrid - vippen vil jeg ikke begynde på ved små hvalpe og jeg vil nok også altid mene at man skal bruge agility som en aktivering for at give hunden selvtillid og træne dens motorik, så længe de er hvalpe og unghunde.

    Slalom an man sætte større afstand mellem pindene i starten.

    Rigtig agility vil jeg kigge på racen og se på hvornår den er færdigudvokset inden jeg træner op til konkurrence med fart og skarpe sving.

    Det vi laver ude hos os, tror jeg selv min gamle bedstemor kunne deltage i uden hun tog skade:0) set i forhold til den fart og baneopsætning der bruges i konkurrence.

    Du skal ikke være nervøs vi tager det stille og roligt og skal nok passe på Balto! Vores forhindringer er også meget lavere end rigtig agility forhindringer.


  • #9   7. jul 2010 Grace:
    hehe ja banen derude er rimelig simpel må man sige.... Jeg har jo trænet lidt med ham ude ved dyrehospitalet også og den er lidt "vildere" end jeres.... Jeg glæder mig nu også til at starte selvom han ikke helt er gammel nok... Han begynder at kræve rigtig meget aktivering nu så jeg håber det hjælper med noget agility...


  • #10   8. jul 2010 Hej Alle smiley

    Tak for de gode svar. Det er virkelig til stor hjælp. Nu ved jeg bedre hvad jeg skal gøre. smiley

    M.v.h Kimmie


Kommentér på:
Agility - Hvor gammel?

Annonce