{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.486 visninger | Oprettet:

Det der Barf??? {{forumTopicSubject}}

Må sige det tiltaler mig mere og mere at fodre min basse med barf.

Men....
1) Hvordan pokker kommer kan igang ?

2) Er noget barf bedre end andet ?

3) Hvor meget tilskud af vitamin samt mineraler skal der til ?

4) Prisen kontra kvalitet, er der noget man skal have i mente der ?

5) Er barf bedre end kornfrit Tørkost ?

6) Hvor meget skal en hund på 18.4 kg have pr døgn at spise, og skal man give mere ved ekstra motion.


Håber nogle af jer der fodre med barf kan give mig et bedre indblik i barfverden

På forhånd tak


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Det der Barf???
  • #2   31. aug 2014 Tusinde tak smiley

    Det var sødt af dig


  • #3   31. aug 2014 Puh sikke mange spørgsmål smiley prøv at gå ind på hjemmesiden rigtighundemad.dk
    De har svarene på alle dine spørgsmål ...
    Jeg selv er gradvis ved at få over til barf og det gør jeg på den her måde....de første fik fik Sally 1 rå kyllingehals om dagen og nu en uge efter får hun 2 rå kyllingehalse... I min lille landsby hvor jeg bor er der en rigtighundemad butik og bliver vejledt af hende i butikken . Jeg har i min fryser oksecallun liggende og det begynder jeg fra i morgen stille og roligt at give hende lidt af ... Jeg gør det på den her måde for at undgå den dårlige mave de kan risikere at få...jeg ved ikke om det er den rigtige måde at gøre det på,men det fungerer for min hund....udover de år kyllingehalse giver jeg hende selvfølgelig tørfoder indtil videre... Ps hun elsker de kyllingehalse.... Hun styrter ud til havedøren når jeg tager bøtten frem med dem...


  • #5   31. aug 2014 Ja de er lidt dyre hos rigtighundemad,jeg skal ned og snakke med min lokale slagter en af dagene,tænker de må ku levere det samme stykke kød!!!

  • #6   31. aug 2014 Hvad med Vom mad det da færdig mixet

  • #7   31. aug 2014 Cooper,var lige ude og kigge i fryseren og det er så lam jeg har smiley det er skåret i ikke meget store stykker,men det er heller ikke mos....hvis jeg var dig,ville jeg kigge hjemmesider igennem...

  • #8   31. aug 2014 Pas på med fjerkræhalse. De kan indeholde skjoldbruskkirtel, som kan bevirke sterilitet hos hundene.
    Jeg barfer mine hunde og det er en stor succes. Håber du vil blive lige så glad for det. Det er billigere end de ubestemmelig klumper af affaldsfoder, der findes i alle tørfoder produkter, og så ved man hvad hunden får.


  • #9   31. aug 2014 Pomtoy det vidste jeg ikke... :P. Hvad kan man så give i stedet for kyllingehalse???

  • #10   31. aug 2014 Vom og hundemad er færdigblandet men der er kun 2 varianter smiley med kylling eller laks, vi startede med vom og kørte så over til helt råfodring, der var fordi at efter en måned synes blaze ikke længere at det var spændende

  • #12   31. aug 2014 nogen med erfaring med Vom for så vil jeg prøve det.

    kan se min basse skal have godt 360 g om dagen af råfodring hvor på kornfrit tørkost kan han nøjes med 200 g det da et stort spring syntes jeg


  • #13   31. aug 2014 Jeg bruger hovedsageligt vom og hundemat, Mine hunde elsker det. Der er 3 varianter og de er lige vilde med dem alle.
    Jeg giver kun1 til 1½ % af hundens vægt da de ellers bliver fede. Kig på hunden og juster maden op/ned..


  • #14   31. aug 2014 http://billigedyreartikler.dk/44-vom-og-hundemat

    det er da forholdsvis meget billigt


  • #15   31. aug 2014 kan man godt nøjes med 1 til 1½ procent hvis ens hund er meget aktiv og man ønsker forøget muskelmasse ?

