Nogle surdejskyndige her? Nogle surdejskyndige her?
Ganske enkelt, er der en her til aften der ved meget om surdej/brød?
Jeg har genopfrisket min i går, og den bobler lidt, men dufter ikke som øl - som den vist nok skal gøre. Og jeg står egentlig og skal lægge dej her til aften. Vil den virke?
Jeg har også en gammel surdej stående, men den lugter så surt af eddike, så jeg tænker den bare er no go.
mar 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 19 Svar: 566
- Hvor meget fyldte du på i går, og hvor meget tog du eventuelt fra?
Er den boblet op (har den "løftet" sig i beholderen)?
Angående eddikelugtende surdej ville jeg ikke være så nervøs. Jeg har før lavet brød med en sådan, og det fungerede udmærket. Hævede fint, smagte fint, fin konsistens.
Jeg går ud fra, at det er lidt ligesom ved fremstilling af alkohol (fx vin eller øl), hvor man kan risikere at få dannet eddikesyre.
jan 2010
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 387 Svar: 2.743
Jeg ved ikke om den har hævet sig i beholderen, fordi jeg rører jo i den, og har fået dej op af siderne. Den skummede da jeg rørte melblandingen i, og boblede så lidt her til aften.
Jeg har bare læst at en meget skarp eddikelugt giver meget syrlige, ikke velsmagende brød?
mar 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 19 Svar: 566
Det kan også godt ske, - måske jeg bare har været heldig.
jan 2010
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 387 Svar: 2.743
Tak.
mar 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 19 Svar: 566
- Og det var så lidt.
mar 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 19 Svar: 566
Nogle surdejskyndige her?