{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.976 visninger | Oprettet:

Josephine S
Josephine S
Tilmeldt:
1. jul 2015
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

Dyrlæge uddannelse - gode råd? {{forumTopicSubject}}

Hej med jer!

Jeg er lige blevet student her for en uge siden fra den naturvidenskabelige linje. Jeg er gået rundt med en drøm siden 9'ende klasse om at blive dyrlæge efter jeg var i praktik. Jeg har ikke tænkt på andet, og er begyndt at indse nu "hvad nu hvis jeg ikke kommer ind?" - og det må ikke ske!
Selvfølgelig har jeg ikke lyst til at blive ved år efter år, tilsidst må jeg jo erkende det måske, men ville heller ikke give op smiley

Jeg er kommet ud med et snit på 6,3 - ikke det højeste I know, men er dog lykkelig over jeg fik højt nok til overhovedet at komme i betragtning.
Jeg har tænkt mig at søge ind via kvote 2 til næste sommer, og derfor ville jeg gerne have en masse erhvervs erfaring.
Jeg har allerede 2 rejser i tankerne - frivliigt arbejde. Samt et frivilig arbejde herhjemme på et dyreinternat.
Er der nogen der har nogle gode råd? Eller nogen der har stået i min situation, som kan give mig den mindste smule håb? smiley
Ville ikke give op, men der er ikke rigtig nogen der tror på jeg kan komme ind med det snit jeg har.. smiley

Alle former for håb og råd modtages med glæde!!!!!!

Rigtig god sommer!

Mvh Josephine


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dyrlæge uddannelse - gode råd?
  • #1   1. jul 2015 Hej Josephine.

    Tillykke med eksamen smiley
    Jeg har selv søgt ind på dyrlægestudiet (for en del år siden) på kvote 2, men kom ikke ind. Og opgav at søge igen. Hvilket jeg så ikke har fortrudt, da der er mange ting ved dyrlægejobbet, som jeg ville have svært ved at leve med.
    Min gamle underbo i Kbh. var dyrlægestud. og kom først ind i 4. forsøg. I den mellemliggende tid forsøgte hun at få så meget som muligt relevant arbejdserfaring.
    Så hvis du virkelig brænder for at blive dyrlæge, skal du nok væbne dig med tålmodighed, og så ellers klø på med jobs der har med dyr at gøre, indtil du forhåbentligt kommer ind. Det kan være alt lige fra at arbejde i en ko/svinestald, frivillig på et dyreinternat, arbejde på minkfarm eller lign.

    Ved ikke om det stadig er en mulighed ? Men dengang jeg søgte ind på studiet, var det muligt at søge ind som agronom, og så evt. søge om at blive overført til dyrlægestudiet efter 1 år, da mange af fagene det første år, er de samme. Prøv at undersøge det.


  • #2   1. jul 2015 jeg ved ikke meget, men talte for nogle år siden med en der lige var kommet ind på kvote 2, hun havde blandt andet arbejdet et år i landbruget ... kunne forestille mig det lige på det studie giver mere end at rejse i udlandet, med mindre, udlandet betyder arbejde med dyr .... ved der er organisationer man kan komme ud med, men det koster, det er populært så man betaler en del selv ...

  • #3   1. jul 2015 Jeg har hørt at arbejde med produktionsdyr giver gode point, da der faktisk er/bliver mangel på dyrlæger til disse.

  • #4   1. jul 2015 Få noget erfaring med dyr.. Hvis dit gennemsnit ikke er højt nok til dyrlæge, så overvej evt. vetrinærsygeplejeske smiley

  • #5   2. jul 2015 Eventuelt, hvis du har mod på det, kan det være en idé at studere i udlandet, feks England. Jeg vil også meget gerne være dyrlæge, men jeg må indrømme at jeg ikke selv stoler helt på at jeg kan komme højt nok op i snit til det, så jeg har en lille drøm indeni, om at slå to fluer med ét smæk, ved at tage til England og studere videre når jeg er færdig med gym(2 år)
    I England er der også en del forskellige skoler, så man kunne forestille sig at der er individuelle adgangskrav også, hvis du ved hvad jeg mener.
    Hvis det er dyrlæge du gerne vil være, synes jeg ikke at du skal tage til takke med veterinærsygeplejerske. Så skal det i hvert fald være for at modnes og blive lidt ældre. Jeg har hørt flere steder at KU helst optager folk der er lidt ældre(25+-) på studierne, så hvis du kan leve med endnu flere års studeren kan det selvfølgelig være en mulighed smiley

    Held og lykke med det! smiley


  • Nicolai
    Nicolai Tilmeldt:
    apr 2014

    Svar: 26
    #6   2. jul 2015 Hej Josephine,

    Jeg er ked af at sige det, men sidste år var adgangskoefficienten for veterinærmedicin, den første grundlægende del af uddannelse til dyrlæge, på 11,0 for kvote 1, og 10, 8 for kvote 2 - så der er nok lidt langt igen, desværre.

