{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.527 visninger | Oprettet:

erfaring med ledbånds skader (menneske) {{forumTopicSubject}}

Jeg er ved at gå ud af mit gode skind!

Jeg faldt forrige søndag i et hul og har siden da, slet ikke kunne støtte på foden.

Har været ved lægen og dommen er, at der med sikkerhed er skade på et ledbånd ude på siden af foden, og med stor sandsynlighed også skader på et ledbånd inde i selve anklen.. Men hvor stort et omfang vides ikke.

Jeg står nu og skal i fysioterapi i 6 uger, og forhåbentlig med fremgang. Hvis ikke det har en markant virkning, skal jeg i MR scanning og højst sandsynligt opereres.

Men jeg er ved at blive sindssyg! Jeg kan jo ikke engang lufte mine egne hunde, fordi jeg ikke kan støtte på den.

Er der nogen her der har erfaring med ledbånds skader? Kan jeg melde det til forsikringen, uden at vide omfanget af skaden? Hvorfor kan man ikke scanne allerede nu, og se hvor stor skaden er?

Jeg bliver skør af at sidde stille!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  erfaring med ledbånds skader (menneske)
  • #1   16. maj 2018 Jeg har skade samme sted som dig, dog ikke helt så slemt, kan stadig bruge foden dog med smerter (en hest der hoppede op på anklen af mig). Hos mig mente lægen (på skadestuen) at jeg bare kunne google mig til øvelser jeg kunne lave for at genoptræne smiley

    Men, grunden til man venter med scanning kan være på grund af hævelsen, er der for meget hævelse kan det være svært at se ledbåndene og hvor meget skade der er. Ledbåndsskader tager tit LANG tid, personligt ville jeg hellere brække noget da det som regel går hurtigere før man kan noget igen (måske ikke lige anklen da den er lidt indviklet, men ellers).
    Med hensyn til forsikring kan jeg ikke hjælpe, jeg kan ikke få en ulykkesforsikring. Men mon ikke der er andre der ved det


  • #2   16. maj 2018 jeg føler med dig..

    jeg har problemer med ledbåndene i det ene knæ, jeg har "bare" gået rundt på et marked smiley

    jeg har været ved lægen så sent som idag, han sagde det nok var overbelastning af ligamenterne omkring minisken.

    jeg skal give det 14 dage mere og så skal jeg kontakte dem igen hvis det ikke er bedere og så skal jeg muligvis starte hos en fysioterapeut.


  • #3   16. maj 2018 Ledbånd tager tid smiley lang tid.
    Jeg faldt og vrikkede om på min ankel i vinters og mærker det stadig indimellem. Jeg havde lavet en ordentlig forstuning og alle mine ledbånd havde fået et ryk/flosset. Min ankel var også gigantisk hævet og kan stadig blive det


  • #4   16. maj 2018 Og lige et tillæg. Sørg for at få en fys der har forstand på den slags skader, ikke alle er gode til ankler, de har alle deres styrker og svagheder. Til ankler er jeg glad for sports fysioterapeuter

  • #5   16. maj 2018 Hold nu kæft hvor kan jeg bare ikke overskue det!

    Men det bekræfter mig jo bare i det jeg frygtede: at alle mine aktive planer for sommeren skal skrottes.

    Det er bare skide surt! Ingen udstillinger, ingen tur til Læsø, ingen karneval, ingen markeder. Det bliver en lang sommer.

    Jeg går stærkt ud fra min egen læge ved hvad hun laver. Hun har givet mig 14 dage hos hende, og hvis det ingen virkning har, sender hun mig videre.