  • #16   1. sep 2014 Min skal så ha 3,5% af kropsvægt for at kunne holde huld. Så det er meget forskelligt fra hund til hund smiley

  • #17   1. sep 2014 Jeg ville da helt klar købe rigtig kød og ben i hele stykker, at købe most "kød" til overpris er ikke barf;)
    Gå ned i dit supermarked og køb lidt af hvert, en kylling, en side ribben, lammekoteletter med ben, oksekød i store stykker, lidt lever, hjerte m.m køb gerne billigt på sidste salgsdag, nemt, billigt og så er det barf;)


  • #18   1. sep 2014 Vom og gode ben ved siden af, kan være helt fint.gå du bare i krig Cooper, så kan du altid bygge videre på menuen.

  • #21   1. sep 2014 Motion for han rigeligt af smiley

  • #23   1. sep 2014 Fjerkræhalse udgør da en betydelig risiko, hvis man vil opdrætte med de pågældende hunde. Birgitte Schjøth, som er en af Danmarks eksperter på området udtaler at alt kirtelkød kan være en risiko for sterilitet, så hvorfor give hundene det? Jeg vil foreslå lammeribben, kalkunvinger eller kalveben.

  • #24   1. sep 2014 Pomtoy: Har du et link eller andet hvor der står noget omkring risikoen ved halsene?
    Jeg har søgt rundt, men kan ikke finde noget.
    Jeg fodrer tit med halse, så det ville da være rart med noget brugbart info, hvis der skulle være forbundet nogen risiko ved det.


  • #25   1. sep 2014 Dette er min måde at fodre på, og jeg ved at mange fodre efter samme principper som jeg gør. Er du uenig i min måde at fodre på er det helt fint, og du er velkommen til at se bort fra denne.

    Mange mener at det er en stor videnskab at fodre med råt, det er det egentlig ikke, der er bare nogle ting du skal have styr på.

    Hunden skal have 2 til 3 % af sin egen kropsvægt i foder, hver dag. Den finder du ved at tage hundens vægt, gange det med 2, og så divider det med 100. Så har du 2 % af dens vægt, ganger du med 3, så har du 3 % af dens vægt.

    Jeg plejer at sige hundens vægt i gram, da jeg mener det er nemmere. Har du f.eks en hund der vejer 35 kilo, så siger du 35000 gram, gange med 2, divider med 100, det er så 700 gram foder den skal have om dagen.

    Hvalpe skal have imellem 6 og 10 % af deres kropsvægt, indtil de er ca 6 måneder, så skal de have det samme som voksne.

    Men husk at se på din hund, tager den vildt meget på, så skær lidt fra, taber den sig, ja så giv den lidt mere. Og mærk efter hvordan den har det. Er den glad, og fuld af energi? Har lys i øjnene, og er klar på sjov?

    Du skal give ben 4 gange om ugen, indmad (helst lever) max 1 gang om ugen, og rent kød max 2 gange om ugen. Ellers fodre du som du vil. Når de skal have ben skal det være de ikke bærende ben, det vil sige ribben, skulderplader, ryg, hals og bækken. De store bærende ben kan splintre, og hunden kan ikke æde det hele af det, som den skal. For at få calcium, og fosfor nok. Og så skal de have et råt æg, 1 gang om ugen.

    Min egen foderplan ser således ud:

    Mandag morgen fraskær+ 1 råt æg, aften ben

    Tirsdag morgen fraskær, aften ben

    Onsdag morgen, og aften indmad(lever) og Hokamix om morgenen

    Torsdag morgen fraskær, aften ben

    Fredag morgen fraskær, aften ben

    Lørdag morgen, og aften fisk

    Søndag morgen, og aften struber

    Fraskær består af fedt, kød, sener, og hinder. De får 2 dages ration over 4 dage. Min den store får 500 gram om dagen, så han får 250 gram fraskær mandag morgen, og 250 gram tirsdag morgen. Og så får han et godt stort ben, om aftenen. Og mine hunde får fiskeoliekapsler hver dag, 1 kapsel pr 10 kilo hund, går jeg efter.

    Du kan fodre en gang om dagen, du kan også fodre 2 eller 3 gange om dagen. Jeg personligt fodre 2 gange om dagen, da min den store ellers kan finde på at kaste op, fordi hans mave er tom.