    Bemærk dette: "En adgangskvotient viser det laveste eksamensgennemsnit for den seneste optagelse i kvote 1. "

    - Det vil sige, at den person, der var den allersidste til at blive optaget på kvote 1, havde et snit på 11. De andre ansøgere havde et snit på over 11. Samme gælder for kvote 2 - den laveste havde 10,8.

    Det helt virkelig højt, og ligger desværre ret langt fra dine 6,3.

    Jeg tror, at du måske skal se dig om efter noget andet. Eventuelt en veterinærsygeplejerskeuddannelse - der er også meget kontakt med dyrene.

    MEN (!), når det så er sagt, så kan det aldrig nogensinde skade at tage chancen og sende en ansøgning - hvem ved, måske slipper du gennem nåleøjet.

    Du skal bare vide, hvor du reelt set står. Vær oprigtig og ærlig overfor dig selv, ellers kan du blive svært skuffet. Det er vigtigt at være klar over, at du desværre har oddsene imod dig.

    Link til veterinærmedicin (dyrlæge) : https://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/naturvidenskabeligebacheloruddannelser/biologigeografigeologimv/veterinaermedicin

    - Og til sidst: Stort tillykke med eksamen!! Jeg blev også selv student i år, det er bare den bedste følelse!


  • #7   2. jul 2015 imponerende når man kun kan få højst 12 i eksamen nu

  • #8   2. jul 2015 Mona, man kan lægge nogle %'er til alt efter hvad man har taget i skolen. Noget med at hvis man starter indenfor de første 2 år, bliver ens snit højere med en bestemt procent og det samme hvis man har 5 A-fag.
    Det vil sige at det er muligt at få over 13(og altså også over 12) i snit smiley


  • #9   2. jul 2015 Der findes altså andre muligheder end veterinær sygeplejerske. Hvis det absolut skal være med operationen af dyr, ja så er det og dyrlæge nok de eneste uddannelser der giver den mulighed. Ellers er der husdyrvidenskab, jordbrugsteknolog og jordbrugsvirksomhed, hvis man er interesseret i husdyr selvfølgelig. Men er dyrlæge drømmen, så skal du da starte med at gå efter det. Så kan man altid overveje andre muligheder hvis det ikke lykkes.

  • #10   2. jul 2015 Tillykke med eksamen!
    Jeg har selv i sin tid læst på landbohøjskolen (ja, det hed KU Life jo i gamle dage smiley ). Jeg er uddannet husdyrbrugsagronom og havde ganske rigtigt mange fag sammen med de veterinærstuderende og jeg kendte rigtig mange af dem (og er stadig venner med en del af dem nu mange år efter). Veterinærmedicin er et HÅRDT studie og er man ikke god til kemi, biokemi, matematik og den slags så bliver det rigtig rigtig svært at komme igennem studiet. Det er simpelthen ikke nok at man evt kan samle merit sammen, rigtig gerne vil og er superglad for dyr. Jeg kan godt forstå at snittet er så højt for man skal være temmelig dygtig og 'brainy' for at komme igennem. Et alternativ kunne være husdyrvidenskab (min uddannelse). Det er en ret bred uddannelse og vi arbejder inden for mange felter. Og så den ikke helt så svær at komme igennem som veterinærmedicin. Dog skal man stadig igennem en del kemi, matematik og statistik og være rimeligt god til det.
    De fag skræmmer en hel del men det er faktisk fag man har brug for at kunne for at forstå en masse sammenhænge i biologien smiley
    Meget få af de dyrlæger jeg kender arbejder i en dyrlægepraksis. De fleste arbejder inden for forskningsverdenen. Jeg har selv arbejdet inden for forskning i nogle år inden jeg skiftede til pharmabranchen, hvor jeg arbejder med biostatistik og datastandarder: Et ski**spændende job, selvom det er langt fra det udgangspunkt jeg havde da jeg havde fået min studenterhue i 1992 og ville have mig en uddannelse, hvor jeg kunne komme til at arbejde med dyr på en eller anden måde smiley


