4.439 visninger
|
Oprettet:
Anja - nu med 2 cardiganer
Tilmeldt:
14. feb 2006 Følger: 20 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 141 Svar: 658
Tilmeldt:
14. feb 2006 Følger: 20 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 141 Svar: 658
Har du forstand på kød/mad {{forumTopicSubject}}
Jeg kunne godt tænke mig at lave en lækker gullash i weekenden, men jeg synes at man næsten altid er uheldig med de gullash-tern man kan købe i div. supermarkeder, det er oftest senet.
Jeg drømmer om noget kød med en god smag og så mørt/trævlet, så man næsten ikke skal tygge på det.
Hvad skal jeg købe og skal det være en klump af noget, som jeg selv skærer i tern, eller hur???
feb 2013
Følger: 10 Følgere: 23 Hunde: 3 Emner: 79 Svar: 7.376
Og så kan det altså godt betale sig at købe et godt stykke kød fra en slagter (eller alternativt i Irma - deres marskland okse plejer at være godt): Et stykke kød fra en udtjent malkeko bliver aldrig rigtig godt - heller ikke selvom det er filet'en.
feb 2006
Følger: 20 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 141 Svar: 658
Uhmmmm bliver sulten....gullaash med løg og gulerødder...og kartoffelmos...uhmmm.
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 416 Svar: 13.986
Synes det ville være synd at bruge de "gode" stykker til den slags.
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
At bruge mørt kød til det er synd - og det er jo ikke specielt smagfuldt.
Det er tålmodighed, der skal til. Ordentlig afbruning af kødet, god krydring og god tilsmagning med både salt, sødt og surt...
feb 2006
Følger: 20 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 141 Svar: 658
feb 2013
Følger: 10 Følgere: 23 Hunde: 3 Emner: 79 Svar: 7.376
feb 2006
Følger: 20 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 141 Svar: 658
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Og som sagt, så er det vigtigt at bruningen er grundig - det er der, smagen af oksekød kommer frem.
Jeg ville ikke selv bruge bouillon til det her - synes det er synd og skam at få den lidt kunstige smag når der egentlig er masser af god smag til rådighed i både kød, grønt og paprika.
Mange begår den store fejl at de kun tilsmager med salt. Der er en verden til forskel, hvis man får balanceret det hele i forhold til alle smagsnuancerne - det ophøjer en gennemsnitlig sovs til en formidabel en af slagsen.
Jeg bruger selv bare sukker til sødme og noget hvidvinseddike eller hvid balsamico som syre.
Hvis man tilsætter en tsk. eddike ad gangen til en mørk ret, går man ikke galt i byen - dog skal man altid tage udgangspunkt i smagen, det har i forvejen. Er der mængder af tomat i, er der ofte rigeligt med syre og så er det sukkeret, der skal justeres mere grundigt med...
Lav nogle eksperimenter...
feb 2006
Følger: 20 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 141 Svar: 658
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Tomat er der ikke altid i, men jeg har aldrig set en gullash uden paprika og grøntsager.
feb 2006
Følger: 20 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 141 Svar: 658
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Det kender jeg godt *GG*
Det samme gør sig gældende - brun kødet. Husk at lade være med at røre for meget i det når det bruner. Det afkøler gryden og får kødet til at koge i stedet for at brune.
Brun kun lidt kød ad gangen og tag det op.
feb 2006
Følger: 20 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 141 Svar: 658
Ja jeg holder mig til den....den smager godt, så må jeg eksperimentere en dag vi ikke skal have gæster.
Håber at slagteren kan finde mig noget godt kød, til ikke alt for mange penge.
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
aug 2011
Følger: 16 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 49 Svar: 4.514
Køber aldrig kød, der er kåret i tern fra butikkens side. det er lige så nemt selv at gøre det...og tit billigere
Jeg bruger en cuvette...dette er ikke et stykke kød, der egner sig til at blive stegt rødt selvom det er det de fleste bruger det til. Skær det i passende stykker og ellers lav det som du ønsker det
Jeg kan anbefale at tilsætte en smule mørkt øl...det giver en vildt go smag, hvis man er til det
Der er forskel på Beuf Brasé Stroganof - der skal braisseres
og på
Beuf Sauté Stroganof - der skal sauteres og skal serveres rødt
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
Jeg vil anbefale et stykke oksetykkam el. lign. Det er kød med masser af saft og kraft.
Nøj hvor bliver jeg sulten nu
feb 2013
Følger: 10 Følgere: 23 Hunde: 3 Emner: 79 Svar: 7.376
Stemmer nu også får at der skal både paprika og tomat i gullash - uhhhh bliver helt lækkersulten overpå at have gnavet mig igennem kantinens ret kedelige udbud (endte idag med en spegepølsemad, et par stykker sild og noget ikke særligt fintsnittet rødkålssalat ).
feb 2006
Følger: 20 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 141 Svar: 658
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.102
feb 2006
Følger: 20 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 141 Svar: 658
jan 2012
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 142 Svar: 836
Vi køber kun oksefilet hos slagteren når vi skal lave stroganoff til fæster. Det må ikke simre! Det er lækkert mørt med det samme (og nok liiiidt bedre en billigt kød) og smager fantastisk.
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 416 Svar: 13.986
Men det kunne være at jeg alligevel skulle prøve kræfter med en gang gullasch eller boeuf bourguignon.
feb 2013
Følger: 10 Følgere: 23 Hunde: 3 Emner: 79 Svar: 7.376
Har du forstand på kød/mad