hjælp - kage {{forumTopicSubject}}
Hejsa
Jeg er helt ny indenfor kageverdenen. Eller det vil sige, jeg bager almindelige kager og brød, men jeg har endnu ikke lavet kager med fondant.
Det skal jeg i gang med nu i anledningen af, at vi holder min fødselsdag i morgen.
I går aftes lavede jeg en god portion MMF, og det gik jo super nemt.
Jeg forsøgte mig også frem med at smage to små klumper til. Det ene var med pebermyntearoma og den anden med frisk citronsaft. Det var også helt ligetil.
Min plan med kagen er:
3 kagebunde - jeg henter 3 lyse og 3 mørke bunde fra bageren om lidt og finder senere ud af, hvordan jeg kombinerer dem. De resterende 3 bliver til en almindelig lagkage.
Nederste fyld: mørk chokoladeganache, som tilsættes lidt meget mørk hakket chokolade og evt. valnødder, når den piskes op.
Øverste fyld: Jordbærmousse efter denne opskrift:
(link fjernet)
Første spørgsmål:
Min tanke er, at tilsætte smag til fondanten for at det hele ikke bliver alt for sødt, og Jeg overvejer kraftigt enten citron eller lime.
Hvilken ville I vælge til ovenstående fyld? Enten af de to eller en hel tredje?
Andet spørgsmål:
Passer valnødder ind i chokoladeganachen med tanke på resten af kagens indhold?
Tredje spørgsmål:
Kan jeg bruge chokoladeganachen til opsmøring, eller er der noget andet, I kan anbefale?
Sidste spørgsmål:
Er der noget, jeg mangler at få styr på?
maj 2012
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 2 Emner: 44 Svar: 165
jeg har lavet kager med fondant og arbejde i en butik med det.
jeg tager ikke smag i fondant. . kun farve . .
til opsmøring bruger jeg en smørcrem.
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.853
Jeg talte med indehaveren af bageren, hvor jeg hentede mine bunde. Hun kunne godt forstå, jeg ville tilsætte smag i fondanten for at give et frisk indslag, så det gør jeg. Jeg starter med en lille smule af det for at smage det sammen med jordbærmousse og chokoladeganache. Passer det ikke sammen, bliver det bare ren fondant
maj 2012
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 2 Emner: 44 Svar: 165
jo det lyder da lækker sammen hvis det er så der masser af film på youtube du kan kigge på
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.853
Men der er ingen, der har svaret endnu...
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.853
Passer valnødder ind i chokoladeganachen med tanke på resten af kagens indhold?
og
Er der noget, jeg mangler at få styr på?
dec 2004
Følgere: 30 Hunde: 1 Emner: 123 Svar: 1.293
Til opsmørring plejer jeg at bruge palminsmørcreme, lyder klamt, men smagee ok og er meget nemt at arbejde med.
Hvis det er imorgen den skal spises og den også skal pyntes, skal du da vist også igang pøj pøj og ser frem til at se billeder.
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.853
fondanten er lavet, og jeg forsøger mig ikke med det helt vilde pynt, udover at farve noget af fondanten lys lilla og så lave et marmor-mønster
Billeder...... dét havde jeg ikke skænket en tanke.... Det skal jeg da huske
Tak - så dropper jeg nødderne
mar 2007
Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 24 Svar: 206
Dit spørgsmål angående valnødder .. Bum bum, jeg tror såmænd godt at du kan putte nødder i, men jeg ville nok sørger for at det var meget små stykker. Dog ville jeg nok hellere foretrække en lag friske jordbær ovenpå moussen, i stedet for nødderne, hvis altså der skal være noget som giver kagen lidt "knas" så det ikke er rent creme
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.853
http://hellekarinajensen.blogspot.dk/2012/04/smrcreme-og-opsmring.html
Der står så også en super nem opskrift på smørcreme. Jeg har det hele hjemme, så det bliver min løsning
Det var virkelig en god idé med friske jordbær!!
ville du så komme det ovenpå chokoladeganachen eller jordbærmoussen?
mar 2007
Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 24 Svar: 206
Jeg ville nok ligge jordbær på jordbær moussen. Smagsmæssigt gør det ingen forskel, jeg synes bare det vil virke pænest og lækrest.
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.853
Nu er den smurt op og har stået en times tid i køleskabet. Jeg skal lige have kæresten hjem med et par småting, jeg manglede til lasagnen (hovedret), inden jeg kan gå videre med kageprojektet
Indtil videre går det rigtig godt
hjælp - kage