    Havde håbet på, at kunne få afklaret noget med det samme. Uvisheden er sq stressende!
    Bare tanken om at skulle gå 6 uger forgæves, for derefter at skulle opereres er ved at tage livet af mig! smiley


  • #7   16. maj 2018 Rolig nu! Ingen grund til jammer - endnu. For mere end 10 år siden sprang et træ ud foran mig, mens jeg kørte mountainbike. Jeg styrtede sådan lidt kaotisk og vred min ene ankel. Jeg kunne ikke støtte på foden, men kunne sjovt nok cykle hjem fra Lundbykrat. Nå, lang historie, men det tog mig næsten en måned, før jeg igen kunne støtte på foden, og den dag i dag kan jeg lige ane skaden, når vindretning, luftfugtighed og venus i ascendanten lige passer sammen.
    Giv det tid, brug stram støtteforbinding og hold foden(og hovedet) højt.
    God bedring, fumlegænger smiley


  • #8   16. maj 2018 Forsikringen kan man ikke involvere før man kender méngraden. Typisk går der 1 år fra skaden er opstået. Jeg vil dog sige 'ro på'. Ja, det gør ondt og ja, det tager tid. Få en henvisning til fys og vælge en sportsfys. Fys'en kan dog ikke gøre så meget før hævelsen er faldet og du igen kan støtte på foden. Jeg har været der mange gange pga hypermobilitet i begge ankler smiley

  • #9   16. maj 2018 har du ikke et sæt krykker?

  • #10   16. maj 2018 Lad dog være med at aflyse alle planer. Efter 14 dage kan man som regel sagtens fungere nogenlunde normalt. Når jeg laver sådan et stunt er det da kun nogle dage jeg lige får gemalen til at tage hundene på tur.

  • #11   16. maj 2018 Lægen virker desværre ikke optimistisk.. smiley

    Jo jeg humper selvfølgelig rundt på krykker.


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 5 Emner: 49 Svar: 971
    #12   16. maj 2018 det virker som en mindre kompetent fysioterapeut som vil behandle på noget denne ikke ved hvad er..

    hvis lægen vurdere at det ksn være en ledbåndsskade, så forlang en mr nu, og ikke først om x-antal uger..


  • #13   16. maj 2018 AT, ifølge både sygehus og min egen læge, vil de ikke røre ved det med en ildtang, før jeg har været gennem fysioterapi...

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 5 Emner: 49 Svar: 971
    #14   16. maj 2018 find en fys med ultrslydsdcanning, så får du svar med det samme smiley

  • #16   16. maj 2018 Jeg fik ikke krykker udleveret, jeg låner af min bostøtte smiley

    Her i de varme dage er det SÅ surt at bo så tæt på stranden og ikke kunne gå derned smiley kan bare hører havet, plus jeg plejer at tage min venindes hund med derned og klatre på stendigerne..

    Jeg er glad for der findes ViGo fra Rema1000 ellers ved jeg ikke lige hvordan jeg skulle få handlet.


  • #17   16. maj 2018 Jeg har heller ikke fået dem udleveret. Jeg købte en krykke på sygehuset til 150 kr, og har lånt den anden...

  • #18   16. maj 2018 Hvor henvender jeg mig, når hverken sygehuset eller min egen læge vil sende mig videre?

    Syntes også selv det lyder dybt åndssvagt, at skulle gå så længe, hvis skaden er så stor, at det alligevel skal opereres.


  • #19   16. maj 2018 Selve foden mangler også følelse. Det summer i den når man røre ved den, og jeg kan ikke mærke den hvis man kun lige strejfer den.

  • #21   16. maj 2018 Har (heldigvis) ingen erfaring med ledskader.
    Vil bare ønske dig god bedring. Krydser fingre for at det ikke er så slemt, som du frygter.


  • #24   16. maj 2018 Jeg tænker der er en grund til de hellere vil lade det gå "i sig selv" og måske undgå en operation..

    Jeg vil hvertfald hellere ligge med benet oppe i et par uger ekstra end at opereres i knæet. Sådan noget kan man døje med resten af livet.


  • #27   16. maj 2018 Jeg har også meget hypermobile led i anklerne og håndled- især på anklerne tager jeg tit turen med de skide ledbånd. Lad vær med at aflyse alt til sommer - jow, det kan mærkes i meget lang tid, men ikke så meget, at man ikke kan holde smerte ud. Det gør dog ret ondt ved forkerte bevægelser eller hvis man vrikler om igen smiley

  • #28   16. maj 2018 Ikke kan holde smerten ud... Åh for fanden jeg har ondt! Nogle dage har jeg så ondt jeg får kvalme..