  • #11   2. jul 2015 Kan du ikke kontakte studievejlederen på uddannelsen som kan vejlede dig? De må vide, hvilke typer af jobs osv. som er relevante. De må også vide, om udlandsophold har betydning for netop veterinærmedicin uddannelsen. Jeg ved ikke, om de også har nogle tests, ligesom de har på lægestudiet? På lægestudiet kan man på Syddansk komme til en test hvis man søger via kvote 2. Derudover tror jeg, at man i den motiverede ansøgning får gode point for at skrive, at man ønsker at arbejde indenfor landbrug og med de større dyr, for det er der som andre har skrevet mangel på. De fleste vil jo gerne arbejde med hunde osv. Det kan også være godt at skrive, hvilken retning du gerne vil gå i. Fx om du vil videreuddanne dig til kiropraktor, eller hvad dit speciale skal være. smiley

  • #12   2. jul 2015 Nu tænker jeg lige højt: Sådan helt realistisk så er chancerne små for at komme igennem veterinærmedicinstudiet med et snit så langt fra adgangskravet. Det er en meget hård uddannelse der kræver at man er meget stærk rent bogligt. Det er simpelthen ikke nok at have gode intentioner og arbejde hårdt for at skaffe point til kvote 2 (sikkert derfor at snittet til kvote 2 også er sat ret højt smiley )

  • #13   2. jul 2015 Mette Marie - jeg tror ikke man kigger på karakterer, når det er kvote to? Eller måske kigger man på karakterer i de naturvidenskabelige fag. Hvis man har et højt gennemsnit i de fag der er relevante, så er det måske mindre vigtigt hvad man fik i idræt?

  • #14   2. jul 2015 Natasha: Jo, der bliver skam kigget karaktere i kvote 2 også. Jeg kender til 2, der også bare ville være dyrlæger, men som ikke havde snittet til det (og de lå betydeligt tættere på en TS). De lavede begge studierelevant arbejde (en arbejdede i landbruget og den anden som medhjælp på en smådyrsklinik) i et år og søgte så ind. De blev begge afvist med den begrundelse at deres snit simpelthen var for lavt til at man regnede med at de ville kunne gennemføre.

  • #15   2. jul 2015 Der bliver kigget meget på snit i kvote to også, men er man awesome nok, så er det ikke afgørende faktor smiley

    Noget erhvervserfaring indenfor landbruget tæller højere end at have gået og pussenusset om kæledyr på et internat smiley Så det ville jeg satse mest på. Kan du klare begge dele, er det selvfølgelig endnu bedre smiley


  • #16   2. jul 2015 Hvad er mindste krav mht. karaktergennemsnit i dag, for at søge optagelse på dyrlægestudiet ?
    Mener at det var 8 eller 8,5 (gammel karakterskala) i sin tid, da jeg søgte ind.


  • #17   2. jul 2015 Altså nu bliver karaktersnittet ikke sat efter, hvor dygtig man skal være på studiet. Det er rent og skært efter popularitet. En uddannelse har x antal pladser. Hvis x søger studiet et givent år, så kommer alle ind. Søger flere, så er det de bedste x, der kommer ind. Karaktergennemsnittet sættes så som en vejledning ud fra den laveste karakter, som blev lukket ind sidste studiestart.

  • #18   2. jul 2015 Som Julie skriver, så er gennemsnittet ikke en indikator for hvor svært studiet er, men viser kun popularitet af studiet. Derfor tror jeg ikke, at de kigger på gennemsnittet af alle karakterer, når de skal udvælge på kvote 2. Der er nogle uddannelser der kræver et bestemt snit i bestemte fag, fx et snit på minimum 7 i naturvidenskabelige fag og matematik. Det kan godt være, at det også er tilfældet på veterinærmedicin. Josephine - hvad er dit snit i de relevante fag (matematik, fysik, kemi eller de andre kombinationer på hjemmesiden)? Der står på KUs hjemmeside, at de blot skal være bestået. Men det kan være, at det giver point med høje karakterer i de relevante fag.

