{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
556 visninger | Oprettet:

Apropos straf {{forumTopicSubject}}

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE9694928/eksperter-strafskaerpelser-virker-ikke/

Tja, jeg er egentlig lidt frem og tilbage afhængig af hvilken konkret situation der snakkes om, men helt generelt må jeg være absolut enig i, at der fokuseres alt for entydigt på straf.
Det bliver for populistisk når der meldes ud at vi bare skal have højere og strengere straffe og så klapper alle i hænderne for så er problemet løst (eller det er vi egentlig ligeglade med - der skal bare være hævn)

Jeres tanker?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Apropos straf
  • #2   2. jul 2017 Jeg må hellere lade være med at svare smiley

  • #4   2. jul 2017 Jeg vil bare lige give følgende indspark til diskussionen... (prøver at begrænse overspringshandlingerne)

    Men jeg arbejder jo med misbrugere, og der er da en tendens i samfundet til at afkriminalisere visse aspekter af misbruget. Blandt andet har man oprettet stofindtagelsesrum og frizoner omkring disse.

    Jeg tænker det gøres ud fra en erkendelse af at man kan kriminalisere og straffe misbrugere ligeså meget man vil, det er ikke en motiverende eller medvirkende faktor til at adfærden stopper.
    Og at man ved at staffe dem økonomisk og konfiskere f.eks. stoffer så øger man blot til kriminaliteten i den anden ende.

    Jeg kan dog også godt forstå dem som synes det kan føles som at blive taget lovligt til gidsel af nogle få individer med en på den måde meget associal adfærd. Men her skal man måske også holde sig for mente at det er en meget lille del af samfundet, som ikke begår en bevidst skadelig handling -men har det som en følgevirkning af et handicap, en biologisk deficit og enten som bærer med sig en historie de færreste overhovedet ville formå at overleve i og/eller lever hvert bevidst moment i en ulidelig forpinthed...

    For mig giver det ikke mening at straffe i hvert fald den slags mennesker yderligere... det er ikke selvvalgt, det er påført...


  • #7   2. jul 2017 Jeg var i Horsens Statsfængsel ("Fængslet", et museum - jeg var helt uskyldig smiley ), hvor der var et rum med en skoleopgave, hvor man kunne give sin mening til kende ift. straf. Alle svarmuligheder handlede om, hvordan man mente at straf var effektivt. Altså, om den skulle være længere, kortere, hårdere osv. Der var ingen svarmulighed, som gik på forebyggelse i stedet for straf. Det var åbenbart slet ikke noget, man mente, skoleelever burde tage stilling til.

    Jeg er ikke en blødsøden type, som mener, at straf helt skal afskaffes. Men jeg mener, at det præventive arbejde burde prioriteres langt, langt højere - og at politikerne i højere grad burde se på, hvordan kriminalitet stiger i et (lokal-) samfund. E.g. forholdet mellem Gini coefficienten og kriminalitet.

    Men det er vist op ad bakke at forestille sig, at politikerne (generelt set) ville orientere sig imod videnskaben i formuleringen af deres agendaer.
    (lille surt opstød fra mig, ikke et forsøg på at afspore tråden)


  • #8   2. jul 2017 Så man skal altså have noget for at lade være med at lave kriminalitet?

    Hvad skal jeg så have, jeg laver ikke kriminalitet?


  • #9   2. jul 2017 Allan, er dit spørgsmål til mig?

  • #10   2. jul 2017 Jeg mener der bliver fokuseret for meget på straf og for lidt på (re)socialisering og uddannelse.

    Vi tænker mere på at straffe end på at langt størstedelen af dem der kommer i fængsel også kommer ud igen, og der skal de for vores alle sammens skyld helst være så hele, velfungerende og selvhjulpne samfundsborgere som muligt.


  • #11   6. jul 2017 Hov, jeg glemte da fuldkommen at følge op på mit eget emne - sorry smiley
    Især på facebook læser jeg dagligt kommentarer fra folk, der totalt negligerer betydningen af forebyggelse - for vi skal da i hvert fald ikke give dem noget som helst og de får bare i hoved og røv og.... man ønsker en ændring men er ikke villige til at ofre det, som det kræver, for det skal helst komme af sig selv.

    Der er ikke mange i min omgangskreds med den holdning, men jeg synes godt nok jeg især på nettet ser en tydelig tendens til voldsomt at undervurdere vigtigheden af forebyggelse helt generelt, og kun fokusere på en højere og strengere og vildere straf. Forebyggelse og resocialisering bliver overhovedet ikke taget med i ligningen..