    Det er ikke nødvendigt at give grønt, eller vitaminer når du fodre med råt. Mine får Hokamix fordi jeg selv er vild med urter, så mine hunde får det også. Men fodre du varieret, altså med forskellige foderdyr, så er vitaminer ikke nødvendigt. Mine hunde får af, og til en rå gulerod, fordi de er vilde med det. Eller er der grøntsager til overs fra aftensmaden, så kan de også få det. Og så æder de græs når vi går tur, hvilket din hund skal have lov til.

    Når du skal starte op på at fodre med råt, så skal du ikke starte op med at give kallun i x antal dage. Du risikere at din hund bliver i værste fald fejlernæret, fordi der ikke rigtig er noget godt i kallun. De er vilde med kallun ja, men det er ikke værd at fodre kun på det, og en foderplan behøver ikke at indeholde kallun. Det er gamle skrøner, at de SKAL have kallun.

    Du skal starte op på noget der er "blødt", her er lam, og kylling godt. Så start op på det. Du kan opleve tynd mave, og opkast i starten, når du begynder at fodre med råt, men fortvivl ikke det er meget normalt. Og hvis din hunds afføring pludselig er hvid/gul, og meget hård, så bliv ikke bange det er nemlig benrester den ikke kan fordøje. Nogle hunde kan finde på at kaste benrester op, det er også noget den ikke kan fordøje.

    Nå hvor køber man så det her foder? Ja vi har rigtig mange forhandlere over hele landet, der kan du købe det. Og de giver en okay mængderabat, hvis du køber meget.

    Du kan også købe kød, og ben i supermarkedet, ja og lever kan du også købe der.

    Du kan også gøre som jeg gør, jeg køber ved et slagtehus. Jeg køber dyr ved jægere, og jeg henter gratis smådyr, og fjerkræ rundt omkring. Jeg partere og pakker selv alt foder, og jeg afliver og slagter også dyr selv. Jeg har taget jagttegn for at kunne skyde noget af foderet selv, men jeg er også en nørd hvad det her angår.

    Hvis du vil købe ved et slagtehus, så skal du bare gå efter deres affald. Alt det kød de skære fra, det kan hunden sagtens spise. Du skal ikke være fedt-forskrækket, hunden skal have fedt. Knogler, bliver smidt ud ved slagteren. De skal give penge for at komme af med det, så ofte kan man få det gratis, eller give lidt småpenge for det. Men det tager jo lidt tid. Det tager mig imellem 5-10 timer hver anden måned ca, at fodre som jeg gør. Så er det hentet, parteret, og pakket.

    Når jeg henter meget, så henter jeg imellem 50 og 100 kilo hos slagtehuset. Men henter jeg hos en jæger, eller en anden privat så er det imellem 5 og 20 kilo. Så jeg har en hel kummefryser, kun med hundemad.

    Ja men hvad får du så ud af at fodre din hund med råt? Vil nogle spørge. Jeg mener selv at jeg får en glad hund, som er mere velafbalanceret, og tilfreds. En hund der fælder mindre, en hund der ikke har dårlig ånde, eller dårlige tænder. Der er ikke problemer med ananlkirtlerne, for de tømmes helt automatisk, når hunden skal af med benrester. Og så er det jo bare en fest hver gang de skal spise, og de spiser op hver gang.

    Og husk at det kun er fantasien der sætter grænser, når du fodre med råt. Nogle fodre med hele daggamle kyllinger, eller hele rotter. Du kan jo nærmest give dem alt, bare tænk på hvad ulven spiser. Det er den du kan sammenligne hunden bedst med.

    Det her er som sagt min måde, der findes sikkert andre måder. Men jeg personligt ved at det her fungere, god fornøjelse og HUSK! At alt skal være råt.


  • #27   1. sep 2014 Pomtoy
    Jeg kan hellere ikke finde et eneste sted hvor der står at kyllingehalse nedsætter frugtbarheden på hunden.
    Hellere ikke min dyrlæge kunne bekræfte det.

