{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.058 visninger | Oprettet:

kage opskrift {{forumTopicSubject}}

dengang jeg gik i skole.. og havde klassens time.. var hele klassens favorit "Mie`s mor`s kage" smiley
jaaahh det var det altså!
men hvordan er den så?

Jeg er en skovl til at bage, men min datter, som er autist er en ørn til det, og hun elsker at bage.
så, jeg ved at flere af jer er nogle dygtige kage-damer, så jeg håber en af Jer ved hvad det er for en kage jeg fabler om smiley

Det er en saftig chokoladekage, ikke en tør kakaoting, med et tykt lag kokos/chokolade fyld på toppen, lidt a la drømmekagen`s fyld, bare med chokolade.

Nogen der har et bud på en lækker en?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  kage opskrift
  • #1   23. jan 2014 Ja da!

    Der er to at vælge imellem. Den ene bliver kaldt : "Den der du ved nok". Den er go', men ikke ligeså go' - som den vi her i huset kalder for Mettes kage. Og hjemme hos hende hedder den Stines kage *GG*

    Finder lige en opskrift.


  • #2   23. jan 2014 haha.. jaja, det er sikkert den smiley

  • #3   23. jan 2014 Jeg synes også det lyder som "den du ved nok"

  • #4   23. jan 2014 400 g mel
    100 g kakao
    1 tsk natron
    400 g sukker
    ½ liter appelsinjuice
    4 æg
    200 g. smeltet margarine.

    Blandes som vanligt med sådan nogle kager..

    Det er vigtigt at der er appelsinjuice i, da der skal syre til at få natron til at være hævende.

    Ovenpå:

    75 g. smeltet margarine
    kokos
    150 g. flormelis
    6 spsk juice
    1 spsk kakao. (kan udelades).


  • #5   23. jan 2014 Hov - i opskriften står der at den bages ved 175 grader i 35 minutter. Det passer sikkert hvis man bruger en bradepande, der passer til ovnen.
    Jeg bruger et lidt mindre ildfast fad, får en højere kage, som så til gengæld skal have lidt mere i ovnen. Måske op til 55 minutter.

    Prøv dig frem med det.


  • #6   23. jan 2014 prøv mig frem? jeg er en klovn med kagebageri.. GG
    Jeg takker, skriver opskriften af og smider den i hovedet på min datter, så bliver der vinderkage til håndbold i morgen! smiley


  • #8   23. jan 2014 hmm ja, hvad ved jeg?
    jeg husker bare at den smagte.. uhhmmmm himmelsk!, af mere! smiley


  • #9   23. jan 2014 Har lige rettet fejlen med kokosmel:-)

    Mosterkage

    450 g mel
    3 3/4 dl mælk
    500 g sukker
    4 æg
    4 tsk vaniljesukker
    3 spsk kakao
    4 tsk bagepulver
    300 g smeltet margarine

    æg og sukker piskes sammen.
    mel og krydderier blandes og tilsættes sammen med mælken.
    Smeltet margarine tilsættes til sidst.
    Bages ved 190 ° i 20-25 minutter

    Topping:
    200 g plantemargarine
    7 spsk færdiglavet kaffe
    2½ spsk kakao
    2 tsk vaniljesukker
    100 g kokosmel
    375 g flormelis

    Alt piskes sammen og smøres på den afkølede kage.


  • #10   23. jan 2014 Så kan hun bage begge, så må vi lave en afstemning om hvilken der er bedst smiley

  • #11   23. jan 2014 Det er jeg ikke det mindste i tvivl om.

    Det giver sig selv. Når man i et givent produkt både har sødt, salt og surt, så bliver smagsløgene mere stimuleret end når der kun er sødt og salt.

    Bare vent... I får jer en lækker kage, der er svampet og fugtig og ikke mindst - holder i dagevis uden at blive tør.


  • #12   23. jan 2014 Ingen fare for at kage ligger i dagevis her i huset smiley
    men jeg giver dig ret, det lyder rigtigt!


  • #13   24. jan 2014 CH: hvor meget kokos i fyldet?
    datteren kan ikke sjusse sig frem - rammer og kasser smiley


  • #14   24. jan 2014 Aner det ikke, jeg laver aldrig den glasur *GG*

    Jeg ville starte med 50 g. og så justere lidt, hvis det er for lidt.

    Det taget ud fra den anden opskrift her i tråden smiley


  • #15   24. jan 2014 Haha.. glasuren er den bedste husker jeg noget om.. faktisk har jeg slet ikke fået den kage siden skoletiden for 100 år siden..
    Nå, men der er købt rigeligt ind, så kan tøsebarnet bare gå amok smiley

    Tak skal i have!


  • #16   24. jan 2014 Her har vi en der hedder Mette Kage (fordi min mutter fik den af en der hedder Mette)

    Ingredienser:

    4 æg
    325g Sukker
    250g Mel
    4 spsk. Kakao
    4 tsk. Bagepulver
    4 tsk. Vanilliesukker
    2 dl. Mælk
    300g Oma Stegemargarine
    Fremgangsmåde:

    margarinen sættes til at smelte mens æg og sukker piskes
    til det er hvidt. margarinen afkøles lidt og puttes i sammen
    med mælken og piskes kort og resten tilsættes og piskes.
    Dejen hældes i en bradepande der enten er smurt eller med
    bagepapir og sættes i ovenen og bages ved 175 grader* i
    45 min. Når der er 10 min. tilbage forberedes glasuren som
    laves på følgende måde.


    Galsur:
    150g Oma Stegemargarine
    1 dl. Mælk
    4 spsk. Kakao
    4 tsk. Vanilliesukker
    200g Flormelis
    150g Kokosmel

    Det hele puttes i en gryde og varmes til det hele er smeltet.
    Når kagen er færdig puttes glasuren på.


    profilbillede
  • #17   24. jan 2014 CH; Nu sidder vi og mæsker os i den første variant af kageforslagende!
    den ER lækker, men dog synes jeg ikke at fyldet er "det rigtige"
    tror måske noget rigtig chokolade vil gøre det, måske også lidt hakket i selve kagen? bare for at gøre den ultimativ.
    men smagen er rigtig lækker, og godt med juicen i!


Kommentér på:
kage opskrift

Annonce