  • #29   16. maj 2018 Ja, selvfølgelig gør det ondt nu - men efter et par uger, er smerten altså til at holde ud smiley

  • #30   16. maj 2018 Du må jo gerne tage smertestillende smiley

  • #31   16. maj 2018 Pamol og panodil tager det ikke. Og lægen vil ikke give mig mere.

  • #32   16. maj 2018 Ipren har god virkning her. De kan fåes i håndkøb smiley

  • #33   16. maj 2018 Roooooolig, en ledbåndsskade heler som regel af sig selv, dog tit med lidt men.

    Skaden skal anmeldes til forsikringsselskabet hurtigst muligt. Så afsluttes den når der ikke er mere at gøre - det vil tiden vise.

    Jeg har rykket ledbånd over i samme ankel to gange med 10 års mellemrum, og er ikke opereret. Det bliver jeg næste gang, hvis det sker igen. Efter første gang fik jeg 5% i erstatning.

    Anden gang var forrige sommer, og der hævede min fod lige så meget som din. Jeg fik en nabo forbi (som er læge), og hun tog to ruller elastikbind, og så lagde hun en ret stram forbinding startende ved tæerne og helt op til knæet. Efter halvandet døgn forsvandt hævelsen, og med hævelsen forsvandt smerterne. Efter 5 dage luftede jeg hunde med én krykke, og efter yderligere et par dage uden krykke.

    Så få lagt en forbinding der kan hjælpe hævelsen væk! Den må ikke være for stram (så tæerne bliver blå), men den skal være så stram at den lægger tryk på hævelsen.


  • #34   16. maj 2018 Jeg købte sådan et

    profilbillede
  • #35   16. maj 2018 Jeg har en ledbåndsskade i anklen - eller jeg gætter på det, for min tidligere læge ville ikke have mig MR-scannet. Jeg insisterede på en undersøgelse og lægen sendte mig i røntgen, selvom jeg protesterede. Røntgen viste ingenting, og jeg blev sendt hjem med beskeden om at Google øvelser.
    Det er ... hm, 3 år siden nu, mener jeg, og jeg døjer stadig dagligt med smerter. Jeg kan gå på den, men den bliver hurtigt overanstrengt og jeg kan ikke løbe ... derudover "knækker" leddet, og anklen hæver indimellem op


  • #36   17. maj 2018 Jeg har ødelagt to ledbånd i min ene ankel.

    Ja det er træls, meeeen så er det heller ikke værre. Jeg fik den scannet og derefter tog jeg til en specialist der strålede den med et eller andet, der skulle mindske ar vævet omkring skaden.

    Problemet med ledbåndet er at det ikke healer igen. Der dannes bare arvæv imellem de to ender af ledbåndet og det kan godt blive et problem hvis arvævet dannes som en stor knude.

    Jeg mindes ikke at jeg havde flere måneder hvor jeg ikke kunne bevæge mig, men jeg holdte den i ro i en periode og blev strålet. Efter noget tid blev jeg anbefalet at anskaffe mig et vippebræt - det har virket meget godt, jeg har ingen problemer med skaden i dag udover at jeg snubler af og til, men jeg kan heldigvis typisk 'gribe' anklen før den glider helt ud hvor skaden gør ondt.


  • #37   17. maj 2018 Puha har ikke lige nogle erfaringer med det, ville bare lige sige god bedring, og jeg håber at du undgår operationen smiley

    Jeg har idag lige selv været igennem en operation i knæet, som gør at jeg ikke må gå med den gamle i 6 uger da han kan lave pludselige træk. Puha det er hårdt ikke at kunne gå med sine kære hunde, håber snart du far mobiliteten tilbage smiley


  • #40   20. maj 2018 Radar: Hold kæft, din fod var jo helt blå smiley Kan sgu godt forstå at det gjorde ondt !

Kommentér på:
erfaring med ledbånds skader (menneske)

Annonce