  • #19   2. jul 2015 Ann-Marie: Mindstekrav er 6 smiley

    Natasha: Jo, de kigger på snittet i det hele. Ikke på enkeltkarakterne. Og snittet ER vigtigt. Jeg kender en af dem, der har afholdt optagelsessamtalerne og afgjort hvem der kom ind på kvote to på Veterinærmedicin. Hun siger at snittet stadig er en af de ting de vægter højest, når de bedømmer dem der når det til samtalerne.
    Karaktere for enkelte fag bliver der ikke set på.


  • #20   2. jul 2015 Einstein - okay. Det er godt at vide. De optager 50% på kvote 2. Men hvor højt skal ens snit så være på kvote 2, før man har en chance?

  • #21   2. jul 2015 jeg tror at generelt set, så ligger et kvote 2 snit ikke voldsomt mange karaktertrin under kvote 1

    Jeg kan godt følge logikken i at man på veterinæruddannelsen vægter at hvis ens gennemsnit er for lavt, at så kan man ikke gennemføre... den tror jeg holder ret godt, for det er en benhård uddannelse.


  • #22   2. jul 2015 På den anden side, er der jo mange, som af forskellige årsager ikke klarer sig godt i gymnasiet, men til gengæld klarer sig super godt på universitetet, fordi de interesserer sig for det. Så det er faktisk ærgerligt, at man ser på gennemsnit fremfor evner.

  • Hunden
    Hunden Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 492
    #23   3. jul 2015 Prøv evt. at kontakte din vejleder. Mener det er noget med at du kan søge i år og sætte et kryds,; ( kan ikke huske hvad fæltet hedder) og så have større chance for at komme ind næste år.
    Det hedder muligvis en standby plads.

    For som andre skriver man kan godt være dygtig selvom man ikke har klaret gymnasiet specielt godt.
    Held og lykke med det. smiley


  • Josephine S
    Josephine S Tilmeldt:
    jul 2015

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #24   21. jul 2015 Det med at sige at de kigger på mit snit for at se om jeg kan klare uddannelse er noget fis.
    Jeg fik 7 i Idræt pga en hofteskade, og har ellers også haft fagene informationsteknologi og som mange andre oldtidskundskab. Kan godt være de kigger sådan på det, men det har overhovedet intet at sige om mine matematiske færdigheder som lå på et solidt 10-tal.
    - Veterinærsygeplejerske uddannelse er udelukket. Gider ikke spilde min gymnasielle uddannelse.
    Havde regnet med at tage ud og rejse til udlandet SELVFØLGELIG for at arbejde med vilde dyr - ellers ville det ikke have en pointe smiley
    Jeg ved skam godt det er et hårdt studie, men det er bare uretfærdigt man kigger på de egenskaber man får for at skyde til en bold.

    Mange tak for jeres gode råd. Jeg klør på og ser hvad det bliver til.


  • Rebekka M
    Rebekka M Tilmeldt:
    nov 2015

    Svar: 1
    #25   23. nov 2015 Hvis du stadig har brug for fif til kvote 2, så send mig en besked smiley

  • Gnekko
    Gnekko Tilmeldt:
    jun 2009

    Følger: 6 Emner: 8 Svar: 111
    #26   23. nov 2015 Det er muligt at det ikke er rimeligt at en idrætskarakter skal tælle med i gennemsnittet. Men alt anden lige, er det nu ret væsentlig at man har en god fysik, hvis man skal være dyrlæge. Jeg har været i praktik hos en dyrlæge, og det er altså et fysisk hårdt og ikke helt ufarligt job, når man skal ind til store landbrugsdyr.

  • Josephine S
    Josephine S Tilmeldt:
    jul 2015

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #27   23. nov 2015 Jeg ved udemærket godt hvad det kræver for var selv i praktik som dyrlæge. Jeg er også rytter så ingen problemer med fysikken. Mener dog ikke mine evner til at skyde til en bold eller stå på hovedet burde have indflydelse. smiley

    Rebekka skriver privat til dig


  • #28   25. nov 2015 Du skal nok også lige Gøre dig klart hvilken form for dyrlæge du kunne tænke dig at Være. Det er ret svært at få job i alm. Praksis. Men på slagterier og griseproduktion er der flere jobs at få. Men det er langt fra en uddannelse med job garanti

  • #29   25. nov 2015 Du kan vel altid starte en praksis selv og så håbe på at få kunder nok.

    Mit bedste råd er nok at specialisere dig i et eller andet. Om det så er en dyreart (ikke hund/kat) eller en bestemt type problemer fx øjensygdomme.
    Nu om dage er det sådan noget folk lægger vægt på.
    Jeg har fx marsvin. Jeg kan ikke bruge en dyrlæge til noget hvis ikke de har styr på 'min' dyreart, da risikoen for fejdiagnoser og fejlbehandlinger er for stor.


  • #30   25. nov 2015 Tja... det kan man vel som udgangspunkt. Hvis banken vil låne dig pænt mange 100k kr uden at du kan dokumentere et kunde grundlag. Men kunderne kommer nok til når de høre at der er startet en hel ny dyrlæge uden erfaring op. Det ville jeg da også tage hen med mit dyr.. eller noget. ..

  • #31   25. nov 2015 Opstart af klinik som nyudklækket er nok at drømme lige stort nok. Man kan jo ikke meget som nyudklækket, og eftersom de truer med at lukke uddannelsens hospitaler, vil fremtidige dyrlægestuderende lære endnu mindre af det praktiske. Og opstart af klinik er møgdyrt... Så medmindre man har en hemmelig lotto-gevinst i baghånden... Så...

    Men i Sverige er der altid job at få smiley De mangler distriksdyrlæger. Jo længere nordpå, desto mere mangler de.

    Men at tro, man ved hvad dyrlægestudiet kræver, fordi man har været i praktik... Det er lidt naivt... smiley I praktik oplever man toppen af isbjerget, man ser hvad dyrlægerne laver når de er færdige... Man ser ikke den enorme læsemængde og vidensmængde der skal opnåes, før man kommer dertil... Man skal virkelig elske at læse smiley
    Men du kan blive studerende for en dag, hvor du får lov at følge en dyrlægestuderende. smiley Det er anbefalingsværdigt, især hvis man aldrig har læst på uni før.


  • #32   25. nov 2015 jeg tror hu aldrig de får lov at lukke hospitals delene, de har jo bare fået besked om at der nok skulle spares. det svarede de så på ved at sige at så måtte man lukke hospitals delen, men samtlige politiker jeg har hørt udtale sig om det siger at det vil man ikke give lov til,, men nej. man er bestemt ikke klar til at åbne egen klinik dagen efter man er uddannet uanset hvordan man så vender og drejer det.. og jeg tror nu heller ikke på at man ligefrem vil vælte sig i kunder som fuldstændig uerfaren dyrlæge smiley

  • #33   25. nov 2015 Well, kender en del i det adminstrative, der er uenige med dig, desværre.

  • #34   25. nov 2015 det må tiden jo vise.. men man kan jo ikke lave en seriøse dyrlæge uddannelse uden i har hospitalet derude, så det ville godt nok undre mig i stor stil.. som du selv skriver er der grænser for hvad man kan når man HAR hospitalet.. Time will tell smiley

  • #36   24. okt 2018 "Hej søde"?????? smiley smiley smiley

    For det FØRSTE, er tråden fra 2015.

    For det ANDET, er det herre mega klamt at skrive "hej søde" til fremmede piger smiley

    For det TREDJE, er den type reklame du laver, både ulovlig i forhold til lovgivning, og er i strid med HG's regler.

    For det FJERDE: ad!!! smiley


  • #37   24. okt 2018 A med
    Der mangler vist et a i hans brugernavn...


  • #38   24. okt 2018 Klam19 smiley smiley smiley

  • Victoria  B
    Victoria B Tilmeldt:
    maj 2017

    Følger: 8 Svar: 1
    #39   24. jun Hej. Nu er den her tråd en del år, men jeg er lige blevet student og står i samme situation. Jeg har et snit på 9,5, mens adgangskvotienten for kvote 1 ligger på 10,3 eller 10,1 for standby. Kvote 2 lykkedes desværre ikke i denne omgang smiley Jeg ville høre, hvor du står nu? Hvad har du (flere år efter tråden) gjort? Er du kommet ind på uddannelsen, og hvis ja, hvordan? smiley Eller har du valgt noget andet? Det ville betyde rigtig meget hvis du kunne ligge lidt ro i mit hoved, ved at fortælle hvad en anden i samme situation som mig har gjort smiley

  • #40   24. jun TS har ikke været online siden : Offline - Senest online: 26. feb 2018

Kommentér på:
Dyrlæge uddannelse - gode råd?

Annonce