1.387 visninger
|
Oprettet:
CC - kæmpechien og mindstepinscheren
Tilmeldt:
11. jul 2010 Følger: 35 Følgere: 34 Hunde: 2 Emner: 49 Svar: 1.003
Tilmeldt:
11. jul 2010 Følger: 35 Følgere: 34 Hunde: 2 Emner: 49 Svar: 1.003
Lækker opskrift på svinemørbrad søges {{forumTopicSubject}}
Hej HG :o)
Min mand kommer hjem til aften fra en hård uge på Sjælland, og jeg har fået fingrene i et par svinemørbrad. Tror han ville sætte pris på noget lækkert mad...
MEN hvad dælen skal jeg lige gøre med dem, har I nogle kreative ideer? Også gerne til tilbehør
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.102
dertil nogle små kartofler kogt og derefter lige stege lidt på panden med lidt olie, grønne bønner, hvidløg og citronskal - og dertil salat
jul 2010
Følger: 2 Følgere: 2 Hunde: 3 Emner: 21 Svar: 141
jul 2010
Følger: 2 Følgere: 2 Hunde: 3 Emner: 21 Svar: 141
jun 2007
Følger: 2 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 71 Svar: 919
Han havde selvfølgelig lige brunet mørbraden først og dernæst puttet den i ovnen.
Dertil fik vi bernaise sauce og halve kartofler svøbt i bacon, lavet i ovnen.
Det smagte vildt godt! Resterne af mørbraden blev spist direkte af køleskabet dagen efter i små hapser...
Kan godt anbefales
jul 2010
Følger: 18 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 210 Svar: 3.384
Indbagt Mørbrad:
Ingredienser
400 g afpudset svinemørbrad
500 g hakket kalv/flæsk 8-10 % fedt
1 æg
1 spsk hvedemel
2 tsk tørret timian
salt og peber
Dej
1 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
1 æg
1 spsk raps- eller olivenolie
250 g hvedemel
1 æg til pensling
1 tsk timian til pynt
Champignonsauce
1 spsk raps- eller olivenolie
250 g champignon
1 tsk timian
3 dl bouillon
½ dl koldt vand
1 spsk majsstivelse
2 tsk Dijonsennep
½ dl fløde 9 %
kogte kartofler, broccoli og gulerødder som tilbehør
Tilberedning
Rør en fars af hakket kalv/flæsk, æg, hvedemel, timian, salt og peber. Brun mørbraden et par minutter på alle sider på en tør pande med slip let-belægning. Opløs gæren i væsken, tilsæt salt, æg og olie og ælt mel i dejen lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Rul dejen ud til en firkant ca. 30 x 35 cm. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel farsen på den ene halvdel af dejen, læg mørbraden herpå og rul dejen sammen omkring kødet. Fold enderne sammen. Pensl med sammenpisket æg og snit dejen. Drys med lidt timian og bag ved 200 grader i ca. 35 min.
Rens champignonerne og skær dem i kvarte eller i skiver. Varm olien i en gryde eller på en pande og rist champignonerne gyldne. Tilsæt timian og bouillon og kog op. Ryst vand, majsstivelse, dijonsennep og fløde sammen i en melryster. Hæld jævningen i saucen under omrøring og kog saucen op. Smag til med salt og peber. Server mørbraden i skiver med kogte kartofler, broccoli, gulerødder og champignonflødesauce.
jul 2010
Følger: 2 Følgere: 2 Hunde: 3 Emner: 21 Svar: 141
jul 2010
Følger: 18 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 210 Svar: 3.384
http://www.madenimitliv.dk/2011/08/indbagt-morbrad-med-butterdej.html
jul 2010
Følger: 35 Følgere: 34 Hunde: 2 Emner: 49 Svar: 1.003
aug 2009
Følger: 1 Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 760
http://www.arla.dk/opskrifter/Krydret-morbrad/
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.102
jul 2010
Følger: 35 Følgere: 34 Hunde: 2 Emner: 49 Svar: 1.003
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
Lækker opskrift på svinemørbrad søges