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #12   6. jul 2017 Der er da i høj grad fokus på at få folk i uddannelse når de er i fængsel. Det forudsætter selvfølgelig at man selv har viljen og evnerne. Lyder som om at nogen ikke kender til de faktiske forhold der er i dag.

    Jeg er ikke enig i, at længere straffe ikke kan forhindre kriminalitet. Vi ser jo at der er mennesker der har det med at være gengangere. Så siger det sig selv, at i den tid de er fængslet,har de ikke samme muligheder for at lave ny kriminalitet.

    At det ikke ændre folk er en helt anden snak. Jeg mener der er tilfælde,hvor man må tage mere hensyn til befolkningens sikkerhed,en forbryderen.


  • #14   6. jul 2017 Fedt gjort, Isabel! Og et godt eksempel.

    Naturligvis skal vi også have straf. Befolkningens sikkerhed og retfærdighedsfølelse skal også sikres.

    Og ja, måske skal vi alle "give noget" for at kunne forebygge, at noget bliver taget.

    Men det, som skal "gives" kunne jo være noget så simpelt som en holdningsændring.
    Når der lovgives og (for-)dømmes udfra, at vi alle er lige og er født med de samme chancer for succes her i livet, så er der nogen i samfundet, som kommer i klemme.
    Dem som får at vide, at hvis du ikke klarer dig godt som voksen, så er det din egen skyld. Og hvis du klatrer til tops, så er det din egen fortjenest.

    Så simpelt er livet ikke, heller ikke i DK.
    Ja, der findes mønsterbrydere. Ligesom der findes folk, som smider 50kg og holder vægten resten af livet. Men der er få procent, som bliver statueret som eksempel på, at det kan alle da bare gøre.

    Der er nogle mennesker, nogle samfundsgrupper, som skal have hjælp til at skabe nye mønstre. Og det koster måske os alle sammen lidt. Men når vi en dag finder det, som virker, så vinder samfundet som helhed også på det.
    Det koster os også at lade være!


  • #15   6. jul 2017 "Der er da i høj grad fokus på at få folk i uddannelse når de er i fængsel. Det forudsætter selvfølgelig at man selv har viljen og evnerne. Lyder som om at nogen ikke kender til de faktiske forhold der er i dag."

    Haha - det lyder meget sjovt som en kommentar til *Ib*'s indlæg - *Ib* er fængselsfunktionær *GG*


  • #17   6. jul 2017 Når jeg filosoferer over straffens størrelse og betydning, så er det ofte med udgangspunkt i egen tryghed og retfærdighedsfølelse. På den måde kan man altså ikke lave lovgivning.
    Eksempel:
    A
    Naboens bil får en stor fed rukostaffering, den skyldige lømmel fanges. Hvordan skal han straffes? Øh, stuearrest tirsdag aften, eller noget.
    B
    Min bil får en stor fed rukostaffering, den skyldige lømmel fanges. Hvordan skal han straffes? Han skal have samtlige fingernegle trukket af, give mig 10000,- og så i spjældet i ikke under 16 år.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #18   6. jul 2017 CH. Det kommer da i høj grad an på hvor han arbejder. De steder jeg kommer,er der busser der kører dagligt,for at få folk på deres uddannelse steder.

    Muligheden er der og der bliver gjort meget for at man vælger den vej. Nu kan man jo ikke tvinge folk og nogle har måske ikke evnerne eller overskuddet. I de åbne fængsler gør man allerede det som folk efterspørger.



  • #19   6. jul 2017 Der kører skam også helt almindelige offentlige busser forbi der hvor jeg arbejder smiley
    Der er mulighed for skolegang i fængslet og mulighed for frigang til uddannelse, såfremt man er i et stabilt udgangsforløb og at der ikke er vilkårsmæssige forhold / andre forhold der gør at frigang skønnes utilrådeligt.

    Jeg kunne ønske mig at der blev gjort mere for at motivere til et ønske om forandring..
    At betjente og værkmestre blev klædt bedre på til den opgave at " Bringe mennesker sikkert videre til et liv uden kriminalitet"
    Mere programvirksomhed.
    Bedre mulighed for at arbejde med pro kriminel holdning og antisocialt mønster.

    Jeg vil faktisk rigtig gerne at de her mennesker får de bedste forudsætninger for et godt og kriminalitetsfrit liv.
    For deres egen skyld, for ofrenes skyld, for samfundets skyld og for min helt egen professionelle stoltheds skyld.



  • #20   6. jul 2017 Det ville også være super fedt hvis man kunne "fange" de her unge mennesker og spore dem ind på en bedre vej INDEN de havner i fængsel.

    Man kan stifte rigtig mange dårlige bekendtskaber i fængsler....


Kommentér på:
Apropos straf

Annonce