Slow cooking Slow cooking
Takket være min eminente timing og situationsfornemmelse fandt jeg det passende at lave en lille forpremiere på efteråret. I vinterhalvåret laver jeg ofte simreretter i weekenderne. Vanen tro lægges der ud med skipper labskovs a la moi. Det er et ret, man ikke kan give negativ kritik. Den er som designeren vil have det.
Er der blandt hg's madglade medlemmer nogle, der ligger inde med andre gode ideer til det langsomme køkken? Foruden labskovs er chili con carne og irsk stuvning faste gengangere i vinterhalvåret. Men der er 20-25 weekender i den mørke tid, så lidt variation ville blive(ikke taget i mod med kyshånd, for hvad fanden er det lige?) vel modtaget.
Kombardo!
PS Havde jeg været kineser, havde det ikke nødvendigvis været under Off Topic
okt 2014
Følger: 4 Følgere: 5 Hunde: 2 Emner: 8 Svar: 192
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Timian er et no go her i huset.
apr 2012
Følger: 7 Følgere: 5 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 606
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
Ellers så er det oftest ikke retter....men billigt simrekød og lysten der styrer og det bliver ALTID godt...
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 1317 Hunde: 1 Emner: 203 Svar: 13.329
Ellers er der mange stege der også kræver lang tid
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Lammeskank med koriander, jeg elsker lammekød. Har du en opskrift eller et link?
Jeg bruger også nogle gange hvidvin til rødvinskylling fx en vinho verde.
feb 2009
Følger: 21 Følgere: 30 Hunde: 5 Emner: 174 Svar: 7.686
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
apr 2012
Følger: 7 Følgere: 5 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 606
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Bovblade?
Sorte slyngel - tak, den er selvskreven til listen
Obsternasig - jeg er bare hård og uretfærdig, intet nyt der
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
Nu vi er ved det, er en ganske alm, god gammeldaws klar suppe altså heller ikke helt skidt
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Det har jeg ikke fået siden, min kogekogemormor døde
Min holdning til slow cooking er lidt, at det gerne må tage lang tid, men selve det manuelle arbejde skal være overskueligt.
Obsternasig - det er intet personligt i mod dig. Din ide er fremragende, men jeg er lidt doven.
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
men jeg bliver en kende bekymret for din jydestatus...sådanne offentlige udtalelser kunne få fjernet dit statsborgerskab...især hvis du er for doven til at røre en dej, og en kødfars og plumpe dem i kogende vand
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
selvom jeg nu er lidt hook på at prøve med portvin...
feb 2009
Følger: 21 Følgere: 30 Hunde: 5 Emner: 174 Svar: 7.686
Og så en hjemmerørt kartoffelmos med persille
Skal have prøvet med øl også, men sidste gang jeg fandt svinekæber, havde vi to halve flasker portvin, så det var oplagt, at en af dem skulle bruges. Får ølbraiseringen ikke en dybere, mørkere smag monstro?
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
aug 2012
Følger: 13 Følgere: 29 Hunde: 3 Emner: 112 Svar: 2.012
Men nu du har så mange gode ideer, vil du så ud med nogle opskrifter *gg*
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Aftenens ret består ca. 1 kg tyksteg skåret i tern ca. 2 cm, 8 løg delt i kvarte, 1½kg uskrællede kartofler ligeledes i tern + div krydderier. Det hele 4-5 timer i varmen.
Calule - jeg bruger kun opskrifter til inspiration, derefter mere eller mindre heldigt frihjul
mar 2009
Følger: 41 Følgere: 41 Hunde: 1 Emner: 114 Svar: 1.754
aug 2012
Følger: 13 Følgere: 29 Hunde: 3 Emner: 112 Svar: 2.012
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Jeg har prøvet med hel kanel og/eller mørk chokolade. Det ender op sådan lidt latinamerikansk.
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Jeg køber ikke kød, der er udskåret. Man skal sgu kunne se, hvorfra på koen, det kommer.
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Har du allerede en kæreste?
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
Så medmindre jeg specifikt har lyst til noget...så er der altså noget renden frem og tilbage
Og ja...slow cook gør jeg faktisk alt for ofte
Så en kæmpe klump...og så op og dele den i flere hvis nødvendigt
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Chili har fået alt afpudset fra kødet - det gled glat
jun 2013
Følger: 35 Følgere: 434 Hunde: 7 Emner: 102 Svar: 8.165
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Er du sådan een, hvor selv et spejlæg bliver til slow cooking?
-Skat, jeg vidste virkelig ikke, at mit kulsorte arbejdstøj ikke måtte vaskes sammen med din hvide sommerkjole.
Er det noget, vi mænd har lært jer?
jun 2013
Følger: 35 Følgere: 434 Hunde: 7 Emner: 102 Svar: 8.165
Jo jeg kan da lave DK's bedste lasagne
Men den vilde gourmet bliver jeg aldrig.
Frikadeller laves let og hurtigt med "frikalet" Mix
jun 2010
Følger: 45 Følgere: 61 Hunde: 2 Emner: 126 Svar: 3.855
Den blev oprindeligt introduceret i Ejler Jørgensens roman Lektor Hansens sælsomme hændelser, som i 1965 blev omskrevet til et hørespil, som kokken Ejler Jørgensen lyttede til. Det blev Ejler/kok så inspireret af at han lavede en opskrift på retten. Mums!
Der er i øvrigt ret mange lækre muligheder inden for slowcooking hvis man bruger sous vide og nu kan man få ret smarte indretninger, der kan "forvandle" en normal gryde til sous vide.
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
I øvrigt har Paul Banks, som jo har delt vand med din hund, fortalt om, hvordan Ben Webster lavede slow cooking i kolonihavehuset.
jun 2010
Følger: 45 Følgere: 61 Hunde: 2 Emner: 126 Svar: 3.855
Jeg har overgivet mig til sous viden - der kommer virkelig gode sager ud af sådan en! Var ellers ret skeptisk og syntes det var lidt overkill med alt det grej, ( ret stor rustfristål anordning, der fyldte et halvt køkken! )
jun 2010
Følger: 45 Følgere: 61 Hunde: 2 Emner: 126 Svar: 3.855
Han har en gang forklaret en koncertgæst, der lige havde flyttet bamse væk fra gulvet, at han godt kunne lægge den der bamse ned igen, for det var Barley.... og så sang han ellers videre på den sang han var i gang med
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
jun 2010
Følger: 45 Følgere: 61 Hunde: 2 Emner: 126 Svar: 3.855
Det er også i kategorien slowfood, og opskriften er af en sådan karakter, at retten aldrig rigtigt bliver den samme, fordi indeholdet kan variere så meget.
Kernen er Bacon, black eyed beans, boullion, hvidløg, laurbærblade, salt, peber og evt lidt chilli og paprika efter behag. Den blev så varieret i det uendelige, ved at tilsætte det er nu lige var i køkkenet/ var sæson for/ hvad man lige havde lyst til af grønsager, ekstra kød, andre krydderier.... det vigtigste var at man skulle gå og småsnakke eller helst synge lidt til retten.........
Og når vi nu er ved hundeanekdoter, så kom Joe en dag med det STØRSTE ben han havde kunne få hos slagterne, til Mulle, min gamle broholmer-blandning. Han viste jo godt det var en sød hund, men han mente alligevel, at det var bedst at være på den sikre side, med sådan en stor hund *GG*
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Men jeg har en sjov lp med Joe Banks and the soul train. Ret speciel og vel strengt taget mere sjælden end god.
jun 2010
Følger: 45 Følgere: 61 Hunde: 2 Emner: 126 Svar: 3.855
Jeg var "udsmider" på Purple Door i en periode, så jeg har hørt en del af dem RIGTIG mange gange.
Men "If I'm lying, I'm flying" som han sagde, når han havde fortalt en særlig "god" historie, den hænger stadigt ved.
dec 2010
Følger: 10 Følgere: 26 Hunde: 6 Emner: 278 Svar: 8.727
Men ok, måske det er koldere så langt nordpå ?
Svinekæber der simrer til de falder fra hinanden, gerne med øl eller æblecider. Gl.dags oksesteg m. agurkesalat og kartoffelmos.
Pullede pork
Og min absolutte favorit: Sorte gryde
1 kg. oksekød skæres i strimler og brunes i smør (evt. også lidt olie, så smøret ikke bliver sort), tilsæt 2 dl. stærk kaffe, 4 dl. piskefløde, 2 dl. tomatpuré, 1/2 dl. snaps eller whisky samt salt og peber. Simrer i min. 1 time, men meget gerne meget længere. Serveres med kartoffelmos. Det smager himelsk
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.469
Men andre forslag kunne fx være semi-simre-mad i gryde så som: bankekød, benløse fugle, stegeben, chili con carne og brunkål
I ovn: langtidsstegt lammebov, nakkekam eller oksefilet, pulled pork eller braiseret oksespidsbryst
dec 2010
Følger: 10 Følgere: 26 Hunde: 6 Emner: 278 Svar: 8.727
dec 2012
Følger: 36 Følgere: 261 Hunde: 2 Emner: 34 Svar: 3.408
Te dog undtaget
Sært nok er jeg helt vild med tiramisu?
dec 2010
Følger: 10 Følgere: 26 Hunde: 6 Emner: 278 Svar: 8.727
Men kaffe, sprut, øl og vin bruges meget gerne i madlavning
okt 2007
Følger: 8 Følgere: 10 Hunde: 2 Emner: 7 Svar: 200
jun 2013
Følger: 35 Følgere: 434 Hunde: 7 Emner: 102 Svar: 8.165
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
En advarsel til *Minion for sympatiytring. Jeg skal nok få stoppet den 'trollen'
jun 2013
Følger: 35 Følgere: 434 Hunde: 7 Emner: 102 Svar: 8.165
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
MLA du lever livet farligt. Flødesovs og k-mos er konge, men det der hjertelort - nix. Hjerte hører hjemme i brystkassen eller i dårlige rim.
jun 2013
Følger: 35 Følgere: 434 Hunde: 7 Emner: 102 Svar: 8.165
jun 2013
Følger: 35 Følgere: 434 Hunde: 7 Emner: 102 Svar: 8.165
jun 2010
Følger: 45 Følgere: 61 Hunde: 2 Emner: 126 Svar: 3.855
Er nu heller ikke bleg for at gufle en omgang stegt (kalve) lever med bløde løg.
Det sidste synes vovserne også godt om, for det betyder som reglen at der også bliver lavet leverguffer til dem.
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Ja hvorfor ikke
jun 2013
Følger: 35 Følgere: 434 Hunde: 7 Emner: 102 Svar: 8.165
dec 2010
Følger: 10 Følgere: 26 Hunde: 6 Emner: 278 Svar: 8.727
Slow cooking