    Mine hunde har altid fået dem og der har overhovedet ikke været det mindste problem med frugtbarheden. Mine hvalpekuld har altid ligget fra 8-13 hvalpe (ville gerne have haft lidt mindre)

    Men du kan selvfølgeligt dokumentere din påstand og lige komme med et link ?


  • #28   1. sep 2014 Var også lige en tur omkring min dyrlæge for at tjekveje babydyret, spurgte også min faste dyrlæge, og hun havde nu heller aldrig hørt det før.
    Men derfor kan der jo godt være nye undersøgelser der peger i den retning, så det ville være rigtigt rart med noget læsbart omkring det?


  • #30   1. sep 2014 Phillip

    få konen til at fange Silje på facebook, hun ved alt om Vom og hundemat


  • #31   1. sep 2014 Janne mange tak smiley

  • #33   2. sep 2014 Men det er sgu da et sted at starte??
    Jeg kan godt forstå nye barfere, at de bliver skræmt over fx Natachas yderst kreative fodring, eller Alfistens skrivelse ( som jeg heller ikke er helt enig i), hvis folk er tryggest ved smadderhakket Vom, RHM, eller whatever, så et det da fint nok, så er det bare om at udvide horisonten og muligheder hen af vejen, sideløbende give ben.

    Og så er det ikke alle, der lige har en næsten - gratis - slagter i nærheden, eller selv nedlægger dyret, har plads til de store mængder, eller overhovedet har lyst til at rode med det selv.
    Jeg har selv stået med friske, stadig lune komaver, hele hjerter, afskær, ben i sækkevis som jeg har stået og rodet med, det er altså et arbejde.

    Pia skriver at 26 kr/kg ikke er billigt, jamen HVOR findes kødet billigere, hvis det skal være andet end kylling eller oksehak?
    Det er igen ikke alle der har mulighed for at farte rundt på sidste salgsdato jagt..

    Så i stedet for at fare i flint hver gang, så tænk måske på hvad der er den nemmeste indgangsvinkel på at komme i gang, for nogen er det et stort og usikker spring.



  • #34   2. sep 2014 Det er bare ikke barf smiley det er dåsemad i pølser i stedet for dåse;)


  • #36   2. sep 2014 Hver gang nogen våger at nævne noget færdigpakket, om det så hedder det ene eller det andet, så kommer den på banen smiley
    I bund og grund er vi da enige, men set fra en ny barfers øjne. Er det trods alt et nemt og overskueligt sted at starte.

    Pølser eller hakket eller i stykker, så længe det er råt, må det da være fint nok.
    Jeg har aldrig selv forsøgt mig med vom, men der er nu mange der er glade for det som basis, og fred være med det.


  • #38   2. sep 2014 27.5 kr pr kg i vom og det er den med laks

  • #39   2. sep 2014 Når Cooper skal flå og flænse osv så for han slagter ben 3 gange om ugen

  • #41   2. sep 2014 Præcis..
    Det er da kun når mine ulvehunde netop får store ben, eller hel kylling, at de egentlig flår og flænser, det kæmpegab skal der dælme nogle seriøse stykker kød til, hvis de skal tygge mere end et par gange på. En kotelet ryger lige i kloakken, et lår samme vej.
    Så er det nemmere med de små.


  • #42   2. sep 2014 Igen, så længe det er råt, er det vel fint nok?
    Om det så er korrekt at smide ind under BARF den kan diskuteres, men rå fodring er det.


  • #45   2. sep 2014 Kalve/oksehjerter savner jeg godt nok, det er flere år siden jeg har kunne trylle sådan nogle frem.
    Lige nu ligger de og hygger sig med nogle gedigne oksehaler på mindst 1 kg stykker, det er heller ikke så ringe.


  • #47   2. sep 2014 Maj-Britt hvor meget vejer sådan et hjerte?

  • #49   2. sep 2014 Okay smiley

  • #50   2. sep 2014 Knapt 40 kr for et hjerte..


  • #51   2. sep 2014 Et oksehjerte vejer minimum 2 kg og jeg vil tro at det går op til en 4 -4½ kg.

  • #52   2. sep 2014 Anni - tak smiley

  • #53   2. sep 2014 På de små private slagtehuse kan man som regel købe oksehjerter og lever til billige penge.
    Det slagtehus i nærheden af mig sælger dem som regel for 25 kr. stykket.

    Sådan noget som grisetunger bliver ikke rigtig brugt til noget, så dem kan man få til næsten ingenting.

    På de små slagtehuse kan man også lave nogle gode aftaler med billige ben. Man kan få en stor sæk til meget billige penge. Det er lige før at slagteren klapper i sine hænder, for slagteren skal betale for at komme af med benene, så det er en god handel for ham at sælge en sæk ben til næsten ingenting.


  • #54   2. sep 2014 Vores gode slagteri lukkede desværre for nogle år siden, der havde jeg også nogle luksuriøse aftaler med alt hvad hundemaven kunne begære, både lam, ged, kalv, ko og hest. nu bliver dyrene sendt over og kommer retur parterede, så det er så som så med hvad der kan hentes af gode ting.
    lidt er der da, men slet ikke i samme omfang.
    Det er så lækkert med sådanne gode aftaler smiley


  • #55   3. sep 2014 MLA Jeg må lige høre hvad du mener med "Natachas yderst kreative fodring" ?

  • #56   3. sep 2014 Du er da kreativ, du finder muligheder mange ikke tænker på, kan selv, gør selv smiley
    Respekt for det!
    Men tror mange løber skrigende væk, fordi de har det bedst med pænt indpakkede portioner som lige er til at hælde ud.
    Som ikke har pels og øjne smiley


  • #57   3. sep 2014 Nååååårh nu jeg med smiley

  • #58   3. sep 2014 Godt smiley
    Hvordan går det forresten med Chandler?


  • #59   3. sep 2014 For lige at vende et af dine punkter. Vi lavede regnestykket for nogen år siden og vi sparer over 1000 kr om mdr på at råfodre frem for tørt.

  • #60   3. sep 2014 Sarah: Jeg tror heller ikke at jeg kunne gøre det billigere på tørt, med mindre jeg skulle gå på kompromis med indholdet.


  • #61   4. sep 2014 Chandler har det godt smiley

  • #62   4. sep 2014 Jeg undrer mig altid, når folk siger at råt er billigere end tørfoder. Jeg har prøvet en periode, og jeg syntes, det var voldsom dyrt, men der købte jeg også fra Barfcenteret, men dog store portion så en vis mængderabat.

    Nu har jeg så prøvet at regne på det igen. Jeg fodrer med Regal og er glad for det, har brugt det i mange år. Jeg kan fodre 4 pyreneere ca 180 kg hund, hvoraf en stadig er på hvalpefoder, for ca. 33 kr. om dagen.
    Skulle de have råt og dermed ca. 2% af kropsvægten om dagen, ville det være godt 3,5 kg kød med ben pr. dag. Er der nogen af jer, der kan skaffe 3,5 kg kødfulde ben for 33 kr ? For så vil jeg da gerne høre om det.

    Som det er nu, får de en gang eller 2 om ugen erstattet et måltid med f.eks. kylling bare fordi, det er lækkert for dem. Men kan jeg finde en pris, der kan konkurrere med tørfoderet, så vil jeg da klart være interesseret i at udskifte nogle flere måltider.


  • #63   4. sep 2014 Kommer an på hvor god man er til af finde billigt kød og ben. Samt hvilket tørfoder man sammenligner med.


  • #64   5. sep 2014 Det kommer også an på hvor meget man vil gøre selv... Nogle måneder fodre jeg helt gratis, andre måneder betaler jeg 100 kr smiley

  • #65   5. sep 2014 Ja, men det kunne jo være interessant at høre hvad folk bruger i kr. til hvor mange kilo hund, og hvor og hvordan de skaffer det. Så kan man jo selv vurdere det i forhold til hvad, man bruger til tørfoder.
    Du har så redegjort fint for, hvordan du skaffer dig, men for de fleste af os er der ikke realistisk selv at skulle skyde foderet. Og skal man først have jagttegn, riffel m.m. og ud at leje jagt, så er det nok heller ikke så billigt. smiley


  • #66   5. sep 2014 Vi bruger 60 kg foder om mdr til 106 kg hund (fordelt på 4) vi bruger mellem 500 - 1000 kr om mdr.

    Vi køber ved et par slagterier samt dagligvare butikker. Derudover fisk fra havnen og vildt hos venner og bekendte der er jægere (dog meget sjældent)

    Denne her ville være et muligt alternativ og der ville vi skulle have min. 4,5 sæk for at dække behovet for en måned. der er for 2000-2500 kr. http://www.olivers.dk/hund/hundefoder/kornfrit/olivers-active-grain-free-12-kg


  • #67   5. sep 2014 Jeg bruger 60-65 kg kød og ben pr måned + grønt
    4 hunde der lige pt vejer ca 150 kg tilsammen
    Køber tilbud, sidste salgsdato, lidt her og der fra bekendte, og resten forhandler.
    Bruger mellem 1000 og 2000 kr, alt efter hvor flittig og heldig jeg er.

    Skulle jeg tørfodre, ville jeg vælge fx wolfsblut, eller tilsvarende.


  • #68   5. sep 2014 Sarah og MLA, det vil sige, at selv om I har ret forskellig kilo hund, så bruger I faktisk nogenlunde ligemeget kød og ben pr. måned. Og altså også lidt forskel på hvor meget I betaler for det.

  • #69   5. sep 2014 Jeg står og mangler en ordentlig slagter, tidligere havde jeg en lukrativ aftale, og en noget lavere udgift.

  • #70   5. sep 2014 Sarahs hunde er højaktivs hunde der bliver brugt, det er mine ikke.
    De irske er godt nok store, men de forbrænder ikke ret meget, optager foderet godt.
    Cairnerne er den ene en småfed trunte og den anden en ældre herre, så de kræver heller ikke meget.


  • #71   5. sep 2014 Lene: Korrekt. Men jeg har også Råfodret i temmelig mange år efterhånden 8-10 år og ved efterhånden hvad jeg går efter for at spare. smiley

  • #73   8. sep 2014 Pia, selvfølgelig skal man vælge det man synes, er det rigtige, og prisen er ikke alt.

    Jeg studser bare over, at folk oplever det som billigt, for det synes jeg ikke, det er, men jeg får jo selvfølgelig også mit tørfoder billigt, fordi jeg køber stort ind.


  • #75   8. sep 2014 Lene N - jeg tror også det "skæve" billede skyldes, at du får dit tørfoder så billigt. Det er klart at det meste synes dyrt, hvis du fodrer 180 kg hund for 33 kr om dagen - det er meget, meget billigt.

    Jeg har netop genoptaget råfodringen af mine to bullmastiffer. Jeg gik ellers væk fra det for flere år siden, dels fordi min ene hund er latterligt kræsen, dels fordi jeg syntes at jeg brugte for meget tid på at jagte tilbud og gode aftaler.

    For nyligt regnede jeg på det - det koster præcis det samme for mig at fodre med varer (fra den billige ende af skalaen) hos Das Tierhotel, som det koster at fodre med tørfoder fra Olivers sådan ca 1.000 kr/md. Så hundene er tilbage på råt, og de er meget, meget tilfredse. Jeg sidder i fred og ro foran min computer og bestiller mad fra tyskland ca hver 14 dag.



  • #76   8. sep 2014 Jeg har faktisk været inde og se på Das Tierhotels hjemmeside, men når jeg regnede på det, synes jeg ikke det blev så billigt endda, og jeg ser opså på tilbud, så det er ikke fordi, jeg kun går efter det dyre.

    Til de 4 hunde, jeg har i øjeblikket, bruger jeg dagligt ca. 1150 - 1200 g. voksenfoder og 500 g. hvalpefoder, så de er heller ikke så krævende. Derfor skal de nok heller ikke helt have de 2 % af legemesvægten, som er det ca. norm, man opererer med, men selv hvis jeg kunne nøjes med 3 kg. om dagen, så er det nu også en hel del.


Kommentér på:
Det der Barf???

Annonce