644 visninger
|
Oprettet:
Nogen der ligger inde med en opskrift? (risalamande) {{forumTopicSubject}}
Ja som overskriften lyder - er der nogen der ligger inde med en opskrift på risalamande? Skal for første gang bikse sådan en sammen til den store aften og vil gerne lave en der er lige i skabet ;-)..
mar 2005
Følger: 12 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 593 Svar: 1.246
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
Risengrød
130 g grødris
1 l sødmælk
1 vanillestang (gå langt uden om vanillesukker)
75 g sukker
1 knsp salt
75-100 g smuttede mandler
4 dl piskefløde
1 stor tykbundet gryde med låg der kan gå i ovnen
Varm ovnen op til 200C
Skyl risene og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud; og kom vanillekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.
Sæt låg på gryden og sæt den ind i ovnen i ½ time.
Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er.
Lad risengrøden køle helt af.
Fisk vanillestængerne op.
Hak mandlerne groft.
Pisk fløden indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.
Lad risalamanden stå og sætte sig, og server den med en kvalitets kirsebærsauce og opskriften får du her
300 g kirsebær uden sten (friske, frosne eller syltede)
200 g sukker
skallen af en appelsin
2 dl. portvin (gerne rød)
1 spsk maizena
3 spsk vand
2 spsk citronsaft
lidt mandellikør
Kirsebær, sukker, portvin og appelsinskal i en gryde og bring det i kog - lad det simre i ca. 15 minutter. Rør vand og maizena sammen og hæld det i den kogende sauce. Lad saucen simre i endnu. 5 minutter ved svag varme. Smag til med citron og mandellikør. Er den for tyk, så rør lidt ekstra vand eller portvin i.
Evt. server med en kvalitets kirsebærsauce eksempelvis fra Meyers
Nogen der ligger inde med en opskrift? (